ADVOCAAT VAN MARCKE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCAAT VAN MARCKE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 839.522.825

Publication

03/10/2014 : ME. - JAARREKENING 31.03.2014, GGK 05.09.2014, NGL 02.10.2014 14623-0344-010
31/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 06.09.2013, NGL 29.10.2013 13640-0422-010
04/10/2011
ÿþV,od2.í

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ordernemingsnr: g3e3. SiZ2 . 'US"

Benaming

(voluit) . ADVOCAAT VAN MARCKE

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zetel : 8570 Anzegem, Grote Leiestraat 93

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor meester Liesbeth Matthys, notaris ter standplaats Kruishoutem op 29 augustus 2011, met registratierelaas 'Geregistreerd 7 bladen geen verzendingen te Kruishoutem op 6 september 2011, boek 473 blad 45 vak 6, Ontvangen 25 euro, voor de ea. Inspecteur, S. De Smet", dat de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ADVOCAAT VAN MARCKE', opgericht is geworden met als enige vennoot de heer VAN MARCKE Claude Frans Leon, advocaat, geboren te Kortrijk op 16 juli 1969, nationaal nummer 690716-339-97, echtgescheiden, wonende te 8570 Anzegem, Grote Leiestraat 93.

1.De vennootschap heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt: ADVOCAAT VAN MARCKE.

Het briefpapier dat de vennootschap voor de uitoefening van het beroep van advocaat aanwendt, vermeldt steeds de naam, de voornaam en de hoedanigheid van de vennoot.

2. De zetei van de vennootschap is gevestigd te 8570 Anzegem, Grote Leiestraat 93.

Hij mag naar elke andere plaats in het Ne-deriandstalig gebied van België en in het tweetalig gebied Brussel

Hoofdstad worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder.

3. De vennootschap heeft tot burgerlijk doel:

Het uitoefenen van het vrij beroep van advocaat en van alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals (niet limitatief) het occasioneel verstrekken van onderwijs en het geven van lezingen over juridische of gerechtelijke onderwerpen, het schrijven en laten publiceren van juridische artikelen en boeken, het optreden als scheidsrechter, bemiddelaar of verzoener, als gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, en ook het uitoefenen van andere gerechtelijke mandaten en opdrachten, de professionele samenwerking met andere binnen- en buitenlandse advocaten en andere vrije beroepen te bevorderen. Dat alles in de meest ruime zin van het woord.

De vennootschap mag ofwel alleen, ofwel in samenwer-king met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, alle andere handelingen stellen, van welke aard ook en geen uitgezonderd, die op welke wijze dan ook de uitoefening van het beroep van advocaat in binnen- en buitenland en van de werkzaamheden die daarmee verband houden, kunnen bevorderen, of aan dergelijke werkzaamheden deelnemen.

De vennootschap mag daarbij roerende en onroerende goederen ais investeringsgoederen verwerven en in dit verband alle daden van beheer en beschikking stellen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken. Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap zal alle handelingen mogen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn, zonder dat dergelijke handelingen een handelsactiviteit mogen uitmaken. De vennootschap kan alle roerende en onroerende goederen, zowel lichamelijke als onlichamelijke, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen. De vennootschap kan leningen, van gelijk welke vorm, bedrag en duur toestaan. De vennootschap kan, zowel tot waarborg van eigen verbintenissen, als tot waarborg van verbinte-nissen van derden, zekerheden stellen, onder meer door haar goederen, met inbegrip van de eigen handelszaak, in hypotheek of in pand te geven. De vennootschap kan deelnemen in middelenvennootschappen voor het leveren van infrastructuur.

Bij de verwezenlijking van het maatschappelijk doel zal steeds worden gehandeld met inachtneming van de regels van behoorlijke beroepsuitoefening, van de vigerende deontologische regels en reglementen aangenomen door de Orde van Vlaamse Balies van de gedragscode voor de advocaten van de Europese Gemeenschap, ook die betreffende associaties en/of vennootschappen van advocaten.

4. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o;n(enl bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

2

6-99- 2011

t:4\~ ~_ ~~G~EGD

--~- ~-------

"

1 ?, 09, 2011

~~j-lT(~ N!K KOO:~HF.NDEL BESTUUR L Gtliffiél'n!.!K

BELGISCH STAATSB

I 1 1149 IIIIIIININI516II

'

Vc behc aar Bel Staal

NI

Annexes du M6nitëùflié gë

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de algemene vergadering van vennoten beraadslagend met de naleving van de vereisten bepaald voor de statutenwijziging. De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden, het faillissement of de staat van onvermogen van één van de vennoten.

5. Het kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één/honderdzesentachtigste (11186ste) van het kapitaal.

De zaakvoerder zal de fondsen invorderen op de aandelen waarop in geld ingeschreven werd, doch die niet werden voistort, naar gelang van de behoeften van de vennootschap en op de tijdstippen die hem passend voorkomen.

De vennoot die in gebreke blijft de op zijn aandelen ingevorderde stortingen te doen na een aanmaning veertien dagen tevoren bij aangetekend schrijven betekend door de zaakvoerder, zal een interest berekend aan twaalf procent per jaar, ten bate van de vennootschap moeten betalen vanaf de dag van de eisbaarheid van de stortingen.

Ondergetekende notaris bevestigt dat een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig artikel 224 Wetboek Vennootschappen, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening met nummer 751-2055121-22 bij Axa Bank, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgegeven door voornoemde instelling op 25 augustus 2011, dat mij, notaris, overhandigd is, en in mijn dossier zal bewaard blijven.

6. De aandelen zijn steeds op naam. Ze zijn voorzien van een volgnummer.

7. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die vennoot zijn. De zaakvoerders dienen steeds advocaat aan de Balie te Kortrijk te zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn venno-tenlaandeelhouders, zaakvoerders/bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon en die eveneens advo-caat is aan de Salie te Kortrijk.

Deze zaakvoerder mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijkertijd in zijn vervanging te voorzien. De vennootschap kan zich alleen om gegronde redenen verzetten tegen de aanstelling van een vaste vertegenwoordiger.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder heeft in het bijzonder tevens de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen en te ontslaan, ingeval de vennootschap tot bestuurder/zaakvoerder of tot lid van een directiecomité van een andere vennootschap wordt benoemd.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap ten opzichte van derden en in en buiten rechte.

Wordt tot statutair zaakvoerder aangesteld voor de duur van de vennootschap: de heer VAN MARCKE Claude voornoemd, die aanvaard heeft.

Wanneer er meerdere zaakvoerders zijn, kunnen zij, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering die hen benoemt, hun bevoegdheid slechts gezamenlijk uitoefenen en zullen zij eveneens in en buiten rechte gezamenlijk optreden, onverminderd de eventuele delegatie van machten.

Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, is het mandaat bezoldigd.

De zaakvoerder(s) heeft (hebben) het recht, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid, volmachten te verlenen voor welbepaalde doeleinden.

Ze mogen eveneens aan één of meerdere gevolmachtigden het dagelijks bestuur toevertrouwen en hun bevoegdheid en de voorwaarden van hun indiensttreding en hun uittreding vaststellen.

Zij bepalen de vergoeding verbonden aan deze delegatie van machten.

8. De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algeheelheid van de vennoten.

Zij heeft de bevoegdheden die bij de wet en bij onderhavige statuten bepaald zijn. Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

Ieder jaar op de eerste vrijdag van de maand september om 17 uur wordt de gewone algemene vergadering van de vennoten gehouden. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden op hetzelfde uur.

Ingeval gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheid van de procedure van schriftelijke besluitvorming, zoals uiteengezet in artikel 19 van de statuten, moet de vennootschap de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot de voorstellen van besluit over de agendapunten uiterlijk één maand voor de datum van de jaarvergadering ontvangen hebben.

De buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één of meer vennoten die alleen of samen één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, hierom bij aangetekend schrijven verzoeken. De oproeping tot de dientengevolge te houden algemene vergadering moet gedaan worden binnen de drie weken na het gedane verzoek.

De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of in de gemeente van deze zetel, terwijl de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de plaats in de oproepingsbrief vermeld.

Behalve wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, die tevens de enige zaakvoerder is, geschiedt de oproeping tot de algemene vergadering door de zaakvoerder bij aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen, toegezonden aan de vennoten, de zaakvoerders en in voorkomend geval de

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

commissaris(sen) tenminste vijftien dagen voor de vergadering. Samen met de oproepingsbrief worden de bij

wet bepaalde stukken toegezonden aan de vennoten, zaakvoerders en in voorkomend geval de

commissaris(sen), alsook aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging, kan elke vennoot op de vergadering

vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, die zelf vennoot is.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

9. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één april en eindigt op éénendertig maart van het daaropvolgende kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten, maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

De jaarrekeningen van de vennootschap worden gecontroleerd door een bedrijfsrevisor of door een boekhouder erkend door de raad van de Orde van Balie te Kortrijk.

10. Het batig saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, vormt de netto winst van de vennootschap.

Van deze winst wordt jaarlijks een bedrag van ten minste één twintigste afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve.

Deze verplichting tot afneming houdt op wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal heeft bereikt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die op voorstel van de zaakvoerder de besteding ervan bepaalt.

11. Bij de ontbinding van de vennootschap is de zaakvoerder die op dat tijdstip in functie is, van rechtswege vereffenaar, tenzij de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen één of meerdere vereffenaars benoemt met vaststelling van hun bevoegdheden en van de aan hun mandaat verbonden vergoeding.

Indien de vennoten beroep wensen te doen op een externe vereffenaar, kan uitsluitend een advocaat als vereffenaar aangesteld worden. De naam van de veref-fenaar wordt voorafgaandelijk gemeld aan de stafhouder. Bij de overdracht van de dossiers respecteert de vereffenaar de vrije keuze van de cliënt. Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel tot bevestiging of homologatie van hun benoeming is overgegaan. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. De verdeling van de activa onder de diverse schuldeisers moet steeds voorafgaandelijk goedgekeurd worden door de rechtbank van koophandel.

12. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten, wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen. De nietigheid of onafdwingbaarheid van een bepaling van deze statuten brengt op geen enkele wijze de geldigheid en afdwingbaarheid van de overige bepalingen van de statuten in het gedrang. OVERGANGSBEPALINGEN - BENOEMINGEN.

Onmiddellijk na de oprichting heeft de comparant volgende besluiten genomen:

1.Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 maart 2013.

2.Eerste gewone algemene vergadering

De eerste gewone algemene vergadering komt bijeen in september 2013.

3.Niet benoeming commissaris

De vergadering beslist geen commissaris te benoemen daar de vennootschap er niet toe verplicht is.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL.

(getekend notaris Liesbeth Matthys

Tegelijk hiermee neergelegd:

-expeditie van de akte van oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegen.ioordigen

Verso : Naam en handtekening

01/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 04.09.2015, NGL 29.09.2015 15605-0023-011
03/11/2016 : ME. - JAARREKENING 31.03.2016, GGK 02.09.2016, NGL 28.10.2016 16664-0419-011

Coordonnées
ADVOCAAT VAN MARCKE

Adresse
GROTE LEIESTRAAT 93 8570 ANZEGEM

Code postal : 8570
Localité : ANZEGEM
Commune : ANZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande