ALGEMEEN ZIEKENHUIS DELTA, AFGEKORT : AZ DELTA

Association sans but lucratif


Dénomination : ALGEMEEN ZIEKENHUIS DELTA, AFGEKORT : AZ DELTA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.931.808

Publication

15/12/2014
ÿþ t .. MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Tussen de ondergetekenden:

1.00MW Roeselare, met zetel te 8800 Roeselare, Gasthuisstraat 10, RPR 0212.174.137, vertegenwoordigd door haar voorzitter Geert Depondt en door haar secretaris Geert Sintobin, en hierna aangeduid ais "OCMW Roeselare";

2.H.-l-lartziekenhuis Roeselare-Menen, vereniging zonder winstoogmerk, met zetel te 8800 Roeselare, Rode-Kruisstraat 20, RPR 0409.779.072, vertegenwoordigd door haar voorzitter Vanierberghe Herman VOF, hier vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger Herman Vanlerberghe, en door haar bestuurder-secretaris Christiaan Compemolle,

en hierna aangeduid als "HHRM";

3.Stad Roeselare, met zetel te 8800 Roeselare, Botermarkt 2, RPR 0207.432.520,

vertegenwoordigd door haar burgemeester Luc Martens en door haar secretaris Geert Sintobin, en hierna aangeduid als " Stad Roeselare ";

en hierna samen "de oprichters" genoemd;

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vereniging" genoemd) op te richten overeenkomstig titel VIII Hoofdstuk II van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 3 april 2009 zoals intussen gewijzigd (hierna het "OCMW-decreet' genoemd) en overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals intussen gewijzigd (hierna de "VZW-wet" genoemd).

en gelet op:

-het advies van de medische raad van het HHRM van 24 juni 2014 over de oprichting van en deelname in

een vzw en over de ziekenhuisfusie;

-de beslissing van de Raad van Bestuur HHRM van 9 juli 2014 tot oprichting van en deelname in een vzw

en tot ziekenhuisfusie;

-de beslissing van de Algemene Vergadering HHRM van 30 juni 2014 tot oprichting van en deelname in

een vzw en tot ziekenhuisfusie;

-het advies van het beheerscomité van het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare van 2 juli 2014 over de

oprichting van en deelname in een vzw en over de ziekenhuisfusie;

-het advies van de medische raad van het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare van 24 juni 2014 en van 4 juli

2014 over de oprichting van en deelname in een vzw en over de ziekenhuisfusie;

-het advies van het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Roeselare van 17 maart 2014

over de oprichting van en deelname in een vzw;

-de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Roeselare van 9 april 2014 en

van 25 juni 2014 tot oprichting van en deelname in een vzw en tot ziekenhuisfusie;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MINIMUM

36

NEI<RGEL ; D

4 DEC.#14

Rechtbank v. h+ Gent, :,~'~i,~~~ra1p~.

HANDEL

Ondememingsnr : Q Gro.. 34 - ge)

Benaming

(voluit) : Algemeen Ziekenhuis Delta

(verkort) : AZ Delta

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Rode-Kruisstraat 20, 8800 Roeselare

Onderwerp akte : oprichting vzw: vastlegging statuten en aanstelling bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de beslissing van de gemeenteraad van de Stad Roeselare van 1 juli 2014 tot oprichting van en deelname

in een vzw;

-de beslissing van het beheerscomité van het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare van 2 juli 2014 tot

ziekenhuisfusie;

-de machtiging door de Viaamse Regering van 24 oktober 2014.

Overwegende dat:

1. de oprichters wensen:

- een fusieziekenhuis te realiseren, bestaande uit een bundeling van het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare en het HHRM, waarin iedereen die zich aanmeldt de nodige kwaliteitszorg tegen de beste prijs krijgt, met respect voor zijn ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging en ongeacht zijn of haar inkomens-, verzekerbaarheids- of vermogenstoestand;

- een uitgebalanceerd, complementair en kwaliteitsvol ziekenhuisaanbod in de regio te ontwikkelen, dat tevens inspeelt op de vergrijzing van de bevolking en de toegang van de kansarme patiënten blijft verzekeren;

- het beheer en het management van beide ziekenhuizen verder te professionaliseren;

de directie, de artsen en alle medewerkers van beide ziekenhuizen te responsabiliseren met het oog op een financieel gezond ziekenhuis;

r de doorverwijzende huisartsen en de patiënten nauwer te betrekken bij het beleid en de werking van beide ziekenhuizen om te komen tot betere transmurale zorgtrajecten gericht op de noden van de patiënt.

2. de oprichting pas effectief plaatsvindt op het moment dat er een overeenkomst is over de inbreng van de verschillende oprichters.

STATUTEN

TITEL 1. NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1, Naam

De vereniging draagt de naam "Algemeen Ziekenhuis Delta", afgekort "AZ Delta".

Artikel 2, Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8800 Roeselare, Rode-Kruisstraat 20, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Artikel 3. Doel

De vereniging heeft tot doel: het oprichten, inrichten, beheren en exploiteren, of het bijdragen hiertoe, van één of meerdere ziekenhuizen en/of ziekenhuisdiensten, alsmede van instellingen en diensten voor het verstrekken van welzijnszorg, ouderenzorg en gezondheidszorg in de breedste betekenis van het woord, met inbegrip van alle andere activiteiten, zoals het verstrekken van vorming en opleiding, wetenschappelijk onderzoek, enz., die rechtstreeks of onrechtstreeks tot het verwezenlijken ervan kunnen bijdragen en dit met uitsluiting van enig winstoogmerk.

Dit kadert in een noodzaak om:

1° een gedifferentieerd aanbod te realiseren waarin meer zorgpakketten beschikbaar zijn, naadloos aansluitend bij de zorgbehoeften van de bevolking;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2° en een voldoende schaalgrootte te bereiken om de vereiste ervaring en deskundigheid te garanderen binnen een bedrijfseconomisch efficiënte omgeving en met een optimale inzet van personele middelen en van deskundig beheer;

3° en een multidisciplinaire aanpak mogelijk te maken die aansluit bij de intensifiëring van de zorgverlening en inzonderheid het toenemend technologische karakter ervan.

De vereniging zal tevens activiteiten van commerciële, industriële of financiële aard mogen verrichten die bijkomstig zijn aan de activiteiten zonder winstoogmerk, voor zover deze bijdragen tot het verwezenlijken van het doel van de vereniging en kaderen in de wettelijke mogelijkheden.

Artikel 4. Duur

De vereniging wordt opgericht voor een periode van dertig jaar vanaf de dag van publicatie van de statuten in het Belgisch Staatsblad. De Algemene Vergadering kan beslissen tot verlenging van de duur van de vereniging, conform artikel 13.

TITEL 2. LEDEN, TOELATING, UITTREDING, ONTSLAG EN UITSLUITING

Artikel 5. Soorten leden en bijdrage

§1.De vereniging bestaat uit werkende leden, ook deelgenoten genoemd, en eventueel uit toegetreden leden.

Het aantal werkende leden, ook deelgenoten genoemd, bedraagt minimum drie.

De werkende leden, ook deelgenoten genoemd, zijn enerzijds de oprichters of stichters die de oprichtingsakte hebben ondertekend, anderzijds nieuwe werkende leden, ook deelgenoten genoemd, die nadien tot de Algemene Vergadering worden toegelaten, conform de statuten.

§2.De toegetreden leden zijn rechtspersonen of natuurlijke personen die bij beslissing van de Algemene Vergadering als toegetreden lid zijn aanvaard, conform artikel 13. Wanneer het toegetreden lid een rechtspersoon is, wordt het vertegenwoordigd door maximum 2 afgevaardigden.

§3.Noch de werkende leden, noch de toegetreden leden zijn een lidmaatschapsbijdrage verschuldigd aan de vereniging.

Artikel 6. Toelating werkende en toegetreden leden

§1.Deelgenoten of werkende leden kunnen worden toegelaten tot de vereniging bij beslissing van de Algemene Vergadering, overeenkomstig de statuten, op voordracht van de Raad van Bestuur.

§2.Toegetreden leden kunnen warden toegelaten tot de vereniging bij beslissing van de Algemene Vergadering, overeenkomstig de statuten, op voordracht van de Raad van Bestuur.

Artikel 7. Uittreding en uitsluiting van werkende !eden en toegetreden leden

§1.Het werkend lid, ook deelgenoot genoemd, dat uit de vereniging wenst te treden, dient de rechtsgeldig genomen beslissing daartoe minstens drie kalenderjaren voor het moment dat de deelgenoot de uittreding zou willen laten ingaan aan de voorzitter van de Raad van Bestuur mee te delen bij een ter post aangetekend schrijven. De termijn van drie jaar wordt berekend per boekjaar en de uittreding vindt steeds plaats met ingang van een boekjaar, zoals bedoeld in de statuten.

Het terugbetalen van de inbreng aan deelgenoten die uittreden wordt gespreid over minstens twintig jaren, te rekenen vanaf de datum van uittreding, tenzij anders overeengekomen tussen de deelgenoten.

Een toegetreden lid dat uit de vereniging wil treden, moet hiervoor een ter post aangetekend schrijven richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging.

§2.De Algemene Vergadering is bevoegd om te beslissen tot uitsluiting van een werkend lid of een toegetreden lid, conform de wettelijke en statutaire bepalingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8. Ledenregister

§1.Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden, ook

deelgenoten genoemd, gehouden, Dit register vermeldt naam, voornaam, woonplaats, geboortedatum en geboorteplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm, het adres van de maatschappelijke zetel en het ondememingsnummer. Dit register kan door alle leden worden geraadpleegd op de zetel van de vereniging. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden moeten in dat register worden ingeschreven binnen acht kalenderdagen nadat de Raad van Bestuur van deze beslissing kennis kreeg.

§2. De vereniging moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Artikel 9. Inbreng deelgenoten en afspraken omtrent personeel

§1. Elke deelgenoot verbindt zich tot de overeengekomen inbrengen in de rechtspersoon conform titel VII1 hoofdstuk II van het OCMW-decreet, onder de cumulatieve algemene opschortende voorwaarden voor verwezenlijking van alle inbrengen van:

-goedkeuring respectievelijk machtiging van de oprichting van de vereniging en van de statuten door de bevoegde toezichthoudende overheid, waarbij de goedkeuring geacht wordt te zijn gegeven na het verstrijken van de termijnen zoals bepaald in het OCMW-decreet;

-het verstrijken van de termijn van zestig kalenderdagen voor een beroep tot nietigverklaring van de machtiging van de Vlaamse regering conform artikel 237 van het OCMW-decreet.

§2. Elke deelgenoot verbindt zich ertoe om de afgesproken inbreng in de vereniging te realiseren. De concrete afspraken omtrent de inbreng en de bijbehorende verbintenissen en engagementen worden in afzonderlijke overeenkomsten tussen de deelgenoten vastgelegd.

§3. De personeelsformatie van het personeel van de deelgenoot OCMW Roeselare en de rechtspositieregeling van het personeel van de deelgenoot OCMW Roeselare worden vastgesteld met inachtneming van de regels inzake overleg en onderhandeling met de representatieve vakorganisaties, voorzien in de wet van 19 december. 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel.

De terbeschikkingstelling van het statutair personeel aan en de overname van het contractueel personeel van de deelgenoot OCMW Roeselare door de vereniging worden geregeld in afzonderlijke overeenkomsten tussen de betrokken partijen.

De overname van het personeel van de deelgenoot HHRM door de vereniging gebeurt conform de toepasselijke arbeidswetgeving.

TITEL 3. ORGANEN VAN DE VERENIGING

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10. Samenstelling

§1. De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden, ook deelgenoten genoemd.

§2, De drie oprichters worden als volgt vertegenwoordigd in de Algemene Vergadering:

- het OCMW Roeselare beschikt over dertien (13) afgevaardigden, aangeduid door het OCMW Roeselare;

- het HHRM beschikt over achtentwintig (28) afgevaardigden, aangeduid door het HHRM;

- de Sted Roeselare beschikt over één (1) afgevaardigde, aangeduid door de Stad Roeselare.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Deze afgevaardigden worden aangeduid in twee stappen.

De eerste stap:

De afgevaardigden van het OCMW Roeselare zijn: enerzijds de voorzitter van het OCMW Roeselare en anderzijds de daartoe door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Roeselare verkozen leden van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Roeselare, die voor de duur van hun mandaat als raadslid afgevaardigd zijn in de Algemene Vergadering van de vereniging en die elk slechts één stem mogen uitbrengen,

Eenentwintig (21) van de achtentwintig (28) afgevaardigden van het HHRM in de Algemene Vergadering van de vereniging worden rechtstreeks aangeduid door de Raad van Bestuur van het HHRM.

De afgevaardigde van de Stad Roeselare wordt aangeduid door het College van Burgemeester en Schepenen, en is voor de duur van het mandaat afgevaardigd in de Algemene Vergadering van de vereniging,

Het betrokken werkend lid, ook deelgenoot genoemd, stelt de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging schriftelijk in kennis van zijn afvaardiging.

De tweede stap:

Voor zeven (7) van de achtentwintig (28) afgevaardigden van het HHRM in de Algemene Vergadering van de vereniging, formuleert de voorzitter van het OCMW Roeselare een voorstel van kandidaten, dat goedgekeurd moet worden door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Indien er geen voorstel geformuleerd wordt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van HHRM of indien de Raad van Bestuur van HHRM op gemotiveerde wijze niet akkoord gaat met een of meerdere voorgestelde kandidaten, dan beslist de Algemene Vergadering van de vereniging hierover in haar samenstelling die bekomen wordt door de eerste stap te doorlopen. De aanduiding van deze zeven (7) afgevaardigden moet gebeuren uiterlijk 3 maanden na de installatie van een nieuwe Raad voor Maatschappelijk Welzin van het OCMW Roeselare in een Bijzondere Algemene Vergadering van de vereniging.

§3.De afgevaardigden verliezen hun hoedanigheid van afgevaardigde in de volgende gevallen:

-op het ogenblik dat het betrokken werkend lid, ook deelgenoot genoemd, de vereniging schriftelijk in kennis stelt van de intrekking van de aanduiding;

-van rechtswege op de Bijzondere Algemene Vergadering van de vereniging die plaatsvindt nadat de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Roeselare ingevolge de toepasselijke wetgeving opnieuw is geïnstalleerd en nieuwe afgevaardigden werden aangeduid, Een mandaat van afgevaardigde is onbeperkt hernieuwbaar.

§4.Wanneer een mandaat van afgevaardigde openvalt, wordt binnen de drie maanden een nieuwe afgevaardigde voorgedragen door het werkend lid, ook deelgenoot genoemd, wiens afgevaardigdenmandaat is opengevallen, conform de bepalingen van onderhavige statuten, In afwachting van deze voordracht kan de Algemene Vergadering van de vereniging rechtsgeldig vergaderen, beraadslagen en besluiten.

§5. De drie oprichters, tevens werkende leden of deelgenoten, hebben de volgende stemmenaantallen:

- het OCMW Roeselare beschikt over dertien (13) stemmen;

- het HHRM beschikt over achtentwintig (28) stemmen;

- de Stad Roeselare beschikt over één (1) stem.

Artikel 11.. Werking

§1.De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door één van de ondervoorzitter(s) van de Raad van Bestuur in geval van verhindering van de voorzitter van de Raad van Bestuur. indien zowel de voorzitter ais de ondervoorzitter(s) verhinderd zijn zit de oudste in leeftijd van de aanwezige stemgerechtigde afgevaardigden de Algemene Vergadering voor. De stichtingsvergadering wordt voorgezeten door de oudste in leeftijd van de aanwezige stemgerechtigde afgevaardigden van de Algemene Vergadering.

Een ondervoorzitter treedt statutair in aile door de statuten en het huishoudelijk reglement toegekende bevoegdheden van de voorzitter, indien deze laatste niet in de mogelijkheid verkeert deze bevoegdheden uit te oefenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

§2.De Gewone Algemene Vergadering heeft jaarlijks plaats binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar.

Op vraag van een deelgenoot wordt binnen de maand door de Raad van Bestuur een Bijzondere Algemene Vergadering bijeengeroepen.

§3.Alle afgevaardigden van de werkende !eden, ook deelgenoten genoemd, en de afgevaardigden van de toegetreden leden worden ten minste acht kalenderdagen váár de Algemene Vergadering opgeroepen per post of digitaal op het adres dat de afgevaardigden daartoe laatst hebben opgegeven aan de secretaris van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de agenda van de Algemene Vergadering, opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, tijdig ingediend en ondertekend door ten minste 1/20 van de werkende leden, ook deelgenoot genoemd, wordt op de agenda gebraoht.

De Algemene Vergadering kan enkel beslissen over aangelegenheden die op de agenda zijn vermeld, tenzij het dringend karakter van de beslissing over een aangelegenheid expliciet wordt erkend door alle aanwezige en vertegenwoordigde afgevaardigden van de werkende leden, ook deelgenoten genoemd, of tenzij de toevoeging van een bijkomende aangelegenheid expliciet wordt erkend door alle aanwezige en vertegenwoordigde afgevaardigden van de werkende leden,

§4.De toegetreden leden-natuurlijke personen en de afgevaardigden van de toegetreden ledenrechtspersonen mogen de Algemene Vergadering bijwonen. Zij hebben slechts een raadgevende stem.

Artikel 12. Besluitvorming

§1.Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen, moet ten minste de helft van de stemgerechtigde afgevaardigden van de werkende [eden, ook deelgenoten genoemd, op de Algemene Vergadering aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn door een volmacht, onverminderd de bepalingen hieromtrent van het OCMW-decreet. Wanneer deze voorwaarde niet is vervuld, wordt binnen de maand conform de statuten een nieuwe Algemene Vergadering bijeengeroepen, die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen. Iedere afgevaardigde kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere afgevaardigde van de betrokken deelgenoot voor een bepaalde aangewezen vergadering. Elke afgevaardigde kan drager zijn van maximum één volmacht.

§2.De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen zoals omschreven in deze statuten, de onthoudingen niet meegerekend, tenzij de statuten, de vzw-wet, het OCMW-decreet of andere wetgeving anders bepalen.

Bij staking van stemmen wcrdt het voorstel verworpen.

§3. Op vraag van de afgevaardigden van de werkende leden, ook deelgenoot genoemd, die minstens over 1/3 van de vertegenwoordigde stemmen beschikken, wordt het voorstel tot beslissing tot goedkeuring van de zorg-strategische plannen, aangevuld met de bemerkingen van de afgevaardigden van de werkende leden, ook deelgenoot genoemd, binnen de maand opnieuw besproken in een nieuwe conform de statuten op te roepen Algemene Vergadering die geldig kan beslissen.

§4.De stemmingen geschieden mondeling. De stemming is evenwel schriftelijk en geheim wanneer het gaat over personen.

§5.De afgevaardigden van de werkende leden, ook deelgenoten genoemd, mogen geen persoonlijke, familiale en/of zakelijke belangen hebben die ingaan tegen het belang van de vereniging.

§6.De beslissingen van de Algemene Vergadering zijn, binnen de perken van de wet en van onderhavige statuten, voor alle werkende en toegetreden leden bindend.

F. De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door twee afgevaardigden, waaronder de voorzitter, en worden bewaard in een register op de zetel van de vereniging. De in rechte of anders voor te leggen afschriften en uittreksels van de notulen worden ondertekend door twee afgevaardigden van de deelgenoten, waaronder de voorzitter of de secretaris, die vervangen kan worden door een ondervoorzitter, en bewaard in een register op de zetel van de vereniging.

Alle afgevaardigden van de leden hebben het recht inzage te krijgen in het register en een afschrift van de betreffende notulen te ontvangen. Zij vragen dit aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Artikel 13, Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor alle gevallen waar de wet en deze statuten het vereisen en in het bijzonder:

a) de wijziging van de statuten;

b) de ontbinding van de vereniging en de aanstelling van één of meerdere vereffenaars;

c) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

d) de verlenging van de duur van de vereniging;

e) de toetreding van nieuwe leden;

f) de uitsluiting van leden;

g) de benoeming en afzetting van de bestuurders en de bepaling van hun bezoldiging en modaliteiten, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

h) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

i) de verlening van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen-revisoren;

j) de goedkeuring van de algemene beleidsplannen, inbegrepen het zorg-strategisch plan, en jaarverslagen;

k) de goedkeuring van de begrotingen en jaarrekeningen.

De aangelegenheden omschreven onder a), b), ci) en e) zijn slechts mogelijk mits alle deelgenoten daarmee vooraf instemmen.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 14. Samenstelling

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens twee deelgenoten-rechtspersonen, benoemd door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur.

§2.Bij de oprichting is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

 het OCMW Roeselare,

vanaf de oprichting tot de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 vertegenwoordigd door zeven (7) afgevaardigden;

vanaf de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 vertegenwoordigd door vijf (5) afgevaardigden; - het HHRM,

vanaf de oprichting tot de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 vertegenwoordigd door dertien (13) afgevaardigden;

vanaf de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 vertegenwoordigd door negen (9) afgevaardigden.

§3.De twee bestuurders duiden elk hun afgevaardigden aan en dit gebeurt in twee stappen: De eerste stap:

- het OCMW Roeselare duidt voor de periode vanaf de oprichting tot de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 zeven (7) afgevaardigden aan, zijnde de voorzitter van het OCMW en zes (6) OCMW-raadsleden die daartoe door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Roeselare zijn verkozen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

-het OCMW Roeselare duidt vanaf de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 vijf (5) afgevaardigden aan, zijnde de voorzitter van het OCMW en vier (4) OCMW-raadsleden die daartoe door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Roeselare zijn verkozen;

- het HHRM duidt voor de periode vanaf de oprichting tot de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 tien (10) van de dertien (13) afgevaardigden aan, die daartoe zijn verkozen door de Raad van Bestuur van het HHRM;

-het HHRM duidt vanaf de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 zeven (7) van de negen (9) afgevaardigden aan, die daartoe zijn verkozen door de Raad van Bestuur van het HHRM.

De tweede stap:

Voor de periode vanaf de oprichting tot de Bijzondere Algemene Vergadering 2019:

voor drie (3) van de dertien (13) afgevaardigden waarover HHRM beschikt, formuleert de voorzitter van het OCMW Roeselare een voorstel van kandidaten, dat goedgekeurd moet worden door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Indien er geen voorstel geformuleerd wordt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van HHRM of indien de Raad van Bestuur van HHRM op gemotiveerde wijze niet akkoord gaat met een of meerdere voorgestelde kandidaten, dan beslist de Bijzondere Algemene Vergadering van de vereniging hierover in haar samenstelling die bekomen wordt door de eerste stap te doorlopen. De aanduiding van deze afgevaardigden moet gebeuren uiterlijk drie maanden na de installatie van een nieuwe Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Roeselare in een Bijzondere Algemene Vergadering van de vereniging.

Vanaf de Bijzondere Algemene Vergadering 2019:

voor twee (2) van de negen (9) afgevaardigden waarover HHRM beschikt, formuleert de voorzitter van het OCMW Roeselare een voorstel van kandidaten, dat goedgekeurd moet worden door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Indien er geen voorstel geformuleerd wordt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van HHRM of indien de Raad van Bestuur van HHRM op gemotiveerde wijze niet akkoord gaat met een of meerdere voorgestelde kandidaten, dan beslist de Bijzondere Algemene Vergadering van de vereniging hierover in haar samenstelling die bekomen wordt door de eerste stap te doorlopen. Deze kandidaten zijn geen lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Roeselare en zijn geen lid van de gemeenteraad van de Stad Roeselare, met uitzondering van maximaal één (1) lid van het College van Burgemeester en Schepenen. De aanduiding van deze afgevaardigden moet gebeuren uiterlijk drie maanden na de installatie van een nieuwe Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Roeselare in een Bijzondere Algemene Vergadering van de vereniging.

§4.De twee bestuurders hebben volgende stemmenaantallen:

- het OCMW Roeselare beschikt:

- voor de periode vanaf de oprichting tot de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 over zeven (7) stemmen;

- vanaf de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 over vijf (5) stemmen;

het HHRM beschikt:

- voor de periode vanaf de oprichting tot de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 over dertien (13) stemmen;

- vanaf de Bijzondere Algemene Vergadering 2019 over negen (9) stemmen.

§5, De afgevaardigden mogen geen persoonlijke, familiale en/of zakelijke belangen hebben, die ingaan tegen het belang van de vereniging.

§6. Noch de bestuurders, noch hun afgevaardigden kunnen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

§7.1-let mandaat van de afgevaardigden eindigt van rechtswege in de volgende gevallen;

-op de eerste Bijzondere Algemene Vergadering van de vereniging die plaatsvindt nadat de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Roeselare ingevolge de toepasselijke wetgeving opnieuw is geïnstalleerd en nieuwe afgevaardigden werden aangeduid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOR 2.2

-op het ogenblik dat de betrokken bestuurder de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging schriftelijk in kennis stelt van de intrekking van de aanduiding.

-voor wat de afgevaardigden van het OCMW Roeselare betreft, van rechtswege bij de beëindiging van hun mandaat als lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Roeselare tijdens een lopende legislatuur.

Een mandaat van afgevaardigde is onbeperkt hernieuwbaar en eindigt bij overlijden, ontslag en afzetting.

§8.Wanneer een mandaat van afgevaardigde openvalt, wordt binnen de drie maanden een nieuwe afgevaardigde voorgedragen door de bestuurder wiens afgevaardigden mandaat is opengevallen conform de bepalingen van onderhavige statuten. In afwachting van deze voordracht kan de Raad van Bestuur rechtsgeldig vergaderen, beraadslagen en besluiten.

Artikel 15. Werking

§1De Raad van Bestuur duidt onder de afgevaardigden een voorzitter aan. De Raad van Bestuur duidt naast de voorzitter onder de afgevaardigden van de bestuurders tevens één of meerdere ondervoorzitters en een secretaris aan. De bevoegdheden van de voorzitter en van de ondervoorzitter(s) worden geregeld in de statuten en in het huishoudelijk reglement.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of door één van de ondervoorzitters in geval van verhindering van de voorzitter. Indien zowel de voorzitter ais de ondervoorzitter(s)verhinderd zijn, zit de oudste in leeftijd van de aanwezige afgevaardigden van de Raad van Bestuur de Raad van Bestuur voor.

Een ondervoorzitter van de Raad van Bestuur treedt statutair in alle door de statuten en het huishoudelijk reglement toegekende bevoegdheden van de voorzitter van de Raad van Bestuur, indien deze laatste niet in de mogelijkheid verkeert deze bevoegdheden uit te oefenen.

§2.De voorzitter roept de Raad van Bestuur bijeen minstens vijf kalenderdagen voorafgaand aan de vergadering, behoudens hoogdringendheid.

De voorzitter is verplicht de Raad van Bestuur bijeen te roepen binnen de vijftien kalenderdagen op vraag van elke bestuurder, die in zijn schriftelijk verzoek hiertoe aan de voorzitter de agendapunten omschrijft, motiveert en toelicht.

Elke afgevaardigde kan de voorzitter verzoeken om een punt toe te voegen op de agenda, mits dit tijdig gebeurt en dit punt schriftelijk wordt gemotiveerd.

§3.ln de Raad van Bestuur beschikt elke bestuurder over evenveel stemmen als het aantal afgevaardigden. Elke afgevaardigde mag schriftelijk een volmacht geven. Elke afgevaardigde kan drager zijn van maximum één volmacht. Dit alles geldt tenzij dit door wettelijke of decretale bepalingen niet mogelijk is.

§4.De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op en keurt dit goed.

§5.De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, één of meerdere comités oprichten waarvan zij de samenstelling bepaalt per comité. De comités hebben een adviserende bevoegdheid. Dit wordt verder uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

§6.De algemene directie van het ziekenhuis en de OCMW-secretaris, alsook anderen, kunnen uitgenodigd worden om de vergadering van de Raad van Bestuur bij te wonen met raadgevende stem en dus zonder stemrecht.

Artikel 16. Besluitvorming

§1.De Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen en beslissen op voorwaarde dat minstens de helft vàn de afgevaardigden van elke bestuurder aanwezig of vertegenwoordigd is door een volmacht. Wanneer deze voorwaarde niet is vervuld, wordt binnen de maand een nieuwe Raad van Bestuur bijeengeroepen, conform de statuten die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

§2.De Raad van Bestuur kan enkel beslissen over punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij het hoogdringend karakter van de beslissing over het niet op de agenda vermelde punt expliciet wordt erkend door alle aanwezige en vertegenwoordigde afgevaardigden van de bestuurders of tenzij de toevoeging van een bijkomend agendapunt expliciet wordt erkend door alle aanwezige en vertegenwoordigde afgevaardigden van de bestuurders. Op vraag van de afgevaardigden van de bestuurders, die minstens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

over 1/3e van de vertegenwoordigde stemmen beschikken worden de voorstellen tot beslissing die betrekking hebben op de oprichting, de afschaffing of de plaats van de organisatie van ziekenhuisdiensten zoals omschreven in de gecoördineerde wet op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen van 10 juli 2008, aangevuld met de opmerkingen van deze afgevaardigden, binnen de maand opnieuw besproken in de Raad van Bestuur.

§3.De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen, de onthoudingen niet meegerekend. De stemming is evenwel schriftelijk en geheim wanneer het gaat over personen.

Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

§4.In uitzonderlijke en/of dringende omstandigheden kan de voorzitter beslissen een schriftelijke of elektronische goedkeuringsprocedure te organiseren voor een welbepaald agendapunt. Deze procedure kan niet worden toegepast in de gevallen waar een geheime stemming dient te gebeuren. Ook in geval van schriftelijke of elektronische goedkeuringsprocedure wordt het voorstel, bij staking van stemmen, verworpen.

§5.De notulen van de Raad van Bestuur worden ondertekend door twee afgevaardigden, waaronder de voorzitter, en worden bewaard in een register op de zetel van de vereniging. De in rechte of anders voor te leggen afschriften en uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door twee afgevaardigden waaronder de voorzitter.

Aile afgevaardigden hebben het recht inzage te krijgen in het register en een afschrift van de betreffende notulen te ontvangen. Zij vragen dit aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 17. Bevoegdheden

§1.De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging.

De Raad van Bestuur heeft de residuaire bevoegdheden, d.w.z. dat alle bevoegdheden, die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

§2. De vereniging wordt in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee afgevaardigden van bestuurders, waaronder de voorzitter of de secretaris, die vervangen kan worden door een ondervoorzitter.

§3.De Raad van Bestuur kan één of meerdere bevoegdheden delegeren aan één of meerdere afgevaardigden van bestuurders en/of aan één of meerdere directie- en/of kaderleden, dit steeds conform een formeel goedgekeurde beslissing van bevoegdheids- en handtekeningdelegatie.

TITEL 4. JAARREKENING EN BEGROTINGEN

Artikel 18. Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Uitzonderlijk zal het eerste boekjaar beginnen op de dag van de oprichting van de vereniging,

Artikel 19. Jaarrekening

De jaarrekening van het voorbije boekjaar moet ten laatste binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Artikel 20. Begroting

De Algemene Vergadering wordt, met betrekking tot de begroting van het komende boekjaar, gehouden voor het einde van het lopende boekjaar, uiterlijk op 31 december.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL 5, BIJZONDERE BEMIDDELINGSPROCEDURE

Artikel 21. Aanduiding bemiddelaar

§1.Overeenkomstig artikel 239 van het OCMW-decreet, wijst de Raad van Bestuur in consensus een

bemiddelaar aan indien de hierna vermelde omstandigheden zich cumulatief voordoen: het/de door de vereniging uitgebate ziekenhuis of instelling van gezondheidszorg voldoet niet aan de in het decreet van 17 oktober 2003 betreffende de kwaliteit van de gezondheiids- en welzijnsvoorzieningen gestelde verplichtingen, waardoor de in de statuten vooropgestelde doelstellingen in het gedrang komen, met als gevolg dat de erkenning van het ziekenhuis wordt verleend of verlengd gedurende maximaal één jaar wegens de schending van voornoemd decreet en er in de organen van de vereniging geen overeenstemming bestaat omtrent de vereiste maatregelen vermeld in artikel 9 van voornoemd decreet.

Bij gebrek aan consensus in de Raad van Bestuur omtrent de aanduiding van een bemiddelaar, kan elke deelgenoot aan de provinciegouverneur van de provincie waar de zetel van de vereniging is gevestigd, verzoeken om een bemiddelaar aan te wijzen.

§2.De bemiddelaar neemt met raadgevende stem deel aan de vergaderingen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur. Indien de bemiddelaar binnen de maand na zijn aanstelling geen overeenstemming omtrent de nodige maatregelen kan bereiken, stelt hij zelf een oplossing voor. De bemiddelaar kan evenwel alleen aangewezen worden ais de schending van het vermelde decreet eveneens een schending van artikel 238, 1°, is en de erkenning verleend of verlengd wordt gedurende maximaal één jaar wegens de schending van hetzelfde voormelde decreet.

Artikel 22. Kwalificaties bemiddelaar

De bemiddelaar dient voldoende opleiding en ervaring te hebben inzake het beheer van Openbare ziekenhuizen of openbare centra voor maatschappelijk welzijn en mag op geen enkele wijze, noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks, bij het beheer van een betrokken verzorgingsinstelling betrokken zijn of betrokken geweest zijn.

TITEL 5.ONTBINDING EN VEREFFENING VAN DE VERENIGING

Artikel 23. Terugname inbreng

ln geval van uittreding van werkende leden, ook deelgenoten genoemd, heeft het uittredend lid recht op de terugname van zijn inbreng bij de oprichting, in voorkomend geval in natura en desgevallend in verhouding tot de inbreng, conform de statuten.

In geval van ontbinding van de vereniging, heeft elk werkend lid, ook deelgenoot genoemd, eveneens recht op de terugname van zijn inbreng bij de oprichting, in voorkomend geval in natura en desgevallend in verhouding tot de inbreng.

Artikel 24. Benoeming vereffenaars

In geval van ontbinding van de vereniging worden vereffenaars benoemd door de Algemene Vergadering die tevens de omvang van hun opdracht bepaalt.

In alle gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding zal het netto-actief van de ontbonden vereniging, na kwijting van aile schulden en aanzuivering van de sociale lasten van de vereniging, door de Algemene Vergadering worden toegewezen aan de stichtende leden die op dat ogenblik nog deelgenoot zijn van de vereniging, Deze verdeling gebeurt overeenkomstig het bepaalde in artikel 238, 10°, OCMW-decreet.

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

TITEL 7. SLOTBEPALENGEN

Artikel 25.

Voor alle aangelegenheden die niet uitdrukkelijk door deze statuten worden geregeld, zijn de bepalingen van titel VIII hoofdstuk ll van het OCMW-decreet en de bepalingen van de VZW-wet van toepassing.

Opgemaakt te Roeselare op 4 december 2014 in vier (4) exemplaren waarvan elke partij erkent een exemplaar te hebben ontvangen dat ondertekend is door de overige partijen en waarbij één exemplaar bewaard blijft in het vzw-dossier van AZ Delta.

BENOEMING BESTUURDERS

De Leden van AZ Delta vzw hebben op de Algemene Vergadering gehouden te Roeselare op 4 december

2014 conform artikel 14 van de statuten de volgende rechtspersonen voor onbepaalde duur als bestuurder

aangesteld:

-OCMW Roeselare

-H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen vzw

Opgemaakt te Roeselare op 4 december 2014 in vier (4) exemplaren waarvan elke partij erkent een exemplaar te hebben ontvangen dat ondertekend is door de overige partijen en waarbij één exemplaar bewaard blijft in het vzw-dossier van AZ Delta.

Voor eensluidend afschrift:

(get.) (get.) (get.)

Geert Depondt Vanlerberghe Herman VOF Luc Martens

Vo orzitter Met vaste vertegenwoordiger

OCMW Roeselare Herman Vanlerberghe

Voorzitter Burgemeester

HHRM vzw Stad Roeselare



(get.) (get.) (get.)

Geert Sintobin Christiaan Compemolle Geert Sintobin

Secretaris Bestuurder-secretaris Secretaris

OCMW Roeselare HHRM vzw Stad Roeselare

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

\F":

, .

28/01/2015
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

,,

°

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening."

Ondememingsnr : 0505.931.808

Benaming

(voluit) : Algemeen Ziekenhuis Delta

(verkort) : AZ Delta

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Rade-Kruisstraat 20, 8800 Roeselare

Onderwerp akte : benoeming voorzitter - ondervoorzitters - secretaris

BENOEMING VOORZITTER  ONDERVOORZITTERS - SECRETARIS RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur van AZ Delta vzw heeft in haar zitting van 22 december 2014 in aanwezigheid van alle leden en met eenparigheid van stemmen beslist om conform artikel 15 van de statuten aan te duiden:

" als voorzitter Vanlerberghe Herman VOF, met zetel te Infanteriestraat 16, 8800 Roeselare, met ondernemingsnummer 0837.185.818, met als vaste vertegenwoordiger de heer Vanlerberghe Herman (° Izenberge, 11/09/1949);

" als eerste ondervoorzitter de heer Depondt Geert (° Roeselare, 0310811948), Sterrebosdreef 36, 8800 Roeselare;

" als tweede ondervoorzitter: Paul Breyne VOF, met zetel te Voormezeledorp 27, 8902 leper, met ondernemingsnummer 0845.378.259, met als vaste vertegenwoordiger de heer Breyne Paul (° leper, 10/01/1947);

" als seoretaris: de heer Compemolle Christiaan (° Roeselare, 13/08/1950), Westlaan 476, 8800 Roeselare.

Opgemaakt te Roeselare op 22 december 2014 in drie (3) exemplaren; één voor HHRM vzw, één voor OCMW Roeselare en één exemplaar te bewaren in het vzw-dossier van AZ Delta.

Voor eensluidend afschrift:

(get.) (get)

Christiaan Compemolle Vanlerberghe Herman VOF

met vaste vertegenwoordiger Herman Vanlerberghe

Secretaris Voorzitter

IlI III lii II III II

*15015695<

II

1

NEERGELEGD

1 6 JAN. 2015

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, afd, iJK

05/06/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

IVE~7. EL'Gl7tJ

~ BELGE:

2 1 Md t~~15

MONITEU

2 9 -05- 2015

ELGISCH SiAATSQi_ A

Rechtbank ven KOGPHANDEL

Gent, aid KORTRIJK

'Griffie

111111111111108171111111111

E

Ondememingsnr : 0505.931.808

Benaming

(voluit) : Algemeen Ziekenhuis Delta

(verkort) : AZ Delta

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstgevend doel

Zetel : 8800 Roeselare, Rode-Kruisstraat 20

Onderwerp akte : Voorstel van akte inbreng van bedrijfstak cfr. artikel 68 VZW Wet en art. 670, 770 en 760 Wetboek van Vennootschappen

Er blijkt uit een akte verfeden voor Notaris ides Viaene te Roeselare dd. 20.5.2015 houdende voorstel van inbreng van een bedrijfstak cfr artikel 58 VZW Wet en art, 670, 770 en 760 Wetboek van Vennootschappen ivm de inbreng door de VZW "Heilig Hart Roeselare-Menen" te Roeselare, Kwadestraat 80 in de VZW "Algemeen Ziekenhuis Delta" te Roeselare, Rode-Kruisstraat 20 (RPR 0505.931.808) dat er een voorstel werd opgemaakt als volgt:

Il. De comparanten verzoeken de notaris als volgt in notariële vorm het voorstel van Inbreng in overeenstemming met het Wetboek van Vennootschappen en de VZW Wet te willen akteren.

Het voorstel van inbreng overeenkomstig artikel 58 van de VZW-Wet juncto artikel 770 juncto artikel 760 van het Wetboek van vennootschappen luidt als volgt:

De inbreng kadert in de wens:

- om een fusieziekenhuis te realiseren, bestaande uit een bundeling van het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare en het HHRM waarin iedereen die zich aanmeldt de nodige kwaliteitszorg tegen de beste prijs krijgt, met respect voor zijn ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging en ongeacht zijn of haar inkomens-, verzekerbaarheids- of vermogenstoestand;

om een uitgebalanceerd, complementair en kwaliteitsvol ziekenhuisaanbod in de regio te ontwikkelen dat tevens inspeelt op de vergrijzing van de bevolking en de toegang van de kansarme patiënten blijft verzekeren;

- het beheer en het management van beide ziekenhuizen verder te professionaliseren;

- de directie, de artsen en aile medewerkers van beide ziekenhuizen te responsabiilsering met het oog op een financieel gezond ziekenhuis;

- de doorverwijzende huisartsen en de patiënten nauwer te betrekken bij het beleid en de werking van beide ziekenhuizen om te komen tot betere transmuraie zorgtrajecten gericht op de noden van de patiënt.

Het bestuursorgaan van de VZW HHRM heeft het initiatief genomen om ten voordele van de VZW AZ DELTA met zetel te 8800 Roeselare, Rode-Kruistraat 20 RPR Gent -- afdeling Kortrijk BTW BE 0505.939,808 hierna genoemd de "Verkrijgende Vereniging" of " AZ DELTA" over te gaan tot een inbreng om niet van een bedrijfstak zoals hierna nader omschreven door de inbrengende Vereniging HHRM ten voordele van de Verkrijgende Vereniging AZ DELTA.

in het bijzonder heeft de Inbrengende Vereniging de intentie om de bedrijfstak Ziekenhuisactiviteit af te splitsen naar de Verkrijgende Vereniging middels inbreng om niet en dit in het kader van de fusie.

De voorgenomen inbrengverrichting (hierna ook genoemd de "Inbreng") omvat de inbreng om niet van de bedrijfstak Ziekenhuisactiviteit door de Inbrengende Vereniging in de Verkrijgende Vereniging hetzij van aile bestanddelen van het vermogen van de inbrengende Vereniging, activa en passiva, doch met uitsluiting van een aantal elementen zoals hierna nader omschreven en gedefinieerd als de Uitgesloten Vermogensbestanddelen,

De Inbrengende Vereniging heeft besloten de voorgestelde Inbreng te onderwerpen aan de regeling, omschreven in artikel 58 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de Verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale Verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna ook genoemd de "VZW-Wet") juncto de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van vennootschappen, zoals voorzien door artikel 670, tweede alinea, en artikel 770 van het Wetboek van vennootschappen, zodanig dat de Inbreng de gevolgen heeft die voorzien zijn in artikel 763 van het Wetboek van vennootschappen.

1A) RECHTSVORM, NAAM, DOEL OF DOELSTELLINGEN EN MAATSCHAPPELIJKE ZETEL VAN DE INBRENGENDE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MC1D 2.2

Luik B - Vervolg

1.de rechtsvorm:



De Inbrengende Vereniging is een Vereniging zonder winstoogmerk,

2, de imam:

De naam van de Inbrengende Vereniging luidt: "Heilig Hart Roeselare-Menen", afgekort "HHRM";

3. de zetel:

De zeteI is gevestigd te 8800 Roeselare, Kwadestraat 80.

het doel:

Het doel van de Inbrengende Vereniging luidt letterlijk als volgt:

De Vereniging heeft vanaf1januari 2016 tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het onderst unen van gezondheidsinstellingen,zmwel|nÓmz|mkten,o|odebejaardenzorg, dit in de ruimste zin van het woord, en het deelnemen aan het beleid en bestuur van bedoeIde instellingen en Verenigingen.

De Vereniging mag alle middelen aanwenden en alle activiteiten ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van haar doel bijdragen. Dit geldt onder meer voor het verstrekken van opleiding en bijscholing inzake gezondheidszorg. Dit geldt tevens voor research en wetenschappelijk ondeccuek, de organisatie van en deelname aan klinische studies, het organiseren van wetenschappelijke congressen symposia.

De Vereniging alle roerende goederen en waarden, alsmede dæ goederen of

zakelijke rechten venwerven, vervreemde, bezwaren, in huur geven, in huur nemen, ter beschikking stellen, personeel aanweNen, overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, ontlenen en beleggen, in rechte optreden, kortom, aile nuttige rechtshandelingen stellen en aile activiteiten uitoefenen, die in de ruimste zin tot de verwezenlijking van haar doel bijdragen.

De Vereniging kan ter bevordering realisatie van haar dme|, doch slechts op bijkomende wijze,

handelsdaden steIlen, enkel voor zover deze bijdragen tot de verwezenIijking van haar doel,

B) RECHTSVORM, NAAM, DOEL OF DOELSTELLINGEN EN MAATSCHAPPELIJKE2ETGLVAN DE

VERKRIJGENDE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

1.danophtsvonn:

De Verkrjgende Vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk,

2. de naam:

De naam van de Verkrijgende Vereniging luidt: "Algemeen Ziekenhuis Delta"in het kort "AZ DELTA".

3.dmzotek

De zetel is gevestigd te 8800 Roeselare, Rode-Kruisstraat, 20.

4. het doek

Het doel van de Verkrijgende Vereniging luidt letterlijk als volgt:

De heeft tot doel: het oprichten, inrichten, beheren en æxp|oitemn, of het bijdragen hhyrtue, van

één of meerdere ziekenhuizen en/of z|ekenhuimdiansten, alsmede van instellingen en diensten voor het verstrekken van vwoIzUnororg, ouderenzorg en gezondheidszorg in de breedste betekenis van het woord, met inbegrip van alle andere mcUWb»Kon, zoals het verstrekken van vorming en opleiding, wetenschappelijk ondoccook, enz., die rechtstreeks of onrechtstreeks tot hotvanmazen/Uken ervan kunnen bijdragen en dit met uitsluiting van enig winstoogmerk.

Dit kadert in een noodzaak om:

1° een gedifferentieerd aanbod te realiseren waarin meer zorgpakketten beschikbaar zUn, naadloos aansluitend bij de zorgbehoeften van de bevolking;

2° en een voldoende schaalgrootte te bereiken om de vereiste ervaring en deskundigheid te garanderen binnen een bedrijfseconomisch efficiënte omgeving en met een optimale inzet van personele middelen en van deskundig beheer;

3" en een multidisciplinaireire aan okmugo|Ühtwmahmndüaaonylu|tbUde|ntonsi8#hngwandazu[gwarleninÁ en Inzonderheid het toenemend technologische karakter ervan.

De vereniging zal tevens activiteiten van nonmmeodë(æ, industriële of8nmnci@e aard mogen verrichten dka

bijkomstig zijn aan de activiteiten zonder winsto rk. voor zover deze bijdragen tot het verwezenlijken van

het doel van de vereniging en kaderert in de wettelijke mogelijkheden.

2 BOEKHOUDKUNDIGE DATUM  DATUM VANAF WANNEER DE VERRICHTINGEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK DIE DE INBRENG DOET, BOEKHOUDKUNDIG WORDEN GEACHT TE ZIJN VERRICHT VOOR REKENING VAN DE VERKRIJGENDE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Alle verrichtingen van de InbrengendeVereniging die betrekking hebben op het ingebrachte vermogen zullen met ingang van 1'1.2015 boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht voor rekening van de Verkrijgende Vereniging.

Vanuit een juridisch standpunt zal de Inbreng eacht worden effect te ressorteren op de datum waarop de bevoegde organen zullen beraadslagen en beslissen over de goedkeuring van de lnbreng.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

3 OVER TE DRAGEN ACTIEF EN PASSIEF

De Inbreng de inbreng om niet door de Inbrengende in de Verkrijgende Vereniging van

aile bestanddelen van de bedrijfstak Ziekenhuisactiviteit van de Inbrengende Vereniging, hetzij aile activa en passive doch met ultsluiting van een aantal elementen zoals hierna nader omschreven en gedefinieerd als Uitgesloten Vermogensbestanddelen,



Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Voor beredeneerd uittreksel

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie akte voorstel van inbreng door VZW AZ DELTA dd 20.5.20951

Ver-behouden aan het Belgisch Staatsblad

MaU 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ALGEMEEN ZIEKENHUIS DELTA, AFGEKORT : AZ DEL…

Adresse
RODE-KRUISSTRAAT 20 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande