ADVOCATENKANTOOR HOSTE

Divers


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR HOSTE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 518.902.785

Publication

07/03/2013
ÿþMod wora 11.1

lilt _ i in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

bel

Be Stat

RECHTBANK KOOPHANDEL Griffief

uï. 2013

liai

IIIREllY

SII

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

o 5aS<

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma

Zetel : Burgemeester Vandenbogaerdelaan 18, 8870 Izegem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Het blijkt uit een onderhandse akte opgesteld te Izegem in drie originelen de dato 7 januari 2013 dat er tussen

-Mevrouw Elisabeth Hoste, wonende in de Burg. Vandenbogaerdelaan, 18 te 8870 Izegem, geboren te Brugge op 24.011952.

-De heer Lieven Van Overbeke, wonende in de President Rooseveltplein, 16 bus 41 te 8500 Kortrijk, geboren op 01.01.1971.

het voornemen bestaat om een vennootschap onder firma op te richten onder de benaming : ADVOCATENKANTOOR HOSTE.

TITEL EEN : Rechtsvorm -- naam  zetel  doel - duur

Artikel 1 : rechtsvorm

De vennootschap is burgerlijk van aard en heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma, afgekort VOF. De rechtsvorm kan gewijzigd worden conform de wettelijke bepalingen terzake de wijziging.

Artikel 2: naam

De vennootschap heeft als maatschappelijke benaming 'advocatenkantoor Hoste'

Artikel 3 : maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Burgemeester Vandenbogaerdelaan, 18, 8870 Izegem. De zetel kan worden overgebracht naar iedere plaats in België bij beslissing van de zaakvoerder. De zaakvoerder kan beslissen tot de oprichting van bijkantoren, bedrijfszetels, .., welke beslissing bij unanimiteit dient te worden genomen.

Artikel 4: doel

Het doel is van burgerlijke aard. Zij heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat, alsook alle activiteiten die verenigbaar zijn met de hoedanigheid van advocaat, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het uitoefenen van mandaten als bestuurder of vereffenaar van vennootschappen, het aanvaarden van aanstellingen als curator, het aanvaarden van onderwijsopdrachten, het verzorgen van publicaties, ..,

Advocatenkantoor Hoste

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de professionele en deontologische regels en richtlijnen eerbiedigen die opgelegd worden door de locale Orde van Advocaten en door de Orde van Vlaamse Balies. Onderhavige statuten zijn ondergeschikt aan deze deontologische regels en richtlijnen en moeten

daarmee overeenstemmend worden geïnterpreteerd.

Op de laatste blz. van Luik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal zich inspannen om haar patrimonium op zo efficiënt mogelijk wijze te beheren en haar actiefbestanddelen optimaal te rendabiliseren; daartoe mag zij alle mogelijke investeringen en beleggingen verrichten, zowel roerende als onroerende, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap mag ook alle handelingen verrichten van burgerlijke en financiële aard, die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, zelfs indien ze er niet rechtstreeks in verband mee staan.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

Artikel 5 : duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

TITEL TWEE : KAPITAAL - AANDELEN

Artikel 6 ; bedrag maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ¬ 5.000 en is als volgt onderschreven:

-Meester Elisabeth Hoste brengt in de vennootschap een bedrag in van ¬ 4.950 waarvoor haar 99 aandelen

worden toegekend,

-Meester Lieven Van Overbeke brengt in de vennootschap een bedrag in van ¬ 50 waarvoor hem 1 aandeel

wordt toegekend.

Het maatschappelijk kapitaal tbv ¬ 5.000 wordt aldus vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/honderdste (11100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Op de zetel van de vennootschap wordt een aandelenregister bijgehouden.

TITEL DRIE: VENNOTEN

Artikel 7 : aandeelhouders

Aandelen kunnen slechts geldig onderschreven worden door en uitgegeven worden aan advocaten opgenomen op het tableau van de Orde van Advocaten. Het huishoudelijk regelement bepaalt de manier waarop een derde vennoot kan worden. Het huishoudelijk reglement bepaalt eveneens de manier van uittreding en de gevolgen ervan. Zonder de toestemming van de overige vennoten kan een vennoot zijn aandelen niet overdragen aan derden,

TITEL VIER: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9

De algemene vergadering bestaat uit aile stemgerechtigde vennoten en heeft de bevoegdheden die haar door de terzake geldende wettelijke bepalingen en huidige statuten worden toegekend.

Artikel 10

Elk jaar wordt een algemene vergadering gehouden op de laatste vrijdag van de maand juni om 16u, Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel of op een andere plaats, aangeduid in de oproepingsbrief.

De oproeping geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenmiste acht dagen voor de vergadering.

v

-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vervulling van deze formaliteiten is evenwel niet vereist, wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met éénparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en besluiten.

Een buitengewone algemene vergadering wordt gehouden telkens het belang van de vennootschap die vereist of op verzoek van één of meerdere vennoten die minimaal de helft van de aandelen vertegenwoordigen. Ingeval bijeenroeping op verzoek van een of meerdere vennoten dienen zij dit verzoek bij aangetekende brief aan de zaakvoerder of het college van zaakvoerders te formuleren met mededeling van de agenda.

Artikel 11

De algemene vergadering wordt voorgezeten door een zaakvoerder of de zaakvoerders afwisselend. De

algemene vergadering kan geldig beslissen indien tenminste 2/3 van de aandelen aanwezig of

vertegenwoordigd zijn.

ieder aandeel heeft recht op 1 stem.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van stemmen genomen, behoudens een

statuenwijziging waarvoor een s/ meerderheid vereist is.

Een vennoot kan zich laten vertegenwoordigen door een medevennoot, niet door derde niet-vennoot.

TITEL VIJF: BESTUUR

Artikel 12

Het bestuur van de vennootschap wordt door de algemene vergadering toevertrouwd aan een of meerdere zaakvoerders, elk afzonderlijk optredend die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de vennootschap en de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is. iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in de rechte als eiser en verweerder.

Mevrouw Elisabeth Hoste wordt benoemd tot zaakvoerder.

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de vergadering van de aandeelhouders, die met éénparigheid van stemmen beslissen. In geval van overlijden of wettelijke onbekwaamheid van de statutaire zaakvoerder, wordt de vennootschap verder bestuurd door de overblijvende vennoot, Er moet binnen een maand een nieuwe zaakvoerder benoemd worden,

Artikel 13

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

TITEL ZES: TOEZICHT

Artikel 14

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

TITEL ZEVEN: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 15

Behoudens de gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts worden ontbonden dan na een beslissing daartoe van de algemene vergadering volgens de regels die voor een statutenwijziging gelden. Het overlijden van een vennoot of de uittreding van een vennoot (of van meerdere) leidt niet automatisch tot de ontbinding van de vennootschap.

Artikel 16

Ingeval van ontbinding van de vennootschap wordt gehandeld overeenkomstig de art. 184 e.v. W. Venn. Enkel een tableau-advocaat van de balie waartoe de vennoten of meerderheid van hen behoort, kan tot

*r

r ~ a

vereffenaar worden aangeduid die door de Stafhouder zal worden aangesteld of met zijn akkoord zal warden aangeduid.

Artikel 17

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening wordt het netto-actief aangewend ten behoeve van de vennoten die aldus hun inbreng terugnemen waarna het aldan resterende saldo pro rata de inbreng van de vennoten onder hen wordt verdeeld,

TITEL ACHT: ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 18

Elk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar. Het eerste boekjaar loopt van 1 januari 2013 tot 31 december 2013. De eerste algemene vergadering wordt gehouden in het jaar 2014.

Artikel 19

Alle verbintenissen, alsook aile daaruit vloeiende verplichtingen en alle handelingen gesteld door de oprichters in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting sinds 1 januari 2013 worden, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, overgenomen door de bij voorliggende akte opgerichte vennootschap.

Artikel 20

Ingeval van conflict tussen de vennoten, hetzij bij uittreding, hetzij bij vereffening hetzij anderszins gaan de oprichters en bij uitbreiding alle toetredende vennoten akkoord om het geschil voor te leggen aan de Stathouder van de balie waartoe de vennoten of de meerderheid onder hen, behoort.

De Stafhouder zal bemiddelen om tot een oplossing van het geschil te komen en bij gebreke aan akkoord hetzij als arbiter in laatste aanleg het geschil beslechten hetzij een of meerdere arbiters aanstellen.

Artikel 21

De algemene vergadering stelt een huishoudelijk reglement op waarbij alles kan geregeld worden wat niet in de statuten is voorzien. Het reglement kan door de algemene vergadering steeds gewijzigd worden. Het reglement en alle wijzigingen eraan, wordt door de algemene vergadering met éénparigheid van stemmen goedgekeurd.

Opgemaakt in drie exemplaren te Izegem op 7 januari 2013.

Hoste Elisabeth

Zaakvoerder / Aandeelhouder

Van Overbeke Lieven

Aandeelhouder

i .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behoudén abn het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nen) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR HOSTE

Adresse
BURGEMEESTER VANDENBOGAERDELAAN 18 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande