ALGEMEEN DIENSTBETOON VOOR MEDICO-SOCIALE EN PEDAGOGISCHE INSTELLINGEN, AFGEKORT : ADMI

Association sans but lucratif


Dénomination : ALGEMEEN DIENSTBETOON VOOR MEDICO-SOCIALE EN PEDAGOGISCHE INSTELLINGEN, AFGEKORT : ADMI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 421.770.351

Publication

04/10/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD ter GRIFFIE de;

RECHTBANKVAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdee~ ~uppe)

11/'~' 2 5 5~~~~

~V~ ree"'

e

Ondernemingsnr : 0421.770.351

Benaming

(voluit) : ALGEMEEN DIENSTBETOON VOOR MEDICO-SOCIALE EN PEDAGOGISCHE INSTELLINGEN

(verkort) : A©MI,

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Clarastraat 48, 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

De jaarlijkse Algemene Statutaire Vergadering wordt gehouden in de hoofdzetel van de vereniging, Sint-Clarastraat 48, 8000 Brugge, op dinsdag 25 juni 2013.

De leden van de algemene vergadering hebben met unanimiteit de volgende statutenwijziging goedgekeurd:

Artikel 20

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt' de vzw in en buiten rechte *vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen,

[..l

* vertegenwoordigd door de voorzitter samen met een bestuurder of samen met de gedelegeerd

bestuurder. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt deze vervangen door een andere bestuurder.

[" " " 1

Artikel 26

Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door * twee bestuurders waaronder de voorzitter zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

* de voorzitter samen met een bestuurder of samen met de gedelegeerd bestuurder, zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken, Bij afwezigheid van de voorzitter wordt deze vervangen door een andere bestuurder.

Voor verslag,

Philip Van Eeckhoute

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

v u

bel) aa Be Stag





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 . Annexes du Moniteur belge

12/09/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

i1'Ii U I IIII 'II I il 1 I liii I1I

*iais3soa"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUR

0 5 -09-

ELGISCH STA

Moo 2 2

-3ELGNEERGELEGD ter GRIFFIE dei 2012 RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdaling Brugge)

ATSBLÁD 2 9 c11f6,e2012

V ber

aa

Be Staff

Ondernemingsnr : 0421.770.351

Benaming

(voluit} : ALGEMEEN DIENSTBETOON VOOR MEDICO-SOCIALE EN

PEDAGOGISCHE INSTELLINGEN

(verkort) : ADMI

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Clarastraat 48, 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : AANPASSING EN GECOORDINEERDE VERSTE VAN DE STATUTEN - BENOEMINGEN EN ONTSLAGEN

Op de buitengewone algemene vergadering dd. 27/8/2012 werden de volgende beslissingen unaniem genomen:

1.Goedkeuring van de gecoárdineerde statuten  aanpassing en verduidelijking van de artikelen 2, 5, 6, 8, 9, 12, 15, 16, 21 en 31 van de statuten;

De gecoárdineerde statuten worden hieronder weergegeven:

GECOORDINEERDE STATUTEN

'Op 11 april 1981 werd de vzw ADMI opgericht en werd dit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 20 augustus 1981 onder nummer 6686.

'Bq beslissing van de algemene vergadering dd. 22 juni 2004 werden de statuten aangepast (Belgisch Staatsblad 7 december 2004) aan de nieuwe vzw-wetgeving dd. 2 mei 2002 en 16 januari 2003.

" Bij beslissing van de algemene vergadering dd. 14 november 2006 werden de artikelen 3, 5, 6 en 8 van de statuten aangepast (Belgisch Staatsblad 22 januari 2007).

" Bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering dd, 27 augustus 2012 werden de artikelen 2, 5, 6, 8, 9, 12, 15, 16, 21 en 31 aangepast of verduidelijkt.

AFDELING I: BENAMING  ZETEL  DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk, en draagt als benaming: "ALGEMEEN DIENSTBETOON VOOR MEDICO-SOCIALE EN PEDAGOGISCHE INSTELLINGEN" (afgekort A.D,M.I.). Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW" en het adres van de zetel van de vereniging,

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan door de woorden "VZW" of "Vereniging zonder winstoogmerk".

ARTIKEL 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Sint-Clarastraat 48 te 8000 Brugge, in het gerechtelijk arrondissement Brugge. Bij beslissing van de algemene vergadering mag hij elders overgebracht worden.

Verder mag de vereniging andere inrichtingen van dezelfde aard in haar schoot opnemen of groeperen, teneinde er de leiding van waar te nemen of samenwerking te bewerken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Resto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

MOo 2.2

6 Z

ARTIKEL 3

3.1De vereniging is een onafhankelijke organisatie met ais voornaamste doel kostendelend te werken voor

organismen of rechtspersonen die op haar een beroep doen,

Conform artikel 44 §2, 1bis van het BTW-wetboek van 3 juli 1969, worden diensten verleend door de vereniging, zelfstandige groepering, die een werkzaamheid uitoefent welke krachtens artikel 44 §2 van het BTW-wetboek van 3 juli 1969 is vrijgesteld, of waarvoor men niet belastingplichtig is, vermits die diensten direct nodig zijn voor de uitoefening van die werkzaamheid.

Alle andere taken of opdrachten die bij wet of koninklijk besluit aan de vereniging worden toevertrouwd zullen ook door de vereniging kunnen worden uitgevoerd.

3.2De vereniging vordert van haar leden enkel terugbetaling van hun aandeel in de gezamenlijke uitgaven.

3.3Ter uitvoering van voornoemd doel kan de vereniging In de nodige ondersteuning en uitrusting voorzien zodat haar taken maximaal kunnen worden vervuld. Deze uitrusting kan onder meer bestaan uit een aangepaste informatica-infrastructuur, een administratief en boekhoudkundig secretariaat, controle en beveiligingsvoorzieningen, personeel, studiewerk en alle welkdanige logistieke ondersteuning die het vooropgesteld doel of het gevraagde resultaat helpen te bereiken of te bestendigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge 3.4De vereniging mag alle handelingen verrichten of daden van koophandel stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben. Zo mag de vereniging bijdragen of vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken alsook roerende en onroerende goederen verwerven en bezitten, nodig voor de verwezenlijking van haar doel.

3.5De vereniging kan in haar structuur verschillende regionale of lokale kantoren of afdelingen uitbouwen waar de opdrachten van de vereniging kunnen worden uitgeoefend. Dit kan gebeuren in samenwerking met andere verenigingen of organisaties. De onderlinge verhouding binnen deze structuur wordt in een huishoudelijk reglement bepaald.

3.6De vereniging kan samenwerkingsverbanden afsluiten met andere organisaties of verenigingen ter verwezenlijking van haar doel.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

AFDELING Il: LEDEN -- BIJDRAGEN

ARTIKEL 5

5.1De kostendelende vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden die het vzw-statuut hebben en die beantwoorden aan de voorwaarden van de aanschrijving 961003 dd. 9/5/1996, Afdeling 1. van de Federale Overheidsdienst Financiën en behoren tot eenzelfde groep met een medische, paramedische, pedagogische of sociale finaliteit.

5.2De effectieve leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering. De toegetreden leden zijn geen lid van de algemene vergadering.

5.3Het aantal effectieve leden mag niet minder dan drie (3) bedragen.

ARTIKEL 6

Elk lid dat het vzw-statuut heeft en dat beantwoordt aan de voorwaarden van de aanschrijving 961003 dd. 9/5/1996, Afdeling 1. van de Federale Overheidsdienst Financiën en behoort tot eenzelfde groep met een medische, paramedische, pedagogische of sociale finaliteit en die door de raad van bestuur wordt aanvaard, kan als effectief lid tot de vereniging toetreden, naast de oprichters als eerste effectieve leden. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opname als effectief lid. Elk nieuw kandidaat-lid stuurt zijn schriftelijke kandidatuur naar de raad van bestuur desgevallend vergezeld van een kopie van zijn identiteitskaart.

De raad van bestuur beraadslaagt en beslist bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissing van de raad van bestuur moet niet gemotiveerd zijn. Er bestaat hiertegen geen beroep. Bij gewone brief wordt de kandidaat in kennis gesteld van de genomen beslissing.

Evenwel kan de raad van bestuur de aanvaarding van de effectieve leden aan het dagelijks bestuur overdragen.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van effectieve leden bijgehouden. Dit register bevat de wettelijk verplichte vermeldingen en beslissingen.

Tenzij een commissaris wordt benoemd, hebben alle leden inzagerecht in het register.

~A " AI MOD 2.2

F ARTIKEL 7

Effectieve leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet en in deze statuten worden beschreven. Door de effectieve leden is er een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage verschuldigd waarvan de omvang jaarlijks door de raad van bestuur wordt vastgesteld. Deze jaarlijkse bijdrage per effectief lid mag niet hoger zijn dan 250,- euro.

ARTIKEL 8

Elk lid dat het vzw-statuut heeft en dat beantwoordt aan de voorwaarden van de aanschrijving 961003 dd. 9/5/1996, Afdeling 1. van de Federale Overheidsdienst Financiën en behoort tot eenzelfde groep met een medische, paramedische, pedagogische of sociale finaliteit en die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, ken bij de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie of een kandidaat wordt aanvaard als toegetreden lid,

Evenwel kan de raad van bestuur de aanvaarding van de toegetreden leden aan het dagelijks bestuur overdragen.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.

ARTIKEL 9

Elk effectief !id kan op elke ogenblik uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur mits een vooropzeg van drie maanden bij aangetekend schrijven. Het ontslag gaat in op het einde van het jaar binnen hetwelk de vernielde preadviestermijn afloopt.

Toegetreden leden kunnen zich ten vroegste na 3 volledige kalenderjaren lidmaatschap uit de VZW terugtrekken. Het ontslag moet via aangetekend schrijven betekend worden aan het dagelijks bestuur. Hierbij moet een opzeggingstermijn van 6 maanden in acht genomen worden, waarbij de opzeg vôbr 1 juli moet verstuurd worden om de toetreding te doen eindigen op 31 december.

ARTIKEL 10

Een effectief lid dat zijn ledenbijdrage niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te vervullen krachtens

dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen.

ARTIKEL 11

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval van overlijden, faillissement,

onbekwaamverklaring, plaatsing onder voorlopig bewind, kennelijk onvermogen of vereffening.

ARTIKEL 12

Effectieve leden kunnen worden uitgesloten wegens het niet naleven van de statuten of de reglementen of wanneer ze door hun handelwijze nadeel berokkenen aan de VZW. Het voornemen tot uitsluiting van een lid wordt minstens veertien dagen v66r de algemene vergadering door de raad van bestuur per aangetekend schrijven aan de betrokkene meegedeeld.

De uitsluiting van de effectieve leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken.

Deze zal in een geheime stemming beslissen. Het uit te sluiten effectief lid moet tot deze algemene vergadering worden uitgenodigd en heeft er spreek- en stemrecht.

De raad van bestuur betekent bij aangetekend schrijven, binnen de veertien dagen na de algemene vergadering, de genomen beslissing aan het betreffende lid,

De VZW is ontheven van elke aansprakelijkheid nopens eventuele schade voortvloeiend uit de uitsluiting.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW, de statuten of reglementen van de VZW niet naleven of door hun handelwijze nadeel berokkenen aan de VZW, kunnen door eenzijdig besluit door de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Elk lid dient de raad van bestuur onmiddellijk en uiterlijk binnen de veertien dagen aangetekend in te lichten indien zijn BTW-statuut niet langer beantwoordt aan de voorwaarden van de aanschrijving 96/003 dd. 91511996, Afdeling 1. van de Federale Overheidsdienst Financiën, waardoor het lid niet langer lid kan blijven van de vzw.

ARTIKEL 13

De ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals hun erfgenamen, rechtverkrijgenden of schuldeisers, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit en kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch het leggen van de zegels, noch een inventaris eisen of vorderen.

Zij kunnen ook niet de teruggave eisen van de door hen betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Elk ontslagnemend of uitgesloten effectief lid zal wel verplicht worden tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

1i 14 MOD22

# 4

ARTIKEL 14

De raad van bestuur zal alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden binnen de acht dagen na kennisname van de beslissing, in het register van de leden, dat bijgehouden wordt op de zetel van de vereniging, inschrijven.

AFDELING III: RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 15

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie (3) leden ai dan

niet lid van de algemene vergadering, en door de algemene vergadering benoemd bij gewone meerderheid van

stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

De bestuurders zijn herbenoembaar,

Het mandaat van bestuurder duurt zes jaar.

Valt een bestuursmandaat tussentijds open, dan zal de bestuurder die door de algemene vergadering benoemd wordt ter vervanging, het mandaat van zijn voorganger voleindigen.

Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de overige leden van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge ARTIKEL 16

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden door de raad van bestuur bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

ARTIKEL 17

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris.

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het

vereist, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter en,

bij eventuele afwezigheid van beiden, door het oudste aanwezige lid.

Er mag enkel gestemd worden over de punten op de dagorde vermeld.

De raad van bestuur mag slechts geldig beslissingen nemen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig

of vertegenwoordigd is (door een andere bestuurder).

Indien op een zitting, de raadsleden niet voldoende in aantal zijn, zal een nieuwe vergadering

bijeengeroepen worden; alsdan zal de raad geldig mogen beslissen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Elke bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. De beslissingen worden genomen

bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter. Deze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. De leden dienen vertrouwelijk om te gaan met deze informatie.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW dit vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe Is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

ARTIKEL 18

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vdór dat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

ARTIKEL 19

De raad van bestuur heeft de meest volstrekte bevoegdheid voor het stellen van handelingen van bestuur of van beschikking die de VZW aasbelangen. Hij is bevoegd om alle handelingen te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij heeft namelijk de macht om aile verrichtingen te doen die binnen de bepalingen vallen van het doel van de vereniging.

ARTIKEL 20

n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De raad van bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving,

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging afvaardigen aan een of meer bestuurders of niet-bestuurders die de titel van gedelegeerde van de raad van bestuur dragen. Hun machten en bevoegdheid worden door de raad van bestuur vastgesteld.

Deze leden verdelen op hun beurt onder hen de mandaten van voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van het dagelijks bestuur.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering kan een zitpenning toekennen aan de leden van de raad van bestuur. De raad

van bestuur kan aan de leden van het dagelijks bestuur een vergoeding toekennen.

ingeval de bestuurders zich moeten verplaatsen in het belang van de vereniging, zullen zij recht hebben op

een vergoeding, evenredig met de gedane onkosten.

ARTIKEL 23

De benoeming van de leden van de raad van bestuur, van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en van de personen belást met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffe van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZVV ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden en of de personen die de VZW vertegenwoordigen Inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 24

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de VZW.

Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de hun gegeven opdracht,

ARTIKEL 25

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging afvaardigen, samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat beheer, aan een van de leden van de raad van bestuur of aan een derde persoon, onder zijn verantwoordelijkheid aangesteld.

De voorzitter en de bijzonder gevolmachtigde kunnen ieder afzonderlijk geldig kwijting of ontlasting geven in naam van de vereniging, tegenover het beheer der posterijen, telegraaf, telefoon, postcheque-ambt, enz. Deze volmacht omvat tevens het openen in naam van de vereniging van één of meer post- en bankrekeningen.

De raad van bestuur kan ook een directiecomité aanduiden, waarvan hij de samenstelling en de bevoegdheden bepaalt.

ARTIKEL 26

Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

ARTIKEL 27

De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of diegene hiertoe afgevaardigd. De voorzitter en de daartoe gevolmachtigde lasthebbers zijn bevoegd om alleenhandèlend procedures in kort geding of op de wijze van het kort geding in te leiden, zonder dat zij van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

AFDELING IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 28

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet of tegenstemmen. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en te ontslaan, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen te` verlenen, de jaarlijkse

MaD2.2

41 E

rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten alsook deze bevoegdheden die de wet of de statuten uitdrukkelijk toekennen aan de algemene vergadering.

ARTIKEL 29

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de vereniging. De leden worden aanvaard door de raad van bestuur. Indien een lid in de loop van de termijn ophoudt de functies uit te oefenen krachtens dewelke hij tot lid van de algemene vergadering wordt benoemd, volgt hieruit van rechtswege zijn ontslag. leder van deze leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf effectief lid van de vereniging is. Niemand kan echter drager zijn van meer dart één volmacht. Alle effectieve leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

ARTIKEL 30

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur, Telkens het maatschappelijk belang het vergt, kan de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering samenroepen. Er moet een buitengewone algemene vergadering gehouden worden op schriftelijke aanvraag van minstens één vijfde van de effectieve leden,

ARTIKEL 31

De effectieve leden worden tot de gewone of buitengewone algemene vergadering opgeroepen door middel van een brief of emailbericht waarin de dagorde wordt vermeld en dit minstens 8 dagen op voorhand. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. De oproeping wordt verzonden naar het (email)adres zoals ingeschreven in het register van de leden.

ARTIKEL 32

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, behoudens de uitzonderingen voorzien in de wet of in de statuten. In geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Bij het berekenen van de meerderheid wordt geen rekening gehouden met de stemmen van de leden die zich bij de stemming onthielden, tenzij in de gevallen waarin een bepaling van de wet de besluitvorming van de ledenvergadering aan een bijzondere quorumvereiste en/of een bijzondere meerderheidsvereiste onderwerpt.

Beslissingen van de algemene vergadering inzake wijziging van de statuten, uitsluiting van leden of vervroegde ontbinding van de vereniging moeten genomen worden overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

ARTIKEL 33

De beslissingen van de algemene vergadering worden in een bijzonder register opgenomen en ondertekend door de voorzitter, de ondervoorzitter en alle aanwezige leden die erom verzoeken.

Het register wordt op de maatschappelijke zetel bewaard, waar al de belanghebbenden er kennis van kunnen nemen, echter zonder verplaatsing van het register. De leden mogen een uittreksel vragen, ondertekend door de voorzitter of ondervoorzitter,

AFDELING V: MAATSCHAPPELIJK DIENSTJAAR

ARTIKEL 34

Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar afgesloten en wordt de begroting van het volgend jaar opgesteld, Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Indien een commissaris werd benoemd, zal deze op de jaarvergadering verslag uitbrengen over zijn controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid van deze jaarrekening.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wettelijke bepalingen en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarlijkse rekeningen worden door de zorgen van de raad van bestuur ter griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement van de plaats waar de zetel van de vereniging is gevestigd, neergelegd.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

AFDELING VI: ONTBINDING

ARTIKEL 35

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig oogmerk.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk, op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk' en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de wet van 22 december 2003, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Indien één of meer bepalingen van deze statuten in strijd zouden zijn met de huidige of toekomstige wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, worden ze voor niet geschreven gehouden, zonder dat dit afbreuk doet aan de geldigheid van de overige bepalingen.

2.Ontslagen en benoemingen als bestuurder:

De buitengewone algemene vergadering keurt unaniem het ontslag goed van de volgende rechtspersonen

en personen vanaf heden en geeft kwijting:

* Ontslag BVBA Philip VAN EECKHOUTE, vertegenwoordigd door de heer Philip Van Eeckhoute,

Kestelstraat 150, te 9880 Aalter als bestuurder;

* Ontslag van de heer Bernard VANDEN AVENNE, bestuurder vennootschappen, Meulebekesteenweg 25,

8780 Oostrozebeke;

* Ontslag van de heer Koen VANDELANOTTE, bedrijfsrevisor, Schonekeerstraat 7, 8930 Lauwe;

* Ontslag van de heer Luc DESMET, bestuurder vennootschappen, Doornstraat 233, 8200 Brugge 2

De buitengewone algemene vergadering benoemt de volgende rechtspersoon ais bestuurder:

Comm. V. Luc DESMET, met als vaste vertegenwoordiger, de heer Luc DESMET, Doornstraat 233, 8200

Brugge 2, die het mandaat van Luc DESMET, die ontslag neemt, zal voleindigen tot 2015.

Samenstelling van de Raad van bestuur op 27/8/2012:

* Jozef VANDENBERGHE, bestuurder vennootschappen, Nachtegaalweg 30, 8670 Koksijde, voorzitter;

* Comm. V. DESMET Luc, met als vaste vertegenwoordiger de heer Luc DESMET, Doornstraat 233, 8200 Brugge 2;

* Piet VANDEPUTTE, advocaat, Koningin Elisabethlaan 9, 8000 Brugge, ondervoorzitter

Voor verslag,

Jozef VANDENBERGHE

voorzitter

C I. ,

.

e ,4

,~ Voç,r-behouden aan het Belgisch Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de verenging stichting of organisme ten aanzien van derdén te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

16/11/2011
ÿþVoor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbla

MOD 2.2

( ,( It n [ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

-,rr.. n ..

ter

RECHTBANK VAN KOOP}itANDEI. fE

BRUGGE (Afdeling Bruggd)

opz .

t~Y'~~_: rl ®~º%

Ondernemingsnr : 0421.770.351

Benaming

(voluit) : ALGEMEEN DIENSTBETOON VOOR MEDICO-SOCIALE EN PEDAGOGISCHE INSTELLINGEN

(verkort) : ADMI

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Sint-Clarastraat 48, 8000 Brugge

Onderwerp akte : AANSTELLINGEN

Op de Algemene Vergadering van 28 juni 2011 werd volgende rechtspersoon benoemd als bestuurder van VZW ADMI : BVBA Philip Van Eeckhoute, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 9880 Aalter, Kestelstraat 150, met als vaste vertegenwoordiger de heer Philip Van Eeckhoute.

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 28 juni 2011.

De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten de volgende rechtspersoon benoemd als

bestuurder:

BVBA Philip Van Eeckhoute, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 9880 Aalter, Kestelstraat

150, met als vaste vertegenwoordiger de heer Philip Van Eeckhoute.

Op de Raad van Bestuur van 28 juni 2011 werd volgende persoon vanaf 1/2/2012 aangesteld als.

gedelegeerd bestuurder van VZW ADMI:

Philip VAN EECKHOUTE, Kestelstraat 150, 9880 Aalter, geboren te Sint-Amandsberg op 7/10/1969.

BVBA Philip Van Eeckhoute

bestuurder

Bijlagen-bJ Tiet felgi 1i Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

" 1112401"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ALGEMEEN DIENSTBETOON VOOR MEDICO-SOCIALE EN…

Adresse
SINT-CLARASTRAAT 48 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande