APO@WZC

Association sans but lucratif


Dénomination : APO@WZC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.950.327

Publication

27/03/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : SçO

Benaming

(voluit) APO@WZC

11

II

II

bec aar Belç Staal'

1

NEERGELEGD

14. 03. 2014

FfECHTEMOPHANDEL

UK

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: 8500 Kortrijk Zwevegemsestraat 39

Onderwerp akte Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Xavier Van den Weghe te Zulte op 11 maart 2014, neergelegd ter registratie, dat:

1. De heer VAN GENECHTEN Geert Lutgarde Alfons, geboren te Wilrijk op 9 december 1969, wonende te' 2540 Hove, Lintsesteenweg 3.

2. Mevrouw GRYSPEERDT Els Maria André Sylvère Cornelia, geboren te Brugge op 1 april 1967, wonende te 8647 Lo-Reninge, Oude Eiermarkt 3;

3. Mevrouw LOOSVELDT Nathalie Mary William Monica, geboren te Deinze op 31 juli 1971, wonende te, 8790 Waregem, Vijfseweg 95;

4. De heer OPSOMER Frank Marie Georges Jozef, geboren te Leuven op 6 december 1960, wonende te, 8790 Poperinge, Vlarningstraat 9;

5., De heer SIMONS Bjeirn Joanna Jacobus, geboren te Kapellen op 4 juli 1979, wonende te 2070 Zwijndrecht, Statiestraat 131.

6, de naamloze vennootschap "Apotheek Antverpia" met zetel te 2540 Hove, Boechoutsesteenweg, 13, ondernemingsnummer 0.404.751.702, vertegenwoordigd door de gedelegeerd bestuurder, de heer Geert Van Genechten, voornoemd, benoemd bij algemene vergadering en opvolgende raad van bestuur in datum van 18 februari 2013, bekend gemaakt in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad onder nummer 2013-03-19-044809

Ondergetekende verzocht hebben een vereniging zonder winstoogmerk met als benaming "APO@WZC" op te stellen, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL NAAM  ZETEL DOEL - DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam 'APO@WZC".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten de naam van de vereniging vermelden met, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermehding "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "V.Z.W," en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2. -

De vereniging is gevestigd te 8500 Kortrijk, Zwevegemsestraat 39.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.,

Artikel 3.-

-De vereniging heeft tot doel alle apothekers en apotheken die, onder welke vorm dan ook, medicatie leveren aan patiënten in erkende gemeenschappen (woonzorgcentra, psychiatrische instellingen, en dergelijke meer) te verenigen.

-De vereniging heeft als doel deze leden te vertegenwoordigen en hun belangen te behartigen, alsook de verschillende vormen van toelevering naar deze voornoemde zorginstellingen te promoten in de sector.

-De vereniging heeft tot doel bijdragen te leveren tot het opstellen van kwaliteitsprocessen, het aanleveren van statistische relevante gegevens aan diverse instanties, marktonderzoeken, enzovoort.

-De vereniging heeft tevens tot doel advies te bezorgen aan besluitvormers, en eventuele wijzigingen van wetgeving te duiden aan haar leden, imago ondersteuning, en dergelijke meer.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij Kan aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit

alles zowel in binnen- als in buitenland.

-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

, M002,2

g g Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 4.-

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

TITEL II: LEDEN

Artikel 5.-

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden.

De vereniging telt tenminste vier leden,

Werkende Leden zijn de oprichters en ieder persoon die door de raad van bestuur, na beslissing bij gewone meerderheid, ais zodanig wordt aanvaard.

Artikel 6.-

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere persoon (natuurlijk of rechtspersoon) die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Ais toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden: iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum en nationaliteit van de verzoeker (en/of de gegevens ter voldoende identificatie van de rechtspersoon en zijn vertegenwoordiger(s)) en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per bief of per e-mail. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Indien hij de toetreding weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Artikel 7.-

De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan vijfduizend euro (E 5000,00). De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast,

De door de niet-werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan tienduizend euro (E 10,000,00). De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-werkende leden verschuldigde bijdrage vast, Artikel 8.-

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9.-

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

a.die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b.die, ondanks schriftelijk aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het !id en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen. TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10.-

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie bestuurders, al dan niet !id van de vereniging. De bestuurders handelen als een college, Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge M002.2

Artikel 11,-

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar en zijn herverkiesbaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12.-

a.de raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. ln geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b.de raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zef beraadslagen en beslissen Indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend. c.iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register De uittreksels die moeten worden overgelegd en af de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13,-

a.de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,

b.ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, behoudens bijzondere volmachten. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging of al dan niet bestuurder. Dit dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en aile andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken volstaat de handtekening van een bestuurder van het dagelijks bestuur. Voor betalingen die het bedrag van tweeduizend vijfhonderd euro 2.500,0D) overschrijdt, is de handtekening van twee dagelijks bestuurders vereist

De opdracht van een bestuurder van het dagelijks bestuur eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De bestuurders van het dagelijks bestuur kunnen vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kunnen eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden. de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken,

c.Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen,

d.de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijziging aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering, Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende vcorschriften van de wet of van de statuten, aile maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in net algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14.-

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voomoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurden

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht. Elk lid kan evenwel slechts houder zijn van maximaal twee volmachten.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15.-

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

c.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

flet vrijwillig ontbinden van de vereniging;

gilet uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

Latte gevallen waarin onderhavige staten dat vereisen.

Artikel 16.-

a.de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het

belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagi Zij moet ten minste eérimaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor dertig juni van dat jaar valt.

balle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of per mail

uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c.de oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering

kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat

alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17.-

a.in gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b.ln geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal

de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 18.-

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een

bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door

de secretaris of een bestuurder.

TITEL Nh INZAGERECHT LEDEN

Artikel 19.-

Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen

en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met

een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle

boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: BEGROTINGEN REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 20.-

a.het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december.

b.de raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering

zich bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissaris.

c.de raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde

stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van eerste

aanleg, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 21,

a.indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle

op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer oommearissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrierevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b.de commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over aile verrichtingen van vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de noturen en in het algemeen van aile geschriften van de vereniging.

TITEL VII; ONTBINDING VEREFFENING

Artikel 22.-

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wei

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoonivaarden.

Artikel

geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 24.-

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de

e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B Vervolg

vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Uit de overgangsbepalingen blijkt dat:

- Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot éénendertig december tweeduizend vijftien. - De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar tweeduizend zestien.

Volgende personen tot bestuurder werden benoemd voor de duur van 6 jaar:

De heer Geert Van Genechten, voornoemd,

Mevrouw Els Gryspeerdt, voornoemd.

Z. De heer Frank Opsomer, voornoemd.

4. De heer Bjom Simons, voornoemd.

5. Mevrouw Nathalie Loosveldt, voornoemd,

Volgende personen werden benoemd als lid van de Raad van Bestuur:

- als voorzitter: Geert Van Genechten;

als secretaris: Nathalie Loosveldt;

- als penningmeester: Bjbm Simons;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge Xavier Van den Weghe

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: oprichtingsakte.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
APO@WZC

Adresse
ZWEVEGEMSESTRAAT 39 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande