ADVOCATENKANTOOR CHRISTIAENS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR CHRISTIAENS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.980.775

Publication

10/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 13.06.2014, NGL 04.07.2014 14278-0002-009
25/01/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*12300634*

Neergelegd

23-01-2012



Griffie

Ondernemingsnr :

0842980775

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Henry Van Caillie te Brugge op achttien januari tweeduizend twaalf, nog niet geregistreerd, dat de Heer CHRISTIAENS Vincent Roger, geboren te Brugge op 30 augustus 1983, ongehuwd, wonende te 8200 Brugge (Sint-Andries), Ter Zale 21, een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht waarvan de statuten ondermeer zijn samengesteld als volgt:

Artikel 1 - Naam.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en zal als naam dragen "ADVOCATENKANTOOR CHRISTIAENS".

De naam van vennoten, die ere-advocaten geworden zijn en geen andere professionele activiteit uitoefenen, mag in de vennootschapsbenaming vermeld blijven gedurende een periode van drie jaar na hun weglating van het Tableau.

Artikel 2 - Zetel.

De werkelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 8020 Oostkamp, Stijn Streuvelsstraat 6A, met gevolg dat het vennootschapdossier wordt bijgehouden op de zetel van de Rechtbank van Koophandel te Brugge. Artikel 3 - Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

a) de uitoefening in haar naam en voor haar rekening van het beroep van advocaat, waarin begrepen de functie van curator, jurisconsult, gerechtelijk mandataris, vereffenaar, scheidsrechter, en alle mogelijke mandaten en opdrachten van juridische aard, daartoe aangesteld door de rechtbanken of particulieren en die deontologisch verenigbaar zijn met het beroep van advocaat.

Het beroep zal uitgeoefend worden door de vennoten-advocaten of geassocieerde-advocaten bij middel van de organen van de vennootschap en onder toepassing van de reglementeringen geldende in de Balie te Brugge en van de wettelijk erkende Ordes.

Alle bepalingen vervat in de huidige statuten die strijdig zouden zijn met bovenvermelde reglementeringen moeten als nietig beschouwd worden.

Het ereloon, betreffende de prestaties van de vennoten-advocaten en de geassocieerde advocaten, wordt bijgevolg geïnd in naam en voor rekening van de vennootschap.

Aan de advocaten-vennoten en de geassocieerde-advocaten wordt een vergoeding uitgekeerd a rato van de geleverde prestaties voor rekening van de vennootschap.

De vennootschap kan instaan voor de materiele gevolgen van de beroepsverantwoordelijkheid van de vennoten-advocaten en geassocieerde-advocaten.

De vennootschap is ook gerechtigd samenwerkingsverbanden aan te gaan, hetzij door deelneming in andere vennootschappen of maatschappen om het beroep van advocaat zoals hoger omschreven in samenwerking met andere advocaten of advocaat-vennootschappen uit te oefenen.

b) Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de advocaten.

c) Het inrichten van algemene diensten en een secretariaat in het bijzonder, die nodig of nuttig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

d) Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en verhandeling van de eigen onroerende en roerende goederen; zij mag ondermeer onroerende goederen verwerven en vervreemden, huren en verhuren, bouwen, verbouwen, renoveren, opschikken, uitrusten en ombouwen; zij mag de beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden.

De vennootschap mag zich borg stellen of zakelijke zekerheden verlenen aan de advocaten-vennoten en de geassocieerde-advocaten mits vergoeding.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die van aard zijn rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en op het even welke wijze deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijksoortig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Benaming (voluit): ADVOCATENKANTOOR CHRISTIAENS

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8020 Oostkamp, Stijn Streuvelsstraat 6A

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 - Duur.

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf heden, achttien januari tweeduizend en twaalf.

Artikel 5 - Maatschappelijk kapitaal.

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR). Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig geplaatst in geld en afbetaald bij de oprichting voor twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

Artikel 9 - Bestuur van de vennootschap.

De vennootschap wordt bestuurd door één (1) of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de vennoten-advocaten. De Algemene Vergadering bepaalt de duur van hun opdracht.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college.

De opdracht van zaakvoerder is bezoldigd tenzij de Algemene Vergadering er anders over beschikt.

Artikel 10 - Machten van de zaakvoerder(s).

De zaakvoerder of het college van zaakvoerders heeft de uitgebreidste macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor, volgens de wet, de Algemene Vergadering der vennoten bevoegd is.

Artikel 11 -Vertegenwoordiging der vennootschap.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder en de vennootschap is geldig verbonden door de handtekening van één (1) van hen.

Artikel 14 - Algemene Vergadering.

De gewone Algemene Vergadering (jaarvergadering) zal gehouden worden de tweede vrijdag van de maand juni om dertien uur (13.00u).

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden worden.

Te allen tijde kan een Bijzondere Algemene Vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over een aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een Buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De zaakvoerders en de commissarissen, indien er zijn, zijn bevoegd een Algemene Vergadering bijeen te roepen. Zij moeten die bijeenroepen wanneer het gevraagd wordt door vennoten die één/vijfde (1/5de) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de oudste zaakvoerder.

De oproeping tot de Algemene Vergadering geschiedt bij aangetekende brief ten minste vijftien (15) dagen voor de Algemene Vergadering.

De gewone Algemene Vergaderingen (jaarvergaderingen) en de Bijzondere Algemene Vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats in de gemeente waar de zetel gevestigd is, aangeduid in de bijeenroepingen.

De Buitengewone Algemene Vergaderingen dienen gehouden worden in hetzelfde taalgebied van de zetel en voor een Belgische notaris.

Alle eigenaars van aandelen, gekend in het aandelenregister, worden toegelaten op de Algemene Vergadering. Elke overdracht van aandelen in het aandelenregister wordt gedurende een periode van zeven (7) dagen vóór de Algemene Vergadering geschorst.

De houders van obligaties of certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, mogen de Algemene Vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem.

Wanneer de vennootschap slechts één (1) vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de Algemene Vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als Algemene Vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Artikel 15 - Stemrecht.

Ieder aandeel geeft recht op één (1) stem.

Artikel 18 - Maatschappelijk boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 20 - Winstverdeling.

Het overschot van de balans, na aftrek van de lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de noodzakelijke afschrijvingen, maakt de nettowinst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf (5) procent voorafgenomen voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds. Die voorafneming is niet meer verplichtend wanneer de wettelijke reserve één/tiende (1/10de) van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Indien er, om de een of andere reden door de wet toegelaten, voorafnemingen gedaan worden op de wettelijke reserve, die aldus deze reserve op minder zouden brengen dan tien (10) procent van het maatschappelijk kapitaal, dan zouden de jaarlijkse voorafnemingen van vijf (5) procent op de netto-winst opnieuw dienen gedaan totdat de wettelijke reserve terug tien (10) procent van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het deel van de winst dat volgens de wettelijke voorzieningen mag uitgekeerd worden, zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aandeel van hun maatschappelijke aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkaardig recht. Evenwel mogen de vennoten in Algemene Vergadering beslissen dat geheel of een

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

gedeelte van het overschot van de winst op het volgend boekjaar zal worden overgedragen of dienen zal voor het aanleggen van een buitengewoon reservefonds, of voor vergoedingen aan de zaakvoerders.

Artikel 22 - Ontbinding.

De vennootschap zal ontbonden worden in de bij de wet bepaalde gevallen.

Bij beslissing van de Buitengewone Algemene Vergadering, kan er tot vervroegde ontbinding worden overgegaan. Ingeval van ontbinding, zal de vereffening door de zaakvoerders verwezenlijkt worden, ten ware de Algemene Vergadering der vennoten een of meerdere vereffenaars benoemt met vaststelling van hun machten en van hun bezoldiging.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

De machten van de Algemene Vergadering blijven behouden gedurende de vereffening.

Het batig saldo van de vereffening zal, na betaling van de schulden en lasten van de vennootschap, tussen de vennoten gelijk verdeeld worden volgens het aantal van hun respectievelijke aandelen. OVERGANGSBEPALINGEN. Als overgangsmaatregel zal: - het eerste boekjaar aanvangen op achttien januari tweeduizend en twaalf en een einde nemen op éénendertig december tweeduizend en dertien.

- de jaarvergadering zal voor de eerste maal bijeenkomen in het jaar tweeduizend veertien.

BENOEMING. En onmiddellijk na voorgaande stichting heeft de enige vennoot, handelend als bijzondere Algemene Vergadering, beslist aan te stellen als Zaakvoerder, de Heer CHRISTIAENS Vincent, voornoemd, die verklaart te aanvaarden. Deze opdracht wordt verleend voor onbepaalde duur.

Er wordt geen commissaris-revisor benoemd.

Benoeming lasthebber: De zaakvoerder stelt de hierna genoemde aan als bijzondere lasthebber, met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om al het nodige te doen om alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen, de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen, alle attesten inzake het bedrijfsbeheer aan te vragen, in te vullen en te ondertekenen en te dien einde ook alle hoe genaamde stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens één of meer erkende ondernemingsloketten, met name de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Fiduciaire Van Ryckeghem , met zetel te 8200 Brugge (Sint-Andries), Oorlogsvrijwilligerslaan 4, vertegenwoordigd door één van haar aangestelden.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL, afgeleverd vóór de formaliteit van registratie van de akte-oprichting overeenkomstig artikel 173-1° van het wetboek van registratierechten en is enkel bestemd om neergelegd te worden op de Rechtbank van Koophandel.

Tegelijk hiermee neergelegd.

Een expeditie van de akte-oprichting de dato 18 januari 2012.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR CHRISTIAENS

Adresse
STIJN STREUVELSSTRAAT 6, BUS A 8020 OOSTKAMP

Code postal : 8020
Localité : OOSTKAMP
Commune : OOSTKAMP
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande