ADVOCATENKANTOOR GEVAERT & CO

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR GEVAERT & CO
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 833.034.812

Publication

01/02/2011
ÿþ Mal 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111,111111111111,1RII II

Vi behi aai Bel Staa

NEERGELEGD

18. 01. 2011

R EO H-MAN>. KIQOPHANDEL

KeelifflISK

Ondernemingsnr : c)34" Vdt

Benaming

(voluit) : ADVOCATENKANTOOR GEVAERT 81 Co

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Caseelstraat 20, 8790 Waregem

Onderwerp akte : OPRICHTING VAN DE VENNOOTSCHAP STATUTEN

Blijkt uit een onderhandse akte van 21 december 2010 dat:

De heer Eddy Maurice August GEVAERT, advocaat, wonende te 8790 Waregem, Caseelstraat 20 geboren op 29 januari 1957, hierna te noemen vennoot sub 1,

en

De heer Paul Jean Marie Cornelius TAVERNIER, advocaat, wonende te 8200 Brugge, Bremlaan 2, geboren op 17 juni 1950, hierna te noemen vennoot sub 2

gezamenlijk verder te noemen: "de vennoten",

IN AANMERKING NEMENDE:

dat zij met elkaar met ingang van 1 oktober 2010 een vennootschap onder firma zijn aangegaan, teneinde voor gezamenlijke rekening en onder gemeenschappelijke naam een advocatenkantoor te voeren;

ZIJN OVEREENGEKOMEN ALS VOLGT:

Artikel 1: Naam en plaats van vestiging

De vennootschap draagt de naam Advocatenkantoor Gevaert & Co en is gevestigd te 8790 Waregem,

Caseelstraat 20. De vennootschap kan elders nevenvestigingen hebben.

Artikel 2: Doel

De vennootschap heeft ten doel het voor gezamenlijke rekening , de uitoefening in haar naam en voor haar rekening van het beroep van advocaat, scheidsrechter, jurisconsuit, gerechtelijk mandataris alsmede van aile activiteiten die niet donontologisch onverenigbaar zijn met het beroep van advocaat.

De vennootschap mag alleen of met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële verrichten uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken .

Artikel 3: Duur en opzegging

De vennootschap is met ingang van 1 oktober 2010 voor onbepaalde tijd aangegaan. Ieder van de vennoten heeft het recht de vennootschap door opzegging te beëindigen. Dit dient te geschieden bij aangetekende brief aan de andere vennoot, met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden en niet anders dan tegen het einde van het boekjaar.

DL

71.

,J

e

Ne «e/ "9 ri)

DL iso

P:

p de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 4: Inbreng

Lid 1:Door ieder van de vennoten wordt ingebracht zijn kennis, arbeid en vlijt, relaties en vergunningen voor zover deze op de door de vennootschap te drijven onderneming betrekking hebben.

Lid 2:Door vennoot sub 1 wordt een geldsom ten bedrage van 9.750 ¬ ingebracht;

Door vennoot sub 2 wordt een geldsom ten bedrage van 250 ¬ ingebracht.

Lid 3:Met onderling goedvinden kunnen door de vennoten meer geld en/of goederen in de vennootschap worden ingebracht.

Lid 4: Indien één der vennoten gerechtigheden en/of aandelen aan vennoten en/of derden advocaten wenst over te dragen zodat deze tot de vennootschap kunnen toetreden, dan zal deze overdracht steeds afhankelijk zijn van de toestemming van minstens drie vierde van de vennoten die minsten drie vierde van het de ingebrachte geldsom vertegenwoordigen, dit na aftrek van de rechten waarvan de overdracht wordt voorgesteld.

Lid 5: De vennootschap neemt alle activiteiten over van de BVBA Advocatenkantoor Eddy Gevaert, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 8500 Kortrijk, Burgemeester Nolfstraat, 20, en dit met ingang vanaf 1 oktober 2010

Artikel 5: Kapitaalrekening

Lid 1:leder der vennoten wordt voor zijn inbreng in geld of goederen op een ten name van ieder van hen gestelde kapitaalrekening gecrediteerd ten belope van het ingebrachte bedrag of de waarde en geniet van het hem volgens die rekening toekomende een rente zoals hierna in lid 4 is bepaald.

Lid 2:Slechts niet goedvinden van de andere vennoot en tot een telkens vast te stellen bedrag kan ieder van de vennoten over het saldo van zijn kapitaalrekening beschikken.

Lid 3:Voor wat betreft hun onderlinge rechtsverhouding beschouwen de vennoten het bedrag dat ieder hunner volgens zijn kapitaalrekening toekomt, als schuld van de vennootschap.

Artikel 6: Bevoegdheid

Lid 1:ledere vennoot is bevoegd voor de vennootschap te handelen en te tekenen, gelden voor haar uit te

geven en te ontvangen, de vennootschap aan derden en derden aan de vennootschap te verbinden, tenzij dit

niet met het doel van de vennootschap in verband staat.

Lid 2:De medewerking van beide vennoten wordt echter gevorderd voor:

a: het verkrijgen en vervreemden, huren en verhuren en huur opzeggen van onroerende zaken;

b: het verlenen van zakelijke rechten en het overdragen tot zekerheid van roerende zaken;

c: het aangaan van geldleningen ten laste van de vennootschap;

d: het ter leen verstrekken van gelden van de vennootschap;

e: het aangaan van borgtochten ten laste van de vennootschap of ten laste van het privé-vermogen, het anderszins verbinden van de vennootschap voor de schulden van een derde of zich jegens derden garant stellen; dit alles behoudens schriftelijke toestemming van de andere vennoot;

f: het deelnemen in andere ondernemingen, het vestigen en opheffen van filialen;

h: het aangaan van rechtshandelingen, anders dan hiervoor genoemd, waarvan het

belang of de waarde een bedrag van ¬ 500.000 te boven gaat, waaronder niet begrepen het opnemen van beschikbare gelden bij de bankier van de vennootschap; splitsing van de overeenkomst teneinde de werking van deze bepaling te ontgaan is daarbij niet toegestaan.

Artikel 7: Samenwerking

De vennoten verdelen hun werkzaamheden in onderling overleg. Zij verbinden zich jegens elkaar om geen

handelingen te verrichten waartegen één van hen zich uitdrukkelijk heeft verzet.

De vennoten, die het dossier behandeld hebben, zijn met de vennootschap hoofdelijk en ondeelbaar

gehouden voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de cliënt.

Artikel 8: Boekjaar, balans en winst- en verliesrekening

Lid 1:Het boekjaar van de vennootschap loopt van één juli tot en met dertig juni.

Lid 2:Na afloop van elk boekjaar, alsmede bij het einde van de vennootschap in de loop van enig boekjaar, worden de boeken van de vennootschap afgesloten en wordt een balans en winst- en verliesrekening (hierna jaarrekening) opgemaakt. De vennoten tekenen deze ten bewijze van goedkeuring en van onderlinge décharge binnen zes maanden na afloop van het boekjaar, of, ingeval de vennootschap eindigt, binnen drie maanden na het einde van de vennootschap.

Lid 3:Blijft een vennoot gedurende vier weken, nadat hij door de andere vennoot daartoe bij aangetekend schrijven is aangemaand, in gebreke bedoelde stukken te tekenen, dan zal - tenzij hij binnen genoemde termijn van vier weken zijn bezwaar daartegen bij aangetekend schrijven heeft kenbaar gemaakt - de tekening van de andere vennoot voor beiden verbindend zijn.

.4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Lid 4:Worden, nadat een vennoot binnen genoemde termijn van vier weken zijn bezwaren tegen de jaarrekening aan de andere vennoot heeft medegedeeld, de vennoten het daarover niet eens, dan wordt dit geschil beslist overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van deze overeenkomst.

Lid 5:De jaarrekening zal ongeacht de ondertekening in ieder geval ten opzichte van een vennoot bindend zijn, na het verstrijken van één jaar na ontvangst hiervan, als in die periode door hem geen bezwaren schriftelijk aan de mede-vennoot of degene die de stukken vaststelt kenbaar zijn gemaakt.

Artikel 9: Berekening winst en verdeling

Lid 1:Ter berekening van de nettowinst worden van de bruto-inkomsten afgetrokken alle verliezen, bedrijfskosten, afschrijvingen en rentevergoedingen, daaronder begrepen die als bedoeld in artikel 5 lid 4.

Lid 2:De afschrijvingen op bedrijfsmiddelen worden voor zover mogelijk bepaald op tenminste het bedrag dat fiscaal toelaatbaar en bedrijfseconomisch wenselijk is.

Lid 3:Geen winst zal geacht worden te zijn gemaakt, indien enig verlies over vorige jaren niet zal zijn ingehaald.

Lid 4:In de winsten, respectievelijk de verliezen, berekend op grond van hetgeen eerder in dit artikel is bepaald, zullen de vennoten delen, ieder in verhouding tot zijn geldelijke inbreng zoals bepaald in artikel 4, lid 2.

Artikel 10: Opname voorschot op winstaandeel

Lid 1:leder van de vennoten is bevoegd om als voorschot op zijn winstaandeel wekelijks of maandelijks een bedrag uit de kas van de vennootschap op te nemen, waarvan de grootte door de vennoten in onderling overleg wordt vastgesteld.

Lid 2:Voor de opname door een vennoot van een groter bedrag dan hetgeen is overeengekomen is de schriftelijke toestemming van de andere vennoot vereist.

Lid 3:Indien bij de vaststelling van de jaarstukken blijkt dat een vennoot meer dan zijn winstaandeel heeft ontvangen, moet hij het teveel genoten terug betalen, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.

Lid 4:De vennoten zullen van jaar tot jaar bepalen of zij de jaarlijkse winst (voor zover deze niet als voorschot is opgenomen) al dan niet opnemen.

Lid 5:ledere vennoot wordt voor het aan hem toekomende winstaandeel, voor zover hij dit niet heeft opgenomen of alsnog opneemt, op zijn kapitaalrekening gecrediteerd, terwijl hij voor niet aangezuiverd verlies op zijn kapitaalrekening wordt gedebiteerd.

Artikel 11: Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Lid 1:Tijdens ziekte of arbeidsongeschiktheid van een der vennoten zal de andere vennoot de werkzaamheden van de arbeidsongeschikte vennoot waarnemen. De arbeidsongeschikte vennoot behoudt recht op zijn aandeel in de winst gedurende tenminste één jaar.

Lid 2:Op zijn aandeel in de winst wordt in ieder geval in mindering gebracht het eventueel door een verzekeringsmaatschappij aan de arbeidsongeschikte vennoot uit te keren bedrag.

Lid 3: De vennoten verplichten zich jegens elkaar om zich tegen de gevolgen van

arbeidsongeschiktheid die langer duurt dan één jaar te verzekeren.

Lid 4:Indien tijdens arbeidsongeschiktheid van één der vennoten hulp van derden noodzakelijk is voor het verrichten van bedrijfswerkzaamheden zullen de hieraan verbonden kosten ten laste van de vennootschap komen.

Lid 5:Ingeval van arbeidsongeschiktheid kan slechts na afloop van een totale periode van één jaar door de niet-arbeidsongeschikte venno(o)t(en) gebruik worden gemaakt van het recht van opzegging van de overeenkomst, bedoeld in artikel 3.

Artikel 12: Einde vennootschap

De vennootschap eindigt:

a:indien de vennoten daartoe in onderling overleg besluiten en wel op het door hen bij dat besluit te bepalen

tijdstip. Dit besluit moet schriftelijk worden vastgelegd en ondertekend;

b: door opzegging door een van de vennoten, overeenkomstig het bepaalde in

artikel 3;

c:door overlijden, ondercuratelestelling, faillissement, toepassing van de Wet 5chuldsanering Natuurlijke Personen of aanvraag tot surséance van betaling of het verlies van het vrije beheer over zijn vermogen om welke reden ook van een van de vennoten;

d:indien één der vennoten zijn recht op onmiddellijke ontbinding van de vennootschap inroept vanwege het feit dat de andere venno(o)t(en) één of meer van de bepalingen van deze overeenkomst overtreedt, niet nakomt of niet behoorlijk nakomt.

e.Bij vennoten die tevens gehuwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, door echtscheiding of scheiding van tafel en bed tenzij ter gelegenheid daarvan anders wordt overeengekomen.

Voor-

behouden

aán (iet

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 13: Liquidatie

Lid 1:Indien de vennootschap eindigt door opzegging, dan wel in onderling overleg, zullen de zaken der vennootschap zo spoedig mogelijk door de vennoten worden geliquideerd, tenzij het bedrijf wordt voortgezet op de manier zoals hierna vermeld in artikel 14.

Lid 2:Bij het eindigen der vennootschap is ieder van de vennoten in het vermogen van de vennootschap gerechtigd, voor de bedragen waarvoor hij in de boeken der vennootschap is gecrediteerd, vermeerderd of verminderd met zijn aandeel in de winst of het verlies, gemaakt of geleden blijkens de overeenkomstig artikel 8 opgemaakte jaarrekening.

Lid 3:Op de na het eindigen der vennootschap op te maken balans zullen, tenzij schriftelijk onderling anders wordt overeengekomen, de activa worden gewaardeerd tegen de werkelijke waarde.

Lid 4:Van liquidatiewinst of het liquidatieverlies, casu quo de meerwaarde of de minderwaarde (één en ander indien van toepassing) zal door ieder der vennoten, met toepassing van de onder artikel 9 weergegeven winstverdeling, percentages worden genoten.

Lid 5: Indien de vennoten niet zelf tot liquidatie van de vennootschap overgaan, dienen zij een vereffenaar aan te stellen. De vereffenaar kan uitsluitend een advocaat zijn. De naam van de vereffenaar wordt voorafgaandelijk gemeld aan de stafhouder. Bij de overdracht van de dossiers respecteert de vereffenaar de vrije keuze van de cliënt.

Artikel 17: Geschillenregeling

Alle geschillen die tussen de vennoten mochten ontstaan naar aanleiding van of in verband met de uitvoering van deze overeenkomst of van andere overeenkomsten, zullen in laatste aanleg gearbitreerd worden door een college van drie scheidsrechters waarvan de stafhouder, of bij verhindering, de oudst benoemde stafhouder die lid is van de raad, of bij gebreke daaraan het lid met de grootste anciënniteit in de raad, ambtshalve het voorzitterschap waarneemt, en de twee overige scheidsrechters benoemd worden door de raad van de Orde

Artikel 18: Benoeming zaakvoerder

De heer Eddy Gevaert, wonende te 8790 Waregem, Caseelstraat 20, wordt benoemd tot zaakvoerder, en dit

met ingang vanaf heden.

Eddy GEVAERT - zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik.B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR GEVAERT & CO

Adresse
CASEELSTRAAT 20 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande