ZORG VOOR PALLIATIE, AFGEKORT : CAREPAL

Association sans but lucratif


Dénomination : ZORG VOOR PALLIATIE, AFGEKORT : CAREPAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.852.254

Publication

16/08/2012
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophand

te Leuven, de o B AUS, 2012 DE GRIFFIER,

Griffie

11

" iaiaasei*

b

s

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : ZORG VOOR PALLIATIE

(verkort) : Rechtsvorm :

Zetel :

CAREPAL

Vzw

WAVERSEBAAN 220 3001 HEVERLEE

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE

ZORG voor PALLIATIE VZW

CAREPAL

Tussen ondergetekenden :

Naam Voornaam adres rijksregistemummer

DENS Jozef HENDRICKX Gustaaf EVENEPOEL Veerle KEIRSE Emanuel GILISSEN Maurits VAN ROY Vic

Rommelaar 102, 3202 Rillaar Heideveldweg 2, 3020 Herent Vlieguit 25, 3061 Leefdaal

Slagberg 2, 3061 Leefdaal

Sint-Antoniusberg 11, 3000 Leuven Haksbergstraat 7, 3390 Tielt-Winge 36.03.16-155.45 43.10.28-093.40 61.09.21-044 88 46.02.05-177,71 39.09.23-147.45 52.09.24-455.77

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en de wijzigingen nadien, waarvan de statuten ais volgt luiden.

STATUTEN.

Titel t  Naam, duur, zetel, doei,

Art. 1. De vereniging draagt als naam : ZORG voor PALLIATIE vzw, afgekort CAREPAL vzw

Art.2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Haar zetel is gevestigd te 3001 Heverlee, Waversebaan 220. De maatschappelijke zetel kan verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. De vzw ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art.3. Het werkingsgebied van de vereniging is het arrondissement Leuven, maar kan bij gewone beslissing van de Algemene Vergadering uitgebreid worden.

Art.4. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het ondersteunen van organisaties actief in palliatieve zorgverlening, in de ruimste betekenis, en die werken in het kader van de opdrachten toevertrouwd aan de palliatieve netwerken bedoeld onder het Besluit van 3 mei 1995 van de Vlaamse regering, houdende de erkenning en subsidiering van de palliatieve netwerken, en eventuele latere wijzigingen,

Art.5. Om haar doelstellingen te bereiken mag de vereniging daartoe alle daden stellen, van welke aard ook,. Zij kan in die zin, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen en enkel voor zover de opbrengsten hiervan uitsluitend worden besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Bij de realisatie van deze activiteiten wordt de volledige vrijheid van politieke, filosofische en religieuze overtuigingen gewaarborgd,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

i ` y MOQ2.2

re,

Art.6. De doelstellingen kunnen uitgebreid worden met inbegrip van alle activiteiten die tot het ondersteunen van organisaties actief in palliatieve zorgverlening kunnen bijdragen.

Titel ll  Leden

Art.7. De vereniging bestaat uit leden-natuurlijke personen enerzijds, en leden-rechtspersonen en/of

verenigingen, vertegenwoordigd door een mandataris anderzijds. De vereniging telt minstens zes leden.

De stichtende leden zijn van rechtswege werkende leden,

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Op de zetel van de vereniging wordt een ledenregister bijgehouden.

Art.8. Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden, elke natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad

van Bestuur als dusdanig wordt voorgesteld. De aanvaarding van nieuwe leden valt onder de bevoegdheid van

de Algemene Vergadering.

Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering

De vereniging kan ook gewone- en ereleden tellen.

De voorwaarden en formaliteiten van toetreding als werkend- gewoon lid worden vastgelegd in het

huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Algemene Vergadering,

Art.9. Het lidgeld van de werkende leden wordt jaarlijks vastgelegd door de Algemene Vergadering en bedraagt maximaal vijfentwintig euro.

De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Art, 10. Elk lid, werkend of niet werkend, kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de Raad van Bestuur. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende en uitgesloten leden,alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend lid hebben geen recht op het maatschappelijk vermogen, Zij kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Titel lit  Algemene Vergadering

Art. 11. De Algemene Vergadering is enkel samengesteld uit werkende leden van de vereniging. De Algemene Vergadering is bevoegd voor

- goedkeuring van de statuten

- opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement

-wijziging van de statuten

-benoeming en afzetting van de bestuurders

-benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging indien de wet voorziet

in een commissaris

-kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-goedkeuring van begroting en jaarrekening

-ontbinding van de vereniging

-uitsluiting van leden

-omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-in alle gevallen waarin de statuten een besluit van de Algemene Vergadering vereisen

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art.12. De Algemene Vergadering wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur in de gevallen bepaald bij wet of de statuten. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen, en dit ten laatste binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend jaar en om kwijting te geven aan de bestuurders

Een bijzondere Algemene Vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet tevens gehouden worden wanneer tenminste één vijfde (met een minimum van 2) van de werkende leden het aanvragen.'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

S

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Maa 2.2

Alle leden moeten worden uitgenodigd.

Art. 13. De bijeenroeping geschiedt op initiatief van de Raad van Bestuur, per gewone brief of per mail aan ieder lid gericht ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering en de agenda samengesteld door de Raad van Bestuur.

Een punt kan door de leden aan de agenda worden toegevoegd, mits schriftelijk akkoord van één twintigste van de werkende leden met een minimum van 2 leden.

De vergadering kan alleen beslissen over punten die op de agenda zijn ingeschreven.

Art.14. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij ontstentenis, door de penningmeester, of, bij ontstentenis van beiden, door het oudste aanwezig lid van de Raad van Bestuur.

Art.15, leder werkend lid heeft het recht aanwezig te zijn om deel te nemen aan de vergadering.

Rechtspersonen worden vertegenwoordigd door een geldig aangeduid vast vertegenwoordiger.

Elk werkend lid heeft één stem.

Elk werkend lid kan volmacht verlenen aan een ander effectief lid van de vereniging; doch niemand mag

over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 16. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigde en door volmacht vertegenwoordigde werkende leden, behalve voor die kwesties waar 2/3 meerderheid of meer is vereist.

Art. 17. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen,

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of diens vervanger, beslissend,

Een meerderheid van twee derde van de stemgerechtigde leden is vereist voor het uitsluiten van een

werkend lid of voor het afzetten van een bestuurder.

Art. 18. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden beslist, indien de wijziging op de oproeping vermeld is en indien twee derde (art. 8 van de wet) van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Indien de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden van de vzw, dan kan de statutenwijziging slechts worden aangenomen mits een meerderheid van vier vijfde de stemmen. Wordt dit aantal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering samengeroepen worden, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De 2e vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Tot ontbinding van de vereniging kan slechts worden beslist indien dit op de oproeping vermeld is en indien vier vijfde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit aantal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering samengeroepen worden, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het besluit tot ontbinding moet genomen worden met een meerderheid van 4/5 (artikel 20 van de wet) van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden

Art. 19, De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in notulen ondertekend door de voorzitter en door de leden die erom verzoeken, en ingeschreven in het daarvoor bestemde register. De in rechte of elders voor te brengen uittreksels daaruit worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

Leden of derden met een gewettigd belang kunnen zulke uittreksels bekomen op schriftelijk verzoek.

Titel IV - Raad van Bestuur

Art. 20. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minimum 5 leden.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De leden van de Raad van Bestuur zijn werkende leden en worden benoemd voor een periode van vier jaar door de Algemene Vergadering.

Om de twee jaar is de helft van de mandaten herkiesbaar. Indien een mandaat van bestuurder vrijkomt, wordt een bijzondere algemene vergadering bijeengeroepen om in de vervanging te voorzien. Vrijwillig ontslag gebeurt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de Raad van Bestuur. Bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering afgezet worden.

Experten of deskundigen kunnen in de Raad van Bestuur worden opgenomen. Zij hebben alleen een raadgevende stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOEI 2.2

Art.21. De raad kiest in zijn midden, een voorzitter en een penningmeester.

Art. 22. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders.

Dit gebeurt per gewone brief of per mail aan ieder bestuurder gericht ten minste acht kalenderdagen voor de

vergadering. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, ingeval van belet door de ondervoorzitter, bij

diens ontstentenis door de oudste der aanwezige bestuurders.

Zij omvat de agenda, samengesteld door de voorzitter. Een punt kan aan de agenda worden toegevoegd op

vraag van een bestuurder.

De raad van bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of bij

schriftelijke volmacht vertegenwoordigd is. ledere bestuurder kan slechts over één volmacht beschikken.

De vergadering kan alleen beslissen over punten die op de agenda zijn ingeschreven.

De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden ais college uit. Beslissingen van de Raad van Bestuur

worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking

van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

De beslissingen worden opgenomen in de notulen, ondertekend door de voorzitter.

Uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders,

Art. 23. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort.

De Raad van Bestuur is belast met het uitvoeren van de doelstellingen van de vereniging.

Art. 24. De vereniging wordt in rechte geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, onder wie de voorzitter of een

daartoe door hem aangewezen bestuurder, zonder dat deze van enige bijzondere machtiging of beslissing moet blijk geven.

Art. 25. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders,

(Dagelijks Bestuur)

Deze delegatie van bevoegdheden is op ieder ogenblik herroepbaar.

Derden mogen enkel volmacht krijgen voor een welbepaalde opdracht, van bepaalde duur.

De Raad van Bestuur stelt eventueel een huishoudelijk reglement op.

De raad kan gemachtigden benoemen. De gemachtigden zijn te allen tijde afzetbaar door de Raad van

Bestuur.

Tite! V  Begroting, rekeningen

Art. 26. Het eerste boekjaar van de vereniging loopt van datum van oprichting tot 31 december 2013, nadien telkens van 1 januari tot 31 december.

leder jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen dienstjaar op, samen met het jaarverslag. Tevens wordt de begroting voor het volgende dienstjaar opgemaakt. Deze stukken worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming uit, over de kwijting aan de bestuurders, eventueel de commissaris,

Titel VI  On

tbinding -Vereffening

Art, 27. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding wordt aan het eventueel netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden, een bestemming gegeven die zoveel als mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Art.28. Voor hetgeen wat in deze statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd In de wet van 2 mei 2002, inzake de verenigingen zonder winstoogmerk, of de wetgeving die deze wet zou aanvullen,wijzigen of vervangen.

MOD 2.2

Art, 29. Voor de eerste maal werden door de Algemene Vergadering ais bestuurder aangewezen :

DENS Jozef Rommelaar 102, 3202 Rillaar 36.03.16-155.45 Voorzitter

HENDRICKX Gustaaf Heideveldweg 2, 3020 Herent 4310.28-093.40 Penningmeester

KE1RSE Emanuel Slagberg 2, 3061 Leefdaal 46.02.05-177.71 Bestuurder

G1LISSEN Maurits Sint-Antoniusberg 11, 3000 Leuven 39.09.23-147.45 Bestuurder

VAN ROY Vic Haksbergstraat 7, 3390 Tielt-Winge 52.09.24-455.77 Bestuurder





Aldus opgemaakt in vijf exemplaren, waarvan drie voor neerlegging en twee voor het archief van de vereniging en aangenomen op de bijzondere algemene vergadering, gehouden te Heverlee, op

Getekend, HENDRICKX Gustaaf

DENS Jozef Penningmeester

Voorzitter

03 /07 /2012

HEVERLEE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZORG VOOR PALLIATIE, AFGEKORT : CAREPAL

Adresse
WAVERSEBAAN 220 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande