ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 423.215.255

Publication

20/08/2014 : KO102148
29/10/2014
ÿþF=411.1

------- y -

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

: BELGE

NEERGELEGD

2014 1 t h?. 2014

Rechtbank van KOOPHANDEL

É ATSB LAD Gentree KORTRIJK

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbiac

---

Ondemerningsnr : 0423.215.255

II

Benaming (voluit) : ACCOUNTANSKANTOOR DEKEYSER

(verkort) :

Rechtsvorm besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel Sperlekestraat 2

8510 Kortrijk (Marke)

Onderwerp akte, :PARTIELE SPLITSING DOOR OPRICHTING VAN EEN NIEUWE VENNOOTSCHAP- ZETELVERPLAATSING  DOELSWIJZIGING  WIJZIGING DATUM ALGEMENE VERGADERING  AANPASSING EN HERFORMULERING STATUTEN OVEREENKOMSTIG VIGERENDE WETGEVING

Er bet uit een akte verleden voor Meester Wim Taelman, geassocieerd notaris te Deerlijk op 4 september 2014 dat werd gehouden de buitengewone algemene vergaderingen van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER", waarvan de besluiten luiden ais volgt:

Lezing en onderzoek van de volgende stukken:

- het splitsingsvoorstel, hierna "het voorstel", dat de gegevens bevat zoals vereist door artikel 743 alinea 2 van het Wetboek van Vennootschappen.

bijzonder verslag van de oprichters van de nieuw op te richten vennootschap "IMMO DEKEYSER" opgesteld op datum van 2 juli 2014 over de inbreng in natura en het belang van de inbreng voor de vennootschap overeenkomstig de artikelen 742 en 219 W. Venn.

- De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een CVBA "BDO BEDRIJFSREVISOREN", met maatschappelijke zetel te Roeselare, Accent Business Park, Kwadestraat 153/5, vertegenwoordigd door de heer Bruno POUSEELE, bedrijfsrevisor, heeft daarenboven op datum van 2 juli 2014 een schriftelijk verslag opgesteld overeenkomstig artikel 219 W. VenrL met betrekking tot de inbreng in natura in de in het kader van deze partiële splitsing nieuw op te richten vennootschap

De conclusies van dit verslag luiden letterlijk ais volgt:

" Besluit

De inbreng in natura tot oprichting van de BVBA IMMO DEKEYSER ingevolge partiële splitsing van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER, bestaat uit de actief- en passiefbestancidelen van de bedrijfstak "Beleggingen en onroerend goed", die in de boekhouding van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER afgesloten per 31 december 2013 geboekt staan voor een totale boekwaarde van 1.307,104,53 EUR,

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 250 aandelen van de BVBA IMMO DEKEYSER zonder vermelding van nominale waarde.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij van oordeel dat in de gegeven omstandigheden van partiële splitsing door oprichting van een nieuwe vennootschap, waarbij alle aandeelhouders van de partieel te splitsen vennootschap in verhouding van hun huidig aandelenbezit zullen vergoed worden door nieuwe aandelen van de uit de afsplitsing ontstane vennootschap, de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering verantwoord zijn door het beginsel van de boekhoudkundige continuïteit, van toepassing op onderhavige verrichting; en leiden tot inbrengwaarden die ten minste overeenstemmen met het aantal en de fractiewaarde van de als tegenprestatie van de inbrengen uit te geven aandelen, vermeerderd met de andere elementen toegevoegd aan het eigen vermogen ter gelegenheid van onderhavige verrichting, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

4

Op de laatste biz. van Luik g vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voor- mod 11.1

behouden aan het Bef gisch

Staatsblad



Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen in he't kader van de voorgenomen inbreng in natura bij oprichting door partiële splitsing en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

Roeselare, 2 juli 2014

BDO Bedrijfsrevisoren Burg. Ven. CVBA

Vertegenwoordigd door Bruno POUSEELE (getekend)".

Een exemplaar van de verslagen met betrekking tot de inbreng in natura in de op te richten vennootschap zal neergelegd worden ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel,

EERSTE BESLUIT

De vergadering besluit het kapitaal in de statuten bepaald op zevenhonderdvijftigduizend Belgische franken (BEF 750.000,00) om te zetten in achttienduizend vijfhonderdtweeënnegentig euro één cent (¬ 18.592,01).

De vergadering besluit dat de nominale waarde bepaald in de statuten op drieduizend Belgische franken (BEF 3.000,00) wordt afgeschaft.

De vergadering besluit het kapitaal van de vennootschap te verhogen met vijfhonderdachttienduizend zevenhonderdentwee euro zeventig cent (¬ 518.702,70) om het te brengen van achttienduizend vijfhonderdtweeënnegentig euro één cent (¬ 18.592,01) op vilfhoncierdzevenendertigduizend tweehonderdvierennegentig euro ëénenzeventig cent (¬ 537.294,71), zonder creatie van nieuwe aandelen, door incorporatie in het kapitaal van beschikbare reserves voor dit bedrag, zoals deze vermeid staan in de laatst goedgekeurde jaarrekening. Ingevolge deze kapitaalverhoging wordt de fractiewaarde van de aandelen verhoogd.

VIERDE BESLUIT

A. GOEDKEURING VAN DE SPLITSING ZONDER VEREFFENING

De vergadering beslist met eenparigheid tot partiële splitsing van de vennootschap door overgang van haar bedrijfstak "Beleggingen en onroerend goed" in een nieuw op te richten vennootschap, waarbij de te splitsen vennootschap niet ophoudt te bestaan.

De activa- en passivabestanddelen, voor een nettowaarde volgens de toestand per 31 december 2013, van een miljoen driehonderdenzevenduizend honderdenvier euro drieënvijftig cent (¬ 1.307.104,53) zullen overgaan naar de nieuw op te richten vennootschap volgens de opdeling en de modaliteiten voorzien in het goedgekeurd splitsingsvoorstel van het bestuursorgaan.

De voorwaarden gesteld in dit splitsingsvoorstel bepalen onder meer:

a. De ruilverhouding van de aandelen en de eventuele opleggen worden bepaald als volgt:

Aan de vennoten van de te splitsen vennootschap zal in vergoeding voor de overgang van het vermogen tweehonderdvijftig (250) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde van de nieuw op te richten vennootschap worden toegekend.

De vennoten van de gesplitste vennootschap ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER zullen derhalve aandelen van de nieuw op te richten vennootschap tweehonderdvijftig (250) toebedeeld krijgen, zoals hierna vermeld.

Er wordt geen opleg in geld voorzien.

Het bestuursorgaan van de nieuw op te richten vennootschap zal de toekenning van de aandelen van de nieuw op te richten vennootschap aan de vennoten van de gesplitste vennootschap in het register van aandelen van de nieuw op te richten vennootschap inschrijven.

B. BESCHRIJVING VAN HET OVERGEDRAGEN VERMOGEN

Voor wat de beschrijving betreft van de toe te bedelen vermogensbestanddelen aan de nieuwe vennootschap wordt verwezen naar de voorgeschreven verslagen.

De vergadering verzoekt ondergetekende Notaris vast te stellen dat het afgesplitste vermogen van de gesplitste vennootschap overgaat onder algemene titel naar de verkrijgende vennootschap.

C. TOEKENNING VAN NIEUWE AANDELEN IN DE OP TE RICHTEN VENNOOTSCHAP  RUILVERHOUDING

De vergadering beslist met eenparigheid dat elke aandeel van de vennootschap recht geeft op een nieuw aandeel in de op te richten vennootschap.

Deelname in de winst

De vergadering beslist met eenparigheid dat de aandelen van de op te richten vennootschap onmiddellijk in de winst deelnemen, met inbegrip van de winst uit verrichtingen die de vennootschap verondersteld wordt te hebben gedaan, op boekhoudkundig vlak, vanaf 1 januari 2014 voor rekening van de op te richten vennootschap.

Boekhoudkundige en fiscale retroactiviteit

Aile verrichtingen vanaf 1 januari 2014 uitgevoerd door de vennootschap voor wat betreft het afgesplitste vermogen zoals hierboven beschreven, worden vanuit boekhoudkundig en fiscaal oogpunt geacht te zijn verricht voor rekening van de op te richten vennootschap.

D. VASTSTELLING VAN DE BOEKHOUDKUNDIGE VERWERKING VAN DE PARTIËLE SPLITSING - VASTSTELLING VERMINDERING VAN HET KAPITAAL VAN DE VENNOOTSCHAP



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mod 11.1

De algemene vergadering stelt vast dat, ingevolge de overdracht het kapitaal van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER" verminderd is met vijfhonderdachttienduizend zevenhonderdvierenveertig euro éénenzeventig cent (¬ 518.744,71) en dat het thans achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 18.550,00) bedraagt

ACHTSTE BESLUIT

VASTSTELLING KAPITAALVERMI N D ERI NG STATUTENWIJZIGING

7,1, De algemene vergadering van de gesplitste vennootschap ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER stelt vast dat ingevolge de gestemde partiële splitsing door overdracht het kapitaal van de vennootschap verminderd is met vijfhonderdachttienduizend zevenhonderdvierenveertig euro éénenzeventig cent (¬ 518,744,71) om het te brengen van vijfhonderdzevenendertigduizend tweehonderdvierennegentig euro éénenzeventig cent (¬ 537.294,71) op achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 18.550,00).

7.2, De vergadering besluit artikel 5 van de statuten bijgevolg te wijzigen als volgt:

"Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 18.560,00), vertegenwoordigd door tweehonderdvijftig (250) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die leder een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen,"

NEGENDE BESLUIT

VERSLAG

De vennoten verklaren een afschrift te hebben ontvangen van het verslag van de zaakvoerders, dat een verantwoording van de voorgestelde doelwijziging inhoudt, met daarbij gevoegd een staat waarop het actief en passief van de vennootschap zijn samengevat afgesloten per 30 juni 2014.

DOELWiJZIGING

Daarop besluit de vergadering het doel van de vennootschap te wijzigen, te schrappen en te vervangen teneinde het doel te beperken tot het verlenen van diensten die behoren tot de functie van boekhouder en accountant en belastingsconsulent zoals omschreven in artikel 34 en 38 van de wet van 22 april 1999, en tot het uitoefenen van hiermee verenigbare werkzaamheden, zoals omschreven in het KB van 4 mei 1999, zoals gewijzigd door het KB van 16 oktober 2009.

De bestaande doelomschrijving wordt vervangen zoals in navermekle nieuwe statuten:

Als gevolg van hetgeen voorafgaat, stelt de vergadering vast dat de vennootschap omgevormd is naar een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid waardoor artikel 1 van de statuten voortaan zal aangepast worden, zoals opgenomen onder het besluit hierna met aanvaarden nieuwe statuten,

TIENDE BESLUIT

De vergadering besluit de huidige overdrachtregeling te schrappen teneinde deze in overeenstemming te brengen met de geldende reglementering van het Instituut van Accountants en Belastingsconsulenten en deze te vervangen door hetgeen vermeld onder artikel 6 tot en met 8 van de hierna nieuw aanvaarde statuten.

ELFDE BESLUIT

De vergadering besluit de externe vertegenwoordiging van de vennootschap te herformuleren teneinde deze in overeenstemming te brengen met de geldende reglementering van het Instituut van Accountants en Belastingsconsulenten en deze te vervangen door : "Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De niet-beroepsbeoefenaars mogen deze rechtspersoon niet verbinden of optreden namens deze rechtspersoon voor de beroepswerkzaamheden, zoals voorzien bij artikel 34 en 38 van de wet,"

TWAALFDE BESLUIT

De vergadering besluit de zetel te verplaatsen naar Sperlekestraat 4, 8510 Marke.

DERTIENDE BESLUIT

De vergadering besluit de datum van de gewone algemene vergadering te wijzigen van de laatste zaterdag van mei om 11 uur naar de laatste zaterdag van de maand juni om 10 uur.

VEERTIENDE BESLUIT

De vergadering besluit tot herformulering van de statuten en tot aanpassing van de statuten aan het geldende Reglement van Plichtenleer van het Instituut van Accountants en Belastingsconsulenten en het Koninklijk Besluit van 4 mei 1999, zoals gewijzigd door het KB van 16 oktober 2009 houdende de uitoefening van het Beroep van Accountant en Belastingsconsulent in het kader van een rechtspersoon, - de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en dit zoals bepaald in het besluit hierna,

VIJFTIENDE BESLUIT

De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen:

UITTREKSEL UIT DE STATUTEN.

ARTIKEL EEN  BENAMING

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheden van accountant en van belastingconsulent zijn verleend in de zin van artikel 4, 2° van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

De vennootschap heeft de benaming: "ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER".

Deze benaming dient steeds onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd te worden door de woorden "burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de afkorting "BV BVBA".

ARTIKEL TWEE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8510 Kortrijk, Sperlekestraat 4,

Hij mag worden overgeplaatst naar elke andere plaats in België door eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan, mits naleving van de taalwetgeving.

ARTIKEL DRIE  DOEL

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Naargelang hun aard, worden deze activiteiten uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van accountant of van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 §1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van 4 mei 1999 betreffende het instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, die hen zou toelaten deze activiteiten in eigen naam uit te oefenen, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Behoren met name tot de functie van accountant:

1° het nazien en corrigeren van aile boekhoudkundige stukken;

2° zowel privé- als gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van ondernemingen, alsook de analyse met boekhoudtechnische procédés, van de positie en werking van ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico's;

30 het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en het verstrekken van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden, het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in nr. 6° of waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen, verricht;

6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers 1° en 5° en

waarvan de uitvoering hem bij of krachtens de wet is voorbehouden;

Behoren met name tot de functie van belastingconsulent:

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij het nakomen van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen;

Behoort onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studios en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtellike formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturette.

De vennootschap mag alle opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van Vennootschappen en de bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

op de laatste biz. van Luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

overeenstemming is met de plichten/eer die geldt voor het beroep van accountant en van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van accountant en belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de accountant en belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor aile derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen terzake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedriffsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

ARTIKEL VIER  DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering, genomen onder de voorwaarden zoals vereist bij een statutenwijziging,

zq mag verbintenissen aangaan voor een termijn die de datum van de eventuele ontbinding overschrijdt ARTIKEL VIJF MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op een bedrag van achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 18.550,00), vertegenwoordigd door tweehonderd vijftig (250) aandelen op naam, zonder aanduiding van de nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

De statuten bevatten bijzondere overdrachtsbeperkingen.

ARTIKEL NEGEN - HET BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten. Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een beraadslagende vergadering. De zaakvoerders worden door de algemene vergadering benoemd voor een bepaalde duur of zonder beperking van duur.

De meerderheid van de zaakvoerders moet de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en mcet lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingsconsulenten.

Wanneer het bestuur uit twee zaakvoerders bestaat, volstaat het dat één van beiden de hoedanigheid heeft van accountant of accountant en belastingconsulent.

De andere zaakvoerder mag

" een belastingconsulent zijn,

" een natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die als gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent,

" een lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

" een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrigsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

" een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Indien het een rechtspersoon betreft, wordt deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van Vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijke persoon die één voormelde beroepskwalificaties bezit





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge







Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad mod 11.1



De zaakvoerder die lid is van het Instituut van de Accountants en de Belastingsconsulenten dient' evenwel doorslaggevende stem te bezitten in het bestuursorgaan.

Indien het een rechtspersoon betreft die lid is van het IAB deel uitmaakt van deze meerderheid, er overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van Vennootschappen een natuurlijke persoon wordt aangesteld, die zelf de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent heeft en lid is van het IAB, en die de vennootschap-zaakvoerder vertegenwoordigt.

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, moet minstens één lid van het college van zaakvoerders de hoedanigheid van accountant hebben en moet minstens één lid van het college van zaakvoerders de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van accountant en belastingconsulent hebben.

De zaakvoerder wordt benoemd door de algemene vergadering, bij eenvoudige meerderheid van stemmen. De benoemingen zijn ten allen tijde herroepbaar door de algemene vergadering. De zaakvoerder is herbenoembaar.

Het mandaat van de aftredende zaakvoerder(s) is beëindigd onmiddellijk na de algemene vergadering die overgegaan is tot de herverkiezing.

Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, is het mandaat van zaakvoerder bezoldigd.

ARTIKEL TIEN  BEVOEGDHEID  VERTEGENWOORDIGING  BIJZONDERE BEPALINGEN De zaakvoerder(s) heeft (hebben) de meest ruime bevoegdheden tot het stellen of toelaten van elke handeling die nodig of dienstig is voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van 22 april 1999 en haar uitvoeringsbesluiten, en behoudens deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de accountant en/of de belastingconsulent, zoals vermeld in artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Deze beperking is niet van toepassing op de zaakvoerder(s) die een hoedanigheid heeft (hebben) die vernield is onder artikel 9, vierde alinea van deze statuten die ze toelaat om deze opdrachten in eigen naam uit te oefenen.

Externe bestuursbevoeodheid

leder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De niet-beroepsbeoefenaars mogen deze rechtspersoon niet verbinden of optreden namens deze rechtspersoon voor de beroepswerkzaamheden, zoals voorzien bij artikel 34 en 38 van de wet,

ARTIKEL ELF .-VOLMACHT

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, alleen of gezamenlijk optredend, binnen de beperkingen van hun professionele bevoegdheid en onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent

De personen aan wie een volmacht werd toevertrouwd en die persoonlijk geen lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, kunnen geen handelingen stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van accountant en van belastingconsulent, of met het voeren van de titel van accountant en van belastingconsulent

In voorkomend geval bepaalt het bestuur de bijzondere bevoegdheden en bezoldigingen ten laste van de algemene kosten, die zijn verbonden aan deze functies.

TITEL IV - ALGEMENE VERGADERING VAN DE VENNOTEN

ARTIKEL DERTIEN - TIJDSTIP - PLAATS

De gewone algemene vergadering zal van rechtswege plaatsvinden op de laatste zaterdag van de maand juni om 10 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de algemene vergadering plaatsvinden op de eerstvolgende werkdag.

ARTIKEL VEERTIEN - TOELATINGSVOORWAARDEN TOT DE ALGEMENE VERGADERINGEN  VERTEGENWOORDIGING

Het recht tot deelname aan de algemene vergadering hangt af van de inschrijving van de houder van aandelen in het register van aandelen van de vennootschap, ken laatste drie dagen voor de bijeenkomst van de algemene vergadering.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mad11.1

Alle stemgerechtigde vennoten kunnen zelf of per volmacht, gegeven aan een andere vennoot of' zaakvoerder, stemmen. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering.

ARTIKEL ZEVENTI EN - MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op één endertig december van elk jaar.

ARTIKEL ACHTTIEN - BESTEMMING VAN HET RESULTAAT

De netto-winst van het boekjaar wordt vastgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Op deze winst wordt jaarlijks minstens één twintigste afgehouden dat is bestemd voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds.

Deze heffing is niet meer verplicht indien het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal uitmaakt; ze dient te warden hemomen indien de wettelijke reserve wordt aangetast.

De algemene vergadering die bij meerderheid van stemmen beslist, op voorstel van de zaakvoerder(s), zal een bestemming geven aan het saldo.

ARTIKEL NEGENTIEN  ONTBINDING

De vennootschap wordt ontbonden in de gevallen voorzien door de wet.

Met uitzondering van gerechtelijke ontbinding of ontbinding van rechtswege, zal de ontbinding van de vennootschap enkel kunnen gebeuren na beslissing van de algemene vergadering, onder de voorwaarden zoals bepaald voor een wijziging van de statuten.

ARTIKEL TWINTIG  VEREFFENAAR - VEREFFENING

Onverminderd de mogelijkheid tot ontbinding en vereffening in één akte zoals hierna bepaald, geschiedt ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de rechtbank van koophandel ter bevestiging worden voorgelegd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

indien de netto-opbrengst niet volstaat om aile aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten leste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Een ontbinding en vereffening in één akte is slechts mogelijk mits naleving van de wettelijk voorziene voorwaarden.

ZESTIENDE BESLUIT

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris aile machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

BENOEMING GEMACHTIGDEN  VOLMACHTEN

De vergadering benoemt tot bijzondere gemachtigde, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER", met maatschappelijke zetel te 8510 Kortrijk (Marke), Sperlekestraat 4, BTW 6E0423.215,255, RPR Kortrijk, vertegenwoordigd door haar bestuursorgaan, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister, alsook bij een ondememingsloket met het oog op de inschrijving, wijziging van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen en BTW-nummer, te verzekeren.

De lastgevers verklaren bovendien dat zij voldoende werden ingelicht over de prijs van de dienstverlening, voorwerp van de voorgaande volmacht.

Voor analytisch uittreksel

Geassocieerd notaris Wim Taelman,

Tegelijk hiermee neergelegd vôôr registratie

Expeditie van de akten

Coördinatie van de statuten

- Verslag cloelswijziging met staat actief en passief



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

01/10/2012 : KO102148
03/11/2011 : KO102148
31/08/2011 : KO102148
26/08/2010 : KO102148
17/08/2010 : KO102148
02/09/2009 : KO102148
19/08/2008 : KO102148
04/09/2007 : KO102148
20/09/2005 : KO102148
18/11/2004 : KO102148
18/08/2003 : KO102148
28/11/2002 : KO102148
20/10/2001 : KO102148
10/11/2000 : KO102148
09/10/1999 : KO102148
14/09/1990 : KO102148

Coordonnées
ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER

Adresse
SPERLEKESTRAAT 2 8510 MARKE

Code postal : 8510
Localité : Marke
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande