ARCHITECTEN-COLLECTIEF

BV CVBA


Dénomination : ARCHITECTEN-COLLECTIEF
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 633.720.596

Publication

14/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*15311956*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Neergelegd

09-07-2015

Griffie

Ondernemingsnummer :

0633720596

Benaming (voluit) : aRCHITECten-collectief

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Wijnbergstraat 63

(volledig adres) 8560 Wevelgem

Rechtsvorm :

Onderwerp akte :

Uit een akte opgemaakt voor geassocieerd notaris Filip Logghe te Menen op 9 juli 2015 (neergelegd vóór registratie), blijkt de volgende oprichting:

1. De rechtsvorm van de vennootschap en haar naam:

De burgerlijke vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een coöperatieve

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met de naam  aRCHITECten-collectief .

2. De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap:

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 8560 Wevelgem, Wijnbergstraat 63.

3. De duur van de vennootschap:

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

4. De nauwkeurige opgave van de identiteit van de oprichters:

1. De heer CAPPON Koen Roger, geboren te Kortrijk op 1 augustus 1961, wonende te 8560 Wevelgem, Kleine Wijnbergstraat 3.

2. De heer BEKAERT Bart Pierre, geboren te Dadizele op 25 februari 1961, wonende te 8890 Moorslede, Heulestraat 4.

3. De heer BEKAERT Mathijs, geboren te Menen op 12 februari 1989, wonende te 8890 Moorslede, Heulestraat 4.

5. Het bedrag van het maatschappelijk kapitaal, de samenstelling van het maatschappelijk kapitaal (in voorkomend geval, de conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor met betrekking tot de inbrengen in natura), het gestorte bedrag, de vennoten die hun inbreng nog niet volledig hebben volgestort met het bedrag van de nog niet volgestorte inbrengen, het bedrag van het eventueel toegestane kapitaal:

Vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal

1. Het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt 20.000,00 ¬ . Het is vertegenwoordigd door 200 aandelen, op naam, zonder nominale waarde, die ieder een gelijk deel van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

2. Op alle aandelen van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal wordt in geld ingetekend als volgt:

- de heer Koen Cappon, voornoemd, heeft ingetekend op 90 aandelen voor 9.000,00 ¬ , welk bedrag volgestort is ten belope van 2.790,00 ¬ .

- de heer Bart Bekaert, voornoemd, heeft ingetekend op 90 aandelen voor 9.000,00 ¬ , welk bedrag volgestort is ten belope van 2.790,00 ¬ .

- de heer Mathijs Bekaert, voornoemd, heeft ingetekend op 20 aandelen voor 2.000,00 ¬ , welk bedrag volgestort is ten belope van 620,00 ¬ .

3. Het gestort kapitaal bedraagt zodoende 6.200,00 ¬ . De notaris-minuuthouder bevestigt de deponering van het gestorte kapitaal, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, waarbij de deponering werd verricht bij KBC Bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 8 juli 2015 afgeleverd bankattest, dat aan de notaris-minuuthouder is afgegeven. De notaris-minuuthouder bevestigt dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Burgerlijke vennootschap onder vorm van CV met beperkte

aansprakelijkheid

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Veranderlijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal

1. Boven het vast gedeelte zal het maatschappelijk kapitaal veranderlijk zijn zonder statutenwijziging, als gevolg van toetreding van nieuwe vennoten, van het nemen van nieuwe aandelen door vennoten of van het uittreden of uitsluiten of het overlijden van vennoten, telkens door de binnen de statuten bepaalde grenzen.

Bij huidige akte komt het veranderlijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal tot stand ten belope van 525.000,00 ¬ . Het is vertegenwoordigd door 5.250 aandelen, op naam, zonder nominale waarde, die ieder een gelijk deel van het veranderlijk gedeelte van het maatschappelijk vermogen vertegenwoordigen.

2. Op alle aandelen van het veranderlijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal wordt ingetekend als volgt:

- de heer Koen Cappon, voornoemd, heeft ingetekend op 2.625 aandelen voor 262.500,00 ¬ , welk bedrag volgestort is door een inbreng in natura ten belope van 262.500,00 ¬ .

- de heer Bart Bekaert, voornoemd, heeft ingetekend op 2.625 aandelen voor 262.500,00 ¬ , welk bedrag volgestort is door een inbreng in natura ten belope van 262.500,00 ¬ .

3. Voor de vermelde inbrengen in natura worden de volgende documenten voorgelegd overeenkomstig artikel 395 van het Wetboek van Vennootschappen:

- het bijzonder verslag van de oprichters betreffende de inbreng in natura, met uiteenzetting waarom de inbreng van belang is voor de vennootschap en eventueel ook waarom afgeweken wordt van de conclusie van het bijgevoegde verslag.

- het verslag van de bedrijfsrevisor Piet Dujardin, die via de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een BVBA  Piet Dujardin (met zetel te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12), de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een BVBA  Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin (met zetel te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12), vertegenwoordigt en die aangeduid werd door de oprichters, betreffende de inbreng in natura. Het revisoraal verslag dateert van 12 juni 2015 en ° heeft betrekking op de beschrijving van de inbreng in natura en de toegepaste waarderingsmethoden

° geeft aan of het resultaat van deze methoden, ten minste overeenkomt met het aantal en de nominale of fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen en, in voorkomend geval, met de uitgiftepremie van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, en

° vermeldt welke werkelijke vergoeding als tegenprestatie voor de inbreng wordt verstrekt.

Het verslag van de bedrijfsrevisor besluit met de volgende woorden:

 6. BESLUIT

Ingevolge het ingestelde onderzoek overeenkomstig de controlenormen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, bij de oprichting van de CVBA ARCHITECTEN-COLLECTIEF met inbreng in natura van een pakket aandelen van de BVBA BUREAU ARCHITEC in het variabel kapitaal van de vennootschap, kan ik besluiten dat:

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura; de oprichters van de vennootschap zijn verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal en de fractiewaarde van de door de vennootschap uit te geven aandelen;

2. de beschrijving van de inbreng, zijnde 750 aandelen (op een totaal van 750 aandelen) van de BVBA BUREAU ARCHITEC, aan de normale vereisten van nauwkeurig¬heid en duidelijkheid voldoet;

3. de methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en de waarden waartoe de methoden van waardering leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen zonder nominale waarde, onder voorbehoud van het volgende:

- de goodwillwaarde ad. 330.000,00 EUR op basis waarvan de inbrengwaarde van de aandelen mede werd bepaald, is slechts aanvaardbaar voor zover de inbrengers hun activiteiten voortzetten bij de BVBA BUREAU ARCHITEC;

- ik dien een principieel voorbehoud te formuleren nopens eventuele kosten van bodemsanering naar aanleiding van de mogelijke bodemverontreiniging op het onroerend bij de BVBA BUREAU ARCHITEC, bij gebrek aan gegevens hieromtrent;

- ik dien ook een voorbehoud te formuleren nopens de waarde van de in de balans per 31 december 2014 opgenomen werken in uitvoering (t.b.v. 12.018 EUR), aangezien ik mijn opdracht pas verkreeg na de balansdatum en ik zodoende niet in de mogelijkheid was om de werken in uitvoering na te zien;

- tenslotte dien ik een voorbehoud te formuleren voor de financiële gevolgen van eventuele fiscale controles bij de betrokken vennootschap;

4. de als tegenprestatie verstrekte vergoeding voor de inbreng in natura, bestaande uit 5.250 aandelen van de nieuw op te richten vennootschap, wordt telkens voor de helft toegekend aan de heer Koen CAPPON (2.625 aandelen) en aan de heer Bart BEKAERT (2.625 aandelen); deze

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

vergoeding doet geen afbreuk aan de huwelijksvermogensrechten zoals deze voortvloeien uit het

eventuele toepasselijk huwelijksvermogensstelsel van beide inbrengers.

Ik wil er tenslotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen

betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van

de operatie waarin dit verslag werd opgesteld.

Wevelgem, 12 juni 2015

BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin

vertegenwoordigd (ex ultimo) door de heer Piet Dujardin, bedrijfsrevisor

Het revisoraal verslag en het bijzonder verslag van de oprichters worden neergelegd op de griffie van

de rechtbank van koophandel overeenkomstig artikel 75 van het Wetboek van Vennootschappen.

4. De heer Koen Cappon en de heer Bart Bekaert verklaren de volgende roerende goederen in te brengen: de volle eigendom van elk van hun 375 aandelen van de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een BVBA  Bureau aRCHITEC , met zetel in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, te 8560 Wevelgem, Wijnbergstraat 63, houder van het ondernemingsnummer en BTW-nummer BE 0437.195.430.

5. De bij deze opgerichte vennootschap bekomt de eigendom en het genot van de in volle eigendom ingebrachte aandelen vanaf heden en zal tevens vanaf dezelfde datum alle rechten dienaangaande uitoefenen, ondermeer door het optrekken van dividenden en het uitoefenen van het stemrecht. Er wordt uitdrukkelijk bepaald dat de inbreng van de aandelen het dividendrecht over het volledige lopende boekjaar, zonder enige pro ratering, omvat.

De inbrengers verklaren

- dat de ingebrachte aandelen niet bezwaard zijn met enig pandrecht.

- dat zij vrij tot de overdracht van deze aandelen te kunnen overgaan en dat er in hun hoofde geen belemmeringen zijn die voortkomen uit eventuele voorkooprechten, goedkeuringen of andere overdrachtsbeperkingen voorzien in de statuten van de vennootschap en/of in de aandeelhoudersovereenkomsten, of dat zij de eventuele wettelijke, statutaire en conventionele overdrachtsbeperkingen voorafgaandelijk aan deze akte volledig hebben nageleefd en vervuld. Elke oprichter verklaart dat hij op de hoogte is van de vennootschapsrechtelijke, financiële, fiscale, boekhoudkundige, sociale, commerciële, ... staat en toestand van de vennootschap  Bureau aRCHITEC .

6. Het begin en het einde van het boekjaar:

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte bij

de rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 december 2016.

7. De bepalingen betreffende het aanleggen van reserves, de verdeling van de winst en de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo:

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste 5% afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo van de winst staat ter beschikking van de algemene vergadering die over de aanwending ervan beslist bij eenvoudige meerderheid.

Na aanzuivering van de passiva zullen bij vereffening de netto maatschappelijke activa verdeeld worden op de volgende wijze :

- bij voorrang zullen de aandelen tot het beloop van het gedeelte van het kapitaal dat zij vertegenwoordigen terugbetaald worden, na aftrek van de stortingen die gebeurlijk nog moeten verricht worden.

- het eventueel saldo wordt gelijk over al de aandelen verdeeld.

8. De aanwijzing van de personen die gemachtigd zijn de vennootschap te besturen en te verbinden, de omvang van hun bevoegdheid en de wijze waarop zij deze uitoefenen, hetzij alleen, hetzij gezamenlijk, hetzij als college:

Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten min¬ste 2 leden door de algemene vergadering verkozen onder de vennoten, voor een duur be¬paald door de algemene vergadering. Na het verstrijken van het mandaat zijn de be¬stuurders herbenoembaar. De bestuurders dienen natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts bestuurder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke bestuurder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

De raad van bestuur benoemt bij gewone meerderheid van stemmen één van zijn leden tot voorzitter.

Bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. De raad van bestuur kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan het bestuursorgaan volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte als college.

Onafgezien van de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door iedere bestuurder die alleen optreedt.

Volgende handelingen vereisen evenwel de voorafgaande goedkeuring van de raad van bestuur:

- het aangaan van overeenkomsten waarbij de tussenkomst van een openbaar amb¬tenaar vereist is;

- de aanschaffing van andere vaste activa dan onroerende goederen;

- de aanschaffing van onroerende goederen;

- het aangaan van leningen en het stellen van waarborgen;

- de deelname in andere vennootschappen;

- de samenwerking, professionele of interprofessionele met andere zelfstandige be¬roepen. - de aanwerving, het ontslag, de promotie en de bezoldiging van personeelsleden;

- het aangaan van huurovereenkomsten.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van een bestuurders, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden

gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of

tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een

architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de

bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De oprichters beslissen te benoemen tot bestuurders, en dit voor een onbepaalde duur:

- de heer Cappon Koen, wonende te 8560 Wevelgem, Kleine Wijnbergstraat 3.

- de heer Bekaert Bart, wonende te 8890 Moorslede, Heulestraat 4.

Elk mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Elke benoemde bestuurder is alhier aanwezig en aanvaardt zijn aanstelling. De bestuurder verklaart

dat geen verbod werd opgelegd tot het uitoefenen van een mandaat van bestuurder of zaakvoerder

in een handelsvennootschap.

9. De aanwijzing van een commissaris:

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2 ° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

10. De nauwkeurige omschrijving van het doel:

4.1 De vennootschap heeft tot hoofddoel, voor eigen rekening :

1. het uitoefenen door de vennoten-architecten, voor rekening van de vennootschap, van het beroep van architect evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines; alle activiteiten betreffende veiligheidscoördinatie, bouwcoördinatie en projectbeheer, onder meer bevattend zonder limitatief te willen zijn, voorbereidend studiewerk, formuleren van voorstellen terzake, begeleiding in de concrete uitvoering, assistentie in dagdagelijks beleid ter zake, opvolging van uit te voeren en uitgevoerde werken terzake; het verrichten van expertiseopdrachten; het verrichten van energieaudits en studies en voorstellen van energiebesparende technieken. De handelingen van architectuur in België moeten steeds voorbehouden worden aan personen die hier gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

2. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen: alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten;

3. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen: alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën, de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen;

4. het beheren van vennootschappen in de ruimste zin van het woord, welk doel deze vennootschappen ook mochten hebben, het deelnemen in en het directievoeren over ondernemingen en vennootschappen, alsook het uitoefenen van de functie van bestuurder of analoge functies in vennootschappen en andere rechtspersonen;

5. het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering en deelname onder de vorm van aandelen of obligatieleningen in diverse vennootschappen;

6. het verlenen van assistentie op gebied van management, engineering en consulting alsook technisch, commercieel, administratief en financieel beheer en advies, met inbegrip van de detachering van personeel (zonder weliswaar in te gaan tegen de reglementering inzake uitzendarbeid);

7. het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

Luik B

- vervolg

Mod PDF 11.1

Staatsblad

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht. De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel en er het bestuur van voeren. De vennootschap kan in het kader hiervan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3. Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4. In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar bestuursorgaan er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Het hoofdactiviteit van de vennootschap is het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. De overige activiteiten dienen hieraan ondergeschikt en bijkomstig te zijn, en dienen te gebeuren op een niet-commerciële wijze volgens het beheer van een goede huisvader.

11. De plaats, de dag en het uur van de jaarvergadering van de vennoten, alsook de voorwaarden voor de toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht: De jaarvergadering wordt gehouden op de 3de vrijdag van de maand juni om 10u in de maatschappelijke zetel of op een andere plaats aan te duiden in de oproepingsbrief. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2017.

12. Verbintenissen namens de vennootschap in oprichting:

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de comparanten dat ter gelegenheid van huidige oprichting, de rechten en de verplichtingen die voortvloeien uit de verbintenissen die namens de vennootschap in oprichting zijn verricht tussen 1 juni 2015 en de ondertekening van huidige oprichtingsakte, worden overgenomen door huidige vennootschap, en dit onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van de oprichtingsakte bij de rechtbank van koophandel. Onder meer worden alle activiteiten van de BVBA  Bureau aRCHITEC overgenomen.

13. Volmacht formaliteiten:

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de BVBA  Fidexco te 8550 Zwevegem, Otegemstraat 30, vertegenwoordigd door mevrouw Christa Claerhout, evenals haar medewerkers, aangestelden en lasthebbers, met recht om afzonderlijk te handelen en met recht van indeplaatsstelling, om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank van de Ondernemingen en voor de aanvraag van een BTW-nummer.

°

° °

Opgemaakt te Menen op 9 juli 2015.

Geassocieerd notaris Filip Logghe te Menen.

Hierbij ook neergelegd:

- afschrift van de akte.

- bijzonder verslag van de oprichters betreffende de inbreng in natura.

- verslag van de bedrijfsrevisor betreffende de inbreng in natura.

Coordonnées
ARCHITECTEN-COLLECTIEF

Adresse
WIJNBERGSTRAAT 63 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande