ARCHITECTENBUREAU VAN THOURNOUT WOUTER

Divers


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU VAN THOURNOUT WOUTER
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 541.406.389

Publication

18/06/2014
ÿþMod 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0541.406.389

Benaming

(voluit) : Aeût ireTéN8vizeu AN-reetiour WOUTére.._ .

(verkort) :Gv

Rechtsvorm Aesloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Mandellaan 307, 8800 Roeselare

(volledig adres)

Onderwerp akte Quasi-inbreng (art. 220 en 222 Wetboek van vennootschappen)

Neerlegging van het bijzonder verslag dd. 2 mei 2014 van het bestuursorgaan en van het controleverslag dd. 2 mei 2014 van de CVBA Auditas Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door haar bestuurder Sven Vansteelant.

Wouter Vanthournout, zaakvoerder

MONITE

11 -0,6- 2014 ELGISCH STAATS

3E NEERGELEGD

23 MEI 2014

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, afd. KORTRIJK

Griffie

JR BEL

r-

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

28/10/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13306390*

Neergelegd

24-10-2013

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0541406389

Benaming (voluit): ARCHITECTENBUREAU VANTHOURNOUT WOUTER (verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8800 Roeselare, Mandellaan 307

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Geassocieerd Notaris Jean-Charles De Witte te Kortrijk, op 23 oktober 2013, ter registratie aangeboden, dat:

De Heer Wouter Hugo Jozef VANTHOURNOUT, geboren te Roeselare, op 25 december 1981, ongehuwd, wonende te 8800 Roeselare, Mandellaan 307. Een vennootschap onder onder de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht onder de benaming  ARCHITECTENBUREAU VANTHOURNOUT WOUTER .

Zetel : te 8800 Roeselare, Mandellaan 307

Duur : De duur van de vennootschap is onbepaald.

Doel :

4.1 De vennootschap heeft tot doel:

- Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van

architect;

- Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Kapitaal : Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIEN DUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Bestuur : 11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere

zaakvoerders , natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

11.2 Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

11.3 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

11.4 Wordt benoemd als statutaire zaakvoerder :

De Heer Wouter Hugo Jozef Vanthournout, geboren te Roeselare, op 25 december 1981, rijksregister nummer 81.12.25-019.46, wonende te 8800 Roeselare, Mandellaan 307, die verklaart te aanvaarden.

De duur van zijn mandaat is onbepaald en zijn mandaat is bezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Het mandaat van de statutair zaakvoerder kan door de vennoten slechts worden herroepen met unanimiteit der stemmen en wegens gewichtige redenen.

12.1 Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

12.2 Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kan de zaakvoerder volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Jaarvergadering : De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand februari om 18 uur in de Gemeente waar de maatschappelijke zetel gevestigd is.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats om hetzelfde uur.

Boekjaar : Het boekjaar vangt aan op 1 oktober en eindigt op 30 september van het jaar daaropvolgend.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1° van het Wetboek van Vennootschappen.

Ontbinding - vereffening :

18.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

18.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

18.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

18.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

19.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is beschouwd als vereffenaar.

De vereffenaar treedt pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

19.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

19.3 De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Onderschrijving:

Op deze aandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

Door de Heer Wouter Vanthournout, voornoemd, ten belope van 186 aandelen tegen de prijs van achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00); volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

Overgangsbepalingen:

1. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 30 september 2014.

2. De eerste jaarvergadering zal plaats hebben op de eerste zaterdag van de maand februari van het jaar 2015.

3. De oprichter verklaart dat huidige vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen alle verbintenissen, handelingen, prestaties en transacties overneemt die voor rekening, en ter name van de vennootschap in oprichting werden aangegaan door de éénmanszaak  Vanthournout Wouter te 8800 Roeselare, Mandellaan 307 met ondernemingsnummer BE 0892.626.365, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de

Luik B - Vervolg

neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De vennootschap zal aldus het recht hebben op de winsten van deze lopende contracten en/of verbintenissen, mits de daaraan verbonden lasten te dragen.

De door de vennootschap overgenomen verbintenissen, handelingen, prestaties en overeenkomsten zullen blijken uit de boeken van de vennootschap, en ingevolge de overname zullen ze geacht worden van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan.

4. De oprichter geeft bij deze volmacht aan de burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  CASTELEIN , met maatschappelijke zetel te Oude Torhoutstraat 2 te 8830 Hooglede, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer BE 0435471602, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van het Rechtspersonenregister, KBO en/of Ondernemingslokket en voor de aanvraag van een BTW-nummer.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Geassocieerd Notaris Jean-Charles De Witte, te Kortrijk.

Tegelijk met deze neergelegd: afschrift van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU VAN THOURNOUT WOUTER

Adresse
Zetel: Mandellaan 307, 8800 Roeselare

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande