ARGRAS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARGRAS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 538.762.744

Publication

30/09/2013
ÿþ MM WorC 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



*131982 J[11

be

a

B Sti

u

Neclergalee ter gt'i% Iran alE, rechtbank van k427pán3?Cfel

Brugge  ards#ir ~f

nu 19SEP 113.

Griffie

trrifVr-,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming 538. 762. 71Pi

(voluit) ARGRAS

(verkort) :



Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Van Iseghemlaan 49 bus 24, 8400 Oostende

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Peter Verstraete, met standplaats te Roeselare, op 18 september 2013,

neergelegd ter registratie, blijkt dat :

De Heer ARNOUT Arent André, ongehuwd, geboren te Torhout op 3 juni '1984, wonende te 8400 Oostende,

Van Iseghemlaan 49 bus 24,

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht, met de benaming "ARGRAS',

met zetel te 8400 Oostende, Van Iseghemlaan 49 bus 24.

Een uittreksel uit de akte en de statuten luidt als volgt

TITEL L : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1. : RECHTSVORM - NAAM

De vennootschap heeft de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de

benaming "ARGRAS".

ARTIKEL 2. ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8400 Oostende, Van Iseghemlaan 49 bus 24.

ARTIKEL 3: DOEL

De vennootschap heeft tot doel, In België en in het buitenland, zowel in eigen naam en voor eigen rekening

als in naam en voor rekening van een derde, zowel alleen als in samenwerking met derden:

1. Handel in frituurvetten en  oliën, gebruikte frituurvetten en  oliën, dierlijke bijproducten, vleesbeendermeel en dierlijke vetten.

2. Alle immobiliaire operaties of ermee verband houdende verrichtingen met name: de aankoop, verkoop, ruiling, het bouwen, het laten bouwen, het huren, verhuren, ter beschikking stellen van gebouwen en gronden, de omvorming of ombouwing en valorisatie van onroerende goederen, in voorkomend geval door middel van lotissering, verkaveling, nieuwbouw en heropbouw of verbouwing.

3. Het optreden als tussenpersoon in de handel.

4. Het beheren van een onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle bestuursdaden onder meer aankoop, verkoop, verhuren, in huur nemen, ruilen, oprichten, laten uitvoeren van bouwwerken dit alles in de ruimste zin.

5. Het beheren van bedrijfsruimtes en het valoriseren ervan door het stellen van alle bestuursdaden onder meer, oprichten, aankoop, verkoop, ruilen, laten uitvoeren van bouwwerken en het ter beschikking stellen ervan; dit alles in de ruimste zin.

6. Het beheren van een roerend patrimonium inzonderheid van het verwerven en verhandelen van effecten, de participatie in andere vennootschappen en/of ondernemingen, het stellen van zakelijke of persoonlijke waarborgen in het voordeel van derden.

7. Het verwerven van licenties, brevetten en octrooien, alle rechten op knowhow en ontwikkelde procédés.

8. De vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren, alsook het tot beschikking stellen van deze roerende of onroerende goederen aan haar zaakvoerder, en al wat daarmede rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt.

9. Zij mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

10. De vennootschap mag alle verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening en voor rekening van derden, dit alles in de meest uitgebreide zin.

De vennootschap zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland mogen nastreven, op alle wijzen en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag onder meer en zonder dat de navolgende opsomming beperkend is, alle industriële, commerciële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel in verband staan of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken, zich door vereniging, inbreng of fusie, inschrijvingen, participaties, financiële tussenkomst of op het even welke wijze interesseren in alle bestaande of op te richten vennootschappen waarvan het doel hetzelfde of verwant aan het hare zou zijn of die haar bedrijvigheid in de hand zouden kunnen werken of bevorderen en uitbreiden, en er het bestuur van voeren.

Zij kan zich ten gunste van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen waarin zij een belang of deelneming heeft, borgstellen of haar aval verlenen, optreden als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Deze opsomming van de doelstellingen van de vennootschap wordt uitsluitend beperkt door de exclusieve bevoegdheden die de wet aan andere personen voorbehoudt. De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunning/attest nodig is of aan nog andere voorschriften moet voldaan zijn zullen bijgevolg slechts mogen uitgeoefend worden nadat de vereiste vergunning/attest ter beschikking zal zijn of aan de desbetreffende voorschriften zal zijn voldaan.

ARTIKEL 4. : DUUR

De vennootschap heeft een onbepaalde duur.

TITEL Il. - KAPITAAL - AANDELEN

ARTIKEL 5.: KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tweehonderd vijftigduizend euro (¬ 250.000,00) en is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Op deze aandelen werd volledig in geld ingeschreven; deze aandelen werden volstort ten belope van vijftigduizend euro (¬ 50.000,00), zoals blijkt uit het bankattest dat aan de instrumenterende notaris werd voorgelegd.

De heer Arent Arnout, voornoemd, heeft ingeschreven op 100 aandelen, dewelke hij volledig volstort door inbreng van een bedrag van ¬ 50.000,00.

De vennootschap heeft aldus een bedrag tot haar beschikking van vijftigduizend euro (¬ 50.000,00).

Het kapitaal kan gewijzigd worden.

TITEL III. - BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 11.: ZAAKVOERDER

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, fysieke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer de vennootschap bestuurd wordt door een rechtspersoon, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Statutaire zaakvoerder

Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd :

- de heerARNOUT Arent, voornoemd.

De statutaire zaakvoerder kan slechts ontslagen worden met eenparig akkoord van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf indien hij vennoot is.

De duur van het mandaat van een statutaire zaakvoerder is onbeperkt en zijn afzetting kan slechts plaatshebben om gewichtige redenen en mits statutenwijziging.

ARTIKEL 12. : BEVOEGDHEDEN ZAAKVOERDER(S)

Bestuursbevoegdheid

De enige zaakvoerder of elke zaakvoerder afzonderlijk zo er meerdere zijn, heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beheer en bestuur die de vennootschap aanbelangen te stellen en in het algemeen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Iedere zaakvoerder, afzonderlijk optredend, ook wanneer er meerdere zijn, is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders, evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen, zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

ARTIKEL 13. : BIJZONDERE VOLMACHTEN

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge ` "`..1 De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht,

on-verminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

TITEL V. - ALGEMENE VERGADERING DER VENNOTEN

ARTIKEL 18. JAARVERGADERING

leder jaar wordt de jaarvergadering gehouden op de tweede vrijdag van de maand juni om tien uur.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende

bijeenroeping.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel

hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de

eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

ARTIKEL 22.: STEMRECHT

Elk aandeel geeft recht op één stem.

ARTIKEL 23. : WIJZE VAN STEMMEN - VERTEGENWOORDIGING

a) Wanneer de vennootschap slechts een vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

b) Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke vennoot zijn stem uitbrengen, hetzij

persoonlijk, hetzij door een lasthebber, drager van een schriftelijke volmacht.

De volmachten moeten worden voorgelegd aan de algemene vergadering, om aangehecht te worden aan

de notulen van de vergadering.

Schriftelijke besluitvorming

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene

vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden,

TITEL VI. JAARREKENING - JAARVERSLAG - CONTROLEVERSLAG

ARTIKEL 26.: BOEKJAAR - JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

TITEL VII. BESTEMMING VAN DE WINST

ARTIKEL 27,: WINSTBESTEMMING

Jaarlijks wordt van de nettowinst tenminste vijf ten honderd voorafgenomen tot vorming van het

reservefonds. Deze voorafneming is niet meer verplichtend wanneer het reservefonds tien ten honderd van het

maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de zaakvoerder, de

bestemming ervan bepaalt, mits naleving van de bepalingen overeenkomstig het Wetboek van

Vennootschappen,

De uitbetaling van de dividen-den heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de

zaakvoerders.

Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen worden de dividenden die niet worden opgevraagd binnen

de vijf jaar vanaf hun eisbaarheid eigendom van de vennootschap.

TITEL VIII. - ONTBINDING - VEREFFENING

ARTIKEL 30.: ONTBINDING - VEREFFENING - VERDELING LIQUIDATIESALDO

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook geschiedt de vereffening door de zorgen

van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt,

waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden

voorgelegd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van

stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de

vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden

goedgekeurd.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij

voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen

die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van

stortingen.

VERKLARINGEN VAN DE VERSCHIJNER

Eerste boekjaar en jaarvergadering

1/ Het eerste boekjaar vangt aan op heden en zal eindigen op 31 december 2014.

2/ De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden op de tweede vrijdag van de maand juni van het jaar 2015.

Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen, inclusief deze

opgenomen in onderhavige akte, worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van

het bekomen van de rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en

bekrachtigd. De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen,

eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

BENOEMINGEN

r



STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Tot statutaire zaakvoerder werd benoemd

- de heer ARNOUT Arent, voornoemd.

Iedere zaakvoerder alleen optredend is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen. COMMISSARIS

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter zake. VOLMACHTEN

De verschijner en de aldus benoemde zaakvoerder stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank met name de heer Jean Urbain Van Geem te 8800 Roeselare, Baliestraat 36, met mogelijkheid van indeplaatsstelling.

VOOR GELIJKLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Peter Verstraete.

Gelijktijdige neerlegging :

- het afschrift van de oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voe

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 10.06.2016, NGL 13.06.2016 16183-0399-010

Coordonnées
ARGRAS

Adresse
VAN ISEGHEMLAAN 49, BUS 24 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande