ACCOUNTANCY- EN BELASTINGADVIES K. DEVOS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ACCOUNTANCY- EN BELASTINGADVIES K. DEVOS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 479.220.184

Publication

15/01/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 30.09.2013, NGL 07.01.2014 14006-0446-011
07/01/2015 : ME. - JAARREKENING 30.06.2014, GGK 29.09.2014, NGL 30.12.2014 14711-0365-011
07/05/2013
ÿþOIIIHiuuuui~i

*13070356

ni

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

24i.04. 2013

RECHTBANA{teHANDEL

,I/1YATf'tl jl!

IlV



Ondernemingsnr: 0479.220.184

Benaming (voluit) : ACCOUNTANCY- & BELASTINGADVIES K. DEVOS

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Kleine Brandstraat 6

8540 Deerlijk

Onderwerp akte :KAPITAALVERHOGING - OMZETTING IN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID  VASTSTELLING VAN DE STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit de akte verleden op 11 april 2013 voor Meester Stéphane SAEY, Geassocieerd Notaris te Deerlijk, dat de buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een: gewone commanditaire vennootschap "ACCOUNTANCY-& BELASTINGADVIES K. DEVOS", volgende besluiten heeft genomen:

EERSTE BESLUIT: KAPITAALVERHOGING

Daarop besluit de vergadering het kapitaal van de vennootschap te verhogen met zeventienduizend; honderd euro (¬ 17.100,00) om het te brengen van duizend vijfhonderd euro (¬ 1.500,00) op achttienduizend; zeshonderd euro (¬ 18.600,00) door inbreng in speciën ten belope van tienduizend negenhonderd euro (¬ ' 10.900,00), mits creatie van duizend zevenhonderdentien (1.710) nieuwe aandelen te onderschrijven in speciën tegen de prijs van tien euro (¬ 10,00) per aandeel.

VERZAKING VOORKEURRECHT

Daarop verklaart de vennoot, sub 2, niet te willen inschrijven in verhouding tot zijn aandelenbezit op de kapitaalverhoging door inbreng in speciën.

stemt ermee in dat de kapitaalverhoging ten belope van zeventienduizend honderd euro (¬ 17.100,00) onderschreven wordt door Mevrouw DEVOS Karolien, nagenoemd, volgestort ten belope van tienduizend negenhonderd euro (¬ 10.900,00).

ONDERSCHRIJVING - VOLSTORTING

Mevrouw Devos Karolien, voornoemd, vennoot, die verklaart kennis te hebben van de statuten en de financiële toestand van de vennootschap, verklaart in te schrijven op de duizend zevenhonderdentien (1.710) nieuw gecreëerde aandelen, hetzij voor met zeventienduizend honderd euro (¬ 17,100,00), welke aandelen zij, volstort in speciën ten belope van tienduizend negenhonderd euro (¬ 10.900,00); het bedrag van de door, Mevrouw Devos Karolien, voornoemd nog niet volgestorte inbrengen bedraagt zesduizend tweehonderd euro (tri 6.200,00).

Overeenkomstig artikel 226 W.Venn. stellen de verschijners vast dat het kapitaal ten minste het wettelijk, minimum bedraagt, dat minimum het wettelijk vereiste bedrag werd gestort, dat op ieder aandeel waarop in geld; werd ingeschreven een bedrag van minimum één/vijfde werd gestort.

VASTSTELLING VAN DEPONERING

De kapita2lverhoging wordt onmiddellijk onderschreven en in speciën afgelost door storting van tienduizend negenhonderd euro (¬ 10.900,00), welke som werd gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE04x 9797 87312831 op naam van de vennootschap, bij de Argenta BANK te Antwerpen op 4 april 2013.

AANPASSING VAN DE STATUTEN

De vergadering besluit de statuten aan te passen aan de gestemde kapitaalverhoging, zoals bepaald onder artikel vijf van de hierna vermelde nieuwe statuten.

TWEEDE BESLUIT:

VERSLAGEN OMZETTING IN BVBA

De vergadering erkent lezing gekregen te hebben van de verslagen van de zaakvoerder en van de bedrijfsrevisor, opgemaakt naar aanleiding van de voorgestelde omzetting van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een COMM.V in de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA, overeenkomstig de artikelen 777 en 778 W,Venn.

De vergadering verklaart tevens kennis gekregen te hebben van de staat van actief en passief van de

_vennootschap -afgesloten op. 28 februari 2013_ -_ _ Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

. Voor- mod 11.1

behouden

aan hot

Belgisch

Staatsblad



Beide verslagen zullen neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk, samen met een expeditie van deze akte.

De besluiten van het verslag van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA AA+ Belastingadvies, vertegenwoordigd door de Heer Luc Van de Mooitel, externe accountant, met kantoor te Aalter, Biesemgoedstraat 28, luiden letterlijk alsvolgt:

"De staat van activa en passiva van Accountancy- & Belastingadvies K.DEVOS Comm.V, waarvan de maatschappelijke zetel gelegen is te 8540 Deerlijk, Kleine Brandstraat 6, afgesloten per 28.02.2013 zijnde minder dan drie maanden voordien, werd opgesteld onder de verantwoordelijkheid van het bestuursorgaan.





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De controle op de staat van activa en passiva werd uitgevoerd in overeenstemming met de normen van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Onze werkzaamheden zijn er inzonderheid op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals blijkt uit de staat van actief en passief per 28 februari 2013 die het bestuursorgaan van de vennootschap heeft opgesteld, heeft plaatsgehad.

Uit onze werkzaamheden uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, is gebleken dat er enige overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad waarvan het nettobedrag 1.200,00 euro bedraagt.

Het netto actief volgens deze staat, na aftrek van vermelde overwaardering, bedraagt

- E 9.013,18 en is kleiner dan het minimumkapitaal vereist voor de oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Het verschil met het maatschappelijk kapitaal van 1.500,00 euro, vermeld in de staat van activa en passiva, bedraagt -10.513,18 euro.

Er zijn geen andere inlichtingen die ik ter voorlichting van de aandeelhouders of derden onontbeerlijk acht.

Dit verslag is bestemd om te worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van Koophandel, overeenkomstig artikel 67 en 75 van het Wetboek van Vennootschappen.

Aalter, 8 aprii 2013

Luc Van de Meartel,

Accountant IAB 9232 (getekend)"

DERDE BSLUIT : OMZETTING

Daarop besluit de vergadering de vennootschap am te zetten in een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ACCOUNTANCY-& BELASTINGADVIES K. DEVOS", waarvan de duur, de zetel en het doel dezelfde zullen zijn als deze van de huidige vennootschap, na de beslissingen hiervoor met betrekking tot het kapitaal, en waarvan de activa- en passivabestanddelen, met inbegrip van het kapitaal en de reserves onveranderd zullen behouden worden, zonder dat de raming van deze bestanddelen enige wijziging ondergaat.

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA "ACCOUNTANCY-& BELASTINGADVIES K. DEVOS" behoudt het nummer 0479.220.184 waaronder de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een COMM.V ingeschreven is in het rechtspersonenregister te Kortrijk, evenals aile machtigingen en erkenningen welke aan de gewone commanditaire vennootschap door eender welke instantie werden verleend.

De omzetting geschiedt op basis van het actief en passief van de vennootschap afgesloten per 28 februari 2013. Alle verrichtingen die sedert die datum werden gedaan door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een COMM.V worden verondersteld verricht te zijn door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA, inzonderheid voor wat betreft het opmaken van de maatschappelijke rekeningen.

Door het feit van de omzetting van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een COMM.V wordt heel haar vermogen, roerend en omroerend, actief en passief, lichamelijk en onlichamelijk, de lopende contracten, dat alles zonder enige uitzondering noch voorbehoud, eigendom van de BVBA, die eenvoudig in de plaats wordt gesteld van de rechten en verplichtingen van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een COMM.V

Het kapitaal van de vennootschap zal vertegenwoordigd zijn door duizend achthonderdzestig (1.860) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, te overhandigen aan de vennoten, eigenaars vóór de omzetting, a rato van één aandeel van de BVBA voor één aandeel van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een COMM.V.

FISCALE VERKLARING

De vennoten verklaren dal deze omzetting geschiedt onder het voordeel van:

-artikel 774 en volgende van het Wetboek van Vennootschapen;

-artikel 121, eerste lid, van het Wetboek van Registratierechten, van artikel 123 paragraaf één, derde lid, en 124, paragraaf twee van het Wetboek van Inkomstenbelasting en van artikel 11 van het Wetboek over de belasting op de toegevoegde waarde;

-dientengevolge wordt er uitdrukkelijk bedongen dat uit fiscaal oogpunt de onder de verschijnenden gevormde burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA, geen nieuwe vennootschap is maar de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

"

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

eenvoudige voortzetting van de vennootschap die voorheen onder hen reeds bestond, onder de juridische vorm

van een COMM.V.

VIERDE BESLUIT

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van de Mevrouw Devos Karolien, voornoemd, van de tot

op heden bestaande burgerlijke vennootschap onder de vorm van een COMM,V. De omzetting voorafgaand

goedgekeurd stelt immers een einde aan het mandaat. Er wordt kwijting aan de voormelde zaakvoerder

verleend voor het uitgeoefend mandaat.

VIJFDE BESLUIT

De vergadering besluit dat het bestuur van de BVBA zal toevertrouwd worden aan één niet-statutaire

zaakvoerder.

Wordt benoemd tot niet-statutair zaakvoerder voor de duur van de vennootschap: Mevrouw Devos Karolien,

voornoemd, die aanvaardt en verklaart niet te zijn getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering, is het mandaat onbezoldigd.

ZESDE BESLUIT

De vergadering stelt de statuten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid als volgt

vast:

UITTREKSEL UIT DE STATUTEN

ARTIKEL EEN  BENAMING

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met

Beperkte Aansprakelijkheid.

De vennootschap heeft de benaming: ""ACCOUNTANCY & BELASTINGADVIES K. DEVOS".

ARTIKEL TWEE - ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8540 Deerlijk, Kleine Brandstraat 6.

Hij mag worden overgeplaatst naar elke andere plaats in België door eenvoudige beslissing van het

bestuursorgaan, mits naleving van de taalwetgeving.

ARTIKEL DRIE  DOEL

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit

te oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van 22 april 1999 betreffende de

boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Naargelang hun aard, worden deze activiteiten uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van

natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van accountant of van belastingconsulent, of die de

hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het

Koninklijk Besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, die

hen zou toelaten deze activiteiten in eigen naam uit te oefenen, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met

betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Behoren met name tot de activiteiten van accountant:

1° het nazien en corrigeren van aile boekhoudkundige stukken;

2° zowel privé- als gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige

organisatie van ondernemingen, alsook de analyse met boekhoudtechnische procédés, van de positie en

werking van ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico's;

3° het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en

het verstrekken van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden, het bijstaan van

belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van

belastingplichtigen, uitgezonderd het vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals

bedoeld in nr. 6" of waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van

Vennootschappen, verricht;

6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers 1° en 5° en

waarvan de uitvoering hem bij of krachtens de wet is voorbehouden;

Behoren met name tot de activiteiten van belastingconsulent:

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij het nakomen van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen;

Behoort onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

J 3 I



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

De vennootschap mag alle opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van Vennootschappen en de bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die Is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant en van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van accountant en ' belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en aile handelingen ; stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de accountant en belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, Kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor aile derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

ARTIKEL VIER  DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL VIJF - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (E 18.600,00), vertegenwoordigd door duizend achthonderdzestig (1.860) aandelen op naam, zonder aanduiding van de nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL NEGEN - HET BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten. Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een beraadslagende vergadering. De zaakvoerders worden door de algemene vergadering benoemd voor een bepaalde duur of zonder beperking van duur,

De meerderheid van de zaakvoerders moet de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en moet lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Wanneer het bestuur uit twee zaakvoerders bestaat, volstaat het dat één van beiden de hoedanigheid heeft van accountant of accountant en belastingconsulent.

De andere zaakvoerder mag :

" een belastingconsulent zijn,

" een natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die ais gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent,

" een lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

" een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

" een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Indien het een rechtspersoon betreft, wordt deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van Vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijke persoon die één voormelde beroepskwalificaties bezit.

De zaakvoerder die lid is van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten dient evenwel doorslaggevende stem te bezitten in het bestuursorgaan.

Indien het een rechtspersoon betreft die lid is van het IAB deel uitmaakt van deze meerderheid, er overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van Vennootschappen een natuurlijke persoon wordt aangesteld, die zelf de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent heeft en lid is van het IAB, en die de vennootschap-zaakvoerder vertegenwoordigt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, moet minstens één lidvan het college van zaakvoerders de hoedanigheid van accountant hebben en moet minstens één lid van het college van zaakvoerders de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van accountant en belastingconsulent hebben.

pe zaakvoerder wordt benoemd door de algemene vergadering, bij eenvoudige meerderheid van stemmen. De benoemingen zijn ten allen tijde herroepbaar door de algemene vergadering. De zaakvoerder is herbenoembaar.

Het mandaat van de aftredende zaakvoerder(s) is beëindigd onmiddellijk na de algemene vergadering die overgegaan is tot de herverkiezing.

Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, is het mandaat van zaakvoerder onbezoldigd.

ARTIKEL TIEN -- BEVOEGDHEID -- VERTEGENWOORDIGING  BIJZONDERE BEPALINGEN

De zaakvoerder(s) heeft (hebben) de meest ruime bevoegdheden tot het stellen of toelaten van elke handeling die nodig of dienstig is voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doe! van de vennootschap, mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van 22 april 1999 en haar uitvoeringsbesluiten, en behoudens deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de accountant en/of de belastingconsulent, zoals vermeld in artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Deze beperking is niet van toepassing op de zaakvoerder(s) die een hoedanigheid heeft (hebben) die vermeld is onder artikel 9, vierde alinea van deze statuten die ze toelaat om deze opdrachten in eigen naam uit te oefenen.

Bijeenkomst  beraadslaging en besluitvorming

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, gelden de hiernavolgende regels.

Het college van zaakvoerders kiest bij gewone meerderheid onder haar leden die de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en die ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, een voorzitter. Het college van zaakvoerders bepaalt tevens bij gewone meerderheid de duur van het mandaat van de voorzitter.

De voorzitter zit het college van zaakvoerders en de algemene vergadering voor. Bij gebrek aan voorzitter, wordt zijn functie voor de betreffende vergadering waargenomen door de oudste aanwezige zaakvoerder in leeftijd, tenzij de voorzitter zelf zijn plaatsvervanger heeft aangeduid onder de overige zaakvoerders.

Het college van zaakvoerders komt bijeen telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens één zaakvoerder hierom verzoekt.

Het college van zaakvoerders komt bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de oproepingsbrief vermeld. De oproepingsbrief bevat de agenda en wordt minstens acht dagen vôôr het college van zaakvoerders opgestuurd. Over punten die niet op de agenda voorkomen, kan slechts geldig worden beraadslaagd en beslist indien alle zaakvoerders aanwezig dan wel vertegenwoordigd zijn en akkoord zijn over de betreffende agendapunten te beraadslagen,

ledere zaakvoerder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, tweede lid van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, volmacht geven aan een ander lid van het college van zaakvoerders om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een zaakvoerder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, naast zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen.

Behalve in geval van overmacht, kan het college van zaakvoerders slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet (s vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien tenminste twee zaakvoerders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Het college van zaakvoerders kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie; dit wordt uitdrukkelijk zo genotuleerd.

elke beslissing van het college van zaakvoerders wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde zaakvoerders, en bij onthouding van één of meerdere onder hen, met de meerderheid van de andere zaakvoerders.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van het college van zaakvoerders worden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van de zaakvoerders.

externe bestuursbevoegdheid

ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of als verweerder. De niet-beroepsbeoefenaars mogen deze rechtspersoon niet verbinden of optreden namens deze rechtspersoon voor de beroepswerkzaamheden, zoals voorzien bij artikel 34 en 38 van de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

r, .1 r

t

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

, Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

ARTIKEL ELF  VOLMACHT

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, alleen of gezamenlijk optredend, binnen de beperkingen van hun professionele bevoegdheid en onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent.

De personen aan wie een volmacht werd toevertrouwd en die persoonlijk geen lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, kunnen geen handelingen stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van accountant en van belastingconsulent, of met het voeren van de titel van accountant en van belastingconsulent.

In voorkomend geval bepaalt het bestuur de bijzondere bevoegdheden en bezoldigingen ten laste van de algemene kosten, die zijn verbonden aan deze functies.

ARTIKEL DERTIEN -TIJDSTIP - PLAATS

De gewone algemene vergadering zal van rechtswege plaatsvinden op de laatste maandag van de maand september om negentien uur.

ARTIKEL VEERTIEN - TOELATINGSVOORWAARDEN TOT DE ALGEMENE VERGADERINGEN  VERTEGENWOORDIGING

Alle stemgerechtigde vennoten kunnen zelf of per volmacht, gegeven aan een andere vennoot of zaakvoerder, stemmen. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

Elke vennoot kan stemmen per brief door middel van een formulier met volgende vermeldingen: de voornamen en naam of de maatschappelijke benaming van de vennoot, zijn woonplaats of zijn maatschappelijke zetel, het aantal aandelen waarvoor hij per brief deelneemt aan de stemming, de agenda van de algemene vergadering, de stem zelf (voor of tegen elk van de besluiten) of de onthouding bij elk van de punten ervan en eventueel de geldigheidstermijn van het formulier. De handtekening onderaan dit formulier dient voorafgegaan te worden door de vermelding "gelezen en goedgekeurd°.

ARTIKEL ZESTIEN - BESLUITEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

Elk aandeel geeft recht op één stem. De eigendom van één stemrecht betekent van rechtswege instemming met onderhavige statuten. Ingeval van verwerving of het in pand geven door de vennootschap van haar eigen aandelen, wordt het stemrecht dat aan deze aandelen is verbonden, geschorst.

ARTIKEL ZEVENTIEN - MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR

Het boekjaar vangt aan op één juli en eindigt op dertig juni van elk daaropvolgend jaar.

ARTIKEL ACHTTIEN - BESTEMMING VAN HET RESULTAAT

De netto-winst van het boekjaar wordt vastgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Op deze winst wordt jaarlijks minstens één twintigste afgehouden dat is bestemd voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds.

Deze heffing is niet meer verplicht indien het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal uitmaakt; ze dient te worden hernomen indien de wettelijke reserve wordt aangetast.

De algemene vergadering die bij meerderheid van stemmen beslist, op voorstel van de zaakvoerder(s), zal een bestemming geven aan het saldo.

ARTIKEL NEGENTIEN  ONTBINDING

De vennootschap wordt ontbonden in de gevallen voorzien door de wet.

Met uitzondering van gerechtelijke ontbinding of ontbinding van rechtswege, zal de ontbinding van de vennootschap enkel kunnen gebeuren na beslissing van de algemene vergadering, onder de voorwaarden zoals bepaald voor een wijziging van de statuten.

ARTIKEL TWINTIG  VEREFFENAAR - VEREFFENING

Ingeval van ontbinding zal (zullen) de zaakvoerder(s) optreden als vereffenaar(s), behalve indien de algemene vergadering zelf een of meerdere vereffenaars aanstelt.

Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel tot bevestiging of homologatie van hun benoeming is overgegaan. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De zaakvoerder(s) of de vereffenaar(s) beschikt (beschikken) daartoe over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald in artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen,

Voor de vereffening van de lopende zaken die een tussenkomst in de uitoefening van het beroep van accountant en/of belastingconsulent impliceren, zal (zullen) de vereffenaar(s) die deze hoedanigheid niet heeft (hebben), beroep doen op een persoon die de vereiste hoedanigheid heeft.

De algemene vergadering bepaalt de eventuele vergoedingen van de vereffenaar(s).

Na het vereffenen van aile schulden, lasten en vereffenings- of inbewaringgevingskosten die te dien einde werden gemaakt, zal het batig saldo in de eerste plaats dienen om het bedrag van het gestorte kapitaal terug te betalen,

De verdeling van de activa onder de diverse schuldeisers moet steeds voorafgaandelijk goedgekeurd worden door de rechtbank van koophandel.

Indien de aandelen niet allemaal in dezelfde mate werden gestort, houden de vereffenaars, vooraleer ze tot de verdeling overgaan, rekening met deze verscheidenheid aan situaties en herstellen het evenwicht door alle aandelen terug op voet van gelijkheid te stellen, hetzij door het vragen van bijkomende stortingen ten laste van aandelen die niet voldoende gestort werden, hetzij door voorafgaande contante terugbetalingen, ten gunste van de aandelen die in een hogere mate werden volstort.

Het saldo wordt eveneens verdeeld onder alle maatschappelijke aandelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

a.r

mod 11.1

TITEL Vil ; DIVERSE BEPALINGEN

ARTIKEL EENENTWINTIG - KEUZE VAN WOONPLAATS

Voor het ten uitvoer brengen van onderhavige statuten kiezen de in het buitenland verblijvende

zaakvoerder(s), vereffenaar(s) en vennoten woonplaats op de maatschappelijke zetel van de vennootschap

waar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen geldig zullen kunnen worden gedaan,

ARTIKEL TWEEËNTWINTIG  VENNOOTSCHAPSRECHT - DEONTOLOGIE

Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het

Wetboek van Vennootschappen, met de wet van 22 april 1999 en met de deontologische regels van het

Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zullen als niet geschreven worden beschouwd.

Alle bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen die overeenstemmen met onderhavige statuten en

die er nog niet in vervat zijn, zullen er van rechtswege worden aan toegevoegd .°

ZEVENDE BESLUIT

De vergadering verleent aan de zaakvoerder alle machten om de genomen besluiten ten uitvoer te leggen.

STEMMING

Ter stemming worden alle voorgaande besluiten genomen met eenparigheid van stemmen.

Hiermee tegelijk neergelegd, vôôr registratie overeenkomstig artikel 173 1° BIS W.Reg.

- Afschrift van de akte

- Gecoördineerde statuten

- Verslagen van de zaakvoerder en de bedrijfsrevisor overeenkomstig artikelen 777 en 778 W. Venn.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

V

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoio)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/11/2011 : KOA021951
14/01/2003 : KOA021951

Coordonnées
ACCOUNTANCY- EN BELASTINGADVIES K. DEVOS

Adresse
KLEINE BRANDSTRAAT 6 8540 DEERLIJK

Code postal : 8540
Localité : DEERLIJK
Commune : DEERLIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande