ALFLEX

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ALFLEX
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 612.985.758

Publication

08/04/2015
ÿþ~

Mod 2,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehoud

aan hi

Belgis Staatst

2 6 MARI 2015

Griffie

11111111)MIN

Ondernemingsnr : ce' o(. B85, 1..5$

Benaming

(voluit) : ALFLEX

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : DIKSMUIDSEWEG 145 - 8900 IEPER

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tussen:

1.De Heer FLAMEN Jo wonende te 8900 leper, Diksmuidseweg 145;

en

2.Mevrouw STAELENS Charlotte, wonende te 8900 leper, Diksmuidseweg 145;

Wordt overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een handelsvennootschap onder de vorm van

een vennootschap onder firma, waarvan de statuten luiden als volgt:

Hoofdstuk 1: Benaming  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1

De vennootschap is opgericht als handelsvennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma onder de naam: "ALFLEX", voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "vennootschap onder firma", of de afkorting " VOF",

Artikel 2

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8900 leper, Diksmuidseweg 145. De zetel kan met eenparig,

goedvinden van de vennoten verplaatst worden in het nederlandse taalgebied in België.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel, zo in België als in het buitenland, aile verrichtingen die, algemeen

genomen, op een of andere wijze verband houden met:

*De Hoofdactiviteit is de verhuur van een "goed gevoel ruimte", op private basis, welke men kan huren in

vriend-, familie- of bedrijfskring. Dit behelst, centrale inkom, kleedruimte, doucheruimte, loungegedeelten

whirlpool, Turks stoombad, Sauna, massageruimte, koude zwemstraat, rustruimte, slaapgedeelte, volledig

ingerichte tuin inclusief buitensauna, zwembad, rustplaats, douche, neveldouche, dompelbad,,.,

*De andere activiteiten zijn ondermeer:

-Verhuur van zonnebanken  stralers

-Verhuur van ruimten aan derden voor lessen, opleiding, stage, evenementen, verjaardagen, seminaries

-Massagetechnieken, schoonheidsbehandelingen, pedicure, kinesiologie, reiki, yoga, aromatherapie,,

lichttherapie

-Verhuur en onderverhuur van alle onroerende infrastructuren

-Transportdienst voor personenvervoer

-Kleine restauratie, bar, catering maaltijden, ontbijtservice

-Expositie van kunst

De vennootschap heeft tevens tot doel, zo in België als in het buitenland, hetzij rechtstreeks, hetzij als; tussenpersoon, alle activiteiten als holding, patrimoniumvennootschap, beheermaatschappij, managementvennootschap, financier, adviseur op alle domeinen waarin zij competent is, en waarin zij actief mag zijn in overeenstemming met de wettelijke reglementeringen, dit alles ter uitsluiting van de activiteiten inzake beleggingsadvies en vermogensbeheer die overeenkomstig de wet van vier december negentienhonderd negentig en latere uitvoeringsbeslulten aan een wettelijk erkennings- en inschrijvingsregime, onderworpen zijn, en voor zover daartoe geen erkenning en inschrijving werd bekomen, en ter uitsluiting van alle andere activiteiten wettelijk voorbehouden aan erkende financiële instellingen en andere tussenpersonen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Deze activiteiten betreffen onder meer: De aankoop, verkoop en ruiling, het beheer en de valorisatie van haar eigen roerend patrimonium, bestaande uit onder meer waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen en van alle roerende goederen en rechten, inbegrepen handelszaken;

-Het verwerven en beheren van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten vennootschappen, ondernemingen, economische samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, evenals het verlenen van alle managementbijstand en het uitoefenen van alle bestuursmandaten, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar en het ter beschikking stellen van personen gespecialiseerd in het adviseren en/of besturen van ondernemingen, dit alles in de meest ruime zin;

-Het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van vennootschappen en ondernemingen; het deelnemen aan het beheer, bestuur en toezicht van alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan vennootschappen en ondernemingen waarin zij rechtstreeks of onrechtstreeks enig belang heeft;

-In het raam van haar thesauriebeheer, het rechtstreeks uitvoeren of door toedoen van vestigingen in België of in het buitenland van trading- en deviezenoperaties en de tussenkomst in de emissie en plaatsing van aandelen, obligaties en allerhande effecten;

-Alle verbintenissen van borgtocht, aval of van eender welke garanties; het verstrekken van leningen, voorschotten of borgstellingen. De vennootschap mag ten voordele van derden tevens waarborgen toestaan, alle roerende waarden verpanden en alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren.

-Het beheren van een eigen onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium vooral door beheersdaden, zoals onroerende goederen verwerven, laten bouwen en verbouwen, laten opschikken, laten uitrusten, ombouwen, verfraaien, in huur geven of nemen, in leasing geven of nemen, verkavelen, onderhouden, ontwikkelen en uitbaten, urbaniseren, vervreemden en ruilen met het oog op beheer, wederbelegging en opbrengst.

-Projectontwikkeling in de bouw en toezicht op de bouwwerkzaamheden

Zij zal echter niet de activiteit van vastgoedhandelaar mogen uitoefenen,

De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

De algemene vergadering van de aandeelhouders kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren en uitbreiden, mits zich te schikken naar de wettelijke regels terzake.

Artikel 4

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd, te rekenen vanaf heden. De artikelen 1865, 5de en 1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens bij rechterlijke of arbitrale beslissing kan de vennootschap slechts worden ontbonden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Hoofdstuk 2: Vermogen van de vennootschap

Artikel 5

Het vermogen van de vennootschap bedraagt 20.000,00 EUR en wordt gevormd door een inbreng in speciën. Deze inbreng wordt vertegenwoordigd door 20 aandelen met elk en fractiewaarde van 1.000,00 EUR. Het kapitaal zal bij de oprichting onmiddellijk volstort worden.

Als vergoeding voor de inbreng in speciën worden de aandelen ais volgt toegekend:

" 10 aandelen toegekend aan dhr. FLAMEN Jo

" 10 aandelen toegekend aan mevr. STAELENS Charlotte

Hoofdstuk 3; Overgang en overdracht van participatie

Artikel 6

De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overgedragen of afstaan, en uitsluitend aan collega's die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening. De beslissing van deze medevennoten wordt aan de gebeurlijke overdrager(s) medegedeeld bij ter post aangetekend schrijven binnen de maand na het voorstel van overdracht; de weigering van toestemming blijft zonder enig verhaal.

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn doch voortgezet worden door de overlevende vennoot of vennoten.

ti

3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald is onder de artikelen 10 tot 11.

Artikel 7

De vennoot die zijn professionele activiteit in de vennootschap staakt, is verplicht tot uittreding, ten laatste in het daaropvolgende jaar. Deze vennoot dient zijn participatie over te dragen aan de andere vennoot of vennoten, in verhouding tot het aandeel in de vennootschap dat dezen op dat ogenblik bezitten, of aan een nieuwe vennoot, die door de bestaande vennoot of vennoten wordt aangewezen.

Artikel 8

De algemene vergadering die over de afstand of overdracht der deelbewijzen beraadslaagt, wordt bijeengeroepen door de zaakvoerders op verzoek van de vennoot of vennoten, die hun deelbewijzen wensen over te dragen; dit verzoek dient te gebeuren per post aangetekend schrijven. De vergadering zal gehouden worden binnen de 15 dagen na de aanvraag. De beslissingen moeten bij ter post aangetekende brief aan de belanghebbende(n) medegedeeld warden binnen de 15 dagen na de vergadering. De afwezigheid van een vennoot  tenzij hij schriftelijk zou instemmen of geldig vertegenwoordigd is -- brengt zijn instemming mee met de beslissing die de vennoot of vennoten die in de vennootschap blijven nemen. Hetzelfde geldt voor elke blanco-stem.

Artikel 9

Ingeval de vennootschap twee vennoten telt, wordt uitdrukkelijk overeengekomen dat bij overlijden van één van hen, de overlevende vennoot naar eigen goeddunken over de aanvaarding van een nieuwe vennoot mag beslissen. Hij mag dit doen vooraleer zich uit te spreken over de aanvaarding van echtgenoten, erfgenamen of legatarissen hierboven vernield.

Artikel 10

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de vennoten of partijen wordt de prijs van iedere eventuele overdracht, zowel onder levenden als bij overlijden, vastgesteld tegen overnameprijs die jaarlijks na de gewone algemene vergadering zal worden vastgesteld door de vennoten, beslissend bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen. De vergadering bepaalt een prijs voor de eventualiteit van overdracht onder levenden, en een andere prijs voor overdracht bij overlijden.

Indien zulks voor een bepaald jaar zou zijn nagelaten, zal de overnameprijs voor dat jaar, behoudens akkoord tussen alle vennoten of partijen, vastgesteld worden door een bedrijfsrevisor of een college van

bedrijfsrevisoren. Ingeval van betwisting onder de vennoten onderling, of tussen vennoten en hun

rechtsopvolgers omtrent de aanstelling van bovenvermelde bedrijfsrevisoren hebben de beide partijen het recht elk één bedrijfsrevisor aan te stellen die op hun beurt een derde bedrijfsrevisor aanstellen; ingeval een der partijen geen bedrijfsrevisor heeft aangesteld binnen de 15 dagen nadat de weigering tot overname is bekendgemaakt conform artikel 6 van onderhavige statuten worden zij beschouwd als stilzwijgend akkoord gaande met de keuze van de andere partij.

Artikel 11

In geval van overlijden of uittreding van een vennoot moet de waarde van de lopende contracten t.o.v. het

cliënteel begroot worden met inachtneming van de nog uitte voeren prestaties per dossier.

De aldus begrootte waarde der lopende dossiers moet in aanmerking genomen worden bij de bepaling van de conform art. 10 vast te stellen overnameprijs.

Artikel 12

De vennootschap erkent slechts één eigenaar per deelbewijs; indien meerdere personen er eigenaar van zijn of worden, dan warden de rechten aan de deelbewijzen verbonden geschorst, totdat één van hen gekozen is om ze tegenover de vennootschap uit te oefenen.

De echtgenoot, erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden der overleden vennoot of zelfs de zaakvoerder, zullen  om welke reden dan ook  nooit het recht hebben de zegels te doen leggen op de papieren of documenten der vennootschap, noch inventaris te doen opmaken der goederen en waarden van de vennootschap.

Hoofdstuk 4: Beheer

Artikel 13

De vennootschap wordt beheerd door de huidige vennoten, die aldus optreden als zaakvoerders. De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, beheer en bestuur der vennootschap te stellen in het raam van het maatschappelijke doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is voorbehouden aan de algemene vergadering valt onder de bevoegdheid der zaakvoerders. ledere zaakvoerder is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in handelingen of in rechte.

De huidige zaakvoerders handelen voor onbeperkte duur. Het overlijden, het afzetten of het uittreden van een zaakvoerder, om welke redenen dan ook, brengt geen ontbinding van de vennootschap teweeg.

Artikel 14

Het mandaat van de zaakvoerders is onbezoldigd, tenzij anders bepaald door de algemene vergadering.

Hoofdstuk 5: Algemene vergadering

Artikel 15

leder jaar, de derde zaterdag van de maand december moet een gewone algemene vergadering worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op gelijk welke andere plaats, vermeld op de berichtgeving van bijeenroeping. De vergadering mag bovendien op elk ogenblik bijeengeroepen worden, hetzij door de zaakvoerders, hetzij door een vennoot.

Elk maatschappelijk deelbewijs heeft recht op één stem. De oproeping tot de vergadering moet de tekst van de vooropgestelde beslissingen bevatten, dewelke de vennoten mogen goedkeuren of verwerpen; over niet-vermelde onderwerpen mag slechts geldig gestemd worden indien alle vennoten aanwezig zijn en daarmee akkoord gaan. De oproepingsbrieven voor de algemene vergadering moeten acht dagen op voorhand bij ter post aangetekende brief aan de vennoten gestuurd worden, behalve zo de zaakvoerders daarvan vrijstelling verleend wordt,

Artikel 16

De vergadering wordt voorgezeten door de oudste zaakvoerder. De processenverbaal van de vergadering

worden door iedere aanwezige vennoot ondertekend; afschriften en uittreksels alleen door de zaakvoerders.

Alle beslissingen van de algemene vergadering gebeuren met meerderheid van stemmen.

Hoofdstuk 6: Inventaris  balans  winstverdeling

Artikel 17

Het maatschappelijk boekjaar begint op de eerste van de maand juli en eindigt op de laatste dag van juni,

Het eerste boekjaar begint bij oprichting en eindigt op 30 juni 2016.

Op het einde van het bedrijfsjaar zullen de zaakvoerders een inventaris opmaken, alsook de jaarrekening, waarbij de nodige afschrijvingen worden doorgevoerd. De balans en de resultatenrekening worden aan de vennoten toegestuurd tezelfdertijd als de oproeping door de vergadering die zal beraadslagen over de goedkeuring ervan en uitspraak doet over de kwijting der aansprakelijkheid van de zaakvoerders.

Artikel 18

Het batig saldo van de jaarrekening, na aftrek van de algemene onkosten van aile aard, gebeurlijke intresten aan schuldeisers, vennoten of bezoldigingen van de zaakvoerders en noodzakelijke afschrijvingen, vormt de zuivere winst van het bedrijfsjaar. Op deze winst zal jaarlijks 5% voorafgenomen worden tot het vormen van een wettelijk reservefonds; deze afhouding is niet meer vereist zodra deze reserve 1110 van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het overige wordt verhoudingsgewijs uitgekeerd aan alle maatschappelijke deelbewijzen; de algemene vergadering kan echter met eenparigheid van stemmen elke andere wijze van verdeling van winst aannemen, na de voorafname voor de wettelijke reserve.

Hoofdstuk 7: Toezicht  ontbinding -- vereffening

Artikel 19

Hoe toezicht op de vennootschap wordt uitgeoefend door iedere vennoot; deze laatste bezit het recht van onderzoek en toezicht op alle maatschappelijke verrichtingen. Hij mag aldus inzage nemen van alle boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en aile andere eventuele geschriften der vennootschap.

Artikel 20

Ingeval van ontbinding van de vennootschap  om gelijk welke redenen en op gelijk welk ogenblik  zal deze doorgevoerd worden door de zorgen der zaakvoerders of de enige zaakvoerder op dat ogenblik, tenzij de algemene vergadering één of meer vereffenaars zou benoemen, waarvan de bevoegdheden en de vergoeding door de vergadering zullen bepaald worden, evenals alle andere modaliteiten. Deze algemene vergadering beslist met eenparigheid van stemmen.

i

Artikel 21

Alle moeilijkheden en geschillen die zich betreffende de uitvoering van deze statuten zouden kunnen voordoen, hetzij tussen de vennoten hetzij tussen deze laatsten en erfgenamen of rechtsopvolgers, zullen verplicht geregeld moeten warden door arbitrage; elke partij zal een scheidsrechter kiezen die op hun beurt een neutrale scheidsrechter aanduiden, zodat een college wordt gevormd bestaande uit een onpaar aantal leden,

ingeval van onenigheid over deze aanduiding zal de laatste scheidsrechter gekozen worden door de rechtbank van eerste aanleg te leper; ingeval door een partij geen deskundige gekozen wordt conform de termijn voorzien in artikel 8 van deze statuten zal deze partij verondersteld worden stilzwijgend akkoord te gaan met de gemaakte keuze in hoofde van de andere vennoten.

De opdracht van de scheidsrechters zal erin bestaan de geschillen te beslechten, evenals alle punten die er rechtstreeks verband mee hebben en welke partijen zullen gemeend hebben te moeten voorleggen.

Bij het ontstaan van het geschil en na de aanstelling van de arbiters, kunnen de partijen deze laatste de , opdracht verlenen om als bemiddelaars op te treden.

De uitspraak zal moeten bekend gemaakt worden binnen de twee maanden na de samenstelling van het i arbiterscollege; nochtans kan deze termijn verlengd worden met ten hoogste één maand zo dit nodig mocht , blijken.

De beslissing zal aan de partijen bekend gemaakt worden bij ter post aangetekend schrijven; deze betekening geldt als uitspraak en zal gelijkstaan met een vonnis dat in laatste aanleg gewezen werd; de onkosten van de arbiters zal gedragen worden door de vennootschap,

Ingeval één der partijen zich niet naar deze uitspraak gedraagt zal deze uitspraak voor exequatur neergelegd kunnen worden, overeenkomstig de voorschriften van artikel 586 GW en aile hoegenaamde kosten en lasten zullen ten laste vallen van de partij die deze neerlegging nodig gemaakt zal hebben.

Hoofdstuk 8; Verklaringen  algemeen - diverse bepalingen

Artikel 22

De partijen verklaren dat de onkosten en uitgaven, vergoedingen en lasten van welkdanige aard of vorm ook, met inbegrip van de griffierechten en kosten van vennootschapsregister ten faste vallen van de vennootschap.

Artikel 23

De partijen verklaren zich te willen gedragen naar de gebiedende schikkingen van de samengestelde wetten ' betreffende de handelsvennootschappen en de aanvullende wettelijke bepalingen, waarvan in onderhavige statuten geen uitdrukkelijke afwijking wordt aangebracht.

Buitengewone algemene vergadering

En na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering bijeengekomen en hebben;

-FLAMEN Jo en STAELENS Charlotte, voornoemd, benoemd tot zaakvoerder en dit vanaf heden en voor onbepaalde duur;

-Vastgesteld dat het eerste boekjaar zal lopen vanaf heden tot 30 juni 2016;

-vastgesteld dat overeenkomstig artikel 13 van deze statuten iedere vennoot tegenover derden ais vertegenwoordiger van de vennootschap kan optreden en rechtsgeldig alle daden van bewaring van beheer en van beschikking kan stellen,

Opgemaakt te leper in drie exemplaren, één voor elk der partijen en één bestemd voor neerlegging in het vennootschapsdossier, op 11 februari 2015.

FLAMEN Jo STAELENS Charlotte

Oprichter Oprichter

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ALFLEX

Adresse
DIKSMUIDSEWEG 145 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande