ZOT VAN BEERSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : ZOT VAN BEERSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 568.624.292

Publication

14/01/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1.  De naam van de vereniging luidt: VZW ZOT VAN BEERSEL

Artikel 2.  De zetel is thans gevestigd te Kondelveldstraat 7,1651 Lot in het gerechtelijk arrondissement Halle -

Vilvoorde Hij kan worden overgebracht naar elke andere plaats in België bij be-slissing door de raad van bestuur.

Iedere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch

Staatsblad.

TITEL II.

DOEL.

Artikel 3. - De vereniging heeft tot doel het socio culturele leven bevorderen

Voor zover de vereniging zich niet inlaat met industriële, commerciële of handelsactiviteiten en geen winst voor

haar leden nastreeft.

Artikel 4.  De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

Te LOT op 1/1/2015.

Tussen de ondergetekenden :

1. Bart Devillé (74.09.24-407.05), geboren te Halle op 24 september 1974, wonende Kondelveldstraat 7 te 1651 Beersel,

2. Bruno Lerminiaux (75.02.03-135.06), geboren te Ukkel op 3 februari 1975, wonende Klarissenbos 21 te 1651 Beersel,

3. Erik Mosselmans (60.01.22-377.36), geboren te Sint-genesius-Rode op 22 januari 1960, wonende Zoniënwoudlaan 194 te Sint-genesius-Rode,

allen meerderjarig en van Belgische nationaliteit wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL III. DUUR.

"TITEL I.

BENAMING  ZETEL.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ZOT VAN BEERSEL

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kondelveldstraat 7

*15300753*

Luik B

België

1651

0568624292

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Beersel (Lot)

Griffie

Neergelegd

12-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

TITEL IV. LEDEN.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5. - De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en aangesloten leden. Het aantal effectieve en aangesloten leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum aantal effectieve leden wordt vastgesteld op drie. De eerste effectieve leden zijn de ondergetekende oprichters. Behoudens hetgeen bepaald wordt hierna, genieten de effectieve en aangesloten leden dezelfde rechten.

Artikel 6.  Elk aangesloten lid kan, op voorstel van ten minste twee leden als effectief lid worden aanvaard bij beslissing door de algemene vergadering genomen met een meerderheid van drie/vierden der aanwezige stemmen.

Artikel 7.- Ieder die wenst aangesloten lid te worden moet een schriftelijke aanvraag indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur zal de kandidatuur van elk nieuw lid onderzoeken en erover beslissen. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden is geen beroep mogelijk.

Artikel 8.  De raad van bestuur houdt op zetel van de vereniging een register van de effectieve leden en van de aangesloten leden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, haar naam, haar rechtsvorm en haar zetel.

Alle beslissingen die betrekking hebben op de toelating, het ontslag of de uitsluiting van leden worden in het register ingeschreven door de raad van bestuur binnen de acht dagen nadat de raad van bestuur kennis heeft genomen van gezegde beslissing.

Artikel 9.  Elk lid van de vereniging heeft het recht om ontslag te nemen, en zulks bij wijze van aangetekende brief gericht aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee/derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het ontslagnemend of uitgesloten lid kan geen enkel recht laten gelden op het netto-actief noch op de door hem betaalde bijdragen.

Artikel 10. - De jaarlijkse bijdrage door de leden te beta-len wordt jaarlijks door de algemene vergadering vastgesteld.

Artikel 11. - De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. De aangesloten leden die zulks wensen,

kunnen aan de algemene vergadering deelnemen met raadgevende stem.

Artikel 12.  De algemene vergadering bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door

de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1) de wijzigingen van de statuten;

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders en van de toelatingscommissie;

3) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

4) de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5) de uitsluiting van leden.

Artikel 13.  De gewone algemene vergadering vindt plaats op de 1 van de maand september om 20 uur of, ingeval deze dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één/vijfde (1/5de) van de effectieve leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle leden moeten er op worden uitgenodigd.

Artikel 14.  De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of postkaart, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Behalve in de gevallen voorzien bij de wet, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 15.  Ieder lid dat regelmatig zijn jaarlijkse bijdrage heeft betaald heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de vereniging. Ieder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 16.  De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 17.  In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht en ieder effectief lid beschikt over één stem.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag. Artikel 18.  De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of wijziging van de statuten indien toepasselijke wettelijke bepalingen worden nageleefd.

Artikel 19.  De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

TITEL V.

ALGEMENE VERGADERING.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Alle leden of derden die van een belang doen blijken kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzit-ter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Luik B - vervolg MOD 2.2

TITEL VI.

BESTUUR - DAGELIJKS BESTUUR.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20.  De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit ten minste drie leden gekozen door de algemene vergadering. Indien echter de vereniging slechts drie leden telt, zal de raad slechts uit twee bestuurders zijn samengesteld.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn bepaald door de algemene ver-ga-dering, die steeds door haar afzetbaar zijn. Indien geen termijn werd bepaald worden de leden geacht te zijn verkozen voor een onbepaalde duur.

Artikel 21.  In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de raad van bestuurder benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuur-der die hij vervangt.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 22.  De raad kiest onder zijn leden een voorzit-ter, een penningmeester en een secretaris. Een lid van de raad kan één of meer van deze functies vervullen. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 23.  De raad wordt bijeengeroepen door de voorzit-ter en/of de secretaris en de vergaderingen worden gehouden op de plaats die in de oproepingsbrieven wordt vermeld. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Iedere verhinderde of afwezige bestuur-der kan schriftelijk, telegrafisch, per telex of telefax, volmacht verlenen aan een andere bestuurder om hem op de verga-dering te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen. De opdrachtgever wordt in dit geval geacht aanwezig te zijn.

Met een besluit van de raad van bestuur wordt gelijkgesteld een gedagtekend stuk dat door alle bestuurders is ondertekend en waarvan melding is gemaakt in het notulenregister.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzit-ter of van diegene die hem vervangt de doorslag. Van de be-slissingen -worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzit-ter en de secretaris en ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden over-gelegd en al de andere akten worden door de voorzitter en de secretaris onderte-kend.

Artikel 24.  De raad van bestuurder heeft de meest uitge-breide macht voor het bestuur en het bestuur van de vereniging.

Enkel de handelingen die krachtens de wet of de onderha-vige statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene verga-dering behoren, zijn uit de competentie van de raad van bestuur gesloten.

Artikel 25.  De raad van bestuurder kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging wat dat be-stuur aangaat, opdragen aan één of meer afgevaardigd bestuurder(s) of ge-volmach-tigde(n) inzake het dagelijks bestuur en waarvan hij de machten en gebeurlijk het salaris of bezoldiging vaststelt.

Artikel 26.  De raad van bestuurder treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vervol-ging en benaarsting van de voorzitter of van de afgevaardigd bestuur-der.

De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden, behoudens bijzonde-re delegatie door de raad van bestuur, ondertekend door twee bestuurders die ten overstaan van derden geen staving van hun machten dienen te geven.

Artikel 27.  Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aanspra-kelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

Artikel 28.  De secretaris, en bij diens afwezig-heid, de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve ti-tel, de vrijgevigheden te aanvaarden die aan de vereniging worden gedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrij-ging ervan.

TITEL VII.

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE.

Artikel 29.  De raad van bestuur kan aan de algemene verga-dering een reglement van inwendige orde voorstellen. Dit re-glement kan door de algemene vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL VIII.

ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 30.  Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 31.  De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgende jaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 32.  In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto-ac-tiva van het patrimonium moet worden gegeven.

Deze bestemming moet zoveel mogelijk overeenkomen met het doel waarvoor de vereniging zonder winstoogmerk werd opge-richt.

Deze beslissingen en de naam, het beroep en het adres van deze vereffenaar(s) worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 33.  Alles wat in onderhavige statuten niet uit-drukkelijk voorzien werd zal worden geregeld volgens de toepasselijke wet."

Luik B - vervolg MOD 2.2

HOOFDSTUK II  OVERGANGSBEPALINGEN.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

2. Eerste gewone algemene vergadering:

De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in tweeduizend zestien, overeenkomstig de statuten.

3. Overname door de vereniging van de verbintenissen aangegaan gedurende de tussentijd.

De comparanten verklaren te weten dat de vereniging de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vereniging slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparanten verklaren dat de vereniging de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vereniging in oprichting zijn aangegaan binnen de twee jaar voor het verlijden van onderhavige akte. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vereniging rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen te worden bekrachtigd door de vereniging binnen de zes maanden nadat de vereniging rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

4. Benoeming van bestuurders.

De algemene vergadering gehouden op heden heeft tot bestuurders benoemd:

Bart Devillé en Erik Mosselmans.

De voornoemde bestuurders zullen hun mandaat gratis uitoe-fenen.

5. Tijdelijke Bevoegdheid

De vergadering vertrouwt alle bevoegdheden toe aan de bvba J.Jordens /Arnaud Trejbiez teneinde alle handelingen en formaliteiten uit te voeren dewelke opgelegd zijn door het vennootschapswetboek in het kader van de oprichting van de VZW. Inclusief het tekenen van de documenten voor de publicatie in het Belgische Staatsblad.

HOOFDSTUK III  RAAD VAN BESTUUR.

Terstond beslissen de bestuurders, voornoemd, met éénpa-righeid van stemmen, te benoe-men:

- als voorzitter: Bart Devillé

- als penningmeester: Erik Mosselmans

- als secretaris: Erik Mosselmans

1. Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vereniging de rechtspersoonlijkheid verkrijgt en

dit voor onbepaalde duur.

De raad van bestuur beslist tevens als afgevaardigd bestuurder (of gevolmachtigde) te belasten met het dagelijks bestuur en met de vertegenwoordiging van de vereniging wat dit dagelijks bestuur betreft: Bart Devillé.

Coordonnées
ZOT VAN BEERSEL

Adresse
KONDELVELDSTRAAT 7 1651 LOT

Code postal : 1651
Localité : Lot
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande