A'KZIE

Association sans but lucratif


Dénomination : A'KZIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 824.018.067

Publication

04/03/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





NEERGELEGD





Ondernerningsnr : 0824.018.067

Benaming

(voluit) : A'kzie

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Overleiestraat 45, 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : Wijziging statuten en wijziging bestuurders

Uitrekstel uit de statuten:

Tijdens een bijeenkomst van de Algemene Vergadering op 7 juni 2012 heeft deze vattattig beslist:

- de maatschappelijke zetel te wijzigen

- de statuten aan te passen

Betreffende de wijziging van de statuten zijn artikels 2, 7, 12,14,18,19, 21, 22, 23, 25 en 26 vernieuwd. Betreffende de bestuurderswijzingen is er een nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur.

Tijdens een bijeenkomst van de Algemene Vergadering van 26 september 2011 heeft de algemene vergadering

- tot bestuurders benoemd:

Nuyttens Martine, Heerbaan 230, 8530 Harelbeke, geboren op 16/08/1962 te Waregem

Delabie Wim, Morinnegoed 23, 8500 Kortrijk, geboren op 06/12/1969 te Zwevegem

Knockaert Martine, Leopoldstraat 7, 8550 Zwevegem, geboren op 18/02/1963 te Wevelgem

Meert Marie-Pascale , Abelooslaanl2 bus 13, 1200 Brussel, geboren op 29/03/1957 te Sint-Niklaas (Waas)

Vanhooren Annemie, Veldstraat 75, 8500 Kortrijk, geboren op 23/07/1965 te Oostende

Coussement Romain, Kapelstraat 13, 8500 Kortrijk, geboren op 02/11/1954 te Tielt

- en het ontslag van een bestuurder van A'kzie te aanvaarden:

Desmet Johan, E. Carpentierlaan nr, 10, 8500 Kortrijk, geboren op 15/09/1952 te Kortrijk.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgische Staatsblad van 1 juli 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

ARTIKEL 1  Naam

De vereniging draagt de naam : A'kzie

ARTIKEL 2  Zetel

De nieuwe zetel van de vereniging is gevestigd te 8500 Kortrijk, Slachthuisstraat 3-5 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3  Doel

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

A'kzie VZW wil armoede en sociale uitsluiting bestrijden. De vereniging stelt zich tot doel armen, niet-armen en vrijwilligers samen te brengen om er als gelijkwaardige partners naar te streven de armen het woord te geven, andere armen te blijven opzoeken, werken aan maatschappelijke emancipatie, dialoog en solidariteit nastreven met andere partners in de samenleving, werken aan structurele veranderingen, Dit kan ondermeer door vrijwillige en professionele ondersteuning en begeleiding, studie, onderzoek, vorming, samenwerkingsverbanden en maatschappelijke actie.

A'kzie werkt als samenspel van mensen die in armoede leven en medestanders, en in een netwerk met andere organisaties en instellingen die het bereiken van haar doelstelling versterken. A'kzie draagt aldus bij tot het realiseren van een rechtvaardige en solidaire samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is en evenwaardige kansen krijgt.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4  Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden [eden. Enkel de effectieve leden (hierna verder aangeduid als leden) maken deel uit van cie algemene vergadering.

Het aantal leden is onbepaald, doch mag niet minder bedragen dan drie. De oprichters zijn de eerste leden van de vereniging.

ARTIKEL 6

Om ais lid te worden aangenomen, dient het kandidaat lid een schrijven te richten aan de Raad van Bestuur

van de vereniging.

De Raad van Bestuur legt aile kandidaturen voor aan de Algemene Vergadering die over de aanvaarding

van het kandidaat lid beslist bij gewone meerderheid.

ARTIKEL 7  Leden

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht, en gaat in van zodra in eventuele noodzakelijke vervanging is voorzien maar uiterlijk op de datum van de eerstvolgende algemene vergadering.

Wie twee maal afwezig blijft - dit wil zeggen 'fysiek niet aanwezig en niet bij volmacht vertegenwoordigd' - op een algemene vergadering, wordt geacht ontslagnemende te zijn, In dit geval zal de voorzitter van de raad van bestuur een brief richten aan het betreffende lid waarin het ontslag bevestigd wordt,

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering plaatsvinden. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Omtrent de uitsluiting wordt beslist met twee/derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

ARTIKEL 8  Leden

De leden zijn tot geen financiële bijdrage verplicht,

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Elk lid beschikt over één stem. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen

ARTIKEL 10

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor;

-Het wijzigen van de statuten

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders

-De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-De goedkeuring van de begroting en van de rekening

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging

-De benoeming en de uitsluiten van een lid van de vereniging

"

P " ~ MOD 2.2

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

-Er over waken dat de doelstelling van artikel 3 wordt nagestreefd in de dagelijkse werking van de

vereniging

ARTIKEL 12

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 13

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar,

ARTIKEL 14

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. Op hun verzoek moet er binnen de 21 dagen voorzien worden in de bijeenroeping door de raad van bestuur en moet de bijeenkomst van de algemene vergadering zelf uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden.

ARTIKEL 15

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten opgeroepen worden per gewone brief, per aangetekende brief of per e-mail tenminste acht werkdagen voor de vergadering,

ARTIKEL 16

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld wanneer een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee akkoord gaat.

ARTIKEL 17

De algemene vergadering vergadert geldig met het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, met uitzondering van de gevallen waarin de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzingen, bijzondere regels voorziet. Deze uitzonderingen hebben ondermeer betrekking op een statuten- en/of doelwijziging en de ontbinding van de vereniging, waarbij minimaal twee derde van de leden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

ARTIKEL 18

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De vereniging beslist bij bijzondere meerderheid in de art 8, art 12 en art 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetwijzigingen bepaalde gevallen en in deze aangegeven in artikel 7 van de statuten (uitsluiting van leden). Voor een statutenwijziging en de uitsluiting van een lid houdt dit een meerderheid in van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigd leden, voor een doelwijziging of een ontbinding een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De onthoudingen en ongeldige stemmen worden meegeteld in de beoordeling. In de gevallen waarvoor de wet een bijzondere meerderheid voorziet, moeten deze stemmen ais tegenstemmen worden beschouwd.

ARTIKEL 19

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend warden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter,

DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 20- Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. ln ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De raad van bestuur wordt aangesteld door de algemene vergadering bij gewone meerderheid, voor een

mandaat van vier jaar dat hernieuwbaar is,

Een meerderheid van de bestuurders moet lid zijn van de vereniging.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 21  Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting vanuit de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijk onbekwaamheid.

Door de algemene vergadering kan een bestuurder worden afgezet. Hiertoe is er een gewone meerderheid nodig van het aantal aanwezige/ en of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op. de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Het ontslagnemend lid blijft zijn mandaat opnemen tot in zijn vervanging wordt voorzien tenzij zijn ontslag wordt aanvaard met onmiddellijke ingang door een beslissing van de algemene vergadering, De voorzitter bevestigt schriftelijk het ingaan van het ontslag,

ARTIKEL 22 -- Bevoegdheden van de bestuurders

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

De rechtsvorderingen, als eiser dan wel als verweerder, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur ingespannen of doorgevoerd.

De raad van bestuur volgt het algemeen beleid, personeelsbeleid, materieel en financieel beleid met betrekking tot de organisatie op,

Alle financiële verplichtingen gebeuren volgens een intern regelement opgemaakt en goedgekeurd door de raad van bestuur.

ARTIKEL 23

De raad van bestuur zal uit zijn bestuurders een voorzitter benoemen, De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, Indien deze belet of afwezig is, wordt door de vergadering een vervanger aangeduid.

ARTIKEL 24

De raad van bestuur vergadert als een college en kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

ARTIKEL 25

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter. De uittreksels

die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur kan omschreven bevoegdheden delegeren aan één of meer bestuurders of aan derden. Deze gemachtigden worden benoemd door de raad van bestuur bij gewone meerderheid. De gemachtigden kunnen hun ambt beëindigen mits schriftelijk ontslag in te dienen op de zetel van de vereniging, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid de gemachtigden afzetten. Ze oefenen hun functie uit alleen of gezamenlijk, naargelang het geval en zoals nader omschreven in de beslissing van de raad van bestuur.

ARTIKEL 27

De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een huishoudelijk reglement voorleggen. Het huishoudelijk reglement wordt steeds goedgekeurd door de algemene vergadering die wijzigingen kan aanbrengen met een eenvoudige meerderheid van stemmen.

ARTIKEL 26  Rekeningen en begrotingen

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van datzelfde jaar.

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig art 17 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering,

ARTIKEL 29  Ontbinding en vereffening

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene

vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of

M0r]2.2

Luik B - Vervolg

vertegenwoordig zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord Is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.' Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Bij ontbinding van de vereniging zal het actief, na aanzuivering van de schulden, bestemd zijn voor een vereniging zonder winstoogmerk die gelijkaardige doelstellingen nastreeft, aangeduid door de algemene vergadering bij gewone meerderheid.

ARTIKEL 29

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzingen, toepasselijk.

Opgemaakt te Kortrijk op /02/2014

Martine Nuyttens

Voorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
A'KZIE

Adresse
OVERLEIESTRAAT 45 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande