ARCHIBIR ARCHITECTENBUREAU

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHIBIR ARCHITECTENBUREAU
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 465.173.693

Publication

26/06/2014
ÿþu Mod Woid 15 i

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Onderneming5nr : 0465.973.693

Benaming

(voluit) : Archibir

(veritort) :

u

i

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*1912 35~

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Nachtegaalstraat 5.8890 Moorsiede

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming zaakvoerder

Op de bijzonder algemene vergadering van 30 april 2014 werd met eenparigheid van stemmen beslist om vanaf heden de heer Fossez Hans, NN. 70.06,18-009-90 wonende te Hoorslede, Nachtegaalstraat 5 te benoemen als zaakvoerder binnen de B,V.B.A. Archibir.

De zaakvoerder,

Cools Birgitte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de taaiste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

10/05/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 12.02.2013, NGL 30.04.2013 13113-0064-015
03/02/2012
ÿþ~. ~.'/'~`

:nad 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbia

lilltiHNIM110111

Ondernemingsnr : 0465.173.693 Benaming (voluit) : ARCHIBIR

(verkort) :

Rechtsvorm : BV ow BVBA

Zetel : Nachtegaalstraat 5

8890 Moorslede

Onderwerp akte :BVBA: AANPASSING MAATSCHAPPELIJKE BENAMING - WIJZIGING DATUM AFSLUITING BOEKJAAR - WIJZIGING DATUM

JAARVERGADERING - WIJZIGINGEN STATUTEN - AANNEMING VAN EEN VOLLEDIG NIEUWE TEKST DER STATUTEN

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Kathleen Van den Eynde, notaris te Roeselare (standplaats Rumbeke), op 30 december 2011, houdend de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte: aansprakelijkheid "ARCHIBIR", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is in het gerechtelijk; ' arrondissement Kortrijk, te 8890 Moorslede, Nachtegaalstraat 5, dat volgende besluiten genomen werden met: algemeenheid van stemmen:

" Eerste besluit

" De vergadering besluit de maatschappelijke benaming aan te passen aan de opgelegde verplichting dat de benaming het woord 'architect moet bevatten, door wijziging van de maatschappelijke benaming van de:' vennootschap in "ARCHIBIR Architectenbureau". Gelet op het nog te nemen besluit tot aanneming van volledig nieuwe statuten, beslist de vergadering tot de pro forma aanpassing van artikel 1 der statuten.

Tweede besluit

De vergadering stelt vast dat artikel 226 van het Wetboek van Vennootschappen slechts eist dat de zetel van de;: vennootschap wordt opgegeven in de vennootschapsakte van de vennootschap. De vermelding van de zetel in,: de statuten zelf (het normatief gedeelte van de akte) is bijgevolg niet nodig. Aldus besluit de vergadering tot" : " " schrapping van de eerste alinea van artikel 2 der statuten.

Derde besluit

De vergadering besluit dat het boekjaar voortaan zal beginnen op 01 oktober van elk jaar om te eindigen op 30 september van het daarop volgende jaar. Bij wijze van overgangsmaatregel besluit de vergadering het lopend': boekjaar, aangevangen op 01 januari 2011, te laten eindigen op 30 september 2012.

Gelet op het nog te nemen besluit tot aanneming van volledig nieuwe statuten, beslist de vergadering tot de pro ; forma aanpassing van artikel 26 der statuten.

Vierde besluit

De vergadering besluit de datum van de jaarvergadering aan te passen aan het gewijzigd boekjaar zodat deze.! voortaan zal gehouden worden op de tweede dinsdag van de maand februari te achttien uur. Gelet op het nog " te nemen besluit tot aanneming van volledig nieuwe statuten, beslist de vergadering tot de pro forma' aanpassing van artikel 18 der statuten.

Bij wijze van overgangsmaatregel besluit de vergadering dat de jaarvergadering welke dient te beraadslagen en . `1 te besluiten over het lopende boekjaar zal gehouden worden de tweede dinsdag van de maand februari van het jaar 2013 te achttien uur.

Vijfde bosluit

' De vergadering besluit tot herformulering van de statutaire bepalingen inzake: de zetel van de vennootschap; :; de uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld; de volstorting van het kapitaal; de uitoefening" van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeeldheid; de overdracht van aandelen onder levenden en bij overlijden; de benoeming, bevoegdheid en bezoldiging van zaakvoerder(s) en commissaris(sen); de bijeenkomst en werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering; de winstverdeling en de .

" ontbinding en vereffening van de vennootschap, dit alles zoals bepaald in het hierna volgende besluit.

' Zesde besluit

' De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen, rekening houdend met de kenmerken van de

vennootschap, om deze aan te passen aan en in overeenstemming te brengen met:

- de genomen besluiten;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

~

i .

de wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect;

- de wet van 26 juni 1963 tot instelling van een Orde van Architecten;

- de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon;

- de aanbevelingen betreffende het uitoefenen van het beroep van architect door een rechtspersoon goedgekeurd door de Nationale Raad van de Orde van Architecten op 27 april 2007;

- het Reglement van Beroepsplichten en Deontologie van het beroep van architect;

- de thans vigerende wetgeving, en meer in het bijzonder het Wetboek van Vennootschappen.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de

vennootschap voortaan zullen luiden als volgt:

Uittreksel statuten:

Artikel 1- Aard - Rechtsvorm - Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "ARCHIBIR Architectenbureau".

De rechtspersoon heeft slechts één benaming. Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde

benaming mag gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet

toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien

" in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

Indien de benaming of het logo de naam van een architect-natuurlijke persoon bevat, zullen de architect-

" rechtspersoon en zijn vennoten er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

" Artikel 2- Zetel

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, mag de zetel naar om het even welke plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, overgebracht worden. De overbrenging van de zetel naar een andere plaats in België valt onder de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

De wijziging van de maatschappelijke zetel wordt onverwijld medegedeeld aan de provinciale Raad van de ' Orde van Architecten waar de zetel gevestigd was, evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de nieuwe zetel gevestigd wordt.

De vennootschap mag ook, bij enkele beslissing van de zaakvoerder(s), bijkomende administratieve en bedrijfszetels, alsmede kantoren, filialen, bijhuizen en stapelhuizen oprichten wanneer en waar zij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan.

De oprichting van één of meer bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 3- Doel

De vennootschap heeft tot doel het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan de personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam en voor rekening van de vennootschap of van de associatie. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

Behoudens de wettelijke of reglementair voorziene beperkingen mag de vennootschap alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag roerende en onroerende goederen aankopen, bouwen, in huur nemen, verkopen, verhuren of ruilen die rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van het doel.

Elke eventuele wijziging of aanvulling van het doel dient voorafgaand ter goedkeuring aan de Provinciale Raad te worden voorgelegd.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5- Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt negentien duizend euro (¬ 19.000,00) en is verdeeld in zevenhonderd , vijftig (750) gelijke aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde die elk een gelijk deel in het " kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 8 - Bestuur

8.1. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere natuurlijke personen, al dan niet vennoot, zaakvoerder(s) genoemd, gemachtigd om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten;

- zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering;

- telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

Werd bij de oprichting van de vennootschap benoemd tot statutair zaakvoerder voor de duur van de vennootschap: mevrouw COOLS Biraitte Johanna Edwarda Karen architect, geboren te Antwerpen op 28 januari 1970, wonende te 8890 Moorslede, Nachtegaalstraat 5.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te veriegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en» indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. Een gewone zaakvoerder is herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat zijn herroeping recht geeft op enige vergoeding. 8.2. Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent. 8.3. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

8.4. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover aile , handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in' overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

8.5. Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van de zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in'. overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

8.6. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit , gevestigd heeft.

Artikel 9 Bevoegdheden

9.1. Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem i toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de " algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

9.2. Elke zaakvoerder kan, afzonderlijk handelend, de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van " derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat niet onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

9.3. Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Een mandataris dient steeds een natuurlijke persoon te zijn, gemachtigd om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op één van de Tabellen van de Orde van Architecten.

" 9.4. Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van

degene die ondertekent, worden vermeld.

Artikel 10 - Controle

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Indien de wet dit vereist en binnen-de-grenzen van wat zij voorziet, zal de controle vande vennootschap worden ; uitgeoefend door één of meerdere commissarissen, benoemd voor drie jaar en herkiesbaar. Indien de wet niet de benoeming van een commissaris vereist, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een . accountant.

Artikel 11 - Datum -- Bijeenroeping

11.1. Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene

" vergadering gehouden, de tweede dinsdag van de maand februari om achttien uur. Indien deze dag een " feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

11.2. Het bestuursorgaan moet een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens één vijfde van het . kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot geven in hun verzoek de agendapunten aan. De zaakvoerder zal de algemene vergadering bijeenroepen binnen de vijftien dagen na het verzoek hiertoe.

11.3. De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften.

" Iedere persoon kan aan deze oproeping verzaken, en zal in elk geval aanzien worden als zijnde regelmatig

opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

11.4. Elke gewone of bijzondere algemene vergadering kan door de zaakvoerder tijdens de zitting worden

" verdaagd met drie weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

Artikel 12 - Stemming

12.1. Ieder aandeel geeft recht op één stem.

De stemrechten verbonden aan architect-aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn, wordt het stemrecht opgeschort totdat één enkele persoon wordt ' aangewezen als eigenaar-stemgerechtigde van de aandelen.

Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik, worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

12.2. Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemenen vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

12.3. Tenzij de wet er anders over beschikt, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen volgens de gewone regels van beraadslagende en beslissende vergaderingen, met eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen is. Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 13 - Bevoeadheid

De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door deze statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

- alle wijzigingen van de statuten, met dien verstande dat een wijziging van de statuten slechts gebeuren kan nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn;

- benoeming en ontslag van zaakvoerders, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat;

- benoeming en ontslag van de commissarissen;

- kwijting aan de zaakvoerders en commissarissen;

de goedkeuring van de jaarrekeningen;

- de vrijwillige ontbinding;

- de uitsluiting van een Architect-Vennoot;

" - alle beslissingen in die materies die ingevolge de statuten of de wet, buiten de bevoegdheid van de raad van bestuur vallen.

Artikel 14 - Boekjaar- Jaarrekening

14.1. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober van ieder jaar en eindigt op dertig september van het daarop volgende jaar.

14.2. Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stelt het bestuursorgaan een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij, na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgt, overeenkomstig de wet. Het bestuursorgaan stelt eveneens een ; jaarverslag op, voor zover de wet dit vereist.

Artikel 15 - Verdelina - Reserves

15.1. Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

15.2. De aanwending van het saldo wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van het '

" bestuursorgaan, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Artikel 16 - Ontbinding

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persotojn(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vennootschap kan op elk ogenblik ontbonden worden, op beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend onder de voorwaarden bepaald voor een statutenwijziging.

In geval van schrapping van de vennootschap van één van de tabellen van de Orde van Architecten, zal onverwijld een algemene vergadering gehouden worden alwaar beraadslaagd en beslist wordt tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat

" zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld meegedeeld worden aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

Artikel 17 - Vereffenaars

17.1. Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten. " Zij beschikken over alle machten genoemd in het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

De vereffenaar(s) zal/zullen evenwel pas in functie treden nadat zijn/hun aanstelling door de rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

17.2. Alle vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Artikel 18 - Vriiwaring van de belangen van de opdrachtgevers

De vereffenaars nemen, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen ter " vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in " eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn, doch dient evenwel gemachtigd te zijn het beroep van architect uit te oefenen én ingeschreven te zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen lopende opdrachten meer zijn, dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn; deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, doch dient evenwel gemachtigd te zijn het beroep van architect uit te oefenen én ingeschreven te zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Artikel 19 - Verdeling van het netto-actief

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij

bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld. ,

Artikel 22 - Conformiteit met de wet "

De bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, waarvan niet geldig zou zijn afgeweken, worden geacht " te zijn ingeschreven in huidige akte, en clausules die strijdig zijn met de dwingende bepalingen van zelfde ' wetboek worden geacht niet te zijn geschreven.

De vennootschap, zowel als aile vennoten dienen de bepalingen van de Wet van 20 februari 1939, van de Wet : van 26 juni 1963, van de Wet van 15 februari 2006 en van het Reglement van Beroepsplichten en deontologie

" van het beroep van architect na te leven.

Artikel 23 - Verzekering

23.1. De burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid, met inbegrip van de tienjarige aansprakelijkheid, van de vennootschap, dient door een verzekering gedekt te zijn overeenkomstig de Wet van 15 februari 2006.

23.2. Deze verzekering kan kaderen in een globale verzekering voor alle partijen die in de bouwakte voorkomen.

Artikel 24 - Deontologie

24.1. Deze statuten dienen te worden geïnterpreteerd in overeenstemming met de deontologie van het beroep van architect.

24.2. De vennootschap dient ingeschreven te zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Artikel 25 - Belangen van derden

25.1. In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

:In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de . zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso(o)n(en; bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

25.2. Alle vennoten zijn verplicht om voor hun activiteiten binnen de vennootschap hetzelfde briefpapier te , gebruiken.

Zevende en laatste besluit

De vergadering geeft:

opdracht en volmacht aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen besluiten;

volmacht aan de ondergetekende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen

op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de nieuwe tekst der statuten, welke tekst tevens geldt

als coördinatie van de statuten.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL.

afgeleverd om te dienen voor bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De ondergetekende, Notaris Kathleen Van den Eynde.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie proces-verbaal der buitengewone algemene vergadering;

- gecoördineerde statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch 5tàatsbtad

4\7-

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te verlegenwoerdigen

Verso : Naam en handtekening

02/09/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 10.05.2011, NGL 30.08.2011 11473-0563-014
08/08/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op 10 juni 2011 beslist de zaakvoerder am de maatschappelijke zetel en het adres van de inrichting van de; handelswerkzaamheid over te brengen naar het volgend adres: Nachtegaalstraat 5, 8890 Moorslede en dit met; ingang vanaf 14 juni 2011.

De zaakvoerder heeft tevens beslist om de nodige wijzigingen door te voeren bij de kruispuntbank van= ondernemingen, de directe belastingen en de btw-administratie en te zorgen voor de nodige publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Birgitte Cools, zaakvoerder

Op de.laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

" bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*ivaasso"

im

Ondernemingsar : 0465173693

Benaming

(voluit) : Archibir BVBA

-- - ---

NEERGELEGD

12. 07. 2011

-~-~------- --- --~----- ---_-

RECHTBANP4e9PHANDEIr

vno-rai iv

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Sint-Petrus en Paulusstraat 59

8800 Roeselare

Onderwerp akte : Zetelwijziging

Voor"

behot

aan h

Belgi

Staat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

28/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 11.05.2010, NGL 26.07.2010 10333-0453-014
24/08/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 12.05.2009, NGL 21.08.2009 09597-0178-014
29/08/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 13.05.2008, NGL 27.08.2008 08620-0139-014
30/08/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 18.05.2007, NGL 29.08.2007 07627-0047-014
24/08/2006 : ME. - JAARREKENING 31.12.2005, GGK 30.06.2006, NGL 23.08.2006 06651-3250-014
26/07/2005 : ME. - JAARREKENING 31.12.2004, GGK 30.06.2005, NGL 25.07.2005 05534-3587-014
24/07/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1 JULI 2015

Griffie

Voor behoud aan ho Beigrsc Staatsbi, Ineept

Ondernemingsnr 0465.173.693

Benaming

(voluit) Archibir

(verkort)

Rechtsvorm Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Nachtegaalstraat 5 - 8890 Moorslede

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming zaakvoerder

Op de bijzonder algemene vergadering van 30 april 2015 werd met eenparigheid van stemmen beslist om vanaf 1 mei 2015 de heer Fossez Hans, NN. 70.06.18-009-90 wonende te Hoorslede, Nachtegaalstraat 5 te ontslaan als zaakvoerder binnen de B,V.B.A. Archibir.

De zaakvoerder,

Cools Birgitte

op dG I~ar,ra'r,i~ ,,,?n Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van sa instrumenterende notaris Y,ar,! : " oersQro}nfen)

~;aeqd

cie rechtspersoon aanzien van derden te ve

Verso handtekening.

20/10/2004 : ANT001930
03/08/2004 : ANT001930
05/08/2003 : ANT001930
14/10/2002 : ANT001930
08/09/2001 : ANT001930
09/09/2000 : ANT001930
21/01/2000 : ANT001930
17/02/1999 : ANA059143

Coordonnées
ARCHIBIR ARCHITECTENBUREAU

Adresse
NACHTEGAALSTRAAT 5 8890 MOORSLEDE

Code postal : 8890
Localité : MOORSLEDE
Commune : MOORSLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande