ARCHITECT MARC MALFAIT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECT MARC MALFAIT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 508.601.682

Publication

24/12/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*12306714*

Neergelegd

20-12-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0508601682

Benaming (voluit): ARCHITECT MARC MALFAIT

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8880 Ledegem, Boomlandstraat 29

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor SABINE DESTROOPER, geassocieerd notaris te Ledegem op

zeventien december tweeduizend twaalf te registreren, dat door:

De Heer MALFAIT Marc Arthur, echtgenoot van Mevrouw HOET Hilde, wonende te Ledegem,

Boomlandstraat 29.

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid werd opgericht.

Artikel één  Naam:  ARCHITECT MARC MALFAIT .

Artikel twee  Zetel: 8880 Ledegem, Boomlandstraat 29.

Artikel drie - Doel.-

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland,

- het uitoefenen van het beroep van architect evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines zoals bedoeld in het reglement van beroepsplichten opgesteld door de Nationale Raad van de Orde van Architecten, alsmede alle studies met betrekking tot bescherming van het leefmilieu, waarbij de handelingen van architectuur in België steeds dienen voorbehouden te zijn aan personen die in België gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

- het maken van ontwerpen en studies van architectuur, stedenbouw, stabiliteit en de bijzondere technieken, teneinde te komen tot de realisatie van een kwalitatieve architectuur, alsmede de technische uitvoering voor het ontwerpen, berekenen en oplossen van vraagstukken in verband met de bouwkunde en het leiding geven bij de uitvoering en opvolging van de werken, alsook het coördineren van de uitvoeringen van al deze bouwwerken.

- in binnen- en buitenland het uitoefenen, organiseren, bevorderen en structureren van alle beroepsactiviteiten van de architect-vennoot op de gebieden van de architectuur en niet-onverenigbare disciplines, dit alles rekening houdend met de regelen van de plichtenleer qua uitoefening van de architectuur.

- het uitoefenen van taken als veiligheidscoördinator.

- het uitoefenen van taken als EPB verslaggever.

- het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van architect of een bijzondere beroepstitel vereist is.

- de vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

- het ter beschikking stellen van de nodige middelen voor de architect-vennoten.

- het inrichten van algemene diensten en secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

- het verwerven, huren en/of leasen van alle apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen en transportmiddelen noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde beroepsactiviteiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

- het scheppen van de mogelijkheden om de architect-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in de voormelde disciplines, dit teneinde een hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

- de organisatie van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessen in verband met de beroepsactiviteiten.

- de vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn om rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

- de vennootschap kan zonder afbreuk te doen aan de deontologie, onder het normale beheer als goede huisvader een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook, de vennootschap kan bijgevolg investeringen en beleggingen - zoals onder andere de aankoop, de verkoop, de verhuring en de oprichting en valorisatie van gebouwen - uitvoeren zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële vennootschap mag aannemen.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende verrichtingen in verband met voormelde doelstellingen uitvoeren en op gelijk welke wijze deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het doel van de vennootschap, doch overeenkomsten, die architecten niet mogen afsluiten met andere architecten of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

Zij mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Tevens zal de vennootschap, zowel in het binnen- als in het buitenland, alle verrichtingen of daden kunnen stellen of verwezenlijken van industriële, financiële en burgerlijke aard, met inbegrip van het aangaan van leningen en het verkrijgen van alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk met één of andere tak van haar doel verband houden, ofwel dit kunnen bevorderen of vergemakkelijken.

Zij zal belangen mogen opnemen in alle bestaande of in het leven te roepen vennootschappen en ondernemingen in België of in het buitenland, waarvan het doel gelijkaardig of gelijkgesteld aan het hare zou zijn, en dit bij middel van inbreng, versmelting, onderschrijving, deelnemen, financiële tussenkomst of anderszins, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

De vennootschap kan bestuurdersmandaten opnemen in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ondernemingen en verenigingen, voor zover deze een gelijkaardig of samenhangend doel hebben en dit binnen de perken van de bestaande deontologische regels.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en met naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Artikel vier  Duur: een onbeperkte duur.

Artikel vijf  Kapitaal: achttienduizend zeshonderd Euro (18.600 EUR) en is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde die elk een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Het gehele kapitaal is geplaatst als volgt:

door de heer Marc MALFAIT, voornoemd, wordt ingeschreven voor achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), hetzij voor honderd (100) aandelen

Ieder aandeel waarop in speciën ingeschreven werd, werd afbetaald door storting in geld, als volgt: door de heer Marc MALFAIT, ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer 363-1134645-76 op naam van de vennootschap-in-oprichting bij ING.

Blijft te volstorten:

door de heer Marc MALFAIT, ten belope van zesduizend tweehonderd euro

Artikel acht - Bestuur

8.1. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere natuurlijke personen, al dan niet vennoot, zaakvoerder(s) genoemd, gemachtigd om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

- zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering;

- telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. Een gewone zaakvoerder is herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat zijn herroeping recht geeft op enige vergoeding.

8.2. Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

8.3. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

8.4. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

8.5. Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van de zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

8.6. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Artikel 9 - Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

9.1. Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden. 9.2. Elke zaakvoerder kan, afzonderlijk handelend, de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

9.3. Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Een mandataris dient steeds een natuurlijke persoon te zijn, gemachtigd om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op één van de Tabellen van de Orde van Architecten.

9.4. Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Artikel tien - Controle.-

Indien de wet dit vereist en binnen de grenzen van wat zij voorziet, zal de controle van de vennootschap worden uitgeoefend door één of meerdere commissarissen, benoemd voor drie jaar en herkiesbaar. Indien de wet niet de benoeming van een commissaris vereist, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

Artikel elf  Jaarvergadering:

op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, de laatste zaterdag van de maand februari om twintig uur.

Artikel twaalf - Stemming.-

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel veertien - Boekjaar.-

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober van ieder jaar en eindigt op dertig september van ieder jaar.

Artikel vijftien - Verdeling - Reserves

15.1. Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

15.2. De aanwending van het saldo wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van het bestuursorgaan, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Artikel negentien - Verdeling van het netto-actief

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

BENOEMING NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Luik B - Vervolg

Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap heeft de comparant mij, notaris, verzocht te akteren dat de heer Marc MALFAIT, [RR 620609-209-89], voornoemd, benoemd wordt tot niet-statutaire zaakvoerder.

De aldus benoemde niet-statutaire zaakvoerder verklaart het toegekende mandaat te aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van dit mandaat.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. De vennootschap zal in toepassing van artikel twee paragraaf vier van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte, overeenkomstig artikel achtenzestig van het Wetboek van vennootschappen.

De oprichter verklaart dat de vennootschap, bij toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die zijn aangegaan in naam van de vennootschap-in-oprichting. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De ondergetekende notaris heeft erop gewezen dat voormelde verbintenissen door de vennootschap dienen bekrachtigd te worden binnen de twee maanden na de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte ter griffie van de rechtbank van koophandel. Deze verbintenissen en overeenkomsten worden derhalve geacht oorspronkelijk door de vennootschap te zijn aangegaan.

2. Eerste boekjaar: vanaf neerlegging tot dertig september tweeduizend veertien

3. Eerste jaarvergadering: de laatste zaterdag van de maand februari tweeduizend vijftien om twintig uur.

4. Er werd geen commissaris benoemd.

5. Volmacht KBO en fiscale administraties.

Ter voldoening van alle formaliteiten en verplichtingen bij één of meerdere erkende ondernemingsloketten, bij de BTW- en belastingadministraties en bij de KBO (Kruispuntbank Ondernemingen) naar aanleiding van deze oprichting, verlenen voornoemde oprichters alhier een bijzondere volmacht, met macht van indeplaatsstelling, aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BALANS", met zetel te 8800 Roeselare (Rumbeke), Lekkensstraat 31, RPR Kortrijk, ondernemingsnummer 0454.013.250, vertegenwoordigd door de door haar aangewezen persoon.

VOOR UITTREKSEL,

Sabine Destrooper, geassocieerd notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ARCHITECT MARC MALFAIT

Adresse
BOOMLANDSTRAAT 29 8880 LEDEGEM

Code postal : 8880
Localité : LEDEGEM
Commune : LEDEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande