ADVOCATENKANTOOR ROBBIE DEWAELE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR ROBBIE DEWAELE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 843.431.727

Publication

17/02/2012
ÿþNad WQ,d11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*12040491

1

Vol beho aan Belgi Staats

NEERGELEGD-

-6. 02, 2012

RefeANK KOOPHAnII~p~ KORTRI !K

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte Z4r3 43f" `42.

advocatenkantoor Robbie Dewaele

burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Ginstestraat 8, 8790 Waregem

oprichting BVBA - statuten - benoemingen

Bijlagenb j Tiet fëLgisch Staatsblad -17/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Johan Van Caenegem te Kruishoutern op 2 februari 2012, ter registratie neer te leggen, dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming "advocatenkantoor Robbie Dewaele " is opgericht door,

De heer DEWAELE Robbie Steven Andy, geboren te Kortrijk op éénentwintig februari negentienhonderd tweeëntachtig, echtgenoot van mevrouw CASTELAIN Els Georgette Robert, wonende te 8790 Waregem, Ginstestraat 8.

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 8790 Waregem, Ginstestraat 8.

Het kapitaal wordt vastgesteld op twintigduizend euro (20.000,00 ¬ ), gesplitst in tweehonderd (200) aandelen zonder nominale waarde, die elk éénitweehonderdste (1/200ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de aandelen wordt ingeschreven door de heer Robbie Dewaele, comparant voornoemd, ten belope van twintigduizend Euro (20.000 ¬ ), waarvoor hem tweehonderd (200) aandelen zonder nominale waarde worden toegekend. Deze inbreng wordt volstort ten belope van dertienduizend euro (13.000,00 ¬ ).

Het bedrag van dertienduizend euro (13.000,00 ¬ ) werd gestort op een speciale rekening geopend op naam van de vennootschap advocatenkantoor Robbie Dewaele in oprichting bij ING België NV met zetel te Brussel, Mamixlaan 24, kantoor ING Privalis Kortrijk, met nummer 630-1305403-27. Een bankattest, gedateerd op 1 februari 2012, werd als bewijs van de storting aan Ons, instrumenterende notaris, overhandigd.

Ondergetekende Notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet.

Het financieel plan, verantwoordende het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de op te richten vennootschap, werd, overeenkomstig artikelen 215 en 229 van het wetboek van vennootschappen, door de oprichter overhandigd aan de optredende notaris.

En vervolgens heeft de comparant ons Notaris, verklaard de statuten van de vennootschap als volgt te hebben vastgesteld:

Il. STATUTEN

TITEL I - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1 - VORM EN NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en zij draagt de naam "advocatenkantoor Robbie Dewaele",

Deze naam moet steeds worden voorafgegaan door de woorden " Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of met de afkorting "Burg.Venn. onder de vorm van een BVBA" hetzij in het kort "BV BVBA".

ARTIKEL 2 - ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 8790 Waregem, Ginstestraat 8.

De zaakvoerder kan de zetel verplaatsen naar iedere andere plaats in België mits inachtneming van de taalwetgeving ter zake. Hij draagt zorg voor de publicatie van elke verandering van de zetel van de vennootschap in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De zaakvoerder is eveneens bevoegd kantoren, bedrijfszetels, filialen en dochtervennootschappen in België en in het buitenland op te richten voor zover dit niet strijdig is met de reglementering van de Orde van Advocaten.

ARTIKEL 3 - DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening van het vrij beroep van advocaat en van alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals (niet limitatief) het occasioneel verstrekken van onderwijs en het geven van

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

lezingen over juridische of gerechtelijke onderwerpen, het schrijven en laten publiceren van juridische artikelen en boeken, het optreden als scheidsrechter, bemiddelaar of verzoener, als gerechtelijke mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, en ook het uitoefenen van andere gerechtelijke mandaten en opdrachten, de professionele samenwerking met andere binnen- en buitenlandse advocaten en andere vrije beroepen te bevorderen. Dat alles in de meest ruime zin van het woord.

De vennootschap mag ofwel alleen, ofwel in samenwerking met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, aile andere handelingen stellen, van welke aard ook en geen uitgezonderd, die op welke wijze dan ook de uitoefening van het beroep van advocaat in binnen- en buitenland en van de werkzaamheden die daarmee verband houden, kunnen bevorderen of aan dergelijke werkzaamheden deelnemen.

De vennootschap mag daarbij roerende en onroerende goederen als investeringsgoederen verwerven en in dit verband alle daden van beheer en beschikking stellen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken. Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap zal alle handelingen mogen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn, zonder dat dergelijke handelingen een handelsactiviteit mogen uitmaken.

De vennootschap kan aile roerende en onroerende goederen, zowel lichamelijke als onlichamelijke, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen. De vennootschap kan leningen, van gelijk welke vorm, bedrag en duur toestaan. De vennootschap kan, zowel tot waarborg van eigen verbintenissen, als tot waarborg van verbintenissen van derden, zekerheden stellen, onder meer door haar goederen, met inbegrip van de eigen handelszaak, in hypotheek of in pand te geven. De vennootschap kan deelnemen in middelenvennootschappen voor het leveren van infrastructuur,

Bij de verwezenlijking van het maatschappelijk doel zal steeds worden gehandeld met inachtneming van de regels van behoorlijke beroepsuitoefening, van de vigerende deontologische regels en reglementen aangenomen door de Orde van Vlaamse Balies van de gedragscode vocr de advocaten van de Europese Unie, ook die betreffende associaties en/of vennootschappen van advocaten.

ARTIKEL 4 - DUUR

De vennootschap wordt voor een onbeperkte duur opgericht en begint te werken vanaf haar oprichting. TITEL II  KAPITAAL - AANDELEN

ARTIKEL 5 - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt twintigduizend euro (20.000,00 ¬ ).

Het is verdeeld in tweehonderd (200) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/tweehonderdste (1/200ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

TITEL III - BESTUUR EN CONTROLE

ARTIKEL 12 - ZAAKVOERDER

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die worden benoemd door de algemene vergadering. De zaakvoerders dienen te worden gekozen onder de vennoten.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, dient de zaakvoerder noodzakelijkerwijze de enige vennoot te zijn. Wanneer de enige vennoot en zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest kan de vennootschap niet langer het beroep van advocaat uitoefenen.

Het aantal zaakvoerders en de duur van hun opdracht wordt bepaald door de algemene vergadering. Zolang de algemene vergadering evenwel niet in de vacature voorziet, blijven de zaakvoerders waarvan de opdracht is verstreken, in functie.

Alle zaakvoerders kunnen te allen tijde warden ontslagen door de algemene vergadering beslissend met een gewone meerderheid.

ARTIKEL 13 - BEVOEGDHEDEN VAN DE ZAAKVOERDER

De zaakvoerder is met de meest uitgebreide bevoegdheden bekleed om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Hij is bevoegd aile daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De zaakvoerder heeft in het bijzonder tevens de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen en te ontslaan, ingeval de vennootschap tot bestuurder/zaakvoerder of tot lid van een directiecomité van een andere vennootschap wordt benoemd.

De zaakvoerder kan aan een lasthebber, zelfs indien deze geen vennoot is, bevoegdheden voor bijzondere en bepaalde aangelegenheden opdragen.

ARTIKEL 14 - VERTEGENWOORDIGING

De vennootschap wordt in al haar handelingen, met inbegrip van de vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de zaakvoerder of, in geval er meerdere zaakvoerders zijn, door elk afzonderlijk optredende zaakvoerder, die desgevallend geen bewijs van een voorafgaand besluit van het college van zaakvoerders tegenover derden moet leveren.

ARTIKEL 19 -- BIJZONDERE BEPALINGEN

19.1 De professionele aansprakelijkheid van de advocaat-vennoot blijft onbeperkt. De advocaat-vennoot, belast met een dossier, is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten aanzien van de cliënt. Iedere vennoot dient de andere vennoten in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

19.2 De vennoten onthouden zich er van tussen te komen voor een partij wier belangen strijdig zijn met deze van een cliënt van de vennootschap of van een vennoot,

19.3 De vennoot die door de raad van de orde wordt geschorst, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing, Noch de vennootschap, noch de vennoot mag in zijn plaats gedurende de

° straftijd een vervanger aanstellen. De vennoot die door de tuchtraad wordt verplicht zich uit de vennootschap

terug te trekken, houdt van rechtswege op deel uit te maken van de vennootschap.

19.4 De geschillen tussen vennoten worden in laatste aanleg beslecht door één of drie (3) scheidsrechters

aangeduid door de stafhouder van de orde waarvan zij deel uitmaken of ingeval van meningsverschil door de

voorzitter van de Orde der Vlaamse Ballies.

TITEL IV - ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 20 - SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid van de vennoten.

De besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor alle aandeelhouders, zelfs voor de afwezigen of zij

die tegenstemden.

Telt de vennootschap slechts één vennoot, dan oefent hij alle bevoegdheden van de algemene vergadering

uit. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

ARTIKEL 21 - VERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden op twintig juni van ieder jaar om tien uur.

Tenzij anders vermeld in de oproeping vinden de algemene vergaderingen plaats op de zetel van de

vennootschap.

ARTIKEL 23 - TOELATING

Om tot de algemene vergadering te worden toegelaten en indien de zaakvoerder dit in de oproeping vereist,

meet elke vennoot minstens drie (3) werkdagen v66r de vergadering aan de zaakvoerder zijn inzicht te kennen

geven de algemene vergadering bij te wonen.

De obligatiehouders mogen de algemene vergadering bijwonen, maar enkel met een raadgevende stem en

voor zover zij de toelatingsvoorwaarden vereist voor de vennoten naleven.

ARTIKEL 24 - VERTEGENWOORDIGING

Iedere vennoot kan per brief, telegram, telex, telefax of op een andere schriftelijke wijze een volmacht geven

om zich op de algemene vergadering te laten vertegenwoordigen. De lasthebber moet geen vennoot zijn.

e De zaakvoerder mag in de oproeping de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij minstens drie (3) werkdagen vóôr de algemene vergadering op de in de oproeping aangeduide plaats worden neergelegd. ARTIKEL 27 - STEMRECHT

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

e ARTIKEL 28 - BERAADSLAGING

Een aanwezigheidslijst waarop de naam van de vennoten en het aantal aandelen waarmee ze aan de vergadering deelnemen wordt vermeld, wordt door ieder van hen of door hun lasthebber ondertekend alvorens de zitting wordt geopend.

De algemene vergadering kan niet beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld staan, tenzij alle vennoten persoonlijk op de vergadering aanwezig zijn en ze met eenparigheid besluiten tot uitbreiding van de agenda.

eq

De zaakvoerder geeft antwoord op de vragen die de vennoten stellen met betrekking tot zijn verslag of tot

o de agendapunten. In voorkomend geval geeft de commissaris antwoord op de vragen die de vennoten stellen N

N met betrekking tot zijn verslag,

oBehoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepalingen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal op de vergadering vertegenwoordigde aandelen. Blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen geteld.

Wanneer bij een benoeming geen enkele kandidaat de volstrekte meerderheid van de uitgebrachte et

stemmen behaalt, gaat men over tot een herstemming tussen de beide kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald. indien bij de herstemming het aantal stemmen gelijk is, is de oudste kandidaat verkozen.

et De stemmingen gebeuren door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de algemene vergadering er met eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen anders over besluit.

sl TITEL V - JAARREKENING - WINSTVERDELING

ARTIKEL 30 - JAARREKENING

Het boekjaar begint op één januari van elk jaar en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar.

P: ARTIKEL 32 - UITKERING

Jaarlijks wordt van de netto-winst vermeld in de jaarrekening een bedrag van vijf ten honderd (5%)

sl voorafgenomen tot vorming van een wettelijke reserve; deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer het reservefonds één tiende van het geplaatst kapitaal bereikt.

Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering jaarlijks bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen over de bestemming van het saldo van de netto-winst, mits eerbiediging van het wetboek

et van vennootschappen.

ARTIKEL 33 - BETALING VAN DIVIDENDEN

De uitbetaling van de dividenden gebeurt op het tijdstip en op de plaats door de zaakvoerdér vastgesteld,

tenzij andersluidend besluit van de algemene vergadering.

TITEL Vl -UITTREDING - ONTBINDING  VEREFFENING

ARTIKEL 36  VEREFFENING

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de

vereffening door een of meer vereffenaars aangeduid door de Algemene Vergadering.

Uitsluitend een advocaat kan worden aangesteld als vereffenaar.

Bijlagen bij liée Kèlgisëh Staatsblad -17/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

foor-

behouden

aan het

8elisch ataatsblad

' De naam van de vereffenaar(s) zal voorafgaandelijk aan zijn of hun benoeming worden gemeld aan de

stafhouder van de Balie waar de vennootschap kantoor houdt.

Bij onenigheid tussen de vennoten bij de benoeming van de vereffenaar, zal deze in gemeenschappelijk

overleg door de stafhouders van de desbetreffende orden of, bij blijvend meningsverschil, door de voorzitter van

de orde van Vlaamse Balies worden aangeduid.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig het wetboek van

vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars,

ARTIKEL 37 - VERDELING

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst

aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te

betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij

voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen

die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van

kapitaal.

ARTIKEL 38 VERDELING VAN DOSSIERS

Ingeval van ontbinding van de vennootschap zal de verdeling van dossiers uitsluitend geregeld worden naar

de wens van de cliënten.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op twintig juni tweeduizend en dertien om tien uur,

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, neemt de vennootschap alle

verbintenissen, die in haar naam en voor haar rekening werden aangegaan v66r haar oprichting door de

oprichter, sedert 1 januari 2012 over.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap wordt volgend besluit genomen met eenparigheid van

stemmen, door de eerste buitengewone algemene vergadering van vennoten:

1. het aantal zaakvoerders wordt voor de eerste maal bepaald op één. Wordt tot die functie benoemd; de heer Robbie Dewaele, advocaat, wonende te 8790 Waregem, Ginstestraat 8, dewelke verklaart dit mandaat te aanvaarden. De opdracht van de zaakvoerder is onbeperkt in de tijd.

2. Er wordt geen commissaris benoemd.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Johan Van Caenegem

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie oprichtingsakte de dato 2 februari 2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR ROBBIE DEWAELE

Adresse
GINSTESTRAAT 8 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande