ALIUS

Société en commandite simple


Dénomination : ALIUS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 840.363.062

Publication

28/10/2011
ÿþ Mod 2,0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD ter GRIFFIE der RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE BRUGGE (Afdeling Brugge)

'oP: 17 OKT. 2011

Griffie De griffier,

11,11,11.1116 1411211"

m

bet aa Be Sta.

----- ______-------O34O353O

Ondernemingsnr o

Benaming (voluit) : ALIUS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : Houthulststraat 6 - 8000 Brugge

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een onderhandse akte de dato 14 juni 2011 dat:

1. De heer STAELENS Pieter-Jan, geboren te Brugge op 10 augustus 1982, wonende te 8000 Brugge,', Houthulststraat 6, met nationaal nummer 82.08.10-109-11; hoofdelijk en voor het geheel aansprakelijke" vennoot, ook beherende vennoot genoemd;

2. De heer STAELENS Bart geboren te Brugge op 20 september 1957, wonende te 8200 Brugge (Sint-° Michiels), Koningin Astridlaan 66, met nationaal nummer 57.09.20-165.10; stille vennoot;

overeengekomen zijn om over te gaan tot de oprichting van een gewone commanditaire vennootschap,' waarvan zij de statuten als volgt worden vastgesteld:

L STATUTEN

Artikel 1: Rechtsvorm en benaming. - De vennootschap is opgericht als een burgerlijke vennootschap onder, de vorm van een gewone commanditaire vennootschap onder de benaming 'ALIUS". In alle akten, facturen,: aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere documenten van de vennootschap dient deze' benaming te worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "burgerlijke vennootschap onder de vorm van: gewone commanditaire vennootschap" of afgekort "Bv ovv Comm. V". In die stukken moet verder de zetel van; de vennootschap nauwkeurig worden aangewezen en het woord "rechtspersonenregister" of de initialen "RPR": vermeld worden, samen met de rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar zetel; heeft, gevolgd door het ondernemingsnummer.

Artikel 2: Beherende vennoot  Stille vennoot. - De heer Pieter-Jan STAELENS neemt deel aan de: oprichting als beherende vennoot. De heer Bart STAELENS neemt deel aan de oprichting als Stille vennoot.

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de: vennootschap. De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en geschriften van de. vennootschap en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 3. - Duur. - De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4. - Zetel. - De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8000 Brugge, Houthulststraat 6.

De zetel kan verplaatst worden naar om het even welke plaats in België mits naleving van de taalwetgeving, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering, die in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad moet worden: bekendgemaakt. De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, bestuurs- en uitbatingszetels, agentschappen en bijhuizen, bureaus en stapelhuizen inrichten, waar en wanneer zij het nodig acht, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering.

Artikel 5.  Maatschappelijk doel. - De vennootschap heeft tot doel:

1. Het bevorderen van de uitoefening van het beroep ais advocaat in het algemeen, alsmede van dit van. scheidsrechter, jurisconsult, gerechtelijk mandataris, bemiddelaar, bestuurder, vereffenaar en curator, het''. uitoefenen van gerechtelijke opdrachten en aile activiteiten welke deontologisch verenigbaar zijn met het beroep" van advocaat.

2. De aankoop, het huren en/of leasen van alle apparatuur en begeleidende accommodaties inclusief: ' gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, welke dienstig kan zijn voor het bevorderen van; de uitoefening van het beroep van advocaat.

3. Het scheppen van de mogelijkheden om de advocaat-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in de: juridische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande uitoefening van het beroep van advocaat te: bevorderen.

4. Het inrichten van de algemene diensten en secretariaten welke nuttig of nodig kunnen zijn voor het; bevorderen van de uitoefening van de activiteit van advocaat.

Op de laatste blz. van Luik B versnelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

5. Het organiseren van cursussen en het geven van lessen in verband met alle mogelijke juridische disciplines, Belgische en buitenlandse.

6. Ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, het scheppen van een kwader waarbinnen, door uitbreiding met andere advocaat-vennoten, de gezamenlijke uitoefening van het beroep en alle andere activiteiten die hiermee deontologisch verenigbaar zijn wordt bevorderd.

7. Het verlenen van juridisch, financieel, fiscaal en bedrijfseconomisch advies en diensten aan private of openbare rechtspersonen en vennootschappen, en dit in de hoedanigheid van advocaat.

8. Het inrichten, in de hoedanigheid van advocaat, van lessen, stages, seminaries in de betrokken domeinen, voor eigen rekening of voor rekening van derden.

9. Het verwerven, beheren en rentabiliseren van een onroerend patrimonium, door het aan- en verkopen, huren en verhuren, verkavelen, opsplitsen van onroerende goederen, of het verkrijgen en verlenen van enig welke zakelijke rechten.

10. Het verwerven en beheren van een roerend patrimonium door het beleggen in, aan- en verkopen van, ter beschikking stellen en verhuren van enig welke lichamelijke roerende goederen (kunst, antiek, etc.), door het beleggen in en beheren van gelden, rekeningen, effecten en waarden in de meest brede zin.

11. De vennootschap kan ten behoeve van het beheer van haar patrimonium belangen nemen door inbreng, fusie, inschrijving of op gelijk welke andere wijze, in alle zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met om het even welk doel.

12. De vennootschap kan ten behoeve van het beheer van haar patrimonium bestuursopdrachten nemen in andere vennootschappen en ondernemingen.

13. Het doel zal uitgeoefend worden en nagestreefd door middel van de organen van de vennootschap en onder de toepassing van de reglementering geldend in de balie te Brugge en van de Orde van Vlaamse Balies.

14. De deontologie maakt deel uit van de statuten.

15. De vennootschap mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven.

16. Zij zal in het kader van haar werkzaamheden alle onroerende en roerende verrichtingen mogen stellen die nodig zijn of nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking van haar doel en het behoud van haar patrimonium en dit in de meest brede zin.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering op de wijze zoals voorzien door het Wetboek van Vennootschappen.

Deze opsomming is verklaren en niet beperkend en moet verstaan worden in de meest uitgebreide betekenis, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar doel.

Artikel 6.  Kapitaal en aandelen

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfhonderd euro (2.000,00 EUR), vertegenwoordigd door honderd (10) aandelen, die elk één/tiende (1/10de) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het wordt volledig gevormd door inbrengen in geld, waartoe de vennoten zich als volgt verbinden :

- De Heer Pieter-Jan STAELENS: duizend achthonderd euro, hetzij: 1.800,00 EUR

- De Heer Bart STAELENS: tweehonderd euro, hetzij: 200,00 EUR

Als vergoeding voor deze inbrengen ontvangen de vennoten volgend aantal aandelen :

-De Heer Pieter-Jan STAELENS: negen (9) aandelen;

-De heer Bart STAELENS: één (1) aandeel;

Artikel 7. - De oprichters verklaren dat voor de vennootschap in oprichting een bankrekening werd geopend bij Kredietbank met nummer BE54 7380 3326 8897.

Artikel 8.  Afstand van aandelen bij leven en overdracht bij overlijden.

De aandelen van een beherende of stille vennoot mogen op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met goedvinden van alle beherende vennoten en met instemming van ten minste twee/derden der stille vennoten.

De aandelen van een stille vennoot moeten daarenboven eerst aangeboden worden aan de beherende vennoten (desgevallend in verhouding tot hun participatie), die gedurende een termijn van ten minste één maand van een voorkooprecht genieten. Oefenen zij dit niet, of niet volledig uit, dan kan het volledige aandelenpakket vrij overgedragen worden of overgaan mits de goedkeuring wordt bekomen zoals hiervoor bepaald.

Voortzettingsbeding. - Het overlijden, het ontslag, de afzetting, de onbekwaamverklaring, het faillissement, de verhindering of de afwezigheid van een zaakvoerder of een beherend vennoot heeft niet van rechtswege de ontbinding van de vennootschap tot gevolg welke, bij gebrek aan aanwijzing in de statuten van een zaakvoerder-opvolger, zal verdergezet worden onder het bestuur van de overige zaakvoerders of, bij gebrek aan zaakvoerders, onder het bestuur van beherende vennoten welke alsdan van rechtswege zaakvoerder warden tenzij zij met éénparigheid van stemmen één van hen als zaakvoerder aanwijzen.

Bij volledig gebrek aan beherende vennoten of zaakvoerders die in de opvolging kunnen voorzien en bij gebrek aan statutaire regeling van de opvolging blijft deze vennootschap voortbestaan en kan, op initiatief van elke stille vennoot, een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen worden teneinde een nieuwe zaakvoerder aan te duiden. Inmiddels kan elke stille vennoot, bij wijze van zaakwaarneming, conform artikel 208 van het Wetboek van Vennootschappen als voorlopige bewindvoerder worden aangesteld teneinde de dringende zaken van louter beheer te verrichten zonder dat hij hierdoor zijn hoedanigheid van stille vennoot verliest doch mits hij bij elke rechtshandeling duidelijk kenbaar maakt dat hij enkel als voorlopig bewindvoerder optreedt en mits hij binnen de vijftien dagen na zijn aanstelling de algemene vergadering samenroept teneinde met inachtneming van de regels geldend voor wijziging der statuten, te besluiten hetzij tot aanwijzing van tenminste één nieuwe beherende vennoot, hetzij tot de ontbinding van de vennootschap, hetzij tot de omzetting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

5. Het organiseren van cursussen en het geven van lessen in verband met alle mogelijke juridische disciplines, Belgische en buitenlandse.

6. Ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, het scheppen van een kwader waarbinnen, door uitbreiding met andere advocaat-vennoten, de gezamenlijke uitoefening van het beroep en alle andere activiteiten die hiermee deontologisch verenigbaar zijn wordt bevorderd.

7, Het verlenen van juridisch, financieel, fiscaal en bedrijfseconomisch advies en diensten aan private of openbare rechtspersonen en vennootschappen, en dit in de hoedanigheid van advocaat.

8. Het inrichten, in de hoedanigheid van advocaat, van lessen, stages, seminaries in de betrokken domeinen, voor eigen rekening of voor rekening van derden.

9. Het verwerven, beheren en rentabiliseren van een onroerend patrimonium, door het aan- en verkopen, huren en verhuren, verkavelen, opsplitsen van onroerende goederen, of het verkrijgen en verlenen van enig welke zakelijke rechten.

10. Het verwerven en beheren van een roerend patrimonium door het beleggen in, aan- en verkopen van, ter beschikking stellen en verhuren van enig welke lichamelijke roerende goederen (kunst, antiek, etc.), door het beleggen in en beheren van gelden, rekeningen, effecten en waarden in de meest brede zin.

11. De vennootschap kan ten behoeve van het beheer van haar patrimonium belangen nemen door inbreng, fusie, inschrijving of op gelijk welke andere wijze, in alle zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met om het even welk doel.

12. De vennootschap kan ten behoeve van het beheer van haar patrimonium bestuursopdrachten nemen in andere vennootschappen en ondernemingen.

13. Het doel zal uitgeoefend worden en nagestreefd door middel van de organen van de vennootschap en onder de toepassing van de reglementering geldend in de balie te Brugge en van de Orde van Vlaamse Balies.

14. De deontologie maakt deel uit van de statuten.

15. De vennootschap mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven.

16. Zij zal in het kader van haar werkzaamheden alle onroerende en roerende verrichtingen mogen stellen die nodig zijn of nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking van haar doel en het behoud van haar patrimonium en dit in de meest brede zin.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering op de wijze zoals voorzien door het Wetboek van Vennootschappen.

Deze opsomming is verklaren en niet beperkend en moet verstaan worden in de meest uitgebreide betekenis, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar doel.

Artikel 6.  Kapitaal en aandelen

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfhonderd euro (2.000,00 EUR), vertegenwoordigd door honderd (10) aandelen, die elk één/tiende (1/1Ode) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het wordt volledig gevormd door inbrengen in geld, waartoe de vennoten zich als volgt verbinden :

- De Heer Pieter-Jan STAELENS: duizend achthonderd euro, hetzij: 1.800,00 EUR

- De Heer Bart STAELENS: tweehonderd euro, hetzij: 200,00 EUR

Als vergoeding voor deze inbrengen ontvangen de vennoten volgend aantal aandelen :

-De Heer Pieter-Jan STAELENS: negen (9) aandelen;

-De heer Bart STAELENS: één (1) aandeel;

Artikel 7. - De oprichters verklaren dat voor de vennootschap in oprichting een bankrekening werd geopend bij Kredietbank met nummer jxxx].

Artikel 8.  Afstand van aandelen bij leven en overdracht bij overlijden.

De aandelen van een beherende of stille vennoot mogen op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met goedvinden van alle beherende vennoten en met instemming van ten minste twee/derden der stille vennoten.

De aandelen van een stille vennoot moeten daarenboven eerst aangeboden worden aan de beherende vennoten (desgevallend in verhouding tot hun participatie), die gedurende een termijn van ten minste één maand van een voorkooprecht genieten. Oefenen zij dit niet, of niet volledig uit, dan kan het volledige aandelenpakket vrij overgedragen worden of overgaan mits de goedkeuring wordt bekomen zoals hiervoor bepaald.

Voortzettingsbeding. - Het overlijden, het ontslag, de afzetting, de onbekwaamverklaring, het faillissement, de verhindering of de afwezigheid van een zaakvoerder of een beherend vennoot heeft niet van rechtswege de ontbinding van de vennootschap tot gevolg welke, bij gebrek aan aanwijzing in de statuten van een zaakvoerder-opvolger, zal verdergezet worden onder het bestuur van de overige zaakvoerders of, bij gebrek aan zaakvoerders, onder het bestuur van beherende vennoten welke alsdan van rechtswege zaakvoerder worden tenzij zij met éénparigheid van stemmen één van hen als zaakvoerder aanwijzen.

Bij volledig gebrek aan beherende vennoten of zaakvoerders die in de opvolging kunnen voorzien en bij gebrek aan statutaire regeling van de opvolging blijft deze vennootschap voortbestaan en kan, op initiatief van elke stille vennoot, een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen worden teneinde een nieuwe zaakvoerder aan te duiden. Inmiddels kan elke stille vennoot, bij wijze van zaakwaarneming, conform artikel 208 van het Wetboek van Vennootschappen als voorlopige bewindvoerder worden aangesteld teneinde de dringende zaken van louter beheer te verrichten zonder dat hij hierdoor zijn hoedanigheid van stille vennoot verliest doch mits hij bij elke rechtshandeling duidelijk kenbaar maakt dat hij enkel als voorlopig bewindvoerder optreedt en mits hij binnen de vijftien dagen na zijn aanstelling de algemene vergadering samenroept teneinde met inachtneming van de regels geldend voor wijziging der statuten, te besluiten hetzij tot aanwijzing van tenminste één nieuwe beherende vennoot, hetzij tot de ontbinding van de vennootschap, hetzij tot de omzetting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

in een andere rechtsvorm waarbij de aansprakelijkheid der vennoten beperkt blijft tot hun inbreng. Elke stille vennoot kan ook om de aanstelling van een voorlopige bewindvoerder verzoeken aan de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is, overeenkomstig artikel 208 van het Wetboek van Vennootschappen. Door om het even welke stille vennoot kan rechtstreeks een dergelijke algemene vergadering worden samengeroepen met zelfde agenda als hogergezegd. Heeft bedoelde buitengewone algemene vergadering niet plaatsgevonden binnen de negentig dagen na het overlijden, het ontslag, de afzetting, de onbekwaamverklaring, het faillissement, de verhindering of de afwezigheid van de laatste zaakvoerder of beherende vennoot of wordt deze buitengewone algemene vergadering geheven zonder dat tot een besluit is gekomen dan is de vennootschap van rechtswege ontbonden. De vennootschap zal noch van rechtswege, noch gerechtelijk ontbonden zijn door de vereniging van alle aandelen in één hand. Opdat de aldus éénhoofdig geworden vennootschap haar eigenheid als commanditaire vennootschap zou bewaren dient de enige vennoot, als hij beherende vennoot is, binnen de zestig dagen één of meer van zijn aandelen over te dragen aan een derde, die stille vennoot zal zij, tenzij hij verkiest de vennootschap om te zetten in een andere rechtsvorm die éénhoofdig kan bestaan. ls de overblijvende vennoot een stille vennoot en wenst hij de vennootschap verder te zetten dan verliest hij als enige aandeelhouder deze hoedanigheid en wordt hij aanzien als beherende vennoot met onbeperkte aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de vennootschap tenzij hij binnen de zestig dagen één of meerder van zijn aandelen overdraagt aan een derde, die bij besluit van de buitengewone algemene vergadering wordt aangewezen als beherende vennoot tenzij hij verkiest de vennootschap om te zetten in een andere rechtsvorm die éénhoofdig kan bestaan.

Artikel 9. - Waarde van de aandelen en hun betaling. - Tenzij de vennoten er eenparig anders over beslissen, wordt de waarde van een aandeel elk jaar door de gewone algemene vergadering bepaald, na goedkeuring van de balans. De waarde van een aandelen zal in de loop van het boekjaar niet kunnen gewijzigd worden tenzij de algemene vergadering van de vennoten er anders over beslist volgens de regels vereist voor wijziging der statuten. De bepaalde prijs is betaalbaar binnen een termijn van maximum zes maanden. De verkoopprijs van een aandeel is gelijk aan de werkelijke waarde ervan op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige in gemeen overleg aangewezen of, bij gebreke aan overeenstemming door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de deskundige staat geen enkele rechtsmiddel open. De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

Artikel 10. - De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoten.

De zaakvoerders vertegenwoordigen, ieder afzonderlijk, de vennootschap in en buiten rechte en zijn bevoegd alle daden van bestuur en beschikking te verrichten binnen het kader van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering der vennoten bevoegd is. De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen, op voorwaarde dat deze laatsten geen stille vennoten zijn. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen bij een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtname van de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten zoals hierna in artikel 10 bepaald.

Aan de beherende vennoten en zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een bezoldiging worden toegekend waarvan het bedrag jaarlijks door de algemene vergadering wordt vastgesteld. Wordt tot statutair zaakvoerder voor onbepaalde duur aangesteld: de heer Pieter-Jan STAELENS, voornoemd.

Artikel 11. - Rechten en plichten van vennoten en erfgenamen

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in de zaken van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de maatschappelijke zetel kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap onverminderd de toepassing van de wet op de commissarissen. De erfgenamen en legatarissen van aandelen of de schuldeisers van een vennoot, minderjarigen en onbekwamen inbegrepen, zullen, onder geen enkele voorwendsel, het leggen van zegels kunnen eisen op de goederen en waarden van de vennootschap of om inventaris kunnen verzoeken, noch er de verdeling af licitatie van vorderen, noch zich op enige wijze mengen in het bestuur van de vennootschap.

Artikel 12.  Algemene vergadering. - De jaarvergadering heeft plaats de eerste zaterdag van de maand juni om elf uur. Indien deze dag een zon- of wettelijke feestdag is op de eerstvolgende werkdag, zelfde uur. Al de jaarvergaderingen worden gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap. De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen warden gehouden op de dag en het uur aangewezen in de uitnodiging. De beherende vennoten, de zaakvoerders of de commissarissen zullen de algemene vergadering op de maatschappelijke zetel of in elk andere plaats bepaald bij gemeenschappelijk akkoord, kunnen bijeenroepen telkens zij het nuttig oordelen voor de vennootschap. De beherende vennoten en de zaakvoerders zijn verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de tien dagen na een daartoe strekkend verzoek van een vennoot (of vennoten) die ten minste éénvijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigt(en). Dit verzoek dient schriftelijk te gebeuren met opgave van de te behandelen onderwerpen gericht aan één van de beherende vennoten of zaakvoerder(s). De vennoten worden uitgenodigd tot de algemene vergadering door middel van een gewone brief ten minste vijf werkdagen voor de vergadering verzonden naar hun adres zoals dit in het vennootschapsregister is vermeld. De oproeping vermeldt de agenda van de vergadering. De algemene vergadering kan niet geldig beraadslagen noch besluiten dan wanneer alle beherende vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn en minstens de meerderheid der stille vennoten. Alle besluiten worden genomen met éénparigheid van stemmen van de beherende vennoten en met gewone

do

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

meerderheid van de stille vennoten. Elk aandeel geeft recht op één stem. De algemene vergadering der

vennoten is bevoegd om te beraadslagen en besluiten te nemen over:

-de vaststelling van de jaarrekening;

-de bestemming van de beschikbare winst;

-de wijziging van statuten;

-de benoeming, het ontslag, de décharge van de beherende vennoten en zaakvoerders;

-de vaststelling van de vergoeding van de beherende vennoten en zaakvoerders evenals het instellen van

de vennootschapsvordering tegen hen;

-de vrijwillige ontbinding en vereffeningstelling van de vennootschap.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en bijgehouden.

Artikel 13.  Boekjaar. - Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder

jaar.

Artikel 14. - Bestemming van het resultaat. - Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle

lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken maakt de zuivere winst van

de vennootschap uit. De algemene vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de bestemming van de

winst.

Artikel 15. - Ontbinding en vereffening. - De vennootschap wordt ontbonden door een besluit van de

algemene vergadering genomen met inachtneming van de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten zoals

hiervoor in artikel 10 bepaald. Bij ontbinding van de vennootschap geschiedt de vereffening door één of meer

" vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering welke slechts in functie treden na bevestiging van hun benoeming door de rechtbank van koophandel conform de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 16. - Voor al wat niet uitdrukkelijk gereld is in onderhavige statuten wordt verwezen naar het Wetboek' van Vennootschappen.

Artikel 17. - Ieder vennoot die in het buitenland woont of wiens woonplaats onbekend is wordt geacht voor gans de duur hiervan woonplaats te hebben gekozen in de zetel der vennootschap waar alle mededelingen betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan.

I l . OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar: het eerste boekjaar loopt vanaf neerlegging ter griffie van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte tot eenendertig december tweeduizend en elf.

Eerste jaarvergadering: de eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar tweeduizend en twaalf. Aanvaarding mandaat: de hogergenoemde zaakvoerder verklaart zijn mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich tegen de aanvaarding ervan verzet.

Overname verbintenissen: Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de comparanten naar aanleiding van onderhavige oprichting dat de vennootschap aile verbintenissen bekrachtigt en overneemt door één der comparanten aangegaan op naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 2 § 4 van het Wetboek van Vennootschappen, en dit sedert één oktober tweeduizend en tien.

Getekend,

Pieter-Jan STAELENS, beherende vennoot-zaakvoerder

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ALIUS

Adresse
HOUTHULSTSTRAAT 6 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande