ARCHITECTUURATELIER SIMON OSSIEUR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTUURATELIER SIMON OSSIEUR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 525.854.321

Publication

11/04/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13302244*

Neergelegd

09-04-2013

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0525854321

Benaming (voluit): ARCHITECTUURATELIER SIMON OSSIEUR (verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8200 Brugge (Sint-Andries), Ontmijnerslaan 37

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte-oprichting opgemaakt door notaris Henry Van Caillie, te Brugge, op twee april tweeduizend dertien, nog niet geregistreerd, dat de Heer OSSIEUR Simon Jacques Etienne, geboren te Brugge op 28 maart 1980, ongehuwd, wonende te 8200 Brugge (Sint-Andries), Ontmijnerslaan 37, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht waarvan de statuten ondermeer zijn samengesteld als volgt:

Artikel 1 - Benaming en vorm.

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht onder de naam  ARCHITECTUURATELIER SIMON OSSIEUR .

Artikel 2  Duur.

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf twee april tweeduizend en dertien. Artikel 3  Zetel.

3.1. De werkelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 8200 Brugge (Sint-Andries), Ontmijnerslaan 37, met gevolg dat het vennootschapdossier wordt bijgehouden op de zetel van de Rechtbank van Koophandel te Brugge.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten.

Artikel 4 - Doel.

4.1. De vennootschap heeft tot doel:

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2. De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3. Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4. In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) tevens er over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Artikel 5  Kapitaal.

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) en wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen, elk met een fractiewaarde van één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het maatschappelijk kapitaal.

Het kapitaal is volledig geplaatst in geld en afbetaald bij de oprichting voor twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00). De deponering werd verricht bij BNP Paribas Fortis.

Artikel 11 - Onverdeeldheid.

11.1. De aandelen zijn ondeelbaar.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

11.2. Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat.

Artikel 12  Stemrechten.

12.1. Ten minste zestig procent (60 %) van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.2. De rechten verbonden aan de effecten die met vruchtgebruik zijn bezwaard, worden door de vruchtgebruiker uitgeoefend.

De stemrechten verbonden aan architecten-aandelen, zoals omschreven in artikel 12.1, die met vruchtgebruik zijn bezwaard, kunnen enkel uitgeoefend worden door natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die zijn ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van architecten. Indien de vruchtgebruiker hieraan zelf niet voldoet, moeten blote eigenaar en vruchtgebruiker het eens worden over de aanduiding ten overstaan van de vennootschap van een vertegenwoordiger die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen. Bij onenigheid over de aanduiding van een vertegenwoordiger, binnen de maand na het voorvallen van voormelde situatie, zijn de stemrechten van deze architecten-aandelen geschorst.

Artikel 13 - Bestuursorgaan.

13.1. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars.

13.2. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een Algemene Vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Artikel 14  Bevoegdheden.

14.1. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering.

14.2. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

14.3. Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel 15 - Vertegenwoordiging.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder en de vennootschap is geldig verbonden door de handtekening van één van hen.

Artikel 17 - Algemene vergadering

De Gewone Algemene Vergadering (jaarvergadering) zal gehouden worden de derde zaterdag van de maand juni om tien uur (10.00u).

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden worden.

Te allen tijde kan een Bijzondere Algemene Vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over een aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een Buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De zaakvoerders en de commissarissen, indien er zijn, zijn bevoegd een Algemene Vergadering bijeen te roepen. Zij moeten die bijeenroepen wanneer het gevraagd wordt door vennoten die één/vijfde (1/5de) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de oudste zaakvoerder.

De Algemene Vergadering moet bijeenkomen op verzoek van elke architect-vennoot, die zelf de agendapunten van die Algemene Vergadering bepaalt.

De oproeping tot de Algemene Vergadering geschiedt bij aangetekende brief ten minste vijftien (15) dagen vóór de Algemene Vergadering.

De Gewone Algemene Vergaderingen (jaarvergaderingen) en de Bijzondere Algemene Vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats in de gemeente waar de zetel gevestigd is, aangeduid in de bijeenroepingen.

De Buitengewone Algemene Vergaderingen dienen gehouden worden in hetzelfde taalgebied van de zetel en voor een Belgische notaris.

Alle eigenaars van aandelen, gekend in het aandelenregister, worden toegelaten op de Algemene Vergadering. Elke overdracht van aandelen in het aandelenregister wordt gedurende een periode van zeven (7) dagen vóór de Algemene Vergadering geschorst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De houders van obligaties of certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, mogen de Algemene Vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem.

Wanneer de vennootschap slechts één (1) vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de Algemene Vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als Algemene Vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de Algemene Vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Artikel 19 - Maatschappelijk boekjaar.

Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 21 - Winstverdeling.

Het overschot van de balans, na aftrek van de lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de noodzakelijke afschrijvingen, maakt de nettowinst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf procent (5%) voorafgenomen voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds. Die voorafneming is niet meer verplichtend wanneer de wettelijke reserve één/tiende (1/10de) van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Indien er, om de een of andere reden door de wet toegelaten, voorafnemingen gedaan worden op de wettelijke reserve, die aldus deze reserve op minder zouden brengen dan tien procent (10%) van het maatschappelijk kapitaal, dan zouden de jaarlijkse voorafnemingen van vijf procent (5%) op de nettowinst opnieuw dienen gedaan totdat de wettelijke reserve terug tien procent (10%) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het deel van de winst dat volgens de wettelijke voorzieningen mag uitgekeerd worden, zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aandeel van hun maatschappelijke aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkaardig recht. Evenwel mogen de vennoten in Algemene Vergadering beslissen dat geheel of een gedeelte van het overschot van de winst op het volgend boekjaar zal worden overgedragen of dienen zal voor het aanleggen van een buitengewoon reservefonds, of voor vergoedingen aan de zaakvoerders.

Artikel 24  Ontbinding.

24.1. Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

24.2. In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

24.3. Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

24.4. Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 25 - Vereffening.

25.1. Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is beschouwd als vereffenaar.

De vereffenaar treedt pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn benoeming.

25.2. Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

25.3. De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

25.4. Het batig saldo van de vereffening zal, na betaling van de schulden en lasten van de vennootschap, tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun respectievelijke aandelen.

OVERGANGSBEPALINGEN.

Als overgangsmaatregel zal:

- het eerste boekjaar aanvangen op 2 april 2013 en een einde nemen op 31 december 2014;

- de jaarvergadering zal voor de eerste maal bijeenkomen in het jaar 2015.

De verbintenissen, aangegaan in de periode tussen de oprichting en de neerlegging op de Rechtbank van

Koophandel, zijn onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, en dienen, eens de

vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd binnen de twee (2) maanden na het bekomen

van de rechtspersoonlijkheid.

BENOEMING.

En onmiddellijk in Bijzondere Algemene Vergadering samengekomen, verklaart de verschijner, die de

geheelheid van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigt, aan te stellen als niet-statutaire Zaakvoerder de

Luik B - Vervolg

Heer Simon OSSIEUR, voornoemd, die aanvaardt. Deze opdracht wordt verleend voor onbepaalde duur vanaf 2 april 2013. Zijn opdracht is bezoldigd.

Er wordt geen commissaris benoemd.

Benoeming lasthebber: De zaakvoerder stelt de hierna genoemde natuurlijke of rechtspersoon aan als bijzondere lasthebber, met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om al het nodige te doen om alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen, de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle hoegenaamde stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens één of meer erkende onderne-mingsloketten, met name Vandelanotte Accountancy B.V.B.A. te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Koningin Astridlaan 29, vertegenwoordigd door één van haar aangestelden.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Afgeleverd vóór de formaliteit van registratie van de akte-oprichting overeenkomstig artikel 173-10 van het wetboek van registratierechten en is enkel bestemd om neergelegd te worden op de Rechtbank van Koophandel.

Tegelijk hiermee neergelegd.

De expeditie van de oprichtingsakte de dato 2 april 2013.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

18/06/2015
ÿþMoa Word 1M

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie



NEERGELE -n i

BE` Griffie Rechtbank Koophandel GE=

-26.5 05 JUN 2015

-AAS Or,Leent Afdeip1ugge

l'7e griffier



~ 1 't~~~ ~ á

na neerlegging ter gri

R

i i*i so geisi.io*11111111

MONITEU

1 1-06

B 1LGISCH S

Ondernemingsnr : 0525.854.321

Benaming

(voluit) : ARCHITECTUURATELIER SIMON OSSIEUR

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8200 Brugge (Sint-Andries), Ontmijnerstaan 37

(volledig adres)

Onderwerp akte : ZETELVERPLAATSING

De zaakvoerder heeft beslist om met ingang van 05 mei 2015 de zetel van de vennootschap naar het volgende adres te verplaatsen:

't Kloosterhof 78

8200 Brugge (Sint-Michiels)

Gedaan te Brugge (Sint-Andries), op 05/05/2015.

Getekend:

De heer Simon Ossieur

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ARCHITECTUURATELIER SIMON OSSIEUR

Adresse
ONTMIJNERSLAAN 37 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande