ALGEMENE ONDERNEMINGEN G. D'HOOGE EN ZOON

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ALGEMENE ONDERNEMINGEN G. D'HOOGE EN ZOON
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 405.254.518

Publication

10/01/2014
ÿþBijiagen trt,j hetB-eigisih- Staatsblutt -1íi1Q1720te= Arinëxés itü Nrónitëür tiéTgë

Voor" behoud

aan ht

Belgisi Staatsb

Ondernemingsar : 0405.254.518

Benaming

(voluit) : Algemene Ondernemingen G. D'Hooge en Zoon (verkort)

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 8660 De Panne, Frans Beerlan#laan 2

(volledig adres)

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD  WIJZIGING STATUTAIRE BEPALING INZAKE DE ONTBINDING EN VEREFFENING - VOLMACHT  COORDINATIE.

Blijkens akte verleden voor Notaris Serge Van Damme te De Panne op 23 december 2013, ter registratie aangeboden, heeft de Buitengewone Algemene Vergadering van de Naamloze Vennootschap Algemene Ondernemingen G. D'Hooge en Zoon met zetel te 8660 De Panne, Frans Beerlantlaan 2, volgende besluiten met eenparigheid van stemmen genomen:

EERSTE BESLUIT: KENNISNAME VAN HET VERSLAG VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

De buitengewone algemene vergadering neemt kennis van het verslag van de bijzondere algemene vergadering van 6 december 2013, die beslist heeft tot toekenning van een dividend, door onttrekking aan de beschikbare reserves, voor een bruto bedrag van ZEVENHONDERDZESENVEERTIGDUIZEND HONDERNDENELF EURO ELF EUROCENT (¬ 746.111,11), te verminderen met een bedrag van de roerende voorheffing van tien (10) procent, zijnde VIERENZEVENTIGDUIZEND ZESHONDERDENELF EURO ELF EUROCENT (¬ 74.611,11), in totaal ZESHONDERDEENENZEVENTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (¬ 671.500,00) netto-dividend.

TWEEDE BESLUIT: KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD

De buitengewone algemene vergadering besluit, in toepassing van artikel 537, 1e lid van het Wetboek van de inkomstenbelastingen, het kapitaal te verhogen met ZESHONDERDEENENZEVENTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (¬ 671.500,00) om het maatschappelijk kapitaal te brengen van DRIEHONDERDEENENZESTIGDUIZEND ACHTHONDERD EURO ZESTIG EUROCENT (¬ 361.800,60) op ÉÉN MILJOEN DRIEËNDERTIGDUIZEND DRIEHONDERD EURO ZESTIG EUROCENT (¬ 1,033.300,60), zonder creatie en uitgifte van nieuwe aandelen, doch mits verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

De voorschreven kapitaalverhoging geschiedt door inbreng in geld overeenstemmend met het nettodividend dat werd toegekend bij besluit van voormelde bijzondere algemene vergadering.

Op de kapitaalverhoging wordt volledig ingeschreven in geld door:

- de heer D'HOOGE Marc, die verklaart in te brengen in het maatschappelijk kapitaal de som van TWEEHONDERDDRIEËNTWINTIGDUIZEND NEGENHONDERD EURO (¬ 223.900,00);

- mevrouw D'HOOGE Dominique, die verklaart in te brengen in het maatschappelijk kapitaal de som van TWEEHONDERDDRIEËNTWINTIGDUIZEND ACHTHONDERD EURO (¬ 223.800,00);

- de heer D'HOOGE Christian, die verklaart in te brengen in het maatschappelijk kapitaal de som van TWEEEHONDERDDRIEËNTWINTIGDUIZEND ACHTHONDERD EURO (¬ 223.800,00).

Het globaal bedrag van de inbreng, zijnde ZESHONDERDEENENZEVENTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (¬ 671.500,00), werd volledig volstort op de bijzondere vennootschapsrekening BE68 7480 4025 7834 bij KBC BANK, kantoor Nieuwpoort, op naam van de naamloze vennootschap "ALGEMENE ONDERNEMINGEN G. D'HOOGE EN ZOON", zoals blijkt uit het bewijs van deponering de dato 20 december 2013, dat aan ondergetekende notaris is overhandigd om aan deze akte te worden gehecht.

DERDE BESLUIT: VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGING

De buitengewone algemene vergadering verzoekt ondergetekende notaris te akteren dat de kapitaalverhoging aldus verwezenlijkt is en dat het kapitaal aldus effectief is gebracht op ÉÉN MILJOEN DRIEËNDERTIGDUIZEND DRIEHONDERD EURO ZESTIG EUROCENT (¬ 1.033.300,60), en wordt vertegenwoordigd door ZESDUIZEND ZEVENHONDERDVIJFTIEN (6.715) gelijke aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, die ieder ÉÉN/ZESDUIZENDZEVENHONDERDVIJFTIENDE (116.715de) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de laatste htz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

1111111

~i~inow~mMiiiinn

x1401 860*

la ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NI

_

3 9 DEC. 2013

'

Mod Word 11.1

F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

VIERDE BESLUIT: WIJZIGING STATUTEN

De buitengewone algemene vergadering besluit, in uitvoering van de hiervoor genomen beslissingen, artikel vijf van de statuten op te heffen en volgende nieuwe tekst aan te nemen:

"ARTIKEL VIJF - KAPITAAL

Het kapitaal is vastgesteld op ÉÉN MILJOEN DRIEËNDERTIGDUIZEND DRIEHONDERD EURO ZESTIG EUROCENT (¬ 1.033.300,60).

Het is verdeeld in ZESDUIZEND ZEVENHONDERDVIJFTIEN (6.715) gelijke aandelen zonder nominale waarde, die ieder ÉÉN/ZESDUIZEND ZEVENHONDERDVIJFTIENDE (116.715de) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Voorkeurrecht

Het wettelijk voorkeurrecht voor de aandeelhouders is toepasselijk bij een kapitaalverhoging door inbreng in geld en bij de uitgifte van converteerbare obligaties en warrants.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, komt het gezegd recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, en pas bij niet-uitoefening door deze laatste aan de vruchtgebruiker,

Wanneer de raad van bestuur kennis heeft van de splitsing van de eigendom van aandelen in blote eigendom en vruchtgebruik, zal hij hen beiden in kennis stellen van de uitgifte en met de eventuele interesse van de vruchtgebruiker zal maar rekening gehouden worden in de mate dat de blote eigenaar geen gebruik maakt van zijn voorkeurrecht.

Het is de vruchtgebruiker wel toegelaten zijn interesse te doen blijken en dus zijn eventuele intekening afhankelijk te maken van een minimum aantal aandelen,

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, bekomt de intekenaar, zowel de blote eigenaar ais de vruchtgebruiker, de aandelen in volle eigendom.

Wanneer na het verstrijken van de termijn voor de uitoefening van het voorkeurrecht blijkt dat het recht van voorkeur niet integraal werd uitgeoefend, dan komt dit recht toe aan de aandeelhouders, die wel van hun recht gebruik gemaakt hebben naar evenredigheid van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, tenzij onder de aandeelhouders die geïnteresseerd zijn in de uitoefening van het bijkomende voorkeurrecht éénstemmig een andere verhouding is overeengekomen. Alleen wanneer ook laatstgenoemden geen aandelen meer wensen op te nemen en er dan nog aandelen niet zijn opgenomen, kunnen derden intekenen op de uit te geven nieuwe aandelen."

VIJFDE BESLUIT: WIJZIGING VAN DE STATUTEN INZAKE DE ONTBINDING EN VEREFFENING

De buitengewone algemene vergadering besluit de bepalingen van de statuten betreffende de ontbinding en vereffening te wijzigen en in overeenstemming te brengen met het Wetboek van Vennootschappen.

De buitengewone algemene vergadering besluit dienvolgens de bestaande tekst van de statuten betreffende de ontbinding en vereffening, zijnde artikel vijfentwintig, volledig op te heffen en te vervangen door een nieuwe bepaling waarvan de tekst luidt als volgt:

"ARTIKEL VIJFENTWINTIG - ONTBINDING  VEREFFENING

Ontbinding

De vennootschap kan steeds ontbonden worden.

De vennootschap is niet ontbonden door de faling, het onvermogen, de ontzetting of de dood van een der aandeelhouders.

Tenzij wordt geopteerd voor en de mogelijkheid bestaat om overeenkomstig het Wetboek Vennootschappen over te gaan tot ontbinding met onmiddellijke afsluiting van de vereffening in één akte zal de procedure van ontbinding en vereffening verlopen als hierna omschreven.

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door de raad van bestuur wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door de raad van bestuur wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Een afschrift van voormelde verslagen en de staat van activa en passiva wordt aan de aandeelhouders verzonden.

Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels voor een statutenwijziging.

Vóór de beslissing tot ontbinding van de vennootschap bij authentieke akte wordt vastgesteld, moet de notaris na onderzoek het bestaan en de externe wettigheid bevestigen van de rechtshandelingen en formaliteiten waartoe de vennootschap gehouden is. ln de akte dienen de conclusies van de commissaris, bedrijfsrevisor of accountant overgenomen te worden.

De aandeelhouders en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissingen van het bestuursorgaan en de algemene vergadering.

Vereffening

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

a

"

Voor-

behouden pan het Belgisch

Staatsblad

De benoeming van de vereffenaars ingevolge de beslissing van de algemene vergadering moet aan de Voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd, Vereffenaars wiens benoeming niet louter bevestigd maar tevens gehomologeerd moet worden treden pas in functie na het moment van de homologatie,

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van de aandeelhouders bijeenroepen wanneer aandeelhouders die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd,

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen verdelen de vereffenaars onder de aandeelhouders de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden. Zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Voormelde verplichtingen zijn niet van toepassing bij mogelijkheid tot ontbinding en afsluiting van de vereffening in één akte overeenkomstig het Wetboek Vennootschappen,"

ZESDE BESLUIT: VOLMACHT - COORDINATIE

De buitengewone algemene vergadering geeft opdracht en volmacht aan de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(Getekend) Notaris Serge Van Damme

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de akte dd.23112/2013

- de gecoördineerde tekst der statuten

- de notulen van de bijzondere algemene vergadering dd. 6/12/2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

26/07/2013 : VE013281
31/07/2012 : VE013281
18/01/2012 : VE013281
16/08/2011 : VE013281
06/07/2009 : VE013281
18/08/2008 : VE013281
06/09/2007 : VE013281
17/11/2006 : VE013281
05/07/2006 : VE013281
02/06/2005 : VE013281
01/06/2004 : VE013281
23/09/2003 : VE013281
28/02/2003 : VE013281
07/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 25.04.2015, NGL 31.08.2015 15558-0245-010
20/09/2001 : VE013281
05/06/1999 : VE013281
01/01/1995 : VE13281
18/02/1992 : VE13281
19/07/1988 : VE13281
01/01/1988 : VE13281
17/10/1987 : VE13281
01/01/1986 : VE13281
19/07/1985 : VE13281

Coordonnées
ALGEMENE ONDERNEMINGEN G. D'HOOGE EN ZOON

Adresse
FRANZ BEERLANTLAAN 2 8660 DE PANNE

Code postal : 8660
Localité : DE PANNE
Commune : DE PANNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande