ARCHITECTENBURO JONATHAN VAN LOO

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBURO JONATHAN VAN LOO
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 501.988.064

Publication

16/04/2014
ÿþ Mod2,1



IM:1113 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-behouclel aan het Beigiscl" Staatsbia

11111111,11.111,1j110;111111bill

RECHTSANK VAN etiOPIIMITIti

DENT A50E01111 Beutan

IdeliGELEutO OP :

Griffie là 9111P.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onclemerningsnr : 0501.988.064

Benaming

(voluit) Architectenburo Jonathan Van Loo

Rechtsvorm Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel: Maalse Steenweg 457

8310 Sint-Kruis

Onderwerp ,kte : Neerlegging verslagen inzake quasi-inbreng

Neerlegging van het verslag van de zaakvoerder en het verslag van de bedrijfsrevisor betreffende de quasi.. inbreng van vermogensbestanddelen van de zaakvoerder en dit conform artikel 222 van het Wetboek van Vennootschappen.

Jonathan Van Loo

zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening"

18/12/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*12306557*

Neergelegd

14-12-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0501988064

Benaming (voluit): ARCHITECTENBURO JONATHAN VAN LOO (verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8310 Brugge (Sint-Kruis), Maalse Steenweg 457 (volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte-oprichting verleden voor notaris Henry Van Caillie te Brugge op tien december tweeduizend twaalf dat de Heer VAN LOO Jonathan Jozef Rosette, geboren te Brugge op 21 juni 1976, wonende te 8310 Brugge (Sint-Kruis), Maalse Steenweg 457.

een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht waarvan de statuten ondermeer zijn samengesteld als volgt:

Artikel 1 - Naam.

De vennootschap is een Burgerlijke Vennootschap die de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen en draagt als naam  ARCHITECTENBURO JONATHAN VAN LOO . Artikel 2 - Zetel.

De werkelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 8310 Brugge (Sint-Kruis), Maalse Steenweg 457, Rechtspersonenregister Brugge, met gevolg dat het vennootschapdossier wordt bijgehouden op de zetel van de Rechtbank van Koophandel te Brugge.

Artikel 3 - Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

1. Het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, studieopdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedebouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijk bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises, evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

Voormelde activiteiten en opdrachten worden uitgeoefend door de architect-vennootschap.

2. Het algemeen bestuur van de middelen, de installaties en het materieel die nodig zijn voor de uitoefening van al of niet in groepsverband van het beroep van architect, met inbegrip van alle bijzondere taken die met het beroep van architect verwant en ermee verenigbaar zijn, rekening houdende met de Belgische wetgeving en de voorschriften van de Orde van architecten.

In tegenstelling tot de architect-vennootschap zal de architect-vennoot nooit ten aanzien van het cliënteel enige beroepsverantwoordelijkheid kunnen opnemen. De vennootschap zal eveneens instaan voor de materiële gevolgen van zijn beroepsverantwoordelijkheid.

De architecten-vennootschap is niet ondergeschikt aan de architecten-vennoten en treedt op onder eigen verantwoordelijkheid, onverminderd de aansprakelijkheid van de vennootschap tegenover haar cliënten, die hierdoor in geen enkel opzicht wordt gewijzigd.3. Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en verhandeling van de eigen onroerende en roerende goederen; zij mag onder meer onroerende goederen verwerven en vervreemden, huren en verhuren, bouwen, verbouwen, renoveren, opschikken, uitrusten en ombouwen; zij mag de beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden; zij mag belangen nemen in andere vennootschappen of ondernemingen door middel van inbreng of aankoop van maatschappelijke rechten of op een andere wijze; de vennootschap mag zich borg stellen of zakelijke zekerheden verlenen mits vergoeding, onder voorbehoud evenwel van de verbodsbepaling opgenomen in artikel 329 van de Wetboek van Vennootschappen.

Gelet op het verplicht burgerlijk karakter van de vennootschap, mag deze geen daden van koophandel uitoefenen, tenzij deze duidelijk ondergeschikt en bijkomstig zijn aan het burgerlijk hoofddoel van de vennootschap, namelijk het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. De vennootschap mag enkel bouwen, verbouwen, renoveren, opschikken, uitrusten en ombouwen als bouwheer of als diens mandataris, zonder de hoedanigheid van aannemer aan te nemen, gezien de onverenigbaarheid van het beroep van architect.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij deelnemingen in andere vennootschappen of ondernemingen, dienen de wettelijke voorwaarden onder punt 4. van onderhavige doel gerespecteerd te worden.

4. Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden onder welke vorm en welke wijze ook, is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen, doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen.

Hoewel de vennootschap bevoegd is om financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten, mag zij dit evenwel doen onder volgende voorwaarden:

- het gebeurt op een niet-commerciële wijze;

- volgens het beheer van een goed huisvader;

- de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn. Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel, zoals hier omschreven.

Het is de vennootschap toegestaan leningen en kredietopeningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen volgens de deontologie van het beroep van architect en handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Alle bepalingen van onderhavige statuten dienen overeenkomstig deze deontologie geïnterpreteerd te worden. Artikel 4 - Duur.

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf tien december tweeduizend en twaalf.

Maatschappelijk kapitaal.

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) en wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen, elk met een fractiewaarde van één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het maatschappelijk kapitaal.

Het kapitaal is volledig geplaatst in geld en afbetaald bij de oprichting voor twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00), zodat zij nog dienen afbetaald te worden ten belope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00).

De notaris bevestigt dat de som van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) gedeponeerd werd op een bijzondere rekening met nummer 143-0852850-30 geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij FINTRO.

Artikel 9 - Bestuur van de vennootschap.

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder.

Onverminderd de vergoeding voor zijn kosten, wordt het mandaat van architect-zaakvoerder niet vergoed tenzij de Algemene Vergadering er anders over beschikt.

Alle zaakvoerders, leden van het directiecomité zo er één is, en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een Algemene Vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Elke zaakvoerder dient in het bijzonder de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen, na te leven.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes (6) maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect wel blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een Algemene Vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een bestuurder/zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal tot regularisatie voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt zal onverwijld een Algemene Vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 10 - Machten van de zaakvoerder.

De zaakvoerder heeft de uitgebreidste macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor, volgens de wet, de Algemene Vergadering der vennoten bevoegd is.

Artikel 11 -Vertegenwoordiging der vennootschap.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder en de vennootschap is geldig verbonden door de handtekening van één van hen.

Artikel 15 - Algemene Vergadering.

De Gewone Algemene Vergadering (jaarvergadering) zal gehouden worden de derde zaterdag van de maand juni om 9.00 uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden worden.

Te allen tijde kan een Bijzondere Algemene Vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over een aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een Buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De zaakvoerders en de commissarissen, indien er zijn, zijn bevoegd een Algemene Vergadering bijeen te roepen. Zij moeten die bijeenroepen wanneer het gevraagd wordt door vennoten die één/vijfde (1/5de) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de oudste zaakvoerder.

De Algemene Vergadering moet bijeenkomen op verzoek van elke architect-vennoot, die zelf de agendapunten van die Algemene Vergadering bepaalt.

De oproeping tot de Algemene Vergadering geschiedt bij aangetekende brief ten minste vijftien (15) dagen vóór de Algemene Vergadering.

De Gewone Algemene Vergaderingen (jaarvergaderingen) en de Bijzondere Algemene Vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats in de gemeente waar de zetel gevestigd is, aangeduid in de bijeenroepingen.

De Buitengewone Algemene Vergaderingen dienen gehouden worden in hetzelfde taalgebied van de zetel en voor een Belgische notaris.

Alle eigenaars van aandelen, gekend in het aandelenregister, worden toegelaten op de Algemene Vergadering. Elke overdracht van aandelen in het aandelenregister wordt gedurende een periode van zeven (7) dagen vóór de Algemene Vergadering geschorst.

De houders van obligaties of certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, mogen de Algemene Vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem.

Wanneer de vennootschap slechts één (1) vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de Algemene Vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als Algemene Vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Artikel 16  Stemrecht.

Ieder aandeel geeft recht op één (1) stem.

De uitoefening van de aan een aandeel verbonden rechten zijn geschorst zolang niet één (1) enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangeduid.

Het stemrecht verbonden aan een aandeel toebehorende aan een architect-vennoot kan slechts uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De rechten die verbonden zijn aan de in vruchtgebruik en blote eigendom toebehorende aandelen, worden door de vruchtgebruiker uitgeoefend, behoudens andersluidend akkoord van de belanghebbenden.

Voor wat betreft de architect-aandelen, moet deze vruchtgebruiker gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn, wordt het stemrecht opgeschort tot één enkel persoon wordt aangewezen als eigenaar-stemgerechtigde van de aandelen.

Voor wat betreft de architect-aandelen, moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Raken de betrokkenen het niet eens over de aanwijzing bij minnelijk akkoord van de gemeenschappelijke lasthebber, dan wordt deze op verzoek van de meest gerede partij aangewezen door de voorzitter van de Burgerlijke Rechtbank van het rechtsgebied waar de zetel van de vennootschap gevestigd is of kan de rechtbank een voorlopig bewindvoerder benoemen om voormelde rechten uit te oefenen in het gezamenlijk belang van de mede-eigenaars.

Artikel 19 - Maatschappelijk boekjaar.

Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 21 - Winstverdeling.

Het overschot van de balans, na aftrek van de lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de noodzakelijke afschrijvingen, maakt de nettowinst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf procent (5%) voorafgenomen voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds. Die voorafneming is niet meer verplichtend wanneer de wettelijke reserve één/tiende (1/10de) van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Indien er, om de een of andere reden door de wet toegelaten, voorafnemingen gedaan worden op de wettelijke reserve, die aldus deze reserve op minder zouden brengen dan tien procent (10%) van het maatschappelijk kapitaal, dan zouden de jaarlijkse voorafnemingen van vijf procent (5%) op de nettowinst opnieuw dienen gedaan totdat de wettelijke reserve terug tien procent (10%) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het deel van de winst dat volgens de wettelijke voorzieningen mag uitgekeerd worden, zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aandeel van hun maatschappelijke aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkaardig recht. Evenwel mogen de vennoten in Algemene Vergadering beslissen dat geheel of een gedeelte van het overschot van de winst op het volgend boekjaar zal worden overgedragen of dienen zal voor het aanleggen van een buitengewoon reservefonds, of voor vergoedingen aan de zaakvoerders.

Artikel 23  Ontbinding - vereffening.

De vennootschap zal ontbonden worden in de bij de wet bepaalde gevallen.

Bij beslissing van de Algemene Vergadering, kan er tot vervroegde ontbinding worden overgegaan.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Ingeval van ontbinding, zal de vereffening door de zaakvoerders verwezenlijkt worden, ten ware de Algemene Vergadering der vennoten één of meerdere vereffenaars benoemt met vaststelling van hun machten en van hun bezoldiging.

Ook wanneer de vereffenaars geen zaakvoerder zijn, dienen zij als zelfstandig mandataris van de vennootschap natuurlijke personen te zijn, gerechtigd om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven op de tabel.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, bijvoorbeeld schrapping of overlijden van vennoten-architecten, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen, zal de vereffenaar in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, en kan zowel een natuurlijke als rechtspersoon zijn, en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

De machten van de Algemene Vergadering blijven behouden gedurende de vereffening.

Het batig saldo van de vereffening zal, na betaling van de schulden en lasten van de vennootschap, tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun respectievelijke aandelen.

Indien de vennootschap ontbonden wordt, moeten, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen worden getroffen ter vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren. In geval van schorsing van de architect-vennootschap zelf of haar zaakvoerders, die optreden in naam van en voor rekening van de architect-vennootschap, of in elk geval waarbij de architect-vennootschap ophoudt te bestaan, dient de Algemene Vergadering der vennoten onmiddellijk in hun vervanging te voorzien door een derde architect aan te wijzen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, teneinde voor de lopende opdrachten de belangen te vrijwaren van de opdrachtgevers met wie de architect-vennootschap heeft gecontracteerd.

Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, en zowel een natuurlijk als rechtspersoon zijn, en dient op de tabel opgenomen te zijn.

In geval van schrapping van de architect-vennootschap van één van de tabellen van de Orde van Architecten zal onverwijld een Algemene Vergadering gehouden worden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap, of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de

Luik B - Vervolg

vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.In geval de architect-vennootschap ophoudt te bestaan kan deze de rechten en plichten, voorvloeiend uit een lopend contract, overdragen aan een andere architect of architect-vennootschap die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen, mits voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van de opdrachtgevers.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te worden met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

OVERGANGSBEPALINGEN.

Als overgangsmaatregel zal:- het eerste boekjaar aanvangen op 10 december 2012 en een einde nemen op 31 december 2013; - de jaarvergadering zal voor de eerste maal bijeenkomen in het jaar 2014.

3/ De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 oktober 2012.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de periode tussen de oprichting en de neerlegging op de Rechtbank van Koophandel, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd binnen de twee (2) maanden na het bekomen van de rechtspersoonlijkheid.

BENOEMING.

En onmiddellijk in Bijzondere Algemene Vergadering samengekomen, werd als niet-statutaire Zaakvoerder aangesteld: de Heer Jonathan VAN LOO, voornoemd, die aanvaardt. Deze opdracht wordt verleend voor onbepaalde duur vanaf 12 december 2012. Zijn opdracht is bezoldigd.

Er wordt geen commissaris benoemd.

Benoeming lasthebber: De zaakvoerder stelt de hierna genoemde natuurlijke of rechtspersoon aan als bijzondere lasthebber, met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om al het nodige te doen om alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen, de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle hoegenaamde stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens één of meer erkende ondernemingsloketten, met name de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Amfico-Ampe Accountancy , met zetel te 8211 Zedelgem (Aartrijke), Prof. Nelisstraat 25B, ondernemingsnummer 0892.769.291, vertegenwoordigd door één van haar aangestelden.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Afgeleverd vóór de formaliteit van registratie van de akte-oprichting overeenkomstig artikel 173-1° van het Wetboek van Registratierechten en is enkel bestemd om neergelegd te worden op de Rechtbank van Koophandel.

Tegelijk hiermee neergelegd.

De expeditie van de oprichtingsakte de dato 10 december 2012.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

25/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 18.06.2016, NGL 16.07.2016 16327-0465-013

Coordonnées
ARCHITECTENBURO JONATHAN VAN LOO

Adresse
MAALSE STEENWEG 457 8310 SINT-KRUIS

Code postal : 8310
Localité : Sint-Kruis
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande