AGROVERHELST

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AGROVERHELST
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 836.168.902

Publication

04/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 26.08.2013, NGL 29.08.2013 13501-0126-009
05/11/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 24.10.2012, NGL 30.10.2012 12625-0109-009
23/05/2011
ÿþf` Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : AGROVERHELST

RECHTB.~~~l:'aiv'~s~~û~::~L~

,

11 MEI2Oi

vEUL®Iitfie

111111111111111111111111

*11077331*

V beh aa Bel Stal

o3 6 A S 3ó - ~---- -------~------.

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Zetel : 8650 Houthulst, Pottestraat 1

" Onderwerp akte : OPRICHTING

" Uit een akte verleden voor ondergetekende notaris Luc Ghesquière te. leper op 26 april 2011, dragende: volgende melding van registratie: "Geboekt acht bladen twee verzendingen te leper de 3 mei 2011 boek 176 blad 01 vak 04. Ontvangen vijfentwintig euro (25 EUR). De Ontvanger a.i., (getekend) Jean-Pierre Lemaire.".

BLIJKT :

Dat daarbij een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid werd opgericht.

1 Q' Oprichters  Vennoten.

De heer VERHELST Geert Camiel, geboren te leper op 9 juni 1965, (identiteitskaart nummer 590-7603421 05 / rijksregister nummer 650609-455-03) en zijn echtgenote mevrouw VANACKER Magda Paula Cornelia, geboren te leper op 1 december 1966, (identiteitskaart nummer 590-7603403-84 I rijksregister nummer 661201-' 176-03), samenwonende te 8920 Langemark  Poelkapelle (Langemark), Provincieweg 7.

2° Naam-Rechtsvoren.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij; draagt de benaming "AGROVERHELST".

3° Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8650 Houthulst, Pottestraat 1.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuurorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België en in het buitenland oprichten.

4° Doel.

De vennootschap heeft tot doel :

Het uitbaten van een landbouwbedrijf in de meest ruime zin, omvattende het stellen van alle mogelijke: verrichtingen die behoren tot de normale exploitatie van een landbouwonderneming, zoals het pachten en verpachten van hoeven en landerijen, de verkoop van producten, het verlenen van medewerking bij de" exploitatie van andere soortgelijke bedrijven, het verhandelen van deze producten, het afsluiten van contracten voor loonwerk, het bouwen van stallen en andere landbouwinrichtingen, het onderhouden en herstellen van de. gepachte en de in eigendom zijnde hoevegebouwen en omgeving, het verhandelen van alle soorten, landbouwmachines, alaam en dieren in de ruimste zin van het woord;

De vennootschap kan daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of op elke andere' wijze, in alle vennootschappen, ondernemingen en groeperingen, die een gelijkluidend, soortgelijk of aanvullend doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling in haar onderneming te bevorderen. Voor eigen rekening. mag zij ook roerende handelingen verrichten.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van, derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen

" handelszaak.

De vennootschap mag zowel in België als in het buitenland alle burgerlijke-, handels-, nijverheids-,:

financiële-, roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen stellen die rechtstreeks of

onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar doel of die eenvoudig nuttig zijn of dit doel.

. vergemakkelijken.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen  behalve in

' de gevallen waarin dit niet toegelaten is  uitoefenen.

De algemene vergadering van de aandeelhouders kan het doel van de" vennootschap uitleggen, verklaren

en uitbreiden, mits zich te schikken naar de wettelijke regels terzake.

5° Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd, te rekenen van de datum van de neerlegging ter:

griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermetden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011- Annexes du Moniteur belge

De oprichters hebben verklaard dat de vennootschap, met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 april 2011 en dat deze overname slechts uitwerking zal hebben vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte.

6° Kapitaal - Maatschappelijk vermogen  Inbreng in natura.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt HONDERD ZESTIG DUIZEND EURO (160.000 Eur). Het is vertegenwoordigd door HONDERD ZESTIG (160) gelijke aandelen, op naam, zonder aanduiding van nominale waarde, die ieder één/honderd zestigste (11160ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op deze kapitaalaandelen wordt ingeschreven als volgt :

" door de heer Geert Verhelst voornoemd voor tachtig (80) aandelen;

.door mevrouw Magda Vanacker voornoemd voor tachtig (80) aandelen;

Totaal : honderd zestig (160) aandelen.

De heer Geert Verhelst en mevrouw Magda Vanacker hebben verklaard ieder inbreng te doen in de vennootschap van hun landbouwbedrijf in de meest ruime zin, van welke inbreng de precieze beschrijving uitvoerig vermeld is in het hierna vermeld verslag van de bedrijfsrevisor, en kan samengevat worden als de inbreng van rollend materieel, materiaal en machines, samengevat onder "materiële vaste activa" en een voorraad handelsgoederen, meer bepaald consumptieaardappelen en plantaardappelen van de heer Geert Verhelst en mevrouw Magda Vanacker voor een waarde van HONDERD ZESTIG DUIZEND EURO (160.000 Eur).

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Cleppe, Keunen en Partners", bedrijfsrevisoren te 8200 Brugge, vertegenwoordigd door de zaakvoerder Peter Vandewalle, en opgemaakt op 13 april 2011, luiden als volgt :

"CONCLUSIES.

Het onderzoek dat wij in uitvoering van artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen uitvoerden ter gelegenheid van een geplande niet geldelijke inbreng bij de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid AGROVERHELST, Pottestraat 1, 8650 Houthulst laat de volgende conclusies toe :

1.De verrichting werd nagezien overeenkomstig de toepasselijke normen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

2.De oprichter is verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura.

3.De beschrijving van de activa die ingebracht zullen worden, voldoet aan de normale vereisten van duidelijkheid en nauwkeurigheid.

4.De voorgestelde waarderingsmethoden zijn bedrijfseconomisch verantwoord in het licht van het maatschappelijk doel, en de waarde waartoe deze methoden van waardering leiden, komen ten minste overeen met het aantal en de fractie waarde van de tegen de inbrengen uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

5.De vergoeding voor de inbreng in natura bestaat uit 160 aandelen.

6.Wij wensen er wel op te wijzen dat de vennootschap een latent risico loopt inzake nog niet betaalde btw-, belastings- en RSZ  schulden met betrekking tot de ingebrachte landbouwactiviteit;

7.Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Brugge, 13 april 2011.

BVBA CLEPPE, KEUNEN EN PARTNERS, bedrijfsrevisoren

PETER VANDEWALLE, zaakvoerder"

7° Bestuur en vertegenwoordiging  Controle - Benoeming van zaakvoerder

Bestuursorgaan.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene aandeelhoudersvergadering voor de tijdsduur door hen vast te stellen.

De algemene vergadering mag de zaakvoerders vaste of veranderlijke vergoedingen toekennen, zowel voor de door hen verrichte prestaties als voor hun reis-, verplaatsingskosten en representatiekosten, welke onder de

algemene kosten in rekening zullen gebracht worden. "

Aan de zaakvoerders kan, onverminderd het bestaan van voormelde vergoedingen, eveneens een wedde worden toegekend waarvan het bedrag jaarlijks door de algemene vergadering zal worden vastgesteld. Bestuursbevoegdheid.

Iedere zaakvoerder kan, afzonderlijk optredend, alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011- Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde, al dan niet vennoot.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden. Vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Controle.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt indien wettelijk vereist, aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling conform artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 188 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin heeft de algemene aandeelhoudersvergadering steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechtelijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Benoeming niet  statutaire zaakvoerders.

Dé oprichters hebben beslist dat de heer Geert Verhelst en mevrouw Magda Vanacker, beiden voornoemd' benoemd worden tot eerste niet statutaire zaakvoerders en dit voor onbepaalde duur.

Zij hebben beiden hun mandaat aanvaard. Hun mandaat is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

8° Maatschappelijk boekjaar.

Het boekjaar van.de vennootschap begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf de neerlegging ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van het uittreksel van de oprichtingsakte en zal worden afgesloten op 31 december 2011.

9 ° Aanwending van de winst  wettelijke reserve.

Van de netto-winst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van een wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

10° Jaarvergadering

De jaarvergadering zal jaarlijks gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand juni om 10 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de eerst onmiddellijk voorafgaande werkdag plaats. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2012.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die ten minste één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

11° Oproepingen - Toelatingsvoorwaarden  uitoefening stemrecht.

a) De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris of commissarissen worden per aangetekende brief, ten minste vijftien dagen váór de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris of commissarissen die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief. Vervulling van de formaliteiten voor de bijeenroeping van de vergadering en voor de toelating tot de vergadering is evenwel niet vereist, wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met eenparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en besluiten. De vervulling van deze formaliteit is evenmin vereist in geval van vertegenwoordiging.

b) Elke vennoot kan zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot. De volmachten dienen een handtekening te dragen (eventueel een digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de

1

t

e

Voor-

benouden aan het Belgisch

Staatsblad

vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats' worden

neergelegd minstens drie werkdagen voor de algemene vergadering.

Zaterdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

c) Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten

vertegenwoordigen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt

van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen" , gevolgd door de

handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de

vergadering op de zetel toekomen.

12° Verdeling saldo na vereffening.

Het batig saldo van de vereffening zal onder de aandeelhouders verdeeld worden in verhouding tot hun

respectievelijk aandelenbezit, met dien verstande evenwel dat alle aandelen dezelfde rechten moeten hebben.

13° Volmacht.

De oprichters hebben een bijzondere volmacht gegeven aan de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm

van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Steyaert Ronny ACCOUNTANTS" te leper

om met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de

inschrijving van de vennootschap bij de kruispuntbank voor ondernemingen en voor de aanvraag van een

ondernemingsnummer en een BTW  nummer .

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL, afgeleverd op ongezegeld papier ter inlassing in de bijlage tot het

Belgisch Staatsblad.

LUC GHESQUIERE

Notaris te leper

Tegelijk hiermee neergelegd :

- expeditie van de oprichtingsakte;

- verslag van de bedrijfsrevisor;

- verslag van de oprichters; "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 25.06.2016, NGL 31.08.2016 16533-0483-012

Coordonnées
AGROVERHELST

Adresse
POTTESTRAAT 1 8650 HOUTHULST

Code postal : 8650
Localité : HOUTHULST
Commune : HOUTHULST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande