AQUAVICTOIRE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AQUAVICTOIRE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 544.534.145

Publication

29/01/2014
ÿþMotl 20

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

tI1(I1It111( ==Eó

scH

R BELGE

I, 2014 TAATSBLAL

NEERGELEGD

14. U1. 2014

RECHTBANK KOOPHANDEL KORTRIJK

Voor-

behoudei

aan het

Belgisch

5taatsblac

Ondernemingsnr

Benaming:

(voluit) :

Rechtsvorm

Zetel:

Onderwerp akte :

. 5-39. A LIS ,

AQUAVICTOIRE

Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Rijselstraat 253, 8930 Menen

OPRICHTING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het jaar tweeduizend veertien,

Op negen januari

Voor ons, Meester Sylvie DELCOUR, Geassocieerd Notaris met standplaats te Mouscron (ex Dottignies), notaris zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid « Notaires associés

Christophe WERBROUCK met maatschappelijke Alliés, 16/6, - Sylvie DELCOUR Geassocieerde notarissen », zetel gevestigd te Dottignies, Boulevard des

Ten kantore, gelegen Dottignies, in de Boulevard des Alliés nummer 16/6 te 7711

ZIJN VERSCHENEN :

1/ De Heer DEBUIGNE Guy, geboren te Roubaix (Frankrijk) op achttien juni negentienhonderd drieënvijftig, met Franse nationaliteit (Franse nationale identiteitskaart nummer 110959502323, register bis nummer 534618-007-15), echtgenoot van Mevrouw Michèle MAERTENS, wonende te 59960 Neuville-en-Ferrain (Frankrijk), rue du Berquier nummer 78.

2/ Mevrouw MAERTENS Michèle Jeannine, geboren te Tourcoing (Frankrijk) op zeven januari negentienhonderd tweeënvijftig, met Franse nationaliteit, (Franse nationale identiteitskaart nummer 130959500885, register bis nummer 524107014-88), echtgenote van de Heer Guy DEBUIGNE, wonende te 59960 Neuville-en-Ferrain (Frankrijk), rue du Berquier nummer 78.

De echtgenoten DEBUIGNE-MAERTENS zijn gehuwd onder het Frans wettelijk stelsel bij gebreke van een geschreven huwelijksovereenkomst voorafgaandelijk aan hun huwelijk, stelsel ongewijzigd op heden, aldus verklaard.

3/ De Heer DEBUIGNE Mathias, geboren te Tourcoing (Frankrijk) op zes januari negentienhonderd achtenzeventig, met Franse nationaliteit, (Franse nationale identiteitskaart nummer 050959507704), ongehuwd, wonende te 59960 Neuville-en-Ferrain (Frankrijk), rue du Berquier nummer,78.

Dewelke verklaart een solidariteitspact te hebben gesloten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

l

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

welke verschijners, nadat ondergetekende notaris hun aandacht getrokken heeft op de aansprakelijkheid van de oprichters van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, zoals voorzien door het wetboek van vennootschappen, en in het bijzonder in geval van faillissement binnen de drie jaar na de oprichting indien het kapitaal kennelijk ontoereikend is voor de normale uitoefening van de voorgenomen bedrijvigheid over ten minste twee jaar, ons verzocht heeft authentieke akte op te maken van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, waarvan de statuten luiden als volgt :

TITEL I : AARD VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 1. : Aard - Naam.

De vennootschap is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij draagt de naam : "AQUAVTCTOIRE".

Artikel 2. : Zetel.

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden in België binnen het Vlaamse, Waalse en het Brusselse Gewest, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering die in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad moet worden bekendgemaakt.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, bestuurs- en uitbatingszetels, agentschappen en bijhuizen, burelen en stapelhuizen inrichten, waar en wanneer zij het nodig acht, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering.

Artikel 3. : Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

1. Voor rekening van derden en voor eigen rekening en in onderaanneming: de koop, de verkoop, de invoer, de uitvoer van tropische en andere vissen, aquariums en alle toebehoren in de meest ruime zin van het woord, decoratieartikelen, huisdieren en reptielen, voeders voor vissen en huisdieren; verkoop op afstand en per internet van alle producten.

2. De rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming in alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende vennootschappen en ondernemingen;

- de controle of hun beheer of deelname daaraan door de uitoefening van alle mandaten in het midden van deze vennootschappen of ondernemingen;

de aankoop, administratie, de verkoop van alle roerende en onroerende waarden, van alle maatschappelijke rechten et in het algemeen alle operaties van portefeuillebeheer aldus samengesteld;

het aangaan en toestaan van leningen en kredieten aan vennootschappen of privé-personen, onder welke vorm ook; in het kader van deze activiteit, zal zij zich mogen borg stellen of haar aval geven, en in brede zin, alle commerciële of financiële operaties stellen, met uitzondering van deze die wettelijk voorbehouden zijn aan organismen van beleggingen en beleggingen op korte termijn, spaarkassen, hypotheekvennootschappen en kapitalisatievennootschap-pen; de activiteit van financiële, technische, commerciële of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

administratieve raadgever, in brede zin, de ondersteuning en levering van diensten, rechtstreeks of onrechtstreeks, op administratief of financieel vlak, bij verkopingen, de productie en het beheer in het algemeen; het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen, voor de gedeeltelijke of totale overname van aandelen of deelgerechtigheden; in brede zin, de deelname bij middel van onderschrijving, borgstelling, aankoop en verkoop of anderszins, aan uitgifteoperaties van aandelen, deelgerechtigheden en effecten met vaste opbrengsten,alsmede de verwezenlijking van alle operaties, van welke aard ook, in het kader van het beheer van portefeuilles of kapitalen; de uitoefening van alle taken van administratie of beheer en de uitoefening van mandaten of functies die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel; het beheer en de valorisatie van een onroerend patrimonium, van waarden en deelnames alsmede alle operaties die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel of die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te verbeteren, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuur van de goederen; zij zal zich tevens borg mogen stellen voor verbintenissen aangegaan door derden.

3. Het beheer, de raadgeving en het management in de meest uitgebreide zin;

4. De verrichting van allerlei diensten in het kader van haar doel, inbegrepen het beheer van patrimonium.

De vennootschap mag alle burgerlijke-, handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar doel of die eenvoudig nuttig zijn of dit doel vergemakkelijken.

Zo kan zij, zonder dat deze opsomming limitatief is, kopen, verkopen, ruilen, huren en verhuren van alle roerende en onroerende goederen.

Zij kan belangen nemen in een onderneming door middel van inbreng, aankoop van aandelen of op een andere manier, waarvan het doel gelijkaardig, overeenkomstig of verwant is met het hare of waarvan de bedrijvigheid nuttig kan zijn.

De vennootschap kan persoonlijke of zakelijke borgen stellen in het voordeel van derden.

Artikel 4. : Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. - KAPITAAL.

Artikel 5. : Kapitaal.

Het kapitaal is vastgesteld op twintigduizend euro (¬ 20.000,00) en is vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen, zonder vermelding van waarde, die elk één/tweehonderdste (1/200ste) van het vermogen van de vennootschap vertegenwoordigen.

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6.: Wijziging van het kaptaal

Bij kapitaalverhoging moeten de aandelen waarop in geld wordt ingeschreven eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De aandelen die deze op die wijze verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze op die wijze verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen, te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en de termijn waarbinnen dit kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat ter kennis wordt gebracht van de vennoten bij aangetekend schrijven, per fax, per elektronisch schrijven, of op elke wijze waarbij een bewijs van verzending kan worden overgelegd.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven, zoals bepaald hierboven, kan slechts worden ingeschreven door personen waaraan volgens artikel 10 der statuten de aandelen vrij mogen overgedragen worden, behoudens instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten.

Artikel 7. : Stortingen.

De zaakvoering vordert de fondsen op van de in geld ingeschreven maar niet volgestorte aandelen, naar gelang van de behoeften van de vennootschap en op de tijdstippen die haar passend voorkomen. De vennoot die in gebreke blijft de op zijn aandelen ingevorderde stortingen te doen, vijftien dagen na een aanmaning bij aangetekende brief betekend, moet een intrest berekend aan de wettelijke intrestvoet in voege op dat ogenblik, ten bate van de vennootschap betalen, te rekenen vanaf de dag van de eisbaarheid van de stortingen. Het staat de zaakvoering bovendien vrij, na een aanmaning die gedurende één maand zonder gevolg gebleven is, de vennoot vervallen te verklaren en zijn aandelen waarop de ingevorderde stortingen niet gedaan werden te laten verkopen, zonder nochtans te kunnen verzaken aan het recht het verschuldigde overschot en schadevergoeding te eisen. De toewijzing mag alleen geschieden in het voordeel van een vennoot of van een overeenkomstig artikel 11 aanvaarde verkrijger en onder voorbehoud van deze aanvaarding.

De zaakvoering mag op de door haar bepaalde voorwaarden, vennoten toelaten hun aandelen vervroegd te volstorten.

Artikel 8. : Aard van de aandelen

De aandelen zijn op naam.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden waarvan elke vennoot kennis mag nemen.

Van zodra de wet het toelaat mag dat register elektronisch worden gehouden.

Artikel 9. : Onverdeeldheid.

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap. Deze erkent slechts één enkele eigenaar per aandeel voor de uitoefening jegens haar van de rechten eraan verbonden.

In geval van overlijden van de enige vennoot, en zolang de aandelen niet verdeeld zijn tussen de erfgenamen of niet afgeleverd zijn aan de legatarissen van de enige vennoot, worden de rechten verbonden aan deze aandelen uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Buiten dit geval, zolang er onenigheid bestaat tussen medeeigenaars, wordt de uitoefening van de rechten verbonden aan de aandelen geschorst totdat de belanghebbenden het eens geworden zijn over de aanduiding ten overstaan van de vennootschap van één titularis of vertegenwoordiger.

De rechten verbonden aan de aandelen die met vruchtgebruik zijn bezwaard, worden door de vruchtgebruiker uitgeoefend, behoudens verzet van de naakte eigenaar, in welk geval zij geschorst zijn tot na akkoord van de belanghebbenden of rechterlijke uitspraak.

Artikel 10. : Overdracht van aandelen, wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt -- Voorkooprecht.

Alle overdrachten ten bezwarende titel van aandelen onder de levenden, met uitzondering van de overdrachten aan een medevennoot, aan de echtgenoot of wettelijk samenwonende partner of in opgaande of dalende rechte lijn zijn onderworpen aan een voorkooprecht in het voordeel van de andere aandeelhouders.

Onder overdracht van aandelen onder de levenden wordt verstaan elke eigendomsoverdracht ten bezwarende titel en elke vestiging van een zakelijk recht op aandelen, zoals een vruchtgebruik of pand.

Zijn uitgesloten, de overdrachten aan een medevennoot, een echtgenoot of wettelijk samenwonende partner of in rechte lijn. Onder aandelen wordt verstaan : alle aandelen op naam, en alle titels die recht geven op de verkrijging van aandelen, met inbegrip van obligaties.

Aandeelhouder is degene die titularis is van effecten zoals hierboven vermeld.

Artikel 11. : Procedure.

De uitoefening van dit voorkooprecht wordt geregeld als volgt

1° De aandeelhouder die zijn aandelen of een deel ervan wenst

over te dragen onder de levenden, brengt de zaakvoering

hiervan per aangetekend schrijven op de hoogte.

In dit aangetekend schrijven vermeldt de overdrager het aantal

betrokken aandelen, de prijs en de aankoopvoorwaarden per

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

aandeel.

Dit schrijven geldt gedurende de hierna beschreven procedure als onherroepelijke verbintenis tot verkoop.

2° Na ontvangst van dit aanbod, wordt dit door de zaakvoering per aangetekend schrijven aangezegd aan alle aandeelhouders die het recht hebben tot uitoefening van het voorkeurrecht.

3° De aandeelhouders aan wie het aanbod aldus werd aangezegd beschikken over een termijn van twee maanden vanaf de datum van verzending van het aangetekend schrijven vermeld onder punt 1°, in wat volgt "de aanboddatum" genoemd, om de zaakvoering per aangetekend schrijven mee te delen dat zij hun voorkooprecht wensen uit te oefenen; zij vermelden daarbij of zij het door de aanbieder geformuleerde prijsvoorstel aanvaarden.

De uitoefening van het voorkooprecht heeft noodzakelijkerwijze betrekking op het geheel van de aangeboden aandelen.

Meerdere aandeelhouders kunnen daartoe gezamenlijk optreden. Gebeurt geen dergelijke mededeling binnen de gestelde termijn, dan worden de betrokken aandeelhouders geacht te hebben afgezien van hun voorkooprecht.

Na het verstrijken van de gestelde termijn brengt de zaakvoering de aanbieder per aangetekend schrijven op de hoogte.

4° Indien na het verstrijken van de termijn vermeld onder punt 3° eerste lid blijkt dat verscheidene aandeelhouders zich aanmelden als kandidaat-overnemers, deelt de zaakvoering dit onverwijld per aangetekend schrijven mee aan de betrokken partijen met opgave van de identiteit van de kandidaat-overnemers.

De betrokken aandeelhouders beschikken over een termijn van veertien dagen vanaf de datum van verzending van deze mededeling om, in onderling overleg, te bepalen in welke verhouding zij de te koop aangeboden aandelen onder elkaar zullen verdelen en om de zaakvoering van deze beslissing op de hoogte te brengen, eveneens per aangetekend schrijven. Bij gebrek aan deze kennisgeving worden de aandeelhouders, kandidaat-overnemers, geacht hun voorkooprecht uit te oefenen in verhouding tot hun participatie in het kapitaal.

5° Na het verstrijken van de termijn van veertien dagen vermeld onder punt 4° brengt de zaakvoering de aanbieder onverwijld per aangetekend schrijven op de hoogte van de verhouding waarin de kandidaat-overnemers de aandelen verwerven, alsmede van het feit of zij de voorgestelde prijs en voorwaarden aanvaarden of niet.

Indien geen aandeelhouders van hun voorkooprecht gebruik willen maken, deelt de zaakvoering dit mee aan de aanbieder, waarna de aanbieder de betrokken aandelen vrij kan overdragen gedurende één jaar te rekenen vanaf de aanboddatum aan dezelfde prijs en voorwaarden.

6° Indien in de melding voorzien onder punt 5° geen betwisting vermeld is omtrent de prijs van de aandelen, komt de verkoop tot stand op de datum van de ontvangst door de aanbieder van het aangetekend schrijven. Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen moet de betaling van de prijs uiterlijk zes maanden na de aanboddatum plaatsvinden.

Is er daarentegen in de hiervoor aangehaalde melding betwisting omtrent de prijs van de aandelen, hetzij omdat omtrent de voorgestelde prijs onenigheid bestaat, hetzij omdat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

de beoogde overdracht onder kosteloze titel moet geschieden, dan blijven deze aandelen voorlopig eigendom van de aanbieder, die alle eraan verbonden rechten kan blijven uitoefenen, doch de aandelen niet mag vervreemden noch met enig recht mag bezwaren tot zes maanden na de aanboddatum.

7° Ingeval één of meerdere overnemers bij de uitoefening van hun voorkooprecht het prijsvoorstel van de aanbieder niet hebben aanvaard, beschikken de aanbieder en de betrokken overnemers over een termijn van veertien dagen te rekenen vanaf de ontvangst van het aangetekend schrijven, zoals uiteengezet in punt 5° hierboven, om onder elkaar de prijs van de aandelenoverdracht te bepalen.

Indien binnen deze periode geen overeenkomst wordt bereikt hieromtrent, wordt deze taak opgedragen aan een deskundige. Deze wordt aangesteld in gezamenlijk overleg tussen partijen of, indien er geen overeenstemming bestaat, op verzoek van de meest gerede partij door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel heeft die uitspraak doet als in kort geding.

De deskundige moet zijn prijsbepaling per aangetekend schrijven meedelen aan alle belanghebbende partijen, en dit uiterlijk veertien dagen voor het verstrijken van de termijn van zes maanden te rekenen vanaf de aanboddatum.

Deze prijsbepaling is bindend voor alle partijen en de verkoop komt tot stand op het ogenblik van de verzending van de prijsbepaling door de deskundige.

De aldus bepaalde prijs moet betaald worden binnen de termijn van zes maanden te rekenen vanaf de aanboddatum. Op het ogenblik van de betaling van de prijs worden de aandelen overgedragen aan de kopers.

Aanbieder en overnemers dragen de kosten van de deskundige, met inbegrip van de kosten gemaakt voor zijn aanstelling, elk voor de helft op voorwaarde dat de door de deskundige bepaalde prijs geen afwijking vertoont van twintig procent van de door de aanbieder voorgestelde prijs. Is de prijs van de deskundige minstens twintig procent lager dan de door de aanbieder vastgestelde prijs, dan vallen gemelde kosten volledig ten laste van de aanbieder. Is de vastgestelde prijs minstens twintig procent hoger, dan vallen voormelde kosten ten laste van de overnemers.

8° Overdrachten die tot stand komen zonder inachtname van voormeld voorkooprecht zijn nietig. Het stemrecht verbonden aan deze aandelen wordt geschorst tot op het ogenblik dat voormelde voorkoopprocedure volledig werd nageleefd.

TITEL III : BESTUUR

Artikel 12. : Zaakvoerders.

ie vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, vennoten of niet, benoemd door de algemene vergadering die de duur der mandaten bepaalt.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

een opvolger te benoemen.

Artikel 13. : Machten.

De zaakvoerder bezit de meest uitgebreide machten van bestuur Al de akten die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen onder zijn bevoegdheid.

iedere zaakvoerder, ook al zijn er meerdere zaakvoerders aangesteld, vertegenwoordigt de vennootschap alleen jegens derden en in rechte zowel als eiser of als verweerder.

Zijn er twee of meer zaakvoerders dan vormen zij samen een raad die beraadslaagt, beslist en handelt zoals de raad van bestuur in naamloze vennootschappen.

een zaakvoerder die niet kan aanwezig zijn op een vergadering van de raad van zaakvoerders kan aan een ander zaakvoerder volmacht verlenen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats aan de stemming deel te nemen, bij eenvoudige brief of zelfs door telefax, elektronische post of enig andere telecommunicatiemiddel dat resulteert in een schriftelijk stuk aan de zijde van de geadresseerde en een schriftelijk bewijs van verzending aan de zijde van de verzender en voor zover aan de voorwaarden qua toerekening (identificatie) wordt voldaan indien dit door de raad van zaakvoerders wordt geëist.

Een zaakvoerder mag echter aldus over niet meer dan twee stemmen beschikken.

Is er een raad van zaakvoerders dan wordt de vennootschap jegens derden en in rechte vertegenwoordigd door één zaakvoerder, alleen handelend, onverminderd de eventuele delegatie van machten en onverminderd de daden van dagelijks bestuur waarvoor elke zaakvoerder afzonderlijk kan handelen.

Artikel 14 : Bijzondere volmachten.

be zaakvoerder of de raad van zaakvoerders hebben het recht, onder zijn persoonlijke verantwoordelijkheid, machten te verlenen voor bepaalde doeleinden.

Zij bepalen de vergoedingen verbonden aan deze delegatie van machten.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERINGEN DER VENNOTEN.

Artikel 15 : Enige vennoot.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de

bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Artikel 16.: Jaarvergadering

Ieder jaar op de eerste maandag van de maand juni, om veertien uur, heeft de jaarvergadering plaats in de zetel van de vennootschap, of op gelijk welke andere plaats in de gemeente waar de zetel van de vennootschap gevestigd is, aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Indien dit een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag en op hetzelfde uur.

Artikel 17. : Buitengewone en bijzondere algemene vergadering. Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering mag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

bijeengeroepen worden telkens als de wet of de belangen van de vennootschap het vereisen.

Zij moet bijeengeroepen worden op schriftelijke aanvraag der vennoten die één/vijfde van het onderschreven kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen en dit binnen de vier weken van de aanvraag.

De bijzondere of buitengewone algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in elke andere in de uitnodiging aangeduide plaats.

Artikel 18. : Oproepingen.

Wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt of wanneer de enige vennoot geen zaakvoerder is, worden de algemene vergaderingen opgeroepen door een zaakvoerder, overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Bij ontstentenis van de zaakvoering kan de enige vennoot zelf het initiatief nemen om een algemene vergadering te houden.

De oproepingen tot de algemene vergaderingen worden gedaan overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Indien al de vennoten tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering, is deze regelmatig samengesteld, zelfs indien geen oproepingen werden gedaan en/of geen termijnen nageleefd werden.

Artikel 19. : Volmachten.

Iedere vennoot kan, ten minste wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt, een bijzondere lasthebber al dan niet vennoot volmacht verlenen om hem te vertegenwoordigen op de algemene vergadering en in zijn plaats aan de stemming deel te nemen, bij eenvoudige brief, of zelfs per telefax, telegram, elektronische post of enig andere telecommunicatiemiddel dat resulteert in een schriftelijk stuk aan de zijde van de geadresseerde en een schriftelijk bewijs van verzending aan de zijde van de verzender'en voor zover aan de voorwaarden qua toerekening (identificatie) wordt voldaan indien dit door de zaakvoerder of het college van zaakvoerders wordt geëist.

Nochtans zijn de minderjarigen en onder voogdij gestelden, geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke vertegenwoordigers zelfs indien deze vertegenwoordigers niet persoonlijk vennoot zijn. De rechtspersonen worden geldig vertegenwoordigd door hun organen of conventionele lasthebbers, zelfs niet vennoot.

Artikel 20. : Formaliteiten.

Is toegelaten tot de gewone of buitengewone algemene vergaderingen, zonder bijzondere formaliteiten, iedere vennoot die minstens vijf werkdagen voor de datum van de algemene vergadering ingeschreven staat in het register van aandelen.

Artikel 21. : Bureel.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste

zaakvoerder-vennoot, die tegenwoordig is op de vergadering, of bij

ontstentenis, door een vennoot aangesteld door de vergadering.

De voorzitter stelt de secretaris aan die niet noodzakelijk een

vennoot moet zijn.

De algemene vergadering kan twee stemopnemers kiezen onder haar

leden indien het aantal tegenwoordige vennoten het toelaat.

De bepalingen van dit artikel gelden slechts wanneer het aantal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennoten de toepassing ervan mogelijk maakt.

Artikel 22. : Verdaging.

Het orgaan van bestuur heeft het recht, tijdens de zitting een algemene vergadering te verdagen met drie weken.

Bij afwijking van artikel 285 van het Wetboek van vennootschappen heeft de verdaging - zowel wat betreft de jaarvergadering, een bijzondere algemene vergadering als een buitengewone vergadering voor gevolg alle reeds genomen beslissingen te vernietigen. De vennoten moeten opnieuw opgeroepen worden op drie weken, met dezelfde agenda, vervolledigd, indien nodig, en de nieuwe vergadering mag niet meer verdaagd worden. De formaliteiten verricht om de eerste zitting bij te wonen blijven geldig voor de tweede.

Deze tweede vergadering doet definitief uitspraak.

Artikel 23. : Stemmen, wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Tenzij wanneer de wet of de statuten er anders over beschikken, worden de beslissingen der algemene vergadering genomen met eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal op de vergadering vertegenwoordigde aandelen weze.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De houders van obligaties of certificaten bepaald in artikel 271 van het Wetboek van vennootschappen, mogen van die besluiten kennis nemen.

Elke vennoot kan stemmen per brief door middel van een formulier waarin de agenda is opgenomen met opgave van alle te nemen besluiten. Voor elk te nemen besluit afzonderlijk dient de vennoot zijn aanvaarding of verwerping ervan aan te duiden. Een voorwaardelijke aanvaarding of aanvaarding met voorbehoud wordt gelijkgesteld met een verwerping. De stembrief dient door de vennoot gedagtekend en ondertekend te worden en aan de zetel van de vennootschap gericht minstens vijf dagen op voorhand. Deze stembrief mag door de voorzitter slechts geopend worden op de vergadering zelf.

De vennoten hebben de mogelijkheid om op afstand deel te nemen aan en te stemmen op de algemene vergadering, indien de communicatiemiddelen de vennoot het toelaten om rechtstreeks, gelijktijdig en ononderbroken kennis te nemen van de besprekingen tijdens de vergadering. De vennoot kan tevens zijn stemrecht elektronisch uitoefenen met betrekking tot alle punten waarover de vergadering zich dient uit te spreken, op voorwaarde dat zijn identiteit achterhaald kan worden.

Artikel 24. : Notulen.

De afschriften of uittreksels van de notulen van de algemene vergadering aan derde personen af te leveren, worden ondertekend door de enige zaakvoerder of door twee zaakvoerders.

TITEL V : BOEKJAAR - AANWENDING VAN DE WINST.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 25. : Boekjaar.

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig

december van ieder jaar.

Artikel 26. : Aanwending van de winst.

Het positief saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de netto-winst uit van een boekjaar. Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende van het kapitaal bereikt.

De aanwending van het overschot der winst, wordt door de jaarvergadering bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen geregeld wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt. Bij gebreke aan dergelijke meerderheid, wordt de helft van het overschot uitgekeerd en de andere helft gereserveerd.

TITEL VI : ONTBINDING - VEREFFENING.

Artikel 27. : Vereffenaars.

In geval van ontbinding der vennootschap geschiedt de vereffening door de alsdan in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering verkiest te dien einde één of meer vereffenaars te benoemen, wier machten en bezoldigingen zij desgevallend vaststelt. De alsdan aangestelde vereffenaar treedt pas in functie na homologatie van zijn aanstelling overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen.

onverminderd artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, zijn een ontbinding en vereffening in één akte slechts mogelijk mits naleving van de volgende voorwaarden:

1° er is geen vereffenaar aangeduid;

2° er zijn geen passiva luidens de staat van activa en passiva als

bedoeld in artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen;

3° alle vennoten zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig

vertegenwoordigd en besluiten met eenparigheid van stemmen.

De terugname van het resterend actief gebeurt door de vennoten

zelf.

Artikel 28. : Verdeling.

De zuivere opbrengst van de vereffening, na betaling der schulden en lasten van de vennootschap, wordt verdeeld onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval, gelijkmaking van de aandelen wat betreft hun afbetaling.

TITEL VII : DIVERSE BEPALINGEN.

Artikel 29. : Keuze van woonst.

Voor de uitvoering van onderhavige statuten, wordt elke zaakvoerder en vereffenaar die in België geen werkelijke of gekozen woonplaats heeft, aanzien als hebbend woonst gekozen op de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen, hem geldig kunnen worden gedaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VIII : INSCHRIJVING.

Op de tweehonderd (200) aandelen wordt door de verschijners ingeschreven aan de prijs van honderd euro (£ 100,00) per aandeel, als volgt :

1. door de Heer Guy DEBUIGNE, voornoemd: negenennegentig (99) aandelen

2. door Mevrouw Michèle MAERTENS, voornoemd: negenennegentig (99)aandelen

3. door de Heer Mathias DEBUIGNE, voornoemd: twee (2)aandelen

SAMEN : tweehonderd (200) aandelen

De verschijners verklaren en erkennen dat alle en ieder van de aldus ingeschreven aandelen gedeeltelijk werden afbetaald door storting in speciën van drieëndertig euro drieëndertig cent(¬ 33,33) per aandeel op een speciale rekening nummer 732-0318648-54, geopend bij de CBC Bank, zodat een totaal bedrag van zesduizend zeshonderd zesenzestig

euro zevenzestig cent(¬ 6666,67) ter vrije beschikking staat van de vennootschap zoals wordt bevestigd door ondergetekende notaris aan de hand van een attest van de bank.

Financieel plan.

De partijen verklaren, wat ondergetekende notaris erkent, dat voorafgaandelijk aan deze, een financieel plan aan ondergetekende notaris werd overhandigd.

Kosten.

De partijen verklaren dat de kosten, uitgaven, vergoedingen of lasten onder welke vorm ook, die ten laste van de vennootschap vallen of die ten hare laste worden gelegd, om reden van haar oprichting, ongeveer duizend honderd euro (£ 1.100,00) bedragen.

OVERGANGSBEPALINGEN.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8930 Menen,

Rijselstraat nummer 253.

Het eerste boekjaar start met terugwerkende kracht op één januari tweeduizend veertien en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend veertien.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in tweeduizend vijftien.

Benoeming van commissaris.

De comparanten verklaren ons dat volgens ter goede trouw verrichte schattingen het voorlopig niet nodig is een commissaris te benoemen.

Benoeming van zaakvoerders.

Worden benoemd als zaakvoerder, voor onbepaalde duur:

De Heer Mathias DEBUIGNE, voornoemd, alhier aanwezig en die

aanvaardt;

Wordt benoemd tot vaste vertegenwoordiger van de vennootschap voor

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

onbepaalde duur:

De Heer Mathias DEBUIGNE, alhier aanwezig en die aanvaardt.

Het mandaat wordt effectief bij het verwerven van de rechtspersoonlijkheid en zal onbezoldigd zijn, tenzij anderszins wordt beslist door de algemene vergadering.

Recht op geschriften

Recht op geschriften van vijfennegentig euro (e 95,00) betaald op aangifte door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notaires associés Christophe WERBROUCK - Sylvie DELCOUR Geassocieerde notarissen".

Verklaringen.

- De aandacht van de partijen wordt getrokken op de verplichting in geval van verkrijging door de vennootschap van een vermogensbestanddeel toebehorend aan één der comparanten, aan een zaakvoerder of aan een vennoot binnen de twee jaar te rekenen van de oprichting tegen een vergoeding van ten minste één/tiende gedeelte van het geplaatst kapitaal, zich te voegen naar de voorschriften van artikel 220 van het Wetboek van vennootschappen.

- Er wordt eraan herinnerd dat krachtens de programmawet van tien februari negentienhonderd achtennegentig elke kleine of middelgrote onderneming - fysisch of rechtspersoon -- die een zelfstandige activiteit uitoefent waarvoor een inschrijving in de kruispuntbank van ondernemingen nodig is het bewijs dient te leveren van de basiskennis in het bedrijfsbeheer. Het getuigschrift in die zin wordt afgeleverd door een ondernemingsloket.

- Krachtens de wet van twee februari tweeduizend en één moeten de personen die geen onderdanen zijn van de Europese Economische ruimte en die een bezoldigde of onbezoldigde activiteit van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen op het Belgisch grondgebied vooraf een beroepskaart bekomen bij het Ministerie van Middenstand, dienst Economische Vergunning.

- Aan een ondernemingsloket naar keuze werd volmacht verleend teneinde de onderhavige vennootschap bij de kruispuntbank van ondernemingen in te schrijven via een ondernemingsloket en een nummer van de belasting op de toegevoegde waarde aan te vragen, alsook aan iedere medewerker van LIFAP-COFISIM Fiduciaire, te 7700 Mouscron, rue Charles Quint, 25.

- Onderhavige akte, opgesteld in de Nederlandse taal werd volledig vertaald in het Frans. Bij tegenstrijdigheden tussen beide versies, geniet de Nederlandstalige versie de voorkeur.

- De comparanten erkennen ieder tijdig een ontwerp van onderhavige akte ontvangen te hebben en er kennis van genomen en de termijn van mededeling als voldoende te beschouwen en ontslaan ondergetekende notaris van een integrale lezing.

- Onderhavige akte werd integraal voorgelezen voor wat betreft de vermeldingen bevat in artikel 12, alinea 1 en 2 van de Organieke Wet Notariaat evenals de wijzigingen die werden aangebracht aan het vooraf medegedeelde ontwerp van de akte.

4

S

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

- De gehele akte werd door ons notaris ten behoeve van de comparanten toegelicht en gedeeltelijk gelezen.

Voor gelijkvormige analytische uittreksel

Tegelijk neergelegd: expeditie van de akte t aangehechte stukken, formulier 1 -I- kopij, cheque

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de Iaatstè blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 01.06.2015, NGL 30.09.2015 15628-0404-014
05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.06.2016, NGL 30.08.2016 16532-0354-014

Coordonnées
AQUAVICTOIRE

Adresse
RIJSELSTRAAT 253 8930 MENEN

Code postal : 8930
Localité : MENEN
Commune : MENEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande