ARCHITECTENVENNOOTSCHAP ARCHITECTUUR.BE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENVENNOOTSCHAP ARCHITECTUUR.BE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 480.050.030

Publication

12/11/2014
ÿþ Mpd WOM 71,1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEL

R BELGE

NEERGELEGD

Oit -1' - 2014 ELGISCH STAATSBLA

1 8 SEP. 2014

Rechtbank van KOOPHANDEL GenneeRTRIJK

IIIIIIIII

*iazos)s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0480.050.030

Benaming

(voluit) : Architectenvennootschap Arch itectu u r.be

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Koning Leopold I straat 4, 8500 Kortrijk

(volledig adres)

Onderwerp akte : statutenwijziging

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Philippe Werbrouck te Kortrijk op 12 september 2014 ter registratie overgemaakt dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ARCHITECTENVENNOOTSCHAP ARCHITECTUUR.be met zetel te 8500 Kortrijk, Koning Leopold I straat 4 Ingeschreven in het Rechtspersonenregister Kortrijk met als ondernemingsnummer 0480.050.030 volgende besluiten heeft genomen met éénparigheid van stemmen

1.Aanpassing van de statuten aan de reeds eerder door de zaakvoerders genomen beslissing in date 1 maart 2005 tot verplaatsing van de zetel van de vennootschap naar de Koning Leopold I straat 4 te Kortrijk, beslissing die reeds werd bekendgemaakt in de Bijlage van het Belgisch Staatsblad van 28 april daarna onder nummer 20050428/062606 met dienovereenkomstige aanpassing van artikel 2 van de statuten zoals hierna bepaald.

2.Beslissing dat de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder voortaan voor alle handelingen vertegenwoordigd wordt door iedere zaakvoerder afzonderlijk ook wanneer er meerdere zijn met dienovereenkomstige aanpassing van het bestaand artikel drieëndertig door schrapping in het artikel van de tweede alinea zoals hierna bepaald.

3.Aanneming van volledig nieuwe statuten en dit in overeenstemming met de voorgaande besluiten, na actualisering van de tekst, na schrapping van de overbodige bepalingen en aanpassing van de statuten aan de specifieke bepalingen van de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon, aan artikel 169 en 170 van de programmawet van 20 juli 2006 en aan de aanbevelingen betreffende de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon goedgekeurd door de nationale raad van de orde van architecten.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, beslissing dat de statuten van de vennootschap voortaan zullen luiden als volgt en bij uittreksel:

Artikel 1 Benaming en vorm

1.1 De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid is opgericht onder de naam 'architectenvennootschap architectuur.be'.

Artikel 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur.

Artikel 3 Zetel

3.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8500 Kortrijk, Koning Leopold I straat 4.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van

Architecten.

Artikel 4 Doel

4.1 De vennootschap stelt zich tot doel met uitsluiting van alle handelsdoeleinden en rekening houdend

met de wettelijke voorschriften en deontologische regels van de Orde der Architecten :

1. De uitoefening van alle activiteiten die behoren lot het beroep van architect of ermee verwant zijn;

2. De studie en het maken van alle bouwplannen of urbanistische projecten

3. De leiding, coördinatie en de controle op aile bouwwerken of constructiewerken

4. Het verstrekken van adviezen en raadgevingen terzake

5. Het verschaffen van alle materiele middelen, de functionele inrichting, en de algemene diensten die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten

Op de laatste blz. van jj k B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

eze Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge 6. Het beheer van onroerende goederen en alle daarmee verbonden handelingen, mits die niet worden uitgeoefend onder de vorm van een agentschap of een zakenkantoor

Om haar doel te verwezenlijken zal de vennootschap alle daden en handelingen mogen stellen, in België en in het buitenland die niet in strijd zijn met de burgerlijke aard van de vennootschap en de deontologische regels van de Orde der Architecten, zij zal door aile middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle burgerlijke vennootschappen die eenzelfde , gelijkaardig of aanverwant doel nastreven in de mater dat zij dezelfde deontologische regels eerbiedigen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel voor eigen rekening, als tussenpersoon of voor rekening van derden.

KAPITAAL EN VENNOTEN

Artikels Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00)

Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam zonder nominale waarde die ieder één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6 Vennoten

6.1 Het aantal vennoten is onbeperkt.

6.2 Minstens één vennoot is architect. Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

6.3 Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet als vennoot aanvaard worden.

6.4 Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

6.5 Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

6.6 Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft

van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

6.7 Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteiten) dan wel maatschappelijk doel.

6.8 Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen terzake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien,

Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

Artikel 11 Bestuursorgaan

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders natuurlijke personen die

gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders / bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Artikel 12 Bevoegdheden

12.1 Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

12.2 ledere zaakvoerder Kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel 13 Vertegenwoordiging

13.4 Iedere zaakvoerder afzonderlijk ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Artikel 16 Boekjaar jaarrekening jaarverslag

Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van elk jaar

Artikel 17 Winstverdeling reserves

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Artikel 20 Ontbinding

20.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

20.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

20.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op ëén van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

20.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 21 Vereffening

21.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is / zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt / treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

21.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

21.3 De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

4. De vergadering geeft opdracht en volmacht aan zaakvoerders tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan notaris Philippe Werbrouck om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd :

- expeditie van de akte

- gecoördineerde tekst der statuten

-(getekend) meester Philippe Werbrouck, notaris te Kortrijk

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

( Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

13/12/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 06.12.2013, NGL 09.12.2013 13680-0216-008
08/01/2015 : ME. - JAARREKENING 30.06.2014, GGK 19.12.2014, NGL 06.01.2015 15002-0347-008
15/02/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2012, GGK 25.01.2013, NGL 11.02.2013 13032-0479-008
15/03/2012 : ME. - JAARREKENING 30.06.2011, GGK 20.01.2012, NGL 08.03.2012 12059-0211-008
10/02/2011 : ME. - JAARREKENING 30.06.2010, GGK 07.01.2011, NGL 04.02.2011 11025-0336-008
17/02/2010 : ME. - JAARREKENING 30.06.2009, GGK 08.01.2010, NGL 03.02.2010 10037-0256-008
16/01/2009 : ME. - JAARREKENING 30.06.2008, GGK 23.12.2008, NGL 08.01.2009 09009-0242-008
13/02/2008 : ME. - JAARREKENING 30.06.2007, GGK 07.12.2007, NGL 04.02.2008 08038-0298-008
07/02/2007 : ME. - JAARREKENING 30.06.2006, GGK 01.12.2006, NGL 29.01.2007 07036-1257-007
23/01/2006 : ME. - JAARREKENING 30.06.2005, GGK 02.12.2005, NGL 13.01.2006 06018-2083-007
28/04/2005 : KOA022276
04/02/2005 : KOA022276
28/04/2003 : KOA022276
03/02/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 22.12.2015, NGL 26.01.2016 16030-0076-008

Coordonnées
ARCHITECTENVENNOOTSCHAP ARCHITECTUUR.BE

Adresse
KONING LEOPOLD I STRAAT 4 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande