ZVK DEN TOOG OPVELP, AFGEKORT : DEN TOOG

Association sans but lucratif


Dénomination : ZVK DEN TOOG OPVELP, AFGEKORT : DEN TOOG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 598.751.306

Publication

19/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1. De vereniging draagt de benaming "ZVK Den Toog Opvelp" en heeft haar maatschappelijke zetel te Kerkeveld 15, 3370 Boutersem, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting "ZVK Den toog".

Artikel 2. De vereniging heeft tot doel de beoefening van het zaalvoetbal te verspreiden en te bevorderen onder jongeren en eventueel anderen uit de regio en dit in een vriendschappelijke sfeer. Ze heeft bovendien als doel alle handelingen te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee betrekking hebben. In deze zin kan zij, doch op slechts bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Artikel 4. Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De vereniging telt werkende en niet-werkende (spelende) leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden ieder persoon die, nadat hij zijn verzoek om toelating mondeling of schriftelijk heeft gericht aan de raad van bestuur, door deze raad als zodanig wordt aanvaard.

Artikel 5. Ieder werkend en niet-werkend lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden met een schriftelijk of mondeling akkoord van de raad van bestuur.

Ieder werkend lid wordt geacht aanwezig te zijn op de algemene vergadering. Drie afwezigheden zonder geldige reden worden aanschouwd als geldige reden tot ontslag uit de algemene vergadering.

ABTS KrisVuilenbosstraat 15, 3360 Bierbeek ; COETERMANS RafKerkeveld 15, 3370 Boutersem ; COETERMANS StevenFrederik de Merodestraat 2, 2800 Mechelen ; DECOSTER MichelLeuvensesteenweg 300, 3370 Boutersem ; HUBIN DaniëlVelpestraat 30, 3360 Bierbeek; HUBIN TheoWaversesteenweg 101, 3360 Bierbeek; MEEUS FrederikWeidestraat 3, 3050 Oud-Heverlee ; VANDERMEULEN LIESBETHSchoolstraat 36, 3370 Boutersem ;

ZVK DEN TOOG OPVELP VZW STATUTEN

Ondergetekenden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ZVK Den Toog Opvelp

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Den Toog

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kerkeveld 15

*15303205*

Luik B

3370

België

0598751306

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Boutersem (Neervelp)

Griffie

Neergelegd

17-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 6. De uitsluiting van een lid van de algemene vergadering kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging.

Artikel 7. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, die benoemd worden door de raad van bestuur. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Het mandaat van de leden van de raad van bestuur eindigt bij overlijden, ontslag of ontzetting door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur vervullen hun mandaat kosteloos. Indien de algemene vergadering slechts uit drie personen bestaat, telt de raad van bestuur uitzonderlijk 2 leden.

Artikel 8. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter (of twee bestuurders) roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris en daarna door het oudste aanwezig lid. De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel afgewezen. Van elke vergadering van de raad worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur is geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of twee bestuurders. De functie voorzitter en secretaris zijn herverkiesbaar in de even jaren. De functie penningmeester en notulist zijn herverkiesbaar in de oneven jaren. De functie erevoorzitter is een titel voor onbepaalde duur. Kandidaturen voor de raad van bestuur kunnen door ieder lid schriftelijk of mondeling ingediend worden bij een lid van de raad van bestuur. De verkiezingen van bovenvermelde personen gebeurt op de jaarlijkse algemene vergadering. De verkiezing gebeurt bij volstrekte meerderheid van stemmen (helft plus één). Indien geen vereiste meerderheid wordt behaald, wordt een tweede maal gestemd onder de twee kandidaten, die de meeste stemmen hebben behaald. In geval van staking van de stemmen krijgt de oudste kandidaat (lidmaatschap en volgens ouderdom de voorkeur).

Artikel 9. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, indien hij afwezig is, door secretaris en daarna door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid beschikt over één stem.

Artikel 10. Een beraadslaging van de algemene vergadering is vereist in de volgende gevallen:

1. Wijziging van de statuten

2. Ontzetting van de leden van de raad van bestuur

3. Goedkeuring van begrotingen en rekeningen

4. Ontbinding van de vereniging

5. Uitsluiting van leden van de algemene vergadering

Artikel 11. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht wanneer de helft van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Artikel 12. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn ondertekend zijn door de voorzitter, twee bestuurders of de helft van de werkende leden en gebeuren per mail ten minste veertien dagen voor de vergadering. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Onderwerpen, die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden, tenzij twee derde der aanwezige leden erom verzoekt. Om geldig te kunnen beslissen moet de helft van de leden aanwezig zijn. Wanneer dit niet het geval is moet de vergadering binnen de maand opnieuw worden samengeroepen met dezelfde punten op de agenda. Deze vergadering kan dan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 13. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen. Voor iedere te nemen beslissing dient twee derde van de stemgerechtigde lede aanwezig te zijn en dient dit agendapunt in de oproeping vermeld te worden. Indien minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering, dient er een tweede algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na de eerste algemene vergadering. Zij kunnen altijd een beslissing nemen.

Artikel 14. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De leden van de algemene vergadering hebben het recht om inzage van de notulen te vragen. Op de maatschappelijke zetel van de VZW wordt een register bijgehouden van de beslissingen genomen op de algemene vergadering. De leden van de algemene vergadering kunnen op schriftelijke verzoek inzage krijgen in dit register op de maatschappelijke zetel.

Artikel 15. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 16. In geval van ontbinding worden de activa niet uitgekeerd aan de leden, maar zal door de raad van bestuur beslist worden over de wijze waarop het actief zal worden verdeeld of overgemaakt.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
ZVK DEN TOOG OPVELP, AFGEKORT : DEN TOOG

Adresse
KERKEVELD 15 3370 BOUTERSEM

Code postal : 3370
Localité : BOUTERSEM
Commune : BOUTERSEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande