AR-D-EX ARCHITECTUUR & EXPERTISE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AR-D-EX ARCHITECTUUR & EXPERTISE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 835.770.212

Publication

11/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 27.08.2014, NGL 28.08.2014 14563-0051-012
15/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 22.06.2013, NGL 05.07.2013 13287-0561-012
24/06/2011
ÿþ Mod 2.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeting Brugge)

op: 14 JUNI 2011

Griffie griffier,

il

" iiosaa3o*

Ondérnemingsnr : 0835.770.212

Benaming

(voluit) : AR-d-EX architectuur $ expertise

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : SCHAARSTRAAT 14 - 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : Neerlegging verslagen quasi-inbreng

Neerlegging van het verslag van de bedrijfsrevisor omtrent de quasi-inbreng die zich heeft voorgedaan. Tegelijk hiermee wordt het verslag van de zaakvoerder neergelegd conform artikel 222 W. Venn.

De zaakvoerder

Joost Danneels

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

10/05/2011
ÿþ Moa 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffe van de akte

MON lTE[ NÉERGELEGD ter GRIFFIE der

Di RE C'; C ; ,< RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

~- 2[,1:1 °I 18 APR. 2011

3á1t_Ai. De griffier,

BES_ UF-1 Griffie

be

a

B st;

/ 2 -(

BELGISCH

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : Benaming

(voluit) :

Rechtsvorm :

Zetel :

0 8 35 770212

AR-d-EX architectuur & expertise

Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

8000 Brugge, Schaarstraat, 14

"

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Francis Moeykens te Brugge op vijftien april tweeduizend en elf ter registratie dat:

De heer DANNEELS Joost Urbaan Mariette, geboren te Brugge, op zeven april negentienhonderd tweeënzestig, wonende te 8000 Brugge, Schaarstraat, 14,

de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid AR-d-EX architectuur & expertise, met maatschappelijke zetel te 8000 Brugge, Schaarstraat, 14, heeft opgericht.

2/ Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD (¬ 18.600,00) EURO. Het is verdeeld in HONDERD aandelen zonder nominale waarde, met een fractiewaarde per aandeel van één/honderdste van het maatschappelijk kapitaal.

De heer Joost Danneels voornoemd . verklaart inbreng te doen in geld van een bedrag van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD (¬ 18.600,00) EURO, volstort ten belope van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD (¬ 12.400,00) EURO, waarvoor honderd (100) aandelen worden toegekend. Alle aandelen zijn volstort ten belope van twee/derden. Het niet  volstorte kapitaal bedraagt zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200).

31 Doel

A. De vennootschap heeft tot doel voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met

derden:

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De vennootschap heeft als doel, bij te dragen tot de vestiging en de ontwikkeling van ondernemingen in inzonderheid:

Het uitoefenen van het beroep van architect evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en; niet-onverenigbare disciplines, zoals ondermeer en zonder beperkend te zijn het uitvoeren van studies inzake! kunst- en infrastructuurwerken, tuin- en landschapsarchitectuur, studies inzake stabiliteit en technische' installaties, plaatsbeschrijvingen, topografische opmetingen, ruimtelijke ordening, veiligheidscoördinatie, studies inzake energieprestatie en  regelgeving;

Het uitvoeren van tekenwerk, ingenieurswerk, metingen en expertises, het opmaken van bouwdossiers, de bouwcoördinatie, de veligheidsstudies, het opmaken van staten van bevindingen en schattingen, het nemen van planafdrukken, drukwerken, het geven van presentaties;

De studie en het bevorderen van de ontwikkeling van technologische innovaties in de bouwsector, meubelontwerp en designontwikkeling tot aan hun industrialisering en commercialisering. De daarmee gepaard. gaande in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, knowhow en andere intellectuele rechten;

De aankoop en de verkoop van alle onbebouwde en bebouwde onroerende goederen van alle aard en voori alle bestemmingen, het verkavelen, uitrusten, inrichten en tot waarde brengen op alle mogelijke wijzen van alle' onbebouwde onroerende goederen, het bouwen, verbouwen, aanpassen, herstellen van alle gebouwen en: constructies bij middel van alle technieken en in alle stadia van afwerking, doch dit enkel en alleen voor zover deze activiteiten ondergeschikt zijn aan het burgerlijk hoofddoel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten, die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, en voor zover wordt gebouwdlverbouw als bouwheer, dan wel als diens mandataris;

Het huren, verhuren, leasen en uitbaten op alle mogelijke wijzen van alle mogelijke onbebouwde en bebouwde onroerende goederen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Aile verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer van een onroerend patrimonium, alsook van een roerend patrimonium doch dit slechts voor eigen rekening; doch dit enkel op voorwaarde dat :

Dit gebeurt op een niet commerciële wijze;

Volgens het beheer van een goed huisvader;

De verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten, die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn.

Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, die hetzelfde doel nastreven, onder om het even welke vorm. In dit kader kan zij zich borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin. Dit alles met uitzondering van de activiteiten voorbehouden aan erkende kredietinstellingen door de Bankcommissie;

Het waarnemen van alle bestuur en managementopdrachten in andere vennootschappen die hetzelfde doel nastreven;

De controle en opvolging van het budget en van de tijdslimieten, projectmanagement, het beheer en mede ontwikkelen van bouwprojecten, met uitzondering van de activiteiten die deel uitmaken van de uitoefening van het beroep van aannemer van openbare en private werken, waarmede het beroep van architect onverenigbaar is;

Dit alles al dan niet in eigen beheer als in onderaanneming.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

De zaakvoerder heeft de bevoegdheid het doel te interpreteren, zoals hij noodzakelijk acht voor de meest gunstige uitbating van de onderneming.

De vennootschap zal in het algemeen alle industriële, handels, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks geheel of gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking of uitbreiding van het doel te vergemakkelijken.

Het maatschappelijk doel mag verwezenlijkt worden in België en in het buitenland volgens de modaliteiten die haar het best voorkomen. De vennootschap mag door middel van inbreng, versmelting of inschrijving, of op om het even welke andere wijze deelnemen aan ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die eenzelfde of aanverwant doel nastreven, of nuttig zijn tot het geheel of gedeeltelijk verwezenlijken of uitbreiden van dit doel. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen of voorwaarden voldoet.

B. De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

C. Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

D. 1n de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over

waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van

architect respecteert.

4/ Duur : De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, en begint te werken op datum van

oprichtingsakte.

5/ Bestuur en vertegenwoordiging

Bestuur.

A. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars (niet limitatieve opsomming).

B. Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

C. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Bevoegdheden

A. Iedere zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

B. ledere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

C. Bij wijze van uitzondering kan de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. Vertegenwoordiging

A. Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

B. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

C. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

D. Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De oprichter stelt als eerste gewone zaakvoerder(s) aan voor een onbepaalde duur de heer Joost Danneels, voornoemd.

Hij aanvaardt zijn mandaat.

6/ De algemene vergadering moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen op de vierde zaterdag van juni om twintig uur om te beraadslagen over de jaarrekening van het vorig boekjaar en om de zaakvoerders, de commissarissen of met controle belaste vennoten décharge te verlenen. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

De oprichter beslist de eerste jaarvergadering te houden in tweeduizend en dertien.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats die in de oproepingsbrieven wordt bepaald.

Iedere vennoot heeft zoveel stemmen als hij aandelen bezit met stemrecht. Het stemrecht verbonden aan aandelen waarvan de eisbare en opgeëiste volstorting niet werden verricht, wordt geschorst. Aandelen zonder stemrecht herwinnen hun stemrecht in de gevallen voorzien door de wet. Aandeelhoudersovereenkomsten kunnen de uitoefening van het stemrecht regelen binnen de door de wet bepaalde grenzen.

Op elke vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden die door alle aanwezige of vertegenwoordigde vennoten wordt ondertekend. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau van de vergadering (voorzitter, secretaris en stemopnemers) en door de vennoten die dat wensen. De afschriften en uittreksels van deze notulen worden ondertekend door de zaakvoerder(s). De beslissingen van de enige vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering worden opgetekend in een speciaal daartoe bestemd register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Iedere vennoot mag zich bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een andere stemgerechtigde vennoot. Rechtspersonen en onbekwamen mogen slechts worden vertegenwoordigd door hun wettelijke of statutaire vertegenwoordigers, onverminderd de voorafgaande bepaling.

71 Het maatschappelijk boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december.

De oprichter beslist het eerste boekjaar te laten lopen vanaf de datum waarop onderhavige vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt om het te laten eindigen op 31 december 2012.

81 Jaarlijks wordt vijf procent van de nettowinst voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds en dit zolang dit niet een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. De algemene vergadering besluit op voorstel van de zaakvoerder(s) over de bestemming van het saldo. Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

91 Ontbinding.

A. Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

B. In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de

deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

C. Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

D. Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Voor beredeneerd uittreksel opgemaakt door notaris Francis Moeykens te Brugge.

Bijlagen:

oprichtingsakte

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-hehoudÇn .aan het Belgisch Staatsblad

20/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 27.06.2015, NGL 09.07.2015 15294-0298-011
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 25.08.2016, NGL 30.08.2016 16563-0475-013

Coordonnées
AR-D-EX ARCHITECTUUR & EXPERTISE

Adresse
SCHAARSTRAAT 14 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande