AGRAR

Divers


Dénomination : AGRAR
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 450.422.864

Publication

06/05/2014 : BG078184
29/09/2014
ÿþ(I(III (I IIUIUI II 1I

*14177350*

mod 11.1

_

In de bijlagen bij het Belgisai Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter gri

II MON1TEU

22 -09-

_GISCH S

BE

ffie van 10 Akte'

NEERGELEGD

BELGE Griffie Rechtbank Koophandel

201/1 15 SEP 2G14

eATSBLA Gent,.;.filfillig Brugge

- ilee griffier

Ondernerningsnr : 0450.422.864 Benaming (voluit) : AGRAR

(veTkori):

Rechtsvorm naamloze vennootschap

Zetel Kriekestraat 11

8740 Pitten

Onderwerp akte :BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING - REGIME ARTIKEL 537 WIB92 KAPITAALSVERHOGING DOOR GELDELIJKE INBRENG

ER BLIJKT UIT een proces-verbaal opgemaakt door Bart CLUYSE, notaris te Pittem, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid genaamd 'Notaris Bart Cluyset, met zetel te Pittem, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge met ondernemingsnummer 0502.854.532 op 29 augustus 2014, Geregistreerd te Oost 1 op 4 september 2014, negen bladen, geen verzending. Boek 773 blad 72 vak 19. Ontvangen: vijftig euro (50 EUR). De adviseur ai (getekend) Inge Everaert, dat door de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap AGRAR, met zetel te 8740 Pittem, Kriekestraat 11, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, met ondernemingsnummer 0450.422.864, en BTW-nummer BE-450.422.864, met eenparigheid van stemmen volgende besluiten genomen werden:

EERSTE BESLUIT  Kennisname DIVIDENDUITKERING

Met algemeenheid van stemmen ontslaat de vergadering de voorzitter van het voorlezen van . de notulen van de bijzondere algemene vergadering de dato 16 augustus 2014 houdende de beslissing tot uitkering van een tussentijds bruto-dividend ten belope van bruto honderdvijftigduizend euro (150.000,00 EUR), waarop tien procent (10%) roerende voorheffing verschuldigd is, hetzij vijftienduizend euro (15.000,00 EUR).

TWEEDE BESLUIT  KAPITAALVERHOGING CONFER ARTIKEL 537 WIB - DOOR INEIRENG IN GELD

Vervolgens besluiten de aandeelhouders, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 637 WIB92, het kapitaal van de vennootschap te verhogen door een geldelijke inbreng met: honderdvijfendertigduizend euro (135,000,00 EUR), om het kapitaal te brengen van: tweeënzestigduizend euro (62.000,00 EUR) op honderdzevenennegentig duizend euro. (197.000,00 EUR), door inbreng van gelden voortvloeiend uit voormelde uitkering van een tussentijds bruto-dividend, ten bedrage van honderdvijftigduizend euro (150.000,00 EUR) onder: aftrek van tien procent roerende voorheffing ten bedrage van vijftienduizend euro (15.000,00 EUR),. hetzij aldus netto honderdvijfendertigduizend euro (135.000,00 EUR), en dit zonder de uitgifte of creatie van nieuwe aandelen, met dien verstande dat de later doorgevoerde kapitaalverminderingen' prioritair zullen aangerekend worden op het kapitaal dat valt onder het regime van artikel 537 W1B92.

DERDE BESLUIT  VOORKEURRECHT

Alle aandeelhouders hebben onmiddellijk elk individueel en voor zichzelf verklaard te verzaken aan de uitoefening van hun voorkeurrecht tot inschrijving op deze kapitaalsverhoging zoals' voor zien in het Wetboek van Vennootschappen.

VIERDE BESLUIT - INSCHRIJVING OP DE KAPITAAL-VERHOGING

Vervolgens hebben de heer Geert NEMEGHEER, de heer Reinaard NEMEGHEER en juffrouw Hermeline NEMEGHEER, allen aandeelhouders voornoemd, allen alhier aanwezig of vertegenwoordigd, verklaard volledig op de hoogte te zijn van de bestaande statuten en van de. financiële toestand van de vennootschap en respectievelijk elk hun netto-aandeel in voormeld, uitgekeerd dividend, te weten de Heer Geert NEMEGHEER ten bedrage van honderd

vierendertigduizend negenhonderd achtennegentig euro achtendertig cent (134.998,38 EUR), de

_ _

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(01(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

mod 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

heer Reinaard NEMEGHEER ten bedrage van eenentachtig cent (0,81 EUR) en juffrouw Herrneline NEMEGHEER ten bedrage van eenentachtig cent (0,81 EUR), volledig in het kapitaal van de vennootschap in te brengen.

Voormelde inbrengen in geld werden overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen gestort op een bijzondere rekening met nummer BE953631 3819 7758, op naam van de vennootschap AGRAR bij de ING-bank zoals blijkt uit een attest afgeleverd door deze financiële instelling op 26 augustus 2014 welk attest mij, Notaris, is overhandigd, om in mijn dossier te bewaren.

De aandeelhouders verklaren dat het bedrag van de resterende tien procent van he( uitgekeerde tussentijdse dividend goedgekeurd door de bijzondere algemene vergadering van de naamloze vennootschap de dato 16 augustus 2014, zijnde vijftienduizend euro (15,000,00 EUR) als ' roerende voorheffing werd ingehouden en werd doorgestort naar de bevoegde fiscale dienst.

De aandeelhouders volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 WIB92, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de 5 voorbije boekjaren.

VIJFDE BESLUIT VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGING

De vergadering stelt vast en verzoekt mij notaris, akte te nemen van het feit dat de voorgaande kapitaalverhoging van honderdvijfendertigduizend euro (135.000,00 EUH) effectief verwezenlijkt is zodat het kapitaal van de vennootschap thans honderdzevenennegentigduizend euro (197.000,00 EUR) bedraagt, vertegenwoordigd door duizend zeshonderd (1.600,00) aandelen zonder aanduiding van de nominale waarde die ieder één/duizend zeshonderdste (1/1.600ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

ZESDE BESLUIT  WIJZIGING BEPALINGEN AANGAANDE ONTBINDING EN VE -.EFFENING VENNOOTSCHAP

Gezien de bepalingen van artikel 40 van de statuten niet meer in overeenstemming zijn met de wettelijke regeling met betrekking tot aanstelling en benoeming van vereffenaars en in deze bepalingen tevens de mogelijkheid niet wordt voorzien om overeenkomstig de wettelijke voorschriften en voorwaarden de vennootschap te ontbinden, te vereffenen en de vereffening af te sluiten in één akte besluit de vergadering hierbij artikel 39 en 40 van de statuten integraal te schrappen en ze te vervangen door volgende bepalingen teneinde de statuten terug in, overeenstemming te brengen met het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 39 zal voortaan luiden als volgt:

Artikel 39. ONTBINDING

Wanneer ten gevolge van het geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of had moeten worden vastgesteld, om volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn vastgesteld te beraadslagen en , te besluiten over de eventuele ontbinding van de vennootschap. Een bijzonder verslag terzake met betrekking tot de voorstellen van de raad van bestuur wordt vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel ter beschikking gesteld van de aandeelhouders.

Indien door verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding van de vennootschap goedgekeurd worden door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is het netto-actief gedaald tot beneden het minimumbedrag voorzien in artikel 439 van het Wetboek van Vennootschappen, dan kan door ledere belanghebbende de ontbinding voor de rechtbank gevorderd worden.

Net in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden.

Indien binnen één jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van aile aandelen in zijn hand, tot een nieuwe aandeelhouder in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar ontbinding.

Artikel 40 zal voortaan luiden ars volgt:

"Artikel 40. VEREFFENING

Behoudens ontbinding en afsluiting van de vereffening in één akte overeenkomstig artikel 184 §5 van het Wetboek van Vennootschappen welke mogelijkheid hierbij rekening houdend met de wettelijke voorschriften uitdrukkelijk wordt voorzien, worden be ontbinding met vereffening in principe één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Het benoemingsbesluit van de vereffenaar(s) kan één of meer alternatieve kandidaat-vereffenaars bevatten en kan een volgorde van voorkeur weergeven voor het geval de benoeming van de eerst voorgestelde vereffenaar niet door de voorzitter van de rechtbank wordt bevestigd. Is omtrent de aanstelling van de vereffenaar(s) niee beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders als vereffenaars beschouwd en zij zullen

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en heedanigheid van de instrumenterende [Maris, hetzii van de perso(o)nters) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

handelen in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem , vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden

"

aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van hun benoeming. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging of homologatie ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk strijdig zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van Vennootschappen wanneer een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De voorzitter van de rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen de vijf dagen nadat het verzoekschrift tot homologatie of bevestiging is ingediend. Bij gebrek aan uitspraak binnen voormelde termijn en voor zover de termijn niet werd opgeschort, wordt de eerst aangewezen , vereffenaar geacht gehomologeerd te zijn.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig artikel 186: en volgende van het Wetboek van Vennootschappen zonder bijzondere machtiging van de: algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tilde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van , koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft.

Die omstandige staat, die onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen vermeldt en die wat nog moet warden vereffend, aangeeft, wordt bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

De rechtbank kan van de vereffenaar alle dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars,"

ZEVENDE BESLUIT  INVOEGING VAN EEN ARTIKEL 40 BIS IN DE STATUTEN

Gezien de schrapping van de voorheen bestaande artikels 39 en 40 dienen rekening houdend met voormelde nieuwe artikels nog regels voorzien te worden welke dienen nageleefd te worden bij de verdeling na vereffening. De vergadering besluit dienaangaande een artikel 40 bis ln de statuten in te voegen luidende als volgt:

"ARTIKEL VEERTIG BIS - VERDELING.

Na betaling van aile schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten. Tevens worden de goederen die nog in nature voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien alle aandelen niet in gelijke verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te plaatsen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

De verdeling van de activa onder de schuldeisers dient voorafgaandelijk goedgekeurd te worden door de bevoegde rechtbank van koophandel."

ACHTSTE BESLUIT  AANPASSING ARTIKEL ZES, alinea 7 VAN DE STATUTEN

De vergadering besluit in artikel zes de zevende alinea waarin verwezen wordt naar de mogelijke aanstelling van een extern accountant van het IAB te schrappen en integraal te vervangen als volgt:

" Voorbehouden aan hot Belgisch Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de iaatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persotom(ern bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso - Naam en handtekening

mod 11.1

Voorbehouden aan he Belgisch Staatsblad



"In dat geval moet het voorstel daartoe speciaal inde oproepingen worden vermeid en- de raad van bestuur en de commissaris, of bij diens ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant, aangewezen door de raad van bestuur, moeten de verslagen opmaken die voorzien zen in artikel 596 van het Wetboek van Vennootschappen. Deze verslagen worden in de agenda vermeld en aan de aandeelhouders meegedeeld."

NEGENDE BESLUIT AANPASSING ARTIKEL NEGEN, alinea 2 VAN DE STATUTEN

De vergadering besluit gezien de bedongen rente als strafbeding zou kunnen aanzien worden , artikel negen tweede alinea integraal te schrappen en te vervangen door de volgende bepaling:

"De aandeelhouder die laattijdig is met het voldoen van deze volstortingsverplichting, zal een intrest, gelijk aan de wettelijke intrest, verschuldigd zijn aan de vennootschap, te rekenen vanaf de inbaarheid tot de dag van de werkelijke betaling."

TIENDE BESLUIT BENOEMING BESTUURDERS

De algemene vergadering heeft beslist met eenparigheid van stemmen om het aantal bestuurders vast te stellen op 4.

De vergadering beslist vervolgens over te gaan tot de benoeming van de heer Reinaard NEMEGHEER en juffrouw Hernneline NEMEGHEER, beiden voornoemd, tot bestuurder van de vennootschap en dit vanaf heden tot onmiddellijk na de jaarvergadering in het jaar 2018.

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

ELFDE BESLUIT MACHTIGING VAN DE BESTUURDERS OM DE GENOMEN

BESLUITEN UIT TE VOEREN

De vergadering verleent hierbij een bijzondere machtiging aan de leden van de raad van:

bestuur om voormelde besluiten uit te voeren,

TWAALFDE BESLUIT AANPASSING VAN DE STATUTEN AAN DE GENOMEN

BESLUITEN

Rekening houdend met voormelde besluiten zullen de hierna vermelde artikels van de

statuten worden aangepast en voortaan luiden zoals hierna vermeld:

Artikel 5 luidt voortaan als volgt:

"ARTIKEL 5.  MMTSCHAPPELIJK KAPITAAL

Net geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt

honderdzevenennegentigduizend euro (197.000,00 EUR).

Net wordt vertegenwoordigd door duizend zeshonderd aandelen, zonder nominale waarde,

die ieder één/duizend zeshonderdste (1/1.600ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Net

"

maatschappelijk kapitaal is volledig volgestort."

Artikel 6 luidt voortaan als volgt:

"Artikel 6. VOORKEURRECHT BIJ KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN SPEC1EN.

Bij elke kapitaalverhoging moeten de nieuwe aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. Deze termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd overeenkomstig artikel 593 van het Wetboek van vennootschappen.

Het voorkeurrecht is verhandelbaar gedurende de gehele inschrijvingstijd.

Wordt dit recht van voorkeur niet geheel uitgeoefend, dan worden de overblijvende aandelen, na het verstrijken van de termijn voor het uitoefenen van het voorkeurrecht aangeboden aan, in volgorde van voorkeur

1. de andere aandeelhouders, die reeds van hun voorkeurrecht hebben gebruik gemaakt, in verhouding tot het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd;

2. de meestbiedende onder hen voor de aandelen die niet verhoudingsgewijs kunnen verdeeld worden;

3. aile andere personen, die in geval van aandelen op naam zonder toestemming aandeelhouder kunnen worden;

4. derden, mits aanvaarding door de raad van bestuur, en zolang de aandelen op naam zijn, mits instemming van de aandeelhouders die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten,

onverminderd de wettelijke mogelijkheden geboden aan de raad van bestuur of de algemene vergadering bij de toekenning van nieuwe aandelen in geval van beperking of opheffing van het voorkeurrecht.

De algemene vergadering kan het voorkeurrecht beperken of opheffen in het belang van de vennootschap en met inachtname van de voorschriften inzake quorum en meerderheid vereist voor een statutenwijziging. Het voorstel daartoe moet speciaal In de oproepingen worden vermeld.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik vormelden , Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

mod 11.1

dat gevàlmoet het voorstel daartoe speciaal in de oproepingen worden vermeld en de raad van bestuur en de commissaris, of bij diens ontstentenis, een bedriffsrevisor of een externe

accountant, aangewezen door de raad van bestuur, moeten de verslagen opmaken die voorzien zen in artikel 596 van het Wetboek van Vennootschappen. Deze verslagen worden in de agenda vermeld en aan de aandeelhouders medegedeeld.

Bij beperking of opheffing van het voorkeurrecht kan de algemene vergadering bepalen dat bij de toekenning van nieuwe aandelen voorrang wordt gegeven aan de vroegere aandeelhouders in welk geval de inschrijvingstermijn tien dagen moet bedragen.

Wanneer het voorkeurrecht wordt beperkt of opgeheven ten gunste van één of meer bepaalde personen die geen personeelsleden zijn van de vennootschap of van een van haar dochtervennootschappen dienen de voorwaarden nageleefd te worden zoals bepaald door artikel 598 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 9 luidt voortaan als volgt:

'ARTIKEL 9. OPROEPING TOT BIJSTORTING.

De stortingen op de niet volledig volgestorte aandelen moeten gebeuren op plaats en datum bepaald door de raad van bestuur, die hierover alleen mag beslissen; de uitoefening van de: lidmaatschapsrechten toekomende aan deze aandelen wordt geschorst zolang de stortingen, behoorlijk opgevraagd en invorderbaar, niet zijn gedaan.

De aandeelhouder die laattijdig is met het voldoen van deze volstortingsverplichting, zal een intrest, gelijk aan de wettelijke intrest, verschuldigd zijn aan de vennootschap, te rekenen vanaf de inbaarheid tot de dag van de werkelijke betaling.

De raad van bestuur kan, na een ingebrekestelling bij aangetekend schrijven dat gedurende een maand zonder gevolg is gebleven, de aandeelhouder vervallen verklaren en de aandelen waarop de stortingen niet zijn gebeurd verkopen, hetzij rechtstreeks aan de andere aandeelhouders, hetzij door tussenkomst van een beursvennootschap. In dit geval wordt de prijs van de overdracht , vastgesteld op basis van het netto-actief van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste balans door de aandeelhouders goedgekeurd. De betaling moet geschieden volgens de voorwaarden door de raad van bestuur vastgesteld."

Artikel 39 zal voortaan luiden als volgt:

Artikel 39. ONTBINDING

Wanneer ten gevolge van het geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of had moeten worden vastgesteld, om volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn vastgesteld te beraadslagen en te besluiten over de eventuele ontbinding van de vennootschap. Een bijzonder verslag terzake met betrekking tot de voorstellen van de raad van bestuur wordt vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel ter beschikking gesteld van de aandeelhouders.

Indien door verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding van de vennootschap goedgekeurd worden door

"

één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is het netto-actief gedaald tot beneden het minimumbedrag voorzien in artikel 439 van het Wetboek van Vennootschappen, dan kan door iedere belanghebbende de ontbinding voor de ' rechtbank gevorderd worden.

Het in één hand verenigd zijn van elle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van" , rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden.

Indien binnen één jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe aandeelhouder in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar ontbinding.

Artikel 40 zal voortaan luiden als volgt:

"Artikel 40. VEREFFENING

Behoudens ontbinding en afsluiting van de vereffening in één akte overeenkomstig artikel 184 g van het Wetboek van Vennootschappen welke mogelijkheid hierbij rekening houdend met de wettelijke voorschriften uitdrukkelijk wordt voorzien, worden bij ontbinding met vereffening in principe één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Het benoemingsbesluit van de ' vereffenaar(s) kan één of meer alternatieve kandidaat-vereffenaars bevatten en kan een volgorde van voorkeur weergeven voor het geval de benoeming van de eerst voorgestelde vereffenaar niet door de voorzitter van de rechtbank wordt bevestigd. Is omtrent de aanstelling van de vereffenaar(s) niets beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders als vereffenaars beschouwd en zij zullen handelen in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Op de laatee biz van Luik B vernielden Recto Naam en hoedanighel van de instrumenterende notaris, helzij van de persolo)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekenIng

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsbfad

mod 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van hun benoeming. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars aile waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging of homologatie ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk strijdig zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van Vennootschappen wanneer een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De voorzitter van de rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen de vijf dagen nadat het verzoekschrift tot homologatie of bevestiging is ingediend. Bij gebrek aan uitspraak binnen voormelde termijn en voor zover de termijn niet werd opgeschort, wordt de eerst aangewezen vereffenaar geacht gehomologeerd te zijn.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig artikel 186 ' en volgende van het Wetboek van Vennootschappen zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar ' een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft.

Die omstandige staat, die onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen vermeldt ' en die wat nog moet worden vereffend, aangeeft, wordt bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

De rechtbank kan van de vereffenaar aile dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars."

Artikel 40 bis luidt ais volgt:

"ARTIKEL VEERTIG BIS - VERDELING.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de

nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten. Tevens worden de goederen die nog in nature voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien alle aandelen niet in gelijke verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars het evenwicht herstellen door aile aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te plaatsen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten leste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

De verdeling van de activa onder de schuldeisers dient voorafgaande* goedgekeurd te worden door de bevoegde rechtbank van koophandel."

DERTIENDE BESLUIT  OPDRACHT TOT COORDINATIE

De vergadering geeft notaris Bart Cluyse de opdracht tot de coördinatie van de statuten, zoals

ze gewijzigd werden in voorgaande besluiten en neerleggins 'vo o de griffie van de bevoegde

rechtbank van koophandel.

--- VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL ---

Bart Cluyse, notaris,

Tegelijk hiermee neergelegd;

-expeditie van de akte;

een kopie van de volmachten

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de rnstrumente otans, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de rechtspersoon ten aanz]en van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekeffing

06/05/2013 : BG078184
26/02/2013 : BG078184
23/03/2012 : BG078184
23/03/2011 : BG078184
12/03/2010 : BG078184
26/03/2009 : BG078184
04/03/2008 : BG078184
02/04/2007 : BG078184
08/03/2006 : BG078184
24/02/2006 : BG078184
12/07/2005 : BG078184
31/03/2005 : BG078184
03/03/2004 : BG078184
18/03/2003 : BG078184
18/09/2001 : BG078184
08/02/2001 : BG078184
10/05/2000 : BG078184
25/03/2000 : BG078184
01/01/1997 : BG78184
20/07/1993 : BG78184

Coordonnées
AGRAR

Adresse
8740 Pitten

Code postal : 8740
Localité : PITTEM
Commune : PITTEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande