ANTIQUES & ARTS INTERNATIONAL

Société en commandite simple


Dénomination : ANTIQUES & ARTS INTERNATIONAL
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 564.800.415

Publication

21/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Deze inbreng in geld, voor een bedrag van 11 4.000 wordt gedaan door comparant sub 4, waarvoor deze een

participatie in het kapitaal van de vennootschap in verhouding tot zijn inbreng bekomt, hetzij 40 % van het

kapitaal van de vennootschap.

TITEL II: STATUTEN

Artikel 1: Rechtsvorm  naam  kapitaal

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Omzetting van de vennootschap naar een andere rechtsvorm is slechts mogelijk door een besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met naleving van de bijzondere vorm en meerderheidsvereisten voorgeschreven door de artikelen 167 en 168 van de vennootschappenwet waarbij de gecommanditeerde vennoten de omzetting goedkeuren. Daarenboven is het unaniem akkoord van alle vennoten vereist indien de vennootschap langer dan twee jaar bestaat of indien de beperkte aansprakelijkheid van de stille vennoten in de nieuwe rechtsvorm wordt opgeheven. De naam van de vennootschap luidt  ANTIQUES & ARTS INTERNATIONAL . Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 11 10.000 en wordt vertegenwoordigt door 10 aandelen op naam met elke een nominale waarde van 11 1.000.

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap wordt in om het even welke plaats binnen de landsgrenzen gevestigd bij besluit van de zaakvoerder(s).

Artikel 3: Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur. Aan de duur van de vennootschap kan op elk ogenblik een einde worden gesteld, waardoor de vennootschap ontbonden wordt bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de voorschriften opgelegd aan een statutenwijziging en mits akkoord van de zaakvoerder.

Artikel 4: Doel

De vennootschap heeft tot doel voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, prestaties te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

- de invoer, uitvoer, de kleinhandel en groothandel in antiek, kunst, brocante, inboedels en collecties in de breedste zin;

- het houden van een kunstgalerij;

- het inrichten en organiseren van veilingen, tentoonstellingen, vertoningen, feesten;

- het deelnemen aan kunst- en antiekbeurzen in binnen- en buitenland;

- het verrichten van schattingen, expertises, studiewerk en research betreffende antiek en kunst in opdracht van derden;

- de verkoop van antiek en kunst via webwinkels;

- tussenpersoon in de handel;

- organiseren van activiteiten die bovenstaande activiteiten en diensten ondersteunen.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of, op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven. Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of kan bijdragen tot de realisatie ervan. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op elke daartoe dienstige wijze die zij het best geschikt acht. In het algemeen kan zij alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

Artikel 5: Vennoten

De natuurlijke of rechtspersonen, houders van aandelen van de vennootschap, die zich slechts verbinden tot beloop van hun inbreng, zijn de commanditaire of stille vennoten. Hun verbintenis blijkt uit en is het gevolg van hun aandeelhouderschap.

De gecommanditeerde vennoot (beherende vennoot) is deze aandeelhouder die zich bij uitdrukkelijk statutair beding met de vennootschap hoofdelijk en onbeperkt verbindt jegens derden. Deze verbintenis blijkt uit en is het gevolg van de hem in deze statuten toegekende en door hem aangenomen hoedanigheid.Het overlijden, de onbekwaamverklaring of het kennelijk onvermogen van een beherende vennoot heeft niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg.

Artikel 6: Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders. Deze zaakvoerders dienen gecommanditeerde vennoten te zijn en worden statutair benoemd.

Als zaakvoerder van de vennootschap wordt hierbij aangeduid:

- de heer Ronny Dumonceau, met woonplaats te 9500 Geraardsbergen, Felicien Cauwelstraat 1;

- de heer Philippe Van Melle, met woonplaats te 9830 Sint-Martens-Latem, Elsakkerweg 20;

Bevoegdheid en aansprakelijkheid

De zaakvoerder is bevoegd om alles te doen wat nodig is of dienstig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren met uitzondering van die verrichtingen of besluiten, waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering van aandeelhouders bevoegd is.De zaakvoerder is persoonlijk, onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap.

Binnen de perken van het vennootschapscontract, d.w.z. voor zover zijn/haar handelingen stroken met de doelomschrijving, vervult hij/zij zijn opdracht en bepaalt hij/zij het beleid van de vennootschap zonder dat de algemene vergadering hem ter zake richtlijnen kan opleggen. Stelt hij handelingen namens de vennootschap en gaat hij verbintenissen aan die vallen buiten het doel van de vennootschap, dan is de vennootschap niettemin

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

verbonden, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of, er, gezien de omstandigheden niet onkundig van kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in alle handelingen en buiten rechte.

Verslag van de zaakvoerder

De besluiten van de zaakvoerder worden met een bondig verslag van de overwegingen die eraan voorafgingen genotuleerd in een daartoe bestemd register. Deze notulen worden na goedkeuring getekend door de bij de besluitvorming betrokken zaakvoerder.

Vergoeding

De algemene vergadering kan aan de zaakvoerder een vergoeding toekennen die de vorm kan hebben van een vaste bezoldiging die bij de bedrijfskosten van de vennootschap wordt geboekt. Daarnaast kan de algemene vergadering aan de zaakvoerder een tantième toekennen.

Artikel 7: Controle

Elke vennoot individueel heeft, wat de controle betreft, dezelfde onderzoeksbevoegdheid van een commissaris. Artikel 8: Algemene vergadering

De algemene vergadering neemt beslissingen over alle onderwerpen die krachtens de wet en de statuten tot haar bevoegdheid behoren. Haar beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen. Artikel 9: De gewone en buitengewone algemene vergadering

De gewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of in de plaats aangewezen in de uitnodiging. Deze jaarvergadering wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand juni te 10.00 uur. De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en het uur aangewezen in de uitnodigingen.

Artikel 10: Stemming

Elk aandeel geeft recht op één stem. Het stemrecht verbonden aan niet volgestorte aandelen waarvan de opgevraagde stortingen niet voldaan zijn, is geschorst. Evenzo zijn alle rechten verbonden aan de aandelen waarin meerdere aandeelhouders gerechtigd zijn, hetzij als onverdeelde medeëigenaar, hetzij als vruchtgebruiker en naakte eigenaar, geschorst, zolang alle medegerechtigden niet één van hen of een derde schriftelijk hebben aangewezen om jegens de vennootschap de eraan verbonden rechten uit te oefenen. Worden de betrokkenen het niet eens over een dergelijke aanwijzing, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om in hun gezamenlijk belang de bedoelde rechten uit te oefenen. Behoort het bestuur over de aandelen gezamenlijk toe aan in gemeenschap gehuwde echtgenoten en raken deze het niet eens over de uitoefening van de betreffende rechten, dan worden deze eveneens geschorst tot de vrederechter één van beide zal hebben gemachtigd tot de individuele uitoefening ervan.

Artikel 11: Meerderheid

In beginsel worden alle beslissingen met gewone meerderheid van stemmen genomen.

Artikel 12: Voorkeurrecht en voorkooprecht

De aandeelhouders kennen elkaar een voorkeurrecht en een voorkooprecht toe in geval één van hen zijn/haar aandelen wenst over te dragen of te vervreemden, en dit overeenkomstig de modaliteiten voorzien in de Vennootschappenwet.

Artikle 13: Aanwezigheid van de zaakvoerder

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien de zaakvoerder aanwezig of vertegenwoordigd is. Enkel wanneer de algemene vergadering dient te besluiten over de voortzetting of omzetting van de vennootschap naar aanleiding van het wegvallen van de enige zaakvoerder, tevens enige aandeelhouder gecommanditeerde vennoot, vervalt de hiervoor opgelegde aanwezigheidsvereiste en kan de algemene vergadering geldig besluiten zonder dat de gecommanditeerde vennoot aanwezig is.

Artikel 15: Boekjaar  jaarrekening

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken gesloten en maakt de zaakvoerder een inventaris op van het vermogen van de vennootschap. In de inventaris worden alle bezittingen, tegoeden en schulden van de vennootschap opgenomen

Artikel 16: Verdeling van het resultaat  reservering

Het batig saldo van de resultatenrekening, waarnaar de balans verwijst vormt de netto-winst van de

vennootschap. Deze winst wordt als volgt verdeeld, respectievelijk gereserveerd. Het saldo van de winst is ter beschikking van de algemene vergadering die enkel met het akkoord van de zaakvoerder de bestemming kan bepalen.

Artikel 17: Ontbinding  Vereffening

Het faillissement, de ontbinding of het ontslag van de zaakvoerder heeft niet van rechtswege de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. De vennootschap wordt niet van rechtswege, noch gerechtelijk ontbonden door het enkel feit van de vereniging van alle aandelen in één hand. Opdat de aldus eenhoofdig geworden vennootschap haar eigenheid als commanditaire vennootschap zou bewaren, dient de enige vennoot, als hij gecommanditeerde vennoot is, binnen de 30 dagen één of meer van zijn aandelen over te dragen aan een stille vennoot. Anderszins dient hij, om het vermogen van de rechtspersoon te handhaven, als onderscheiden van zijn eigen vermogen, de vennootschap om te zetten in een andere vennootschapsvorm die eenhoofdig kan bestaan. Is de overblijvende aandeelhouder een stille vennoot, en wenst hij de vennootschap verder te zetten, dan verliest hij als enige aandeelhouder deze hoedanigheid en wordt hij aanzien als gecommanditeerde vennoot met onbeperkte aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de vennootschap tenzij hij binnen 30 dagen één of meerdere van zijn aandelen overdraagt aan een derde, die bij besluit van een buitengewone algemene vergadering wordt aangewezen als gecommanditeerde vennoot tenzij hij besluit de vennootschap om te zetten in een vennootschap die eenhoofdig kan bestaan.De vennootschap blijft na haar ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan, ook wanneer tot ontbinding is besloten door de enige overblijvende

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

aandeelhouder, tenzij deze uitdrukkelijk alle activa van de vennootschap in zijn vermogen opneemt en bevestigt persoonlijk in te staan voor alle schulden van de vennootschap, waardoor de vereffening meteen gesloten is. De vennootschap die in vereffening is, bestaat enkel nog met het oog op haar vereffening en haar duurtijd, die onbepaald is, zal eindigen bij de afsluiting ervan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Met het oog op de vereffeningsactiviteiten benoemt de algemene vergadering mits akkoord van de gecommanditeerde vennoot één of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen verbinden en vertegenwoordigen en geeft aan hoe zij de vereffening tot een goed einde moeten brengen. Worden geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die ingevolge de ontbinding automatisch uittredend is, van rechtswege vereffenaar. Hij handelt alsdan namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze als wanneer hij optrad in zijn hoedanigheid van zaakvoerder, en heeft de bevoegdheden om de verrichtingen te stellen opgesomd in de artikelen 181,183 van de Vennootschappenwet, zonder dat hij daartoe een voorafgaandelijke machtiging van de algemene vergadering behoeft. Zijn aanstelling geldt, behoudens ontslag door de algemene vergadering of door hem aangeboden, voor onbepaalde duur en tot beëindiging van zijn opdracht.

Artikel 18: Geschillen  Bevoegdheid

Voor alle geschillen tussen de vennootschap, haar aandeelhouders, obligatiehouders, bestuurders en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering van deze statuten, zijn alleen de rechtbanken van in het rechtsgebied van de zetel van de vennootschap bevoegd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet.

Artikel 19: Woonstkeuze

Elke in het buitenland gedomicilieerde aandeelhouder op naam, obligatiehouder op naam, bestuurder, directeur of eventuele commissaris of vereffenaar, die geen aan de vennootschap geldige betekende woonplaats gekozen heeft in België, wordt geacht de woonplaats te hebben gekozen op de zetel van de vennootschap, waar hun alle akten geldig kunnen worden betekend of aangezegd, terwijl de vennootschap geen andere verplichting heeft dan ze ter beschikking te houden van de bestemmeling.

TITEL III OVERGANGS-EN SLOTBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar begint vanaf 1 oktober 2014 en eindigt op 31 december 2015.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2016.

3. Overeenkomstig artikel 13bis van de vennootschappenwet verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en dat zij alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien, overneemt.

4. De voornoemde gecommanditeerde vennoten verklaren hun mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich daartegen verzet.

5. Het mandaat van gecommanditeerde vennoot is onbezoldigd.

Opgemaakt te Harelbeke, op 1 oktoberr 2014, in drie exemplaren, waarbij elke partij erkent één exemplaar te

hebben ontvangen en één bestemd is voor de registratie.

De zaakvoerder

Mr. Ph. Van Melle

Coordonnées
ANTIQUES & ARTS INTERNATIONAL

Adresse
DEERLIJKSESTRAAT 45, BUS E 8530 HARELBEKE

Code postal : 8530
Localité : HARELBEKE
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande