ACTIEF WENDUINE

Association sans but lucratif


Dénomination : ACTIEF WENDUINE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.279.788

Publication

03/06/2014
ÿþMOD.2.2

f_ijjt 177:: ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111,!1,11,11,11.Mel

be a

Bi

st

NEERGELEGU

Griffie Rechtbank Koophandel

2 2 MEI 2014

Gent Afdelitigitgge

grrtner

Ondememinqsnr : 0477.279.788

Benaming: ACTIEF WENDU1NE

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm: VZW

Zetel: KERKSTRAAT 8-10 8420 WENDUINE

Onderwerp akte: ONTSLAG EN BENOEMING BESTUUR

lekst: De algemene vergadering heeft op 20/01/2014 overeenkomstig

de statuten volgende bestuurders herbenoemd:

Denys Ann, Kerkstraat 8-10 b0501 - 8420 De Haan(Wenduine) Vyncke Veronique, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine) Steen Kris, Ringlaan 42, 8420 De Haan (Wenduine)

Roosen Martine, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine) Janssens Nathalie,Coppietersstraat 22,8420 De Haan(Wenduine) Van Doninck Joeri,Graaf Jansdijk 9,8420 De Haan(Wenduine) Cools Idy, De Smet de Naeyerlaan 9 b105 De Haar(Wenduine) De Boom Malte, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine) Blomme Geert, Begijnhof 23, 8377 Nieuwmunster(Zuienkerke) Volgende Bestuurders kregen ontslag:

Clerens Véronique, Duinenlaan 15a, 8420 De Haan(Wenduine) Rouzee Vick, Leopold II-Laan 6,8420 De Haar(Wenduine) Valcke Evelien, Waterkasteellaan 42, 8420 De Haan(Vlissegem) De Raad van bestuur benoemd als:

Voorzitter : Ann Denys, Kerkstraat 8-10 b0501-8420 De Haan. Ondervoorzitter: Kris Steen, Ringlaan 42, 8420 De Haan Secretaris: Malte De Boom, Astridplein 8, 8420 De Haan Penningmeester : Veronique Vyncke, Astridplein 8,8420 De Haan Wenduine, 20/01/2014

Ann Denys

De Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vernielden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

05/06/2013
ÿþ , MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0477.279.788

Benaming

(voluit) : ACTIEF WENDUINE

MON1TEU

2 9 -05

BELGISCH S

u iAiiuull~!l~



NEER©1rld+GD tar GRIFFIE dei

ERECHTBANIC VAN IQOOPHANDEL -rF:

SALAGE (Afdeling Brugge)

z01:1 °P: 2 3 MEI 03e ee

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel: KERKSTRAAT 8.40  8420 WENDUINE

Onderwerp akte : Aanpassing. statuten " J ontslag en benoeming bestuur

in de algemene vergadering dd. 01/03/2013 werd beslist de statuten aan te passen als volgt:

Hoofdstuk 1: Benaming, zetel, duur, doel:

Art. 01: De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam ACTIEF WENDUINE.

Art, 02: De zetel is gevestigd te 8420 De Haan (Wenduine), Kerkstraat 8-10 in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Binnen deze gemeente wordt de plaats van vestiging bepaald of gewijzigd door de raad van bestuur, die eveneens beslist over oprichten van kantoren en filialen.

Art. 03: De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de toeristische én culturele uitstraling van de deelgemeente Wenduine en het uitwerken van een samenwerkingsentiteit voor de handelaars gevestigd in Wenduine met het oog op het bereiken van hogervermeld doel. Als dusdanig wil de vereniging een platform creëren om een grotere samenhorigheid tussen de diverse leden te realiseren. De vereniging zal ondermeer volgende activiteiten organiseren: braderie,

avondshopping, eindejaarsactie,enz. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en

winstgevende activitieten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doel. Art. 04: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden. Art. 05: Aile akten en facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken die uitgaan van de vereniging vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw" en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder, die in naam van de vereniging meewerkt aan een in het eerste deel vermelde stuk, waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor aile of voor een gedeelte van de verbintenissen, die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Hoofdstuk 2: Leden, toelatingen, verbintenissen, uittredingen: Art. 06: De vereniging bestaat uit een algemene vergadering en een raad van bestuur. Er zijn minimum drie

werkende leden en geen maximum aantal bepaald. De ondergetekende oprichters zijn de eerste

werkende leden. Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden al wie door de raad van bestuur als

dusdanig wordt aanvaard.

Het kandidaat-lid dient zijn schriftelijk verzoek tot aanvaarding te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de standregels van de vereniging te betuigen. Het aanvaarden van de statuten sluit aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in. Elk werkend lid kan op elk momen ontslag nemen uit de vzw.

Hoofdstuk 3: Raad van Bestuur

Art, 11: De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur van ten minste 3 onbezoldigde leden en maximum uit vijftien. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor onbepaalde duur. Art. 12: Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben. Art.13: a. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

v " Mon 22

x

5

penningmeester. Deze kunnen aangevuld worden met andere functies volgens de nood en de werking van de vereniging.

b. De secretaris voert de correspondentie, treedt op als bewaarder van de notulen en het archief. Op de algemene vergadering brengt hij verslag uit over de werkzaamheden van het voorbije jaar. c. De penningmeester beheert de middelen van de vereniging en int haar vorderingen. Op de algemene vergadering brengt hij een financieel verslag uit over het afgelopen werkjaar en stelt een begroting voor.

Art.14: a. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van tenminste 1/3 van de effectieve leden. De voorzitter leidt de vergadering. In het geval de voorzitter afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

b. De Raad van Bestuur kan slechts beslissen indien de helft plus één van zijn leden aanwezig zijn of gevolmachtigd, indien deze volmacht vooraf schriftelijk is ingediend bij het secretariaat.

c. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur.

Art15: a, De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

b. De Raad van Bestuur treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

c. Een lid van de Raad van Bestuur die zijn ontslag wenst te geven, dient dit schriftelijk bekend te maken aan de Raad van Bestuur.

Hoofdstuk 4: Algemene vergadering

Art.16: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien hij/zij afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Elk effectief lid heeft één stem, doch moet persoonlijk aanwezig zijn of met een vooraf geschreven volmacht.

Art.17: a, Er moet tenminste één keer per jaar een algemene vergadering gehouden worden en dit in het eerste kwartaal van het kalenderjaar.

b. De Raad van Bestuur kan een algemene vergadering bijeenroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit eist.

c, De Raad van Bestuur is tevens verplicht een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen, wanneer 3/5 van de effectieve leden dit eisen.

d. De algemene vergadering wordt samengeroepen per gewone of elektronische post. De leden krijgen minimum 10 dagen op voorhand de uitnodiging met vermelding van plaats, dag en uur alsmede de dagorde, De uitnodiging moet ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris.

e. Elk onderwerp dat schriftelijk en tenminste 5 dagen voor de datum wordt voorgedragen door een effectief lid moet eveneens op de dagorde geplaatst worden. Onderwerpen die niet op de dagorde staan, kunnen behandeld worden onder het punt "allerlei".

Art.18: a. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet dit anders bepaalt.

b. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de agenda van

de algemene vergadering is vermeld en indien 213 van de effectieve leden aanwezig is. Wordt het aantal van 2/3 aanwezige effectieve leden niet bereikt, dan wordt na 15 dagen een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen. Ongeacht het aantal aanwezigen kan hier wel geldig besluit genomen worden.

c. Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden, waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij enkel worden aangenomen met een meerderheid van 415 van de stemgerechtigde aanwezige effectieve leden. Stemmen per volmacht is hier uitgesloten.

d. Een 2/3 meerderheid van de resterende effectieve leden is vereist voor het uitsluiten van een

effectief lid.

Art.19: Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de

voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur.

Elk effectief lid heeft het recht op inzage of een afschrift te vragen van de notulen.

Art.20: Beslissingen worden door de algemene vergadering ter kennis gebracht ais volgt: de notulen liggen

steeds ter inzage bij de voorzitter en! of de secretaris.

Art.21: Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor

a. wijziging van de statuten

b. benoeming en afzetting van de bestuurders

c. kwijting aan bestuurders

d. goedkeuring van de begroting en de rekening

e. ontbinding van de vereniging

f. uitsluiting van een effectief lid

g, alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

~

rNOD 2.2

Luik B - Vervolg

Hoofdstuk 5: Jaarrekening en begroting

Art.22: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Op 31 december van elk boekjaar worden de rekeningen afgesloten. Daarna wordt een begroting opgemaakt voor het volgende boekjaar. Zowel de rekening als de begroting worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Art.23: Door het aanvaarden van de rekeningen verleent de algemene vergadering ontheffing van verantwoordelijkheid aan leden van de Raad van Bestuur.

Hoofdstuk 6: Ontbinding en vereffening

Art.24: Behoudens de gevallen van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op wijze zoals bepaald in artikel 18"c". In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging zal actief, vastgelegd door de algemene vergadering of door vereffenaars, worden overgemaakt op de rekening van een nieuwe vereniging, die dezelfde doelen nastreeft. Bij ontstentenis van een nieuwe organisatie zal de algemene vergadering of de vereffenaars het actief overmaken naar een door de algemene vergadering aan te wijzen rekening.

Art.25: Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

De algemene vergadering heeft op 1 maart 2013 overeenkomstig de statuten volgende bestuurders benoemd:

Clerens Véronique, Duinenlaan 15a, 8420 De Haan(Wenduine)

De Boom Malte, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine)

Biome Geert, Begijnhof 23, 8377 Nieuwmunster(Zuienkerke)

Volgende bestuurders kregen ontslag:

Dewulf Nadine, Delacenseriestraat 24 bus 301, 8420 De Haan(Wenduine)

Wille Georgette, Kerkstraat 21 ,8420 De Haan(Wenduine)

Lonneville Yves, Jokstraat 8, 8420 De Haan(Wenduine)

Claus Rudy, Herenstraat 6, 8420 De Haan(Wenduine)

Van Neer Olivier, Stationsstraat 82, 8370 Blankenberge

Volgende bestuurders worden herbenoemd:

Denys Ann, Kerkstraat 8-10, 8420 De Haan(Wenduine)

Vyncke Veronique, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine)

Steen Krls, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

Roosen Martine, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

Rouzee Vick, Leopold 11-laan 5, 8420 De Haan(Wenduine)

Vaicke Evelien, Waterkasteellaan 42, 8421 De Haan(Vlissegem)

Janssens Nathalie, Coppietersstraat 22, 8420 De Haan(Wenduine)

Van Doninck Joeri, Graaf Jansdijk 9, 8420 De Haan(Wenduine)

Cools Idy, De smet de Naeyerlaan 9,bus 105, 8420 De Haan(Wenduine)

De Raad van Bestuur benoemt als:

Voorzitter: Denys Ann, Kerkstraat 8-10, 8420 De Haan(Wenduine)

Ondervoorzitter: Steen Kris, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

Secretaris: Malte De Boom, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine)

Penningmeester: Vyncke Veronique, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine)

Wenduine, 01)0312013

Denys Ann

De voorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-bèhouden aan het Belgisch Staatsblad

12/12/2011
ÿþMor] 22

(DAC\ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i11mum~im~iu~~~~n~NN

*11186550*

NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: 30 NOV, 20it

GrifftisDe nriffier.

Ondernemingsnr : 0477.279.788

Benaming

(voluit) : ACTIEF WENDUINE

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : KERKSTRAAT 52 8420 WENDUINE

Onderwerp akte : Aanpassing adres, nieuwe VZW-wet, ontslag en benoeming bestuur

In de algemene vergadering dd. 01/03/2011 werd beslist de statuten aan te passen als volgt:

Hoofdstuk 1: Benaming, zetel, duur, doel:

Art. 01: De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam ACTIEF WENDUINE.

Art. 02: De zetel is gevestigd te 8420 De Haan (VVenduine), Kerkstraat 8-10 in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Binnen deze gemeente wordt de plaats van vestiging bepaald of gewijzigd door de raad van bestuur, die eveneens beslist over oprichten van kantoren en filialen.

Art. 03: De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de toeristische én culturele uitstraling van de deelgemeente Wenduine en het uitwerken van een samenwerkingsentiteit voor de handelaars gevestigd in Wenduine met het oog op het bereiken van hogervermeld doel. Als dusdanig wil de vereniging een platform creëren om een grotere samenhorigheid tussen de diverse leden te realiseren. De vereniging zal ondermeer volgende activiteiten organiseren: braderie, avondshopping, eindejaarsactie,enz. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activitieten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doel.

Art. 04: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

Art. 05: Alle akten en facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken die uitgaan van de vereniging vernielden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw" en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder, die in naam van de vereniging meewerkt aan een in het eerste deel vermelde stuk, waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen, die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Hoofdstuk 2: Leden, toelatingen, verbintenissen, uittredingen:

Art. 06: De vereniging bestaat uit een algemene vergadering en een raad van bestuur. Er zijn minimum drie werkende leden en geen maximum aantal bepaald. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden al wie door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard.

Het kandidaat-lid dient zijn schriftelijk verzoek tot aanvaarding te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de standregels van de vereniging te betuigen. Het aanvaarden van de statuten sluit aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in. Elk werkend lid kan op elk momen onislag nemen uit de vzw.

Hoofdstuk 3: Raad van Bestuur

Art. 11: De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur van ten minste 3 onbezoldigde leden en maximum uit vijftien. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor onbepaalde duur. Art. 12: Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben. Art.13: a. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

M002,2

penningmeester. Deze kunnen aangevuld worden met andere functies volgens de nood en de werking van de vereniging.

b. De secretaris voert de correspondentie, treedt op als bewaarder van de notulen en het archief. Op de algemene vergadering brengt hij verslag uit over de werkzaamheden van het voorbije jaar. c. De penningmeester beheert de middelen van de vereniging en int haar vorderingen. Op de algemene vergadering brengt hij een financieel verslag uit over het afgelopen werkjaar en stelt een begroting voor.

Art.14: a. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van tenminste 1/3 van de effectieve leden. De voorzitter leidt de vergadering. In het geval de voorzitter afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

b. De Raad van Bestuur kan slechts beslissen indien de helft plus één van zijn leden aanwezig zijn of gevolmachtigd, indien deze volmacht vooraf schriftelijk is ingediend bij het secretariaat.

c. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur.

Art15: a. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

b. De Raad van Bestuur treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

c. Een lid van de Raad van Bestuur die zijn ontslag wenst te geven, dient dit schriftelijk bekend te maken aan de Raad van Bestuur.

Hoofdstuk 4: Algemene vergadering

Art.16: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien hij/zij afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Elk effectief lid heeft één stem, doch moet persoonlijk aanwezig zijn of met een vooraf geschreven volmacht.

Art.17: a. Er moet tenminste één keer per jaar een algemene vergadering gehouden worden en dit in het eerste kwartaal van het kalenderjaar.

b. De Raad van Bestuur kan een algemene vergadering bijeenroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit eist.

c. De Raad van Bestuur is tevens verplicht een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen, wanneer 3/5 van de effectieve leden dit eisen.

d. De algemene vergadering wordt samengeroepen per gewone of elektronische post. De leden krijgen minimum 10 dagen op voorhand de uitnodiging met vermelding van plaats, dag en uur alsmede de dagorde. De uitnodiging moet ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris.

e. Elk onderwerp dat schriftelijk en tenminste 5 dagen voor de datum wordt voorgedragen door een effectief lid moet eveneens op de dagorde geplaatst worden. Onderwerpen die niet op de dagorde staan, kunnen behandeld worden onder het punt "allerlei".

Art.18: a. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet dit anders bepaalt.

b. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de agenda van de algemene vergadering is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig is. Wordt het aantal van 2/3 aanwezige effectieve leden niet bereikt, dan wordt na 15 dagen een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen. Ongeacht het aantal aanwezigen kan hier wel geldig besluit genomen worden.

c. Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden, waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij enkel worden aangenomen met een meerderheid van 4/5 van de stemgerechtigde aanwezige effectieve leden. Stemmen per volmacht is hier uitgesloten.

d. Een 2/3 meerderheid van de resterende effectieve leden is vereist voor het uitsluiten van een

effectief lid.

Art.19: Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de

voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur.

Elk effectief lid heeft hei recht op inzage of een afschrift te vragen van de notulen.

Art.20: Beslissingen worden door de algemene vergadering ter kennis gebracht als volgt: de notulen liggen

steeds ter inzage bij de voorzitter en/ of de secretaris.

Art.21: Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor

a. wijziging van de statuten

b. benoeming en afzetting van de bestuurders

c. kwijting aan bestuurders

d. goedkeuring van de begroting en de rekening

e. ontbinding van de vereniging

f. uitsluiting van een effectief lid

g. alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

MOP 2.2

Luik B - Vervolg

Hoofdstuk 5: Jaarrekening en begroting

Art.22: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Op 31 december van elk boekjaar worden de rekeningen afgesloten. Daarna wordt een begroting opgemaakt voor het volgende boekjaar. Zowel de rekening als de begroting worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Art.23: Door het aanvaarden van de rekeningen verleent de algemene vergadering ontheffing van verantwoordelijkheid aan leden van de Raad van Bestuur.

r.

tq Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk 6: Ontbinding en vereffening

Art.24: Behoudens de gevallen van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op wijze zoals bepaald in artikel 18"c". In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging zal actief, vastgelegd door de algemene vergadering of door vereffenaars, worden overgemaakt op de rekening van een nieuwe vereniging, die dezelfde doelen nastreeft. Bij ontstentenis van een nieuwe organisatie zal de algemene vergadering of de vereffenaars het actief overmaken naar een door de algemene vergadering aan te wijzen rekening.

Art.25: Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

De algemene vergadering heeft op 1 maart 2011 overeenkomstig de statuten volgende bestuurders benoemd:

Denys Ann, Kerkstraat 8-10, 8420 De Haan(Wenduine)

Vyncke Veronique, Astridplein 8, 8420 De Haan(Vvenduine)

Steen Kris, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

Roosen Martine, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

Van Neer Olivier, Stationsstraat 82, 8370 Blankenberge

Rouzee Vick, Leopold ll-laan 5, 8420 De Haan(Wenduine)

Valcke Evelien, Waterkasteellaan 42, 8421 De Haan(Vlissegem)

Janssens Nathalie, Coppietersstraat 22, 8420 De Haan(Wenduine)

Van Doninck Joeri, Graaf Jansdijk 9, 8420 De Haan( Wenduine)

Cools Idy, De smet de Naeyerlaan 9,bus 105, 8420 De Haan(Wenduine)

Wille Georgette, Kerkstraat 21 ,8420 De Haan(VVenduine)

Volgende bestuurders kregen ontslag:

Coens Steven, Kloosterstraat 8a, 8421 De Haan(Vlissegem)

De Maecker Stefan, Zuidstraat 12 0101, 8420 De Haan(Wenduine)

Mouton Remi, Kervijnlaan 3, 8420 De Haan(Wenduine)

Simons Anne-Marie, Duinenlaan 28, 8420 De Haan(Wenduine)

Stout Noël, Kerkstraat 32, 8420 De Haan(Wenduine)

Van Renterghem Geert, Bruggestraat 13, 8755 Ruiselede

Vermeire Adine, Kluizendijkstraat 76, 9170 Sint Gillis-Waas

Florizoone Dirk, Graaf de Rensselaan 9, 8490 Jabbeke

Volgende kreeg ontslag als commissaris:

Claes Michel, Kluizendijkstraat 76, 9170 Sint Gillis-Waas

Volgende bestuurders worden herbenoemd:

Claus Rudy, Herenstraat 6, 8420 De Haan(Wenduine)

Dewulf Nadine, Delacenseriestraat 24 bus 301, 8420 De Haan(VVenduine)

Lonneville Yves, Jokstraat 8, 8420 De Haan(Wenduine)

De Raad van Bestuur benoemt als:

Voorzitter: Denys Ann, Kerkstraat 8-10, 8420 De Haan(Wenduine)

Ondervoorzitter: Steen Kris, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

Secretaris: Vyncke Veronique, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine)

Penningmeester: Dewulf Nadine, Delacenseriestraat 24 bus 301, 8420 De Haan(Wenduine)

Wenduine, 18/11/2011

Denys Ann

De voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Nafin hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/06/2015
ÿþ MOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

2 6 -05- 2015 1 § .ME12015

GISCH STA Griffie

Ondememingsnr : 0477.279.788

Benaming

(voluit) : ACTIEF WENDUINE

(verkort)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Kerkstraat 8-10 8420 DE HA,N

Onderwerp akte : Aanpassing adres, nieuwe VZW-wet, ontslag en benoeming bestuur

In de algemene vergadering dd. 26/01/2015 werd beslist de statuten aan te passen als volgt:

Hoofdstuk 1: Benaming, zetel, duur, doel:

Art. 01: De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam ACTIEF WENDUINE.

Art, 02: De zetel is gevestigd te 8420 De Haan (Wenduine), Astridplein 8 in het gerechtelijk

arrondissement Brugge.

Binnen deze gemeente wordt de plaats van vestiging bepaald of gewijzigd door de raad van bestuur, die eveneens beslist over oprichten van kantoren en filialen.

Art. 03: De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de toeristische én culturele uitstraling van de deelgemeente Wenduine en het uitwerken van een samenwerkingsentiteit voor de handelaars gevestigd in Wenduine met het oog op het bereiken van hogervermeld doel. Als dusdanig wil de vereniging een platform creëren om een grotere samenhorigheid tussen de diverse leden te realiseren. De vereniging zal ondermeer volgende activiteiten organiseren: braderie, avondshopping, eindejaarsactie,enz. De vereniging kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activitieten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doel.

Art. 04: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden,

Art. 05: Aile akten en facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken die uitgaan van de vereniging vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw" en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder, die in naam van de vereniging meewerkt aan een in het eerste deel vermelde stuk, waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor aile of voor een gedeelte van de verbintenissen, die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Hoofdstuk 2: Leden, toelatingen, verbintenissen, uittredingen:

Art. 06: De vereniging bestaat uit een algemene vergadering en een raad van bestuur. Er zijn minimum drie werkende leden en geen maximum aantal bepaald. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden al wie door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard.

Het kandidaat-lid dient zijn schriftelijk verzoek tot aanvaarding te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de standregels van de vereniging te betuigen. Het aanvaarden van de statuten sluit aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in. Elk werkend lid kan op elk momen ontslag nemen uit de vzw.

Hoofdstuk 3: Raad van Bestuur

Art. 11: De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur van ten minste 3 onbezoldigde leden en maximum uit vijftien. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor onbepaalde duur. Art, 12: Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben, Art.13: a. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

t

M

ONITEUR ELGE

BEL

e .ng Brugge -

De 9rfffiar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

P4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 22

penningmeester. Deze kunnen aangevuld worden met andere functies volgens de nood en de werking van de vereniging.

b. De secretaris voert de correspondentie, treedt op als bewaarder van de notulen en het archief. Op de algemene vergadering brengt hij verslag uit over de werkzaamheden van het voorbije jaar. c, De penningmeester beheert de middelen van de vereniging en int haar vorderingen. Op de algemene vergadering brengt hij een financieel verslag uit over het afgelopen werkjaar en stelt een begroting voor.

Art.14: a. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van tenminste 1/3 van de effectieve leden. De voorzitter leidt de vergadering. In het geval de voorzitter afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

b. De Raad van Bestuur kan slechts beslissen indien de helft plus één van zijn leden aanwezig zijn of gevolmachtigd, indien deze volmacht vooraf schriftelijk is ingediend bij het secretariaat.

c. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur.

Art15: a. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

b. De Raad van Bestuur treedt op, als etser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

c. Een lid van de Raad van Bestuur die zijn ontslag wenst te geven, dient dit schriftelijk bekend te maken aan de Raad van Bestuur.

Hoofdstuk 4: Algemene vergadering

Art.16: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien hij/zij afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Elk effectief lid heeft één stem, doch moet persoonlijk aanwezig zijn of met een vooraf geschreven volmacht.

Art.17; a. Er moet tenminste één keer per jaar een algemene vergadering gehouden worden en dit in het eerste kwartaal van het kalenderjaar,

b. De Raad van Bestuur kan een algemene vergadering bijeenroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit eist.

c. De Raad van Bestuur is tevens verplicht een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen, wanneer 3/5 van de effectieve leden dit eisen.

d. De algemene vergadering wordt samengeroepen per gewone of elektronische post. De leden krijgen minimum 10 dagen op voorhand de uitnodiging met vermelding van plaats, dag en uur alsmede de dagorde. De uitnodiging moet ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris.

e. Elk onderwerp dat schriftelijk en tenminste 5 dagen voor de datum wordt voorgedragen door een effectief lid moet eveneens op de dagorde geplaatst worden, Onderwerpen die niet op de dagorde staan, kunnen behandeld worden onder het punt "allerlei".

Art.18: a. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet dit anders bepaalt.

b. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de agenda van de algemene vergadering is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig is. Wordt het aantal van 2/3 aanwezige effectieve leden niet bereikt, dan wordt na 15 dagen een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen. Ongeacht het aantal aanwezigen kan hier wel geldig besluit genomen worden,

c. Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden, waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij enkel worden aangenomen met een meerderheid van 415 van de stemgerechtigde aanwezige effectieve leden. Stemmen per volmacht is hier uitgesloten.

d. Een 2/3 meerderheid van de resterende effectieve leden is vereist voor het uitsluiten van een

effectief lid.

Art,19: Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de

voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur,

Elk effectief [id heeft het recht op inzage of een afschrift te vragen van de notulen.

Art.20: Beslissingen worden door de algemene vergadering ter kennis gebracht als volgt: de notulen liggen

steeds ter inzage bij de voorzitter ent of de secretaris.

Art.21: Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor

a. wijziging van de statuten

b. benoeming en afzetting van de bestuurders

c. kwijting aan bestuurders

d. goedkeuring van de begroting en de rekening

e. ontbinding van de vereniging

f. uitsluiting van een effectief lid

g, alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

Hoofdstuk 5: Jaarrekening en begroting

Art.22: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Op 31 december van elk boekjaar worden de rekeningen afgesloten. Daarna wordt een begroting opgemaakt voor het volgende boekjaar. Zowel de rekening als de begroting worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Art.23: Door het aanvaarden van de rekeningen verleent de algemene vergadering ontheffing van verantwoordelijkheid aan leden van de Raad van Bestuur.

Voorbehouden aân het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk 6: Ontbinding en vereffening

Art.24: Behoudens de gevallen van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op wijze zoals bepaald in artikel 18"c". In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging za! actief, vastgelegd door de algemene vergadering of door vereffenaars, worden overgemaakt op de rekening van een nieuwe vereniging, die dezelfde doelen nastreeft. Bij ontstentenis van een nieuwe organisatie zal de algemene vergadering of de vereffenaars het actief overmaken naar een door de algemene vergadering aan te wijzen rekening.

Art.25: Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

De algemene vergadering heeft op 26 januari 2015 overeenkomstig de statuten volgende bestuurders benoemd:

De Boom Malte, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine)

Vyncke Veronique, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine)

Steen Kris, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

Roosen Martine, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

Van Doninck Joeri, Graaf Jansdijk 9, 8420 De Haan( Wenduine)

Cools ldy, De smet de Naeyerlaan 9,bus 105, 8420 De Haan(Wenduine)

Blomme Geert, Begijnhof 23, 8377 Nieuwmunster (Zuienkerke)

Huygens Peter, Brugsesteenweg 38, 8420 De Haan ( Wenduine)

Moens Dimitry , Vosseslag 80A, 8420 De Haan ( Vosseslag)

Volgende bestuurders kregen ontslag:

Denys Ann, Kerkstraat 8-10, 8420 De Haan(Wenduine)

Janssens Nathalie, Coppietersstraat 22, 8420 De Haan(Wenduine)

Volgende bestuurders worden herbenoemd:

Van Doninck Joeri, Graaf Jansdijk 9, 8420 De Haan( Wenduine)

Cools Idy, De smet de Naeyerlaan 9,bus 105, 8420 De Haan(Wenduine)

Vyncke Veronique, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine)

Steen Kris, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

Roosen Martine, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

De Boom Malte, Astridplein 8, 8420 De Haan ( Wenduine)

Blomme Geert, Begijnhof 23, 8377 Nieuwmunster (Zuienkerke)

De Raad van Bestuur benoemt als:

Voorzitter: De Boom Maite, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine)

Ondervoorzitter: Steen Kris, Ringlaan 42, 8420 De Haan(Wenduine)

Secretaris: Cools Idy, De smet de Naeyerlaan 9,bus 105, 8420 De Haan(Wenduine)

Penningmeester: Vyncke Veronique, Astridplein 8, 8420 De Haan(Wenduine)

18 mei 2015

Getekend, De Boom Maite - voorzitter Actief Wenduine

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ACTIEF WENDUINE

Adresse
KERKSTRAAT 8-10 8420 WENDUINE

Code postal : 8420
Localité : Wenduine
Commune : DE HAAN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande