ARCHITECT ELS DE LAERE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECT ELS DE LAERE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 607.867.326

Publication

01/04/2015
ÿþ(rn

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

nie vrac aictc

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

2 0 MRT 2015

Gent Afdeling.~°° Brugge

De Fier

na neerlegging ter gri

15047 25

Ondernemingsnr : 6 0 7 8 67 326

Benaming (voluit) : ARCHITECT ELS DE LAERE

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap o.v.v. Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Begoniastraat 30

8310 Brugge (Assebroek)

Onderwerp akte :OPRICHTING

Bij akte verleden voor Gert De Kesel, geassocieerd notaris te Brugge Sint-Kruis op 17 maart 2015, is opgericht door:

1/ Mevrouw DE LAERE Els Martha Cyriel, architect, geboren te Brugge op 18 februari 1965, echtgenote van hierna genoemde heer Dhaese Stefaan, wonende te 8310 Brugge Assebroek, Begoniastraat 30.

2/ De heer DHAESE Stefaan Fernand Jozef, maatschappelijk assistent, geboren te Oostende op 21 januari 1965, echtgenoot van voornoemde mevrouw De Laere Els, wonende te 8310 Brugge Assebroek, Begoniastraat 30.

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Architect Els De Laere" met maatschappelijke zetel te 8310 Brugge Assebroek, Begoniastraat 30.

De vennootschap heeft tot doel, het uitoefenen van het beroep van architect en dit conform de deontologische regels dienaangaande :

De vennootschap heeft tot doel:

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

" het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of een lijst van stagiairs;

" het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect, zo ondermeer expertises, werkzaamheden inzake stedenbouw, topografie, designontwerp, beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn, decoratie, interieur- en landschapsinrichting, het uitvoeren van studie en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals : elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, verluchting, akoestiek, "HVAC', wegeniswerken, enzovoort;

veiligheidscoördinatie en energieprestatie EPB-verslaggeving worden gedaan door de vennoten die over de nodige diploma's beschikken maar in naam van en voor rekening van de vennootschap;

het schatten van onroerende goederen;

" het opmaken van attesten betreffende vloeistofdichtheid;

" het opstellen van software die verband houdt met de hierboven beschreven werkzaamheden;

Behoudens de wettelijke of reglementair voorziene beperkingen handelt de vennootschap voor eigen rekening, in consignatie, In commissie, ais tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële handelingen doen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen en dient daaraan dan ook een aantal voorwaarden te verbinden die daarbij steeds zullen worden nageleefd: het gebeurt op een niet commerciële wijze;

volgens het beheer van een goed huisvader;

de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten behorende tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn.

Het is haar toegestaan leningen aan te gaan, en aile zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Bij de uitoefening zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de wet van 20 februari 1939, de wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Deze opsomming is niet beperkend, doch enkel ten titel van voorbeeld gegeven.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur, onder opschortende voorwaarde van neerlegging op de rechtbank van koophandel.

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EUR (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, met ieder een breukwaarde van één/honderdste.

Op het kapitaal wordt volledig ingeschreven in geld en onderschreven als volgt:

1/ Mevrouw Els DE LAERE voornoemd verklaart in te schrijven voor zestig (60) aandelen op naam, met ieder een breukwaarde van één/honderdste van het kapitaal, waarvoor wordt ingeschreven voor elfduizend honderd zestig euro (¬ 11.160,00), dewelke volstort worden voor drieduizend zevenhonderd twintig euro (¬ 3.720,00).

2/ De heer Stefan DHAESE voornoemd verklaart in te schrijven voor veertig (40) aandelen op naam, met ieder een breukwaarde van één/honderdste van het kapitaal, waarvoor wordt ingeschreven voor zevenduizend vierhonderd veertig euro (¬ 7.440,00), dewelke volstort worden voor tweeduizend vierhondertge.uro

De vennootschap beschikt uit dien hoofde vanaf heden af over een bedrag van ZESDUIZEND TWEEHONDERD euro (¬ 6.200,00).

Het saldo, hetzij TWAALFDUIZEND VIERHONDERD euro (¬ 12.400,00) zal ter beschikking der vennootschap gesteld worden bij eerste opvraging door de zaakvoerder, en dit in verhouding tot de kapitaalsbehoefte der vennootschap.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders-vennoot.

De opdracht van statutaire zaakvoerder kan slechts herroepen worden ofwel bij eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de statutair zaakvoerder die zelf vennoot is, ofwel om gewichtige redenen bij besluit van de buitengewone algemene vergadering volgens de regels die gesteld zijn voor de wijziging van de statuten.

De opdracht wordt kosteloos vervuld zolang de algemene vergadering, daartoe bij uitsluiting bevoegd, niet uitdrukkelijk een vergoeding toekent.

De zaakvoerder(s) heeft (hebben) de meest uitgebreide bevoegdheid om, afzonderlijk handelend, de vennootschap rechtsgeldig te vertegenwoordigen en te verbinden in en buiten rechte, alsmede aile daden van beheer, beschikking en dagelijks bestuur die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap. AI wat door de wet of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

kit

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Inzake architectuur en materies die onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, kan de vennootschap alleen gebonden worden door een zaakvoerder die ingeschreven is op een tabel van de Orde van Architecten.

De zaakvoerder(s) mag (mogen) welbepaalde bevoegdheden voor daden van dagelijks bestuur overdragen aan elke persoon die zij bekwaam zouden achten. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening der zaakvoerder (s) en andere agenten van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

In die omstandigheden kunnen zij onder andere alle rekeningen openen bij de banken of bij het bestuur der postcheques r op de geopende of te openen rekeningen alle verrichtingen doen, zelfs zonder provisionering van de rekeningen, alle rekeninguittreksels tot goedkeuring ondertekenen, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen.

Hun handtekening volstaat eveneens om kwijting te geven aan het bestuur der spoorwegen, posterijen, telefoon, postcheques, elektriciteit water en andere, welke ook het bedrag weze.

In geval van tegenstrijdig belang, van vermogensrechtelijke aard, rechtstreeks of onrechtstreeks, met de vennootschap, zal/zullen de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

De gewone algemene vergadering zal ieder jaar worden bijeengeroepen op de vierde vriidaq van de maand mei om twintig uur in de zetel der vennootschap of op iedere andere plaats vermeld in de oproepingsbrief.

De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn bevoegd om te beraadslagen en te besluiten terzake van de benoeming en het ontslag, alsook uitsluiting van de zaakvoerder(s) en in voorkomend geval van de commissaris(sen); de vaststelling van de vergoedingen van de zaakvoerder(s) en in voorkomend geval van de commissaris(sen); het instellen van de vennootschapsvordering tegen de zaakvoerder(s); het verlenen van kwijting overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen; de vaststelling van de jaarrekening; de bestemming van de beschikbare winst.

De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten, en met name de ontbinding van de vennootschap, verhoging of vermindering van het kapitaal, wijziging van het doel van de vennootschap, omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere rechtsvorm.

Wijzigingen van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wiizigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd ziin.

Het boekjaar vangt aan op één januari van ieder iaar en eindigt op éénendertiq december van hetzelfde laar.

Het positief saldo van de resultatenrekening opgesteld volgens de wet op de boekhouding en de jaarrekening maakt de nettowinst uit van het boekjaar.

Van deze winst wordt teminste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het kapitaal bedraagt.

De algemene vergadering beslist soeverein over de aanwending van het saldo met gewone meerderheid van stemmen. Wordt hieromtrent geen overeenkomst bereikt, dan wordt de winst of het verlies automatisch overgedragen naar het volgend boekjaar.

Bij uitkering van winst zal er steeds rekening dienen gehouden te warden met de dwingende wettelijke voorschriften terzake.

VOLMACHT

De verschijnende partij verklaart hierbij volmacht te geven aan ECOFIS bv ovv bvba Serruvs Boekhoudkantoor, te 8200 Brugge Sint-Andries, De Klokke-Noord 35 en al haar aangestelden met recht van indeplaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om alle inschrijvingen in het ondernemingsloket of wijzigingen en doorhalingen te benaarstigen, de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie van de B.T.W. te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen.

ALGEMENE VERGADERING  SLOTBEPALINGEN

1! Benoeming zaakvoerder.

De comparanten komen heden bijeen in buitengewone algemene vergadering om de zaakvoerder te benoemen.

De vergadering beslist, onder opschortende voorwaarde van neerlegging van de oprichtingsstatuten van de betreffende vennootschap op de rechtbank van koophandel, met algemene stemmen overeenkomstig de machten haar verleend bij artikel 11 en volgende van de statuten, mevrouw Els DE LAERE

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

voornoemd tot zaakvoerder te benoemen, met onbezoldigd mandaat. Zelfde mevrouw Els De Laere verklaart deze functie te aanvaarden. De zaakvoerder zal in gezegde hoedanigheid onder meer het dagelijks bestuur van de vennootschap waarnemen zoals voorzien in artikel twaalf der statuten. De aldus benoemde zaakvoerder verklaart haar mandaat te aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van haar bestuursmandaat.

De zaakvoerder wordt benoemd vanaf heden, met dien verstande, dat zij vanaf heden tot op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, zal optreden ais volmachtdrager van de vennoten en dat zij vanaf het ogenblik van de neerlegging zal optreden als orgaan van de vennootschap overeenkomstig de bepalingen van de statuten en de wet.

21 Eerste gewone algemene vergadering  Eerste boekjaar.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de vierde vrijdag van de maand mei van 2016. Het eerste boekjaar loopt vanaf neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte tot 31 december 2015.

31 Overname verbintenissen (Wetboek van Vennootschappen)

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 april 2014.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan de betreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Voor analytisch uittreksel, ter publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Gert De Kesel, geassocieerd notaris,

Neergelegd: expeditie van de oprichtingsstatuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.05.2016, NGL 31.08.2016 16560-0340-011

Coordonnées
ARCHITECT ELS DE LAERE

Adresse
BEGONIASTRAAT 30 8310 ASSEBROEK

Code postal : 8310
Localité : Assebroek
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande