AEROCLUB IKAROS

Association sans but lucratif


Dénomination : AEROCLUB IKAROS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 417.622.117

Publication

02/01/2012
ÿþertoo 2z

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte - griffie

11

i't\t"

*izooioaa* ~ nE

0ndernemingsnr : 0417.622.117

Benaming

(voluit) : AEROCLUB 'KAROS

)N NEERGELEGD

2011

~-,; SBº%~ R

16. 12. 7.^;~

_ _

F.`~.cf ITi'~?' ~ " OF'?!F1i~DCL

~~~!2 'Ii`.

_--

(verkort):

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Brugsesteenweg 55 - 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : Statutenwijziging - zeteiwijziging - herbenoeming bestuurders

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering van 28 oktober 2011, geldig bijeengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen als volgt :

Artikel 2 wordt gewijzigd als volgt:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Vossaardestraat 56, 8940 Wervik en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement leper.

Artikel 5 wordt gewijzigd als volgt:

De vereniging kan zowel effectieve als toegetreden leden tellen.

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. Hun naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke

bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op drie.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in een huishoudelijk reglement.

Met de term' lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Artikel 12 wordt gewijzigd als volgt:

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 18 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MW 2.2

Luik B - Vervolg

geldig namens de vereniging tegenover bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Artikel 20 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter en een secretaris en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het afzonderlijke optreden van ofwel de voorzitter, ofwel de secretaris.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

De algemene vergadering heeft op 26 oktober 2011 tot bestuurders herbenoemd voor onbepaalde duur:

Heyman Annette, Vossaardestraat 56, 8940 Wervik , geboren op 15/06/1949, te Sint-Niklaas, nog steeds aangesteld in de hoedanigheid van voorzitter.

Joye Luc, Vossaardestraat 56, 8940 Wervik , geboren op 09/03/1945, te Gent, nog steeds aangesteld in de hoedanigheid van secretaris.

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het afzonderlijke optreden van ofwel de voorzitter, ofwel de secretaris.

Te Wervik, op 26 oktober 2011

Heyman Annette

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van dertien te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

,

6

behouden

zin het

Belg ch Staatsblad

Coordonnées
AEROCLUB IKAROS

Adresse
BRUGSESTEENWEG 55 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande