ARCHITECTENBUREAU WIM VAN LANDSCHOOT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU WIM VAN LANDSCHOOT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 525.768.605

Publication

16/04/2013
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Nk:f+attitida.,EOD TER ORLb1+'EE REMBANK VAN KOOPHANDEL

0 5 APR, 2013

IMIRM11118

Ondernemingsnr ;

© 9Ç.q g.60s

Benaming (voluit) : ARCHITECTENBUREAU WIM VAN LANDSCHOOT

(verkort) :

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE RECHTSVORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : 8670 KOKSIJDE PRINS VAN LUIKLAAN 10

Onderwerp akte :OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Jean Didier Gyselinck, geassocieerd Notaris te Brussel, op drie april tweeduizend dertien dat :

De heer VAN LANDSCHOOT Wim Kurt, geboren te Oostende op 18 maart 1973, wonende te 8670 Koksijde, Prins Van Luiklaan, 10,

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht, waarvan de naam luidt " ARCHITECTENBUREAU WIM VAN LANDSCHOOT "

- De maatschappelijke zetel is gevestigd te Koksijde, Prins Van Luiklaan, 10,

- Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) Het is vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder nominale waarde die elk één/honderdste (11100ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Op al aandelen werd ingetekend aan de prijs van honderd zesentachtig euro per stuk door de Heer Wim VAN LANDSCHOOT, voornoemd.

Ieder aandeel, waarop werd ingeschreven, werd voorafgaandelijk afbetàald ten belope van twee/derden door storting bij de KBC Bank.

Derwijze dat de vennootschap vanaf drie april tweeduizend dertien de beschikking heeft over een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400 EUR)

- De vennootschap is voor onbeperkte duur opgericht vanaf drie april tweeduizend dertien.

De vennootschap zal echter pas rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de neerlegging van een uittreksel van de oprichtingsakte op de bevoegde Griffie van de Rechtbank, met het oog op publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

- De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, o.m. door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedebouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB  verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin  en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting

evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

lï De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks  en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-behoude aan het Belgiscr Staatsbla

-a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenbéroep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten m.b.t. de

uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

- De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Indien een aandeel aan verschillende personen toebehoort, zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, tot een enkele persoon aangewezen wordt als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

- De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders/zaakvoerders al dan niet vennoot. Zij worden aangesteld door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen.

De zaakvoerders/raad van bestuur hebben/heeft de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het beheer van de vennootschap met mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren. Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabelfen van de Orde van Architecten.

Alle bestuurders/zaakvoerders, leden van het directiecomité zo er één is en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Elke zaakvoerder/bestuurder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

indien ingevolge het overlijden van een bestuurdersizaakvoerders de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder/zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde teermijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijk als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen zijn.

Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2§2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een bestuurder/zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een bestuurders/zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een bestuurder/zaakvoerder dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder/bestuurder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen zijn.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder/zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2§2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod i i.i

- Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan' hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

De handelingen van architectuur in België zijn steeds voorbehouden aan personen die gerechtigd zijn het beroep van architect in België uit te oefenen. Het architectencontract zal steeds de naam vermelden van de architect die belast is met de architectenopdracht.

- De zaakvoerder mag, op eigen verantwoordelijkheid, aan één of meer personen, een deel van zijn machten overdragen op voorwaarde dat hij ze specifieert en de duur ervan bepaalt. Indien er meerdere zaakvoerders zijn dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

- De gewone algemene vergadering wordt elk jaar gehouden op de vierde zaterdag van juni om 10 uur.

De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen het vragen.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping.

- De algemene vergaderingen worden door de zaakvoerder bijeengeroepen.

De bijeenroepingen worden gedaan bij middel van een brief aan de vennoten ten minste veertien dagen voor de vergadering toegestuurd; de bijeenroepingen vermelden de dagorde.

De algemene vergadering moet bijeenkomen op verzoek van elke architect vennoot, die zelf de agendapunten van die algemene vergadering bepaalt.

- Elke vennoot mag zich op de algemene vergaderingen door een volmachthouder laten vertegenwoordigen, mits laatstgenoemde zelf vennoot is en het recht heeft de vergadering bij te wonen. Een enkel volmachthouder mag verschillende vennoten vertegenwoordigen.

De mede-eigenaars, de vruchtgebruikers, de naakte eigenaars, alsmede de schuldeisers en schuldenaarspandgevers, dienen zich door één en dezelfde persoon te laten vertegenwoordigen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect -- aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

- Elk aandeel geeft recht op één stem.

De stemrechten verbonden aan architect aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn wordt het stemrecht opgeschort tot één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar stemgerechtigde van de aandelen.

Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik dan warden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

- Het maatschappelijk jaar begint de eerste januari en eindigt de eenendertigste december.

- Op eenendertig december van ieder jaar worden de boeken, registers en rekeningen van de vennootschap afgesloten, en de zaakvoerder maakt de inventaris op alsmede de jaarrekeningen en het jaarverslag, overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

- Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en nodige afschrijvingen, maakt de netto-winst uit van het boekjaar.

Op de winst wordt elk jaar ten minste vijf procent voor de vorming van de wettelijke reserve genomen. Deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is. Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de netto winst.

- Bij de ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden en op gelijk welke ogenblik ook, zal de vereffening geschieden door de zaakvoerder handelend als vereffenaar, zo niet, door één of meer vereffenaars door de algemene vergadering benoemd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

z«~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voort eliouden

aan het

Belgisch Staatsblad

" mod 11.1

.



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vereffenaar zal de meest uitgebreide machten hebben zoals voorzien bij artikel 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene

vergadering

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde, voor rekening van de vennootschap in vereffening, deze opdrachten verder uit te voeren. Indien de vereffenaar voldoet aan deze voorwaarden kan hij zelf de opdrachten verder uitvoeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, bijv. schrapping of overlijden van vennoten architecten niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal, de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zat optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder/bestuurder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn.

De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten m.b.t. lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder/bestuurder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn.

Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

- Na aanzuivering van alle schulden, lasten en vereffeningskosten, worden de netto-activa bij voorrand aangewend om in geld of effecten het afbetaald bedrag van de deelbewijzen dat niet werd gedelgd terug te betalen.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volstort , herstelt de vereffenaar voor de verdeling het evenwicht, door alle aandelen op gelijke voet te plaatsen, hetzij door bijkomende opvragingen van stortingen ten laste van de aandelen die onvoldoende werden afbetaald, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld voor de aandelen die voor een groter gedeelte werden afbetaald.

Het saldo wordt in gelijke delen onder alle deelbewijzen verdeeld.

In geval van ontbinding moeten noodzakelijke maatregelen worden genomen teneinde het belang van de cliënten te verzekeren en in het bijzonder wat betreft het verloop van de contracten en de hangende architecturale opdrachten, rekening houdend met het intuitu personae karakter van de relatie tussen architect en de bouwheer.

OVERGANGSBEPALINGEN.

1) Het eerste maatschappelijke jaar zal eindigen op éénendertig december tweeduizend dertien

2) De eerste gewone algemene vergadering zal in juni tweeduizend veertien plaats vinden. BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

Zaakvoerder

De Heer Wim Van Landschoot, voornoemd, vergadert in buitengewone algemene vergadering, benoemt zichzelf als zaakvoerder van de vennootschap voor een onbepaalde duur.

Zijn mandaat is onbezoldigd tenzij de Algemene Vergadering anders beslist,

Commissaris.

Overeenkomstig artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen, beslissen de vennoten geen commissaris te benoemen, daar uit te goeder trouw verrichte schattingen en namelijk het financieel plan dat aan ondergetekende notaris overhandigd werd, blijkt dat deze vennootschap aan de in bovengenoemd artikel criteria zal voldoen.

Overneming van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

De oprichters verklaren overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, de verbintenissen over te nemen die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, vanaf 1 oktober 2012 dit onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel. De verbintenissen aangegaan sedert de oprichting en vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" 1,,

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

. ,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL.

Jean Didier Gyselinck

Geassocieerde Notaris te Brussel

Bijgevoegde stuk : één uitgifte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 20.07.2016 16331-0346-012

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU WIM VAN LANDSCHOOT

Adresse
PRINS VAN LUIKLAAN 10 8670 KOKSIJDE

Code postal : 8670
Localité : KOKSIJDE
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande