ARCHITECTENVENNOOTSCHAP GEERT VANCOILLIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENVENNOOTSCHAP GEERT VANCOILLIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 837.454.745

Publication

09/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 20.06.2013, NGL 03.07.2013 13268-0418-011
04/07/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*11304158*

Neergelegd

30-06-2011



Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Architectenvennootschap Geert Vancoillie

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een BVBA

Zetel: 8200 Brugge, Knotwilgenlaan 10

Onderwerp akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Elisabeth Desimpel, geassocieerd notaris, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Thérèse Dufaux - Nathalie Desimpel - Elisabeth Desimpel  Ronny Van Eeckhout, geassocieerde notarissen , met zetel te 8790 Waregem, Zuiderlaan 71, in datum van 30 juni 2011, dat onder de naam "ARCHITECTENVENNOOTSCHAP GEERT VANCOILLIE", door:

De Heer VANCOILLIE Geert, ongehuwd, wonende te 8200 Brugge, Knotwilgenlaan 10. Overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen werd het totaal van de inbrengen in geld, zij een bedrag van twintigduizend euro (20.000 EUR), voor de oprichting van de vennootschap, gedeponeerd op een bijzondere rekening bij ING België, zoals blijkt uit een bewijs van deponering, welke in het dossier van de instrumenterende notaris bewaard blijft.

De statuten van de vennootschap werden vastgesteld als volgt en ondermeer:

ARTIKEL 1. BENAMING EN VORM

De vennootschap wordt opgericht in de vorm van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) onder de naam "ARCHITECTENVENNOOTSCHAP GEERT VANCOILLIE".

Enkel deze naam zal gebruikt worden.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden  burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een BVBA .

ARTIKEL 2. ZETEL

2.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8200 Brugge, Knotwilgenlaan 10.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

2.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres in België, mits het naleven van de taalwetgeving en mits de vereiste bekendmaking. Tevens kunnen er elkders bijhuizen en agentschappen gevestigd worden.

Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

2.3 De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

ARTIKEL 3. DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het Reglement van beroepsplichten van de Orde van Architecten;

- het uitoefenen van het beroep van ingenieur in al zijn facetten, het uitoefenen van ingenieursstudies, werfopvolging;

0837454745

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

- het uitvoeren van studies en ontwerpen van stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, verluchting, akoestiek, wegeniswerken en dergelijke,

- het uitvoeren van expertisen, schattingen van onroerende goederen, plaatsbeschrijvingen, muurovernames en dergelijke;

- het uitvoeren van alle taken met betrekking tot veiligheidscoördinatie en EPB van bouwwerken, zowel in de fase van ontwerp als in de fase van verwezenlijking;

- het uitvoeren van alle opdrachten met betrekking tot binnenhuis-, tuin en landschapsarchitect;

- het uitvoeren van alle opdrachten met betrekking tot landmeten, opmetingen, afpalingen, verkavelingen, wegenisontwerpen en dergelijke;

- het uitvoeren van alle opdrachten met betrekking tot erfgoedzorger en bouwhistoricus;

- het uitvoeren van alle opdrachten met betrekking tot grafische ontwerpen;

- het verlenen van dienstprestaties van administratieve aard, zowel in eigen beheer als in deelname met derden.

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) / bestuurders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Mits in acht name van de deontologie mag de vennootschap industriële, financiële, administratieve roerende of onroerende en patrimoniumverrichtingen uitvoeren of handelingen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel of die nuttig zijn voor verwezenlijken van dit doel, doch steeds onder cumulatieve voorwaarde:

1. dat dit gebeurt op een niet-commerciële wijze;

2. volgens het beheer van een goed huisvader;

3. dat de verrichtingen het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en hieraan moeten ondergeschikt of bijkomstig zijn.

ARTIKEL 4. DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur onbeperkte duur te rekenen vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel uit de oprichtingsakte.

Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding, kan zij slechts ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering met naleving van de vereisten voorzien voor de statutenwijziging. ARTIKEL 5. KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op twintigduizend euro (20.000 EUR), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL 11. BESTUUR

11.1. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars ...

11.2. Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

11.3. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig - in vervanging te voorzien.

ARTIKEL 12. BEVOEGDHEDEN

12.1. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. 12.2. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3. Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. ARTIKEL 13. VERTEGENWOORDIGING

13.1. Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

13.2. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

13.3. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

13.4. Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ARTIKEL 15. ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

De jaarvergadering wordt gehouden de twintigste van de maand juni van elk jaar om twintig uur (20u) in de zetel van de vennootschap.

De algemene vergadering moet bijeengeroepen worden telkens als de maatschappelijke belangen het vereisen, of wanneer dit wordt aangevraagd door vennoten die ten minste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

ARTIKEL 18. BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Op het einde van ieder boekjaar zal de zaakvoering de inventaris en de jaarrekening opmaken. ARTIKEL 19. WINSTBESTEDING

Het batig saldo van de jaarrekening, na aftrek van de lasten, de algemene kosten en de nodige afschrijvingen maakt de netto-winst van de vennootschap uit.

Op deze winst wordt ieder jaar vijf percent voor de wettelijke reserve voorafgenomen. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende van het kapitaal bereikt.

De aanwending van het overschot van de winsten zal door de jaarvergadering, bij meerderheid van drie/vierden van de wettige uitgebrachte stemmen worden geregeld.

ARTIKEL 22. ONTBINDING

22.1. Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

22.2. In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

22.3. Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

22.4. Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

ARTIKEL 23. VEREFFENING

23.1. Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt/treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn/hun benoeming.

23.2. Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

23.3. De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

VERKLARINGEN - OVERGANGSMAATREGELEN.

1/ Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel uit de oprichtingsakte tot eenendertig december tweeduizend twaalf.

2/ De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in de zetel op de twintigste van de maand juni van het jaar tweeduizend en dertien, om twintig uur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

BENOEMING NIET  STATUTAIR ZAAKVOERDER.

Tot niet-statutair zaakvoerder wordt aangesteld:

De Heer Geert VANCOILLIE, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Dit mandaat geldt voor onbepaalde duur en is bezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders

over beslist.

VOLMACHT.

Volmacht wordt verleend aan de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten

Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  BOEKHOUDING FISCALITEIT FEYS , te 8000

Brugge-Koolkerke, Brugse Steenweg 121, vertegenwoordigd door de Heer Pierre Feys om in haar

naam op te treden voor het vervullen van de formaliteiten in verband de Belasting over de

Toegevoegde Waarde, met de aanvraag van het uniek ondernemingsnummer en het verrichten van

andere formaliteiten in het kader van onderhavige oprichting.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Elisabeth Desimpel

Tegelijk hiermee neergelegd:

- uitgifte.akte oprichting dd. 30 juni 2011

28/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 20.06.2015, NGL 22.07.2015 15336-0374-012

Coordonnées
ARCHITECTENVENNOOTSCHAP GEERT VANCOILLIE

Adresse
KNOTWILGENLAAN 10 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande