ZWERFKAT IN LE(U)VEN VZW, AFGEKORT : ZIL

Association sans but lucratif


Dénomination : ZWERFKAT IN LE(U)VEN VZW, AFGEKORT : ZIL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.570.886

Publication

16/04/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Statuten Zwerfkat in Le(u)ven vzw

OPRICHTINGSAKTE

De ondergetekenden,

De Ruyter Véronique, Vlierstraat 5, 3330 Kumtich, geboren op 7/12/1979 te Tienen

Daman Anne, Eenbesstraat 7, 3360 Bierbeekn geboren op 3/12/1963 te Leuven

Bovend aerde Sabine, Pellenbergstraat 177, 3010 Kessel-Lo, geboren 20/8/1975 te Genk

Sinée Katty, Eikenbergstraat 6, 3012 Wilsele, geboren 24/10/1968 te Leuven

Van Namen Hanne, Doktoorstraat 3 bus 8, 3570 Alken, geboren 09/09/1986 te Merksem

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni

1921 (hierna de  VZW-wet ), met de hiernavolgende statuten.

TITEL I: Naam - zetel - doel - duur

Artikel 1

De vzw draagt de naam  Zwerfkat in Le(u)ven  , afgekort ZIL.

Deze naam moet steeds door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  V.Z.W. worden

voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2

De vzw is gevestigd te Vlierstraat 5, 3300 Kumtich.

De vzw ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de griffie van

de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijke arrondissement.

Artikel 3

De vzw stelt zich tot doel: het uitwerken en bevorderen van een efficiënt zwerfkattenbeleid te Leuven (vangen,

steriliseren/castreren, terugplaatsen, opvangen, ter adoptie plaatsen van katten en sensibiliseren van bevolking).

...

Artikel 4

De vzw wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II: Lidmaatschap

Artikel 5

De vzw bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

De vzw telt tenminste drie werkende leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend

toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en de verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De

statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden

gewijzigd.

Artikel 6

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Zwerfkat in Le(u)ven vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : ZIL vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Vlierstraat(KMT) 5

*15306531*

Luik B

3300

België

0628570886

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Tienen (Kumtich)

Griffie

Neergelegd

14-04-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Als werkend lid kan tot de vzw toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vzw toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vzw heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als werkend lid of als toetredend lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vzw uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-lid weigert moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Artikel 7

Het jaarlijkse lidgeld is vastgesteld op maximum 500,00 EUR. De algemene vergadering beslist op voorstel van de raad van bestuur over eventuele aanpassingen van het lidgeld. Het jaarlijks lidgeld dient betaald te worden voor 1 april.

Artikel 8

De werkende leden en de toegetreden leden van de vzw zijn verplicht :

de statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw alsook de besluiten van haar organen na te leven; de belangen van de vzw of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9

Elk werkend lid kan ten alle tijde ontslag nemen uit de vzw mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Elk toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vzw mits een gewoon schrijven aan de raad van bestuur.

Niet-betaling van het lidgeld voor de datum vermeld in artikel 7 leidt tot automatische beëindiging van het lidmaatschap.

Een werkend lid kan worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die :

de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

ondanks schriftelijke aanmaning in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vzw na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een werkend lid of een toegetreden lid eindigt ook automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Ontslagnemende of uitgesloten werkende leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vzw en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL III: Raad van bestuur

Artikel 10

De vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur van drie bestuurders die werkend lid dienen te zijn van de vzw. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief of per mail. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13

De raad van bestuur leidt de zaken van de vzw en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

Ten aanzien van derden is de vzw slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, die lid is van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast wordt de vzw in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De bevoegdheid om een vzw in en buiten rechte te vertegenwoordigen, kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vzw wordt geacht.

TITEL IV: Algemene vergadering

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Wanneer zij dit wensen kunnen ook

toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste

aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid

vertegenwoordigen.

Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten

het benoemen en afzetten van de bestuurders

desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

het vrijwillig ontbinden van de vzw

het uitsluiten van een effectief lid

de omzetting van de vzw in een vennootschap met een sociaal oogmerk

alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 16

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van

de vzw zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkende leden erom

vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van

het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar op een door de raad van bestuur te bepalen plaats

en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

Alle werkende leden en toegetreden leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij

gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of

de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17

Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld onder punt b., worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vzw, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder én ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

...

TITEL VII: Ontbinding  vereffening

Artikel 22

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene

vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of

meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 23

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging

dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden

aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld is de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze

wet zou vervangen na de oprichting van de vzw, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het

huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

....

Luik B - vervolg MOD 2.2

30/07/2015
ÿþrr1\

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 22

In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0628.570.886

Benaming

(voluit) : Zwerfkat in Le(u)ven

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Vlierstraat 5, 3300 Kumtich

Onderwerp akte : Benoeming Raad van Bestuur

Bij beslissing van de algemene vergadering van de vereniging "Zwerfkat in Le(u)ven" op datum van 8 juli

2015, werden benoemd tot lid van de raad van bestuur :

- Sabine Bovend'aerde, wonende te Kessel-Lo, Pellenbergstraat 177, geboren te Genk op 2010811975;

- Anne Daman, wonende te Lovenjoel, Eenbesstraat 7, geboren te Leuven op 0311211963;

- Véronique De Ruyter, wonende te Kumtich, Vlierstraat 5, geboren te Tienen op 07/12/1979.

De raad van bestuur heeft Véronique De Ruyter, voornoemd, benoemd tot voorzitter; Sabine Bovend'aerde

tot penningmeester en Anne Daman tot secretaris.

KOOPHANDEL

17 -07- 2015

I1I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ZWERFKAT IN LE(U)VEN VZW, AFGEKORT : ZIL

Adresse
VLIERSTRAAT 5 3300 KUMTICH

Code postal : 3300
Localité : Kumtich
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande