ZORO

Association sans but lucratif


Dénomination : ZORO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 412.376.989

Publication

02/01/2015
ÿþMOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akteeiVegMgdlontVangen op

0412.376.989

Zwemteam Overijse en de Rand van Overijse

ZORO

vzw

Speelberghof 21 te 3090 Overijse

BENAMING - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - ONTSLAGEN - BENOEMINGEN - STATUTEN (VERTALING, COÖRDINATIE, OVERIGE WIJZIGINGEN, ...)

Benaming: ZORO

Rechtspersoonlijkheid: vzw

Zetel: Terhulpensesteenweg 81 te 3090 Overijse

Ondernemingsnr: 0412.378.989

Voorwerp akte: Benaming - Ontslag - Benoeming - Zetelverplaatsing - Statuten

De algemene vergadering (AV) van 25 november 2014 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen betreffende aanwezigheid en meerderheid, heeft tijdens de hierboven vermelde zitting besloten tot het aanvaarden van volgende aanpassingen inzake benoemingen, ontslag en zetelverplaatsing:

De vergadering aanvaardt met onmiddellijke ingang het ontslag als bestuurder en voorzitter van de VZW ZORO van:

Els Van Haudenhuyse wonende - Terhulpensesteenweg 81 te 3090 Overijse - geboren te Ukkel op 10 februari 1973.

De vergadering aanvaardt met onmiddellijke ingang het ontslag als bestuurder en secretaris van de VZW ZORO van:

Guido Famaey, algemeen secretariaat, geboren te Sint Pieters Woluwe op 7 oktober 1946, wonende te 3090 Overijse, Kerkeweg 100,

De vergadering aanvaardt met onmiddellijke ingang het ontslag als bestuurder van de VZW ZORO van:

Sabine Van Grootei, hoofdverantwoordelijke zwemschool, geboren te Genk op 18 november 1972, wonende te 3090 Overijse, Leuvensestraat 20,

De vergadering aanvaardt volgende kandidaat bestuurders van VZW ZORO als bestuurder:

Gary Broos, voorzitter, geboren te Beringen op 27 juli 1977, wonende te 3090 Overijse, Speelberghof 21.

Joris Kelchtemnans, secretaris, geboren te Brussel op 27 juli 1977, wonende te 3090 Overijse, Nijvelsebaan

79.

Ingrid Degand, bestuurder, geboren te Leuven op 16 januari 1969, wonende te 3090 Overijse, Scheperslaan

Bijgevolg is de raad van bestuur vanaf 25 november 2014 samengesteld uit de volgende bestuurders:

19 DEC. 2014

ter griffie van de Nederlandstalige

te;trowom3PX~i ~I" i ss~~

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor- 111111IIII 1111111111111

behouder

aan het

Belgisch Staatsbla

Ondernemingsrir : Benaming

(voluit) : (verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

,,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Gary Broos, voorzitter, geboren te Beringen op 27 juli 1977, wonende te 3090 Overijse, Speelberghof 21.

Michel Gahy, penningmeester, geboren te Brussel op 12 november 1965, wonende te 1560 Hoeilaart, Kasteelstraat 23,

Sandra Vandenplas, sportsecretaris, geboren te Leuven op 16 augustus 1971, wonende te 3090 Overjse, Stevenshof 5.

Joris Kelchtermans, secretaris, geboren te Brussel op 27 juli 1977, wonende te 3090 Overijse, Nijvelsebaan

79.

Ingrid Degand, bestuurder, geboren te Leuven op 16 januari 1969, wonende te 3090 Overijse, Scheperslaan

4.

De bestuurders hebben aanvaard hun mandaat uit te oefenen met de bevoegdheden en op de wijze bepaald in de artikelen 19 tot en met 27 van de statuten.

1.Zetelverplaatsi ng:

De vergadering beslist om de maatschappelijke zetel van de VZW te verplaatsen van Terhulpensesteenweg 81 te 3090 Overijse naar Speelberghof 21 te 3090 Overijse.

2.Naamswijziging:

" Aangezien de vereniging toch vrij veel aangesloten zwemmers heeft van omliggende gemeenten beslist de

vergadering de naam van de vereniging te behouden ZORG).

De betekenis van ZORO wordt Zwemteam Overijse en de Rand van Overijse

Het stamnummer van ZORO bij de Vlaamse Zwemfederatie VZW blijft behouden.

Joris Kelchtermans, secretaris ZORO vzw, die krachtens de hem toegekende bevoegdheid als secretaris 1 bestuurder dit luik ondertekent.

Gewijzigde statuten:

De bijzondere algemene vergadering (BAV) van 2511112014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen betreffende aanwezigheid en meerderheid, heeft tijdens de hierboven vermelde zitting besloten tot het aanvaarden van volgende nieuwe tekst van de statuten.

Titel 1x Naam  Zetel -- Doel - Duur

Artikel 1.1. De vereniging draagt de naam "Zwemteam Overijse en de Rand van Overijse" afgekort "ZORO", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 1.2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Overijse Speelberghof 21 te 3090 Overijse in het gerechtelijk arrondissement Brussel. De AV/BAV is bevoegd am de zetel te verplaatsen naar iedere andere plaats binnen het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 1.3. De vereniging heeft tot doel

" Haar leden en aangeslotenen de mogelijkheid te bieden het zwemmen aan te leren en zich in deze discipline te vervolmaken.

" Zwemwedstrijden allerhande in te richten en aan dito competities deel te nemen. Ze mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen (vb. stages organiseren edm.)

" Ze kan, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

" De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen en alle inrichtingen nodig voor het verwezenlijken van haar doel verwerven en bezitten. Zij mag mits de door de wet gestelde vereisten, alle schenkingen onder levenden of bij testament aanvaarden en alle verrichtingen doen die op haar doel betrekking hebben. (zie ook Titel IV : Raad van Bestuur -- Art. 4.7)

Artikel 1.4. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur op 27 januari 1972 door Paul Bennekens (Overijse), Roger Caron (Hoeilaart), Marcel De Beer (Hoeilaart), Robert De Broux (Overijse), Rita De Hertog (Overijse), Denise Hendrickx (Overijse), Willy Vandenberg (Overijse) en Albert Vandergoten (Overijse).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Zwembond,

De vereniging kan te allen tijde ontbonden worden. (zie Titel VI  Ontbinding, vereffening)

Titel 2: Leden

Artikel 2.1. De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen Het aantal effectieve leden moet in elk geval steeds hoger zijn dan het aantal bestuurders.

.Effectieve leden: De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de AV/BAV komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten, plichten en verantwoordelijkheden van de effectieve leden worden beschreven in de statuten.

" Toegetreden leden; Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. (HR)

Artikel 2.2. Iedere meerderjarige persoon, die enige affiniteit heeft met de vereniging, kan zich kandidaat stellen ais effectief lid bij zover de kandidaat ook bereid is zich in te zetten voor de vereniging. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk (papier of e-mail), tot de voorzitter van de RvB. De RvB zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als effectief lid binnen de drie maanden vanaf de ontvangst van het verzoek. De RvB beslist autonoom en zonder verdere motivering of een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als effectief lid. De beslissing wordt schriftelijk (papier of e-mail) ter kennis gebracht aan de betrokkene. Met de term "lid' in deze statuten wordt, tenzij anders vermeld, uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden,

De effectieve leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en het HR. De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel, de statuten of het HR van de vereniging of de vereniging, op welke wijze ook, schade toe te brengen,

Artikel 2.3. Er wordt geen lidgeld van de effectieve leden gevorderd. De RvB bepaalt het bedrag van het aansluitingsgeld en de bijdragen van de toegetreden leden. (zie HR)

Artikel 2.4. Elk effectief lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging, Een ontslag als effectief lid moet verplicht ter attentie van de Raad van Bestuur (papier of e-mail) worden ingediend,

Artikel 2.5. Enkel de AV/BAV is bevoegd om een effectief lid uit te sluiten. De beslissing dient genomen te worden met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De RvB kan het lidmaatschap van het lid schorsen tot aan de beslissing van de AV/BAV.

Artikel 2.6. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op het vermogen van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens en na het lidmaatschap, bij de ontbinding van de vereniging enzovoort.

Titel 3 : Algemene vergadering (AV)  Bijzondere Algemene Vergadering (BAV)

Artikel 3.1. Het hoogste orgaan van de vzw is de algemene vergadering (AV). Van deze vergaderingen gaan immers de belangrijkste beslissingen en benoemingen uit. De AV/BAV bestaat uit aile effectieve leden van de vereniging. leder lid heeft een gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem.

De leden kunnen zich op de AV/BAV, mits schriftelijke volmacht, laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan maximum twee volmachten dragen. De AV/BAV wordt voorgezeten door de voorzitter van de RvB en bij afwezigheid van de voorzitter door de ondervoorzitter of bij gebreke, door het lid van de RvB met de meeste anciënniteit,

Artikel 3.2. Op de AV word(t)(en):

1.Door de RvB een jaarverslag uitgebracht

2.Door de schatbewaarder verslag uitgebracht over de financiële toestand

3.Door het Comité van Toezicht verslag uitgebracht over het nazicht van de boekhouding

l~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

4.Nieuwe bestuurders gekozen

5.Het nieuw Comité van Toezicht verkozen

6.Door de RvB de begroting voor het volgend jaar voorgesteld.

Artikel 3.3. Tot de uitsluitende bevoegdheid van de AV/BAV behoren:

'.Wijziging van de statuten

2.Benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.Kwijting van de bestuurders

4.Goedkeuring van de begroting en van de rekening

5.Ontbinding van de vereniging

6.Uitsluiting van een lid

7.De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

8.Kwijting aan de commissarissen.

9.De omzetting van de vereniging in een vereniging met sociaal oogmerk.

Alle gevallen waarin de statuten en de wet dat vereisen

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend docr de RvB.

De statuten worden door de RvB bewaakt en bijgestuurd indien nodig. Na goedkeuring dcor de AV/BAV worden de statuten neergelegd ter griffie van de rechtbank van Koophandel.

Artikel 3.4. De AV wordt gehouden elk jaar, uiterlijk vier maanden na het afsluiten van het boekjaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar. De AV gaat door telkens de RvB hierover beslist. De RvB heeft ais enige beslissingsrecht hierover. De AV gaat door op de plaats vermeld in de oproeping. Een BAV zal worden gehouden telkens wanneer het belang van de vereniging dit vereist en in elk geval wanneer minstens één vijfde van de leden daarom verzoekt. Zulk verzoek moet schriftelijk en per post bij het bestuur worden ingediend met opgave van de gemotiveerde redenen en de te behandelen punten. Deze vergadering moet uiterlijk de 40ste dag na het verzoek plaatsvinden.

Artikel 3.5. De AV/BAV wordt door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij gebreke, door het lid van de RvB met de meeste anciënniteit bijeengeroepen. De oproeping wordt minstens tien werkdagen voorafgaand aan de datum van de AV/BAV aan alle effectieve leden overgemaakt (papier of e-mail). De oproepingsbrief vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, De agenda, vastgesteld door de RvB, wordt bij de oproepingsbrief gevoegd, Elk schriftelijk (papier of e-mail) voorstel, cndertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt ook op de agenda gebracht.

Artikel 3.6. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten dit anders bepalen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de AV/BAV doorslaggevend. Een stemming over personen gebeurt schriftelijk op stembriefjes die verstrekt worden door de RvB. Over andere zaken wordt mondeling gestemd, tenzij één der leden een schriftelijke stemming eist.

Ongeldige stemmen zijn:

'.Andere stembriefjes dan die door het RvB verstrekt

2.Blanco stembriefjes

3.Stembriefjes die ondertekend zijn

4.Stembriefjes waarop de bedoelde persoon of zaak niet duidelijk is aangeduid

5.Stembriefjes waarop toevoegingen voorkomen

Onthoudingen en ongeldige stemmen tellen niet mee in de beoordeling.

Wanneer de wet en de statuten in een bijzondere meerderheid voorzien worden onthoudingen en ongeldige

stemmen als tegenstemmen meegeteld.

Mits goedkeuring door de meerderheid van de AV/BAV. kan een bijkomend punt aan de agenda van de vergadering toegevoegd, besproken en beslist worden.

Bijkomende agendapunten kunnen tijdens de AVIBAV zelf worden aangebracht. Deze kunnen slechts behandeld worden wanneer alle leden aanwezig zijn en zij tevens eenparig akkoord gaan met deze uitbreiding.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Artikel 3.7. Over de statutenwijziging kan de AV/BAV alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging echter betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 3.8. Van iedere vergadering worden notulen opgemaakt. Deze worden ondertekend door de leden die de vergadering hebben bijgewoond, De notulen worden bewaard in een notulenregister en worden aan de leden medegedeeld.

Effectieve en toegetreden leden van de vereniging hebben het recht om inzage van de notulen te verkrijgen in overeenstemming met artikel 9 K.B. van 26 juni 2003. Voor derden geldt dit inzagerecht niet behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur.

Titel 4: Raad van Bestuur (RvB)

Artikel 4.1, De raad van bestuur is het leidinggevende orgaan van VZW ZORO. De RvB heeft de uitvoerende macht en beheert de financiële middelen van de vereniging. De RvB wordt verkozen door en legt verantwoording af aan de AV/BAV van de vzw.

De vereniging wordt bestuurd door een RvB van minstens drie bestuurders, tevens effectief lid van de vereniging, Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging, indien de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie leden zou hebben, mag de RvB slechts uit twee bestuurders bestaan.

De bestuurders worden door de AV/BAV voor een termijn van vier jaar aangeduid.

Het mandaat van bestuurder eindigt door overlijden, ontslag mits schriftelijke (papier of email) kennisgeving aan de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur, of afzetting door de algemene vergadering.

Artikel 4.2. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd. De kosten die de bestuurders maken in het kadervan de uitoefening van hun mandaat en die door de RvB zijn goedgekeurd worden vergoed.

De bestuurders gaan met betrekking tot de verbintenissen of het bestuur van de vereniging geen enkele persoonlijke verbintenis aan. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitvoering van het mandaat dat ze ontvangen hebben. Zij kunnen dus in geen enkel geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden.

Artikel 4.3. De RvB verdeelt onder zijn leden de functies van

1. Voorzitter

2.Ondervoorzitter

3. Secretaris

4.Penningmeester

5.Verantwoordelijke zwemclub

6.Verantwoordelijke zwemschool.

Indien er minder dan zes bestuurders zijn, zullen bovenstaande functies gecombineerd worden door de benoemde bestuurders.

(Een gedetailleerde opsomming van de taken per verantwoordelijkheidsgebied wordt opgenomen in het HR). De RvB vergadert in principe elke maand en telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist, alsook wanneer drie bestuurders er schriftelijk (papier of e-mail), in handen van de voorzitter of de secretaris, om vragen,

De oproepingsbrief (papier of e-mail) wordt ten minste vijf dagen voor de vergadering door de voorzitter aan alle bestuursleden overgemaakt.

De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda.

Artikel 4.4. De RvB kan slechts geldig beslissen bij fysieke aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter doorslaggevende stem.

Bestuurders die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen, mits schriftelijke volmacht, door andere bestuurders worden vertegenwoordigd. Elke bestuurder kan maximum twee volmachten dragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Artikel 4.5. De RvB vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Dit impliceert dat de RvB de vereniging vertegenwoordigt door de meerderheid van de bestuurders. De RVB verdeelt de uitvoerende functies onder de bestuursleden zonder dat deze verdeling aan derden kan worden tegengeworpen

De RvB neemt alle initiatieven die nodig zijn voor de goede werking van de vereniging.

Artikel 4.6. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de RvB als college, worden alle akten die de vereniging binden, geldig ondertekend door de voorzitter en een bestuurder die gezamenlijk optreden. In geen geval dienen ze tegenover derden het bewijs te leveren van een voorafgaande beslissing van de RvB.

Met betrekking tot de voorzitter beslist de RvB over diens evt, afzetting.

indien de voorzitter zelf zijn functie wenst te verlaten gelden dezelfde regels als voor een gewoon

bestuurslid, (zie Art 4,1) In dit geval kan hij er evenwel voor kiezen gewoon bestuurslid te blijven,

De functie gaat evenwel automatisch verloren door verlies van zijn mandaat als bestuurder.

Artikel 4.7. De RvB leidt de zaken van de vereniging.

Een HR wordt door de RvB opgesteld en gepubliceerd zodat zowel effectieve leden als toegetreden leden deze teksten kunnen raadplegen. Wijzigingen aan dit HR kunnen door de RvB worden aangebracht met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De RvB is voor het bestuur van de vereniging bekleed met de meest uitgebreide bevoegdheid, mag alle akten en contracten tekenen, dadingen treffen, compromissen afsluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of verkopen, onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten met hypotheek bezwaren, leningen aangaan. Deze opsomming is niet beperkend en doet geen afbreuk aan de exclusieve bevoegdheden van de AV/BAV,

Artikel 4.8. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de RvB bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere bestuurders die, desgevallend, gezamenlijk optreden.

De bevoegdheid van deze bestuurders wordt precies afgebakend door de RvB, die eveneens de duur van het mandaat vastlegt, Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de RvB worden ingetrokken.

Artikel 4.9. Van alle vergaderingen worden notulen gemaakt. Deze worden ondertekend door de voorzitter van de RvB en de secretaris. Ze worden bewaard in een notulenregister en meegedeeld aan de bestuursleden. Effectieve leden van de vereniging hebben het recht om inzage van de notulen te verkrijgen in overeenstemming met artikel 9 K.B. van 26 juni 2003. Voor derden geldt dit inzagerecht niet behoudens andersluidende beslissing van de RvB,

Titel 5: Rekeningen  begroting - controle

Artikel 5.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1september tot 31 augustus van het volgend jaar, De RvB legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting met betrekking tot het komende boekjaar ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse AV.

Artikel 5.2. Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vernield in artikel 17 § 5 van de wet van 27juni 1921 niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. De RvB duidt jaarlijks twee bestuursleden aan voor de controle van de rekeningen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weergegeven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de AV/BAV onder de leden van het instituut der bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar.

Titel 6 ; Ontbinding  Vereffening

Artikel 6.1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de AV/BAV tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de AV/BAV, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de voorwaarden van vereffening. Het gebeurlijk actief vereffeningsaldo zal aan een sportvereniging van de streek overgemaakt worden.

Titel 7 ; Slotbepalingen

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 7.1. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk.

1. y' à if.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

, a

De Secretaris Joris Kelchtermans

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd cie vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/10/2012
ÿþMOD 2.2

i ; = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Q 2 OKT 202 BRUSSEL

Griffie

u

u

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12168441+

Ondernemingsnr : 4123.769.89

Benaming

(voluit) : ZWEMCLUB OVERIJSE

(verkort) : ZO

Rechtsvorm : VZW

Zetel : LEUVENSESTRAAT 20 3090 OVERIJSE

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Voorwerp akte: Ontslag - Benoeming - Zetelverplaatsing - Naamswijziging

De bijzondere algemene vergadering (BAV) van 21 juni 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft tijdens de hierboven vermelde zitting besloten tot het aanvaarden van volgende aanpassingen inzake benoemingen, ontslag en zetelverplaatsing:

1.De vergadering aanvaardt met onmiddellijke ingang het bestuursmandaat van:

Els Van Haudenhuyse wonende - Terhulpensesteenweg 81 te 3090 Overijse - geboren te Ukkel op 10 februari 1973.

Gary Broos, wonende - Speelberghof 21 te 3090 Overijse - geboren te Beringen op 27 juli 1977.

Michel Gahy, wonende - Kasteelstraat 23 te 1560 Hoeilaart - geboren te Brussel op 12 november 1965

Guido Famaey, wonende Kerkeweg 100 te 3090 Overijse - geboren te Sint Pieters Woluwe op 7 oktober, 1946

2.De vergadering aanvaardt met onmiddellijke ingang het ontslag als bestuurder van:

Camelia CERSTIAENS, Rue du Village 66, 1380 Lasne.

Xandra [)E LAAT, JezusEiksesteenweg 123, 1560 Hoeilaart.

Daniel GILLARD, Holstheide 31, 3040 Huldenberg.

Philippe De Block, Terrestlaan 12, 3090 Overijse

Bijgevolg is de raad van bestuur vanaf 21 jùni 2012 samengesteld uit de volgende bestuurders

Els Van Haudenhuyse, voorzitter, geboren te Ukkel op 10 februari 1973, wonende te 3090 Overijse, Terhulpensesteenweg 81.

Gary Broos, ondervoorzitter, geboren te Beringen op 27 juli 1977, wonende te 3090 Overijse, Speelberghof

21,

Michel Gahy, penningmeester, geboren te Brussel op 12 november 1965, wonende te 1560 Hoeilaart, Kasteelstraat 23.

Guido Famaey, algemeen secretariaat, geboren te Sint Pieters Woluwe op 7 oktober 1946, wonende te; 3090 Overijse, Kerkeweg 100.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Sandra Vandenplas, hoofdverantwoordelijke zwemclub, geboren te Leuven op 16 augustus 1971, wonende te 3090 Overjse, Stevenshof 5,

Sabine Van Grootel, hoofdverantwoordelijke zwemschool, geboren te Genk op 18 november 1972, wonende te 3090 Overijse, Leuvensestraat 20.

De bestuurders hebben aanvaard hun mandaat uit te oefenen met de bevoegdheden en op de wijze bepaald in de artikelen 19 tot en met 27 van de statuten.

3.Zetelverplaatsing:

De vergadering beslist om de zetel te verplaatsen van 3090 Overijse, Leuvensestraat 20 naar Terhulpensesteenweg 81 te 3090 Overijse

4.Naamswijziging:

Aangezien de vereniging toch vrij veel aangesloten zwemmers heeft van omliggende gemeenten beslist de vergadering de vereniging voortaan te laten verder bestaan onder de naam ZORO in de plaats van het bestaande ZO (Zwemclub Overijse).

Het stamnummer van ZO bij de Vlaamse Zwemfederatie VZW blijft evenwel behouden.

Els Van Haudenhuyse, voorzitter ZORO vzw, die krachtens de haar toegekende bevoegdheid als bestuurder dit luik ondertekent.

Benaming: ZORO

Rechtspersoonlijkheid: vzw

Zetel: Terhulpensesteenweg 81 te 3090 Overijse

Ondememingsnr: 4123.769.89

Voorwerp akte: Wijziging statuten

Gewijzigde statuten:

De bijzondere algemene vergadering (BAV) van 2110612012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft tijdens de hierboven vermelde zitting besloten tot het aanvaarden van volgende nieuwe tekst van de statuten:

Titel 1 : Naam  Zetel  Doel - Duur

Artikel 1.1 , De vereniging draagt de naam "ZORO", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 1.2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Overijse Terhulpensesteenweg 81 te 3090 Overijse in het gerechtelijk arrondissement Brussel. De Raad van Bestuur is bevoegd om de zetel te verplaatsen naar iedere andere plaats binnen het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 1.3. De vereniging heeft tot doel

" Haar leden en aangeslotenen de mogelijkheid te bieden het zwemmen aan te leren en zich in deze discipline te vervolmaken.

" Zwemwedstrijden allerhande in te richten en aan dito competities deel te nemen. Ze mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen (vb. stages organiseren edm.)

" Ze kan, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

" De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen en alle inrichtingen nodig voor het verwezenlijken van haar doel verwerven en bezitten. Zij mag mits de door de wet gestelde vereisten, alle schenkingen onder levenden of bij testament aanvaarden en alle verrichtingen doen die op haar doel betrekking hebben. (zie ook Titel lV : Raad van Bestuur (RVB) -- Art. 25)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 1.4. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur op 27 januari 1972 door Paul Bennekens (Overijse), Roger Caron (Hoeilaart), Marcel De Beer (Hoeilaart), Robert De Broux (Overijse), Rita De Hertog (Overijse), Denise Hendrickx (Overijse), Willy Vandenberg (Overijse) en Albert Vandergoten (Overijse).

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Zwembond.

De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden. (zie Titel Vl  Ontbinding, vereffening)

Titel 2 : Leden

Artikel 2.1, De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen Het aantal effectieve leden moet in elk geval steeds hoger zijn dan het aantal bestuurders,

" Effectieve leden: De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de AV/BAV komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten, plichten en verantwoordelijkheden van de effectieve leden worden beschreven in de statuten.

«Toegetreden leden: Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw, Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. (HR)

Artikel 2.2. Iedere meerderjarige persoon, die enige affiniteit heeft met de vereniging, kan zich kandidaat stellen als effectief lid bij zover de kandidaat ook bereid is zich in te zetten voor de vereniging. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk (papier of e-mail), tot de voorzitter van de RVB. De RVB zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als effectief lid binnen de drie maanden vanaf de ontvangst van het verzoek. De RVB beslist autonoom en zonder verdere motivering of een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als effectief lid. De beslissing wordt schriftelijk (papier of e-mail) ter kennis gebracht aan de betrokkene. Met de term "lid" in deze statuten wordt, tenzij anders vermeld, uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

De effectieve leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en het HR. De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel, de statuten of het HR van de vereniging of de vereniging, op welke wijze ook, schade toe te brengen.

Artikel 2.3. Er wordt geen lidgeld van de leden gevorderd. De RVB bepaalt het bedrag van het aansluitingsgeld en de bijdragen van de toegetreden leden. (zie HR)

Artikel 2.4. Elk effectief lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits een schrijven (papier of email) te richten aan de voorzitter van de RVB.

Artikel 2.5. Enkel de AV/BAV is bevoegd om een effectief lid uit te sluiten. De beslissing dient genomen te worden met een meerderheid van twee derde vande aanwezige of vertegenwoordigde leden. De RVB kan het lidmaatschap van het lid schorsen tot aan de beslissing van de AV/BAV.

Artikel 2.6. Geen enkel lid kan enige aanspraak, laten gelden of uitoefenen op het vermogen van de vereniging op grand van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens en na het lidmaatschap, bij de ontbinding van de vereniging enzovoort.

Titel 3 : Algemene vergadering (AV)  Bijzondere Algemene Vergadering (BAV)

Artikel 3.1. Het hoogste orgaan van de vzw is de algemene vergadering (AV), Van deze vergaderingen gaan immers de belangrijkste beslissingen en benoemingen uit. De AV/BAV bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging leder lid heeft een gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem,

De leden kunnen zich op de AVIBAV, mits schriftelijke volmacht, laten vertegenwoordigen door een ander lid, Elk lid kan maximum twee volmachten dragen. De AV/BAV wordt voorgezeten door de voorzitter van de RVB en bij afwezigheid van de voorzitter door de ondervoorzitter of bij gebreke, door het lid van de RVB met de meeste anciënniteit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3.2. Op de AV word(t)(en):

1.Door de RVB een jaarverslag uitgebracht

2.Door de schatbewaarder verslag uitgebracht over de financiële toestand

3.Door het Comité van Toezicht verslag uitgebracht over het nazicht van de boekhouding

4.Nieuwe bestuurders gekozen

5.Het nieuw Comité van Toezicht verkozen

6.Door de RVB de begroting voor het volgend jaar voorgesteld.

7.De bijdrage van de leden meegedeeld.

Artikel 3.3. Tot de uitsluitende bevoegdheid van de AV/BAV behoren:

1.Wijziging van de statuten

2.Benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.Kwijting van de bestuurders

4.Goedkeuring van de begroting en van de rekening

5.Ontbinding van de vereniging

6.Uitsluiting van een lid

Alle gevallen waarin de statuten en de wet dat vereisen

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de RVB.

De statuten worden door de RVB bewaakt en bijgestuurd indien nodig. Na goedkeuring door de AV/BAV worden ze gepubliceerd onder de voorwaarden zoals bepaald in Art. 18 zodat zowel effectieve leden als toegetreden leden deze teksten kunnen raadplegen.

Artikel 3.4. De AV wordt gehouden elk jaar, uiterlijk vier maanden na het afsluiten van het boekjaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar. Zij gaat door op de plaats vermeld in de oproeping. Een BAV zal worden gehouden telkens wanneer het belang van de vereniging dit vereist en in elk geval wanneer minstens de helft van de leden daarom verzoekt. Zulk verzoek moet schriftelijk en per post bij het bestuur worden ingediend met opgave van de gemotiveerde redenen en de te behandelen punten. Deze vergadering moet binnen de zes weken na datum van de aanvraag plaats hebben.

Artikel 3.5. De AVIBAV wordt door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij gebreke, door het lid van de RVB met de meeste anciënniteit bijeengeroepen. De oproeping wordt minstens tien werkdagen voorafgaand aan de datum van de AV/BAV aan aile effectieve leden overgemaakt (papier of e-mail). De oproepingsbrief vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering. De agenda, vastgesteld door de RVB, wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk schriftelijk (papier of e-mail) voorstel, ondertekend door ten minste één vijfde van de leden, wordt ook op de agenda gebracht,

Artikel 3.6. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de AV/BAV doorslaggevend, Een stemming over personen gebeurt schriftelijk op stembriefjes die verstrekt worden door de RVB, Over andere zaken wordt mondeling gestemd, tenzij één der leden een schriftelijke stemming eist,

Ongeldige stemmen zijn:

1.Andere stembriefjes dan die door het Dagelijks Bestuur verstrekt

2.Blanco stembriefjes

3.Stembrietjes die ondertekend zijn

4.Stembrietjes waarop de bedoelde persoon of zaak niet duidelijk is aangeduid

5.Stembriefjes waarop toevoegingen voorkomen

Mits goedkeuring door de meerderheid van de AV/BAV. kan een bijkomend punt aan de agenda van de vergadering toegevoegd , besproken en beslist worden.

Artikel 3.7. Over de statutenwijziging kan de AV/BAV alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 3.8, Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Deze worden ondertekend door de leden die de vergadering hebben bijgewoond. De notules worden bewaard in een notulenregister en worden aan de leden medegedeeld.

Effectieve en toegetreden leden van de vereniging hebben het recht om inzage van de notulen te verkrijgen overeenkomstig artikel 9 K.B. van 26 juni 2003. Voor derden geldt dit inzagerecht niet behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur,

Titel 4 : Raad van Bestuur (RVB)

Artikel 4.1. De raad van bestuur is het leidinggevende orgaan van VZW ZORO. De RVB heeft de uitvoerende macht en beheert de financiële middelen van de vereniging. De RVB wordt verkozen door en legt verantwoording af aan de algemene vergadering van de leden van de vzw.

De vereniging wordt bestuurd door een RVB van minstens vijf bestuurders, tevens effectief lid van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. Indien de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie leden zou hebben, mag de RVB slechts uit twee bestuurders bestaan.

De bestuurders worden door de algemene vergadering voor een termijn van vier jaar aangeduid. De raad van bestuur bepaalt de modaliteiten waaronder dit gebeurt.

Elke bestuurder verbindt er zich toe actief deel te nemen aan het bestuur. Bij herhaalde afwezigheid op de bestuursvergaderingen kan de RVB het mandaat schorsen tot de volgende algemene vergadering.

Het mandaat van bestuurder eindigt door overlijden, ontslag mits schriftelijke (papier of email) kennisgeving aan de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur, of afzetting door de algemene vergadering_

Artikel 4.2. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd. De kosten die de bestuurders maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat en die door de RVB zijn goedgekeurd worden vergoed.

De bestuurders gaan met betrekking tot de verbintenissen of het bestuur van de vereniging geen enkele persoonlijke verbintenis aan. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitvoering van het mandaat dat ze ontvangen hebben. Zij kunnen dus in geen enkel geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden.

Artikel 4.3., De RVB verdeelt onder zijn leden de functies van

1. Voorzitter

2.Ondervoorzitter

3. Secretaris

4.Penningmeester

5.Verantwoordelijke zwemclub

6.Verantwoordelijke zwemschool.

(Een gedetailleerde opsomming van de taken per verantwoordelijkheidsgebied wordt opgenomen in het HR). De RVB vergadert in principe elke maand en telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist, alsook wanneer drie bestuurders er schriftelijk (papier of e-mail), in handen van de voorzitter of de secretaris, om vragen.

De oproepingsbrief (papier of e-mail) wordt ten minste vijf dagen voor de vergadering door de voorzitter aan alle bestuursleden overgemaakt.

De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda. De meerderheid van de bestuurders kan evenwel op elk ogenblik nieuwe agendapunten toevoegen, bespreken en beslissen,

Artikel 4.4. De RVB kan slechts geldig beslissen bij aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen heeft cie voorzitter doorslaggevende stem.

Bestuurders die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen, mits schriftelijke volmacht, door andere bestuurders worden vertegenwoordigd. Elke bestuurder kan maximum twee volmachten dragen.

Artikel 4.5. De RVB vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Dit impliceert dat de RVB de vereniging vertegenwoordigt door de meerderheid van de bestuurders, De RVB verdeelt de uitvoerende functies onder de bestuursleden zonder dat deze verdeling aan derden kan worden tegengeworpen

De RVB neemt alle initiatieven die nodig zijn voor de goede werking van de vereniging.

"

Voorbehouden tan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Luik B - Vervoig

Artikel 4.6, Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de RVB als college, worden alle akten die de vereniging binden, geldig ondertekend door de voorzitter en een bestuurder die gezamenlijk ; optreden. In geen geval dienen ze tegenover derden het bewijs te leveren van een voorafgaande beslissing van de RVB.

Artikel 4.7, De RVB leidt de zaken van de vereniging. (dagelijks bestuur)

Een HR wordt door de RVB opgesteld en gepubliceerd zodat zowel effectieve leden ais toegetreden leden deze teksten kunnen raadplegen. Wijzigingen aan dit HR kunnen door de RVB worden aangebracht met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De RVB is voor het bestuur van de vereniging bekleed met de meest uitgebreide bevoegdheid, mag alle akten en contracten tekenen, dadingen treffen, compromissen afsluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of verkopen, onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten met hypotheek bezwaren, leningen aangaan. Deze opsomming is niet beperkend en doet geen afbreuk aan de exclusieve bevoegdheden van de AV/BAV,

Artikel 4.8. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de RVB bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere bestuurders die, desgevallend, gezamenlijk optreden.

De bevoegdheid van deze bestuurders wordt precies afgebakend door de RVB, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de RVB worden ingetrokken.

Artikel 4.9, Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Deze worden ondertekend door de voorzitter van de RVB en de secretaris. Ze worden bewaard in een notulenregister en meegedeeld aan de bestuursleden. Effectieve leden van de vereniging hebben het recht om inzage van de notulen te verkrijgen overeenkomstig artikel 9 K.B. van 26 juni 2003. Voor derden geldt dit inzagerecht niet behoudens andersluidende beslissing van de RVB.

Titel 5 ; Rekeningen -- begroting - controle

Artikel 5.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1september tot 31 augustus van het volgend jaar. De RVB legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting met betrekking tot het komende boekjaar ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse AV.

Artikel 5.2. Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17 § 5 van de wet van 27juni 1921 niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. De RVB duidt jaarlijks twee bestuursleden aan voor de controle van de rekeningen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weergegeven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de AV/BAV onder de leden van het instituut der bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar,

Titel 6 : Ontbinding  Vereffening

Artikel 6.1, Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de AV/BAV tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de AV/BAV, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de voorwaarden van vereffening. Het gebeurlijk actief vereffeningsaldo zal aan een sportvereniging van de streek overgemaakt worden.

Titel 7 ; Slotbepalingen

Artikel 7,1. Voor alles wat In deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk.

De Voorzitter

Els Van Haudenhuyse

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/03/2011
ÿþBij.lag_en bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehoud¬ aan hel Betgisc Staatsbl:

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming : ZWEMCLUB OVERIJSE

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Jan Baptist Dekeyserstraat 38 3090 Overijse

Ondernemingsnr : 4123169.89

Voorwerp akte : Ontslag- Benoeming-Zetelverplaatsing

Op 25 Februari 2011 heeft de algemene vergadering volgende beslissingen genomen:

1. De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om vanaf 1 maart 2011 op hun verzoek ontslag als bestuurslid te verlenen aan Brigitte BECUE, Jan Baptist Dekeyserstraat 38, 3090 Overijse Koen VERNIMMEN, Jan Baptist Dekeyserstraat 38, 3090 Overijse Eveline DEKOCK, Dooierzwammengaarde 12, 1050 Brussel Jacqueline DERMUL Hogeweg 11, 3090 Overijse.

2. De vergadering beslist met meerderheid van stemmen de aanvaarding van het bestuursmandaat vanaf 1 maart 2011 van Cornelia CERSTIAENS, Rue du Village 66, 1380 Lasne Xandra DE LAAT, Jezus-Eiksesteenweg 123, 1560 Hoeilaart Sandra VANDENPLAS, Stevenshof 5, 3090 Overijse Sabine Van Grootel, Leuvensestraat 20, 3090 Overijse.

Bijgevolg is de raad van bestuur vanaf 1 maart 2011 samengesteld uit de volgende bestuurders:

Sabine VAN GROOTEL, voorzitter, geboren te Genk op 18 november 1972, wonende te 3090 Overijse, Leuvensestraat 20;

Daniel GILLARD, geboren te Elsene op 24 december 1955, wonende te 3040 Huldenberg, Holstheide 31; Xandra DE LAAT, geboren te Uden (NL) op 18 december 1967, wonende te 1560 Hoeilaart, Jezus-Eiksesteenweg 123;

Cornelia CERSTIAENS, geboren te Kapellen op 2 juli 1963, wonende te 1380 Lasne, Rue du Village 66; Sandra VANDENPLAS, geboren te Leuven op 16 Augustus 1971, wonende te 3090 Overijse, Stevenshof 5; De bestuurders hebben aanvaard hun mandaat uit te oefenen met de bevoegdheden en op de wijze

bepaald in de artikelen 19 tot en met 27 van de statuten.

3. De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om de zetel te verplaatsen van 3090 Overijse, Jan Baptist Dekeyserstraat 38 naar 3090 Overijse, Leuvensestraat 20.

Koen Vernimmen, voorzitter ZO vzw, die krachtens de hem toegekende bevoegdheid als bestuurder luik B op de versozijde ondertekent.

2 $ 602- 2011

ri fie

BRU

1111111,11!11M11,11311111111,11I11111

Coordonnées
ZORO

Adresse
TERHULPENSESTEENWEG 81 3090 OVERIJSE

Code postal : 3090
Localité : OVERIJSE
Commune : OVERIJSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande