ARTEVELD

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARTEVELD
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 534.433.970

Publication

15/05/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13302879*

Neergelegd

13-05-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0534433970

Benaming (voluit): ARTEVELD

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8500 Kortrijk, Doorniksewijk(Kor) 49

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

UIT DE AKTE verleden door Meester Bernard Boes, geassocieerd notaris te Kortrijk, ondergetekend op elf mei tweeduizend dertien;

BLIJKT DAT een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht werd door:

1/ de heer Eric Andouin DEGOVE, geboren te Lomé (Togo) op 16 juni 1954 (rijksregisternummer 54.06.16-525.74), van Franse nationaliteit, wonend te Brussel, Kartuizersstraat 19;

2/ de heer Jan Lucas Alexander DE FOUR, geboren te Moeskroen op 29 oktober 1954 (rijksregisternummer 54.10.29-089.51), wonend te Ukkel, Borreweg 29;

3/ de heer Philippe Marie Thérèse Ghislain Michel Afra Alphonse VLERICK, geboren te Kortrijk op 8 juni 1955 (rijksregisternummer 55.06.08-359.16), wonend te Kortrijk, Bellegem, Ronsevaalstraat 2.

A. STATUTEN.

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

ARTIKEL EEN. - De vennootschap heeft de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de benaming "ARTEVELD".

ARTIKEL TWEE. - De zetel van de vennootschap wordt vastgesteld door de zaakvoerder(s), of de algemene vergadering.

Deze kan zonder statutenwijziging overgebracht worden naar elke plaats in hetzelfde taalgebied in België bij eenvoudig besluit van de raad van zaakvoerders. Deze zorgt/zorgen voor de bekendmaking van dit besluit in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Exploitatiezetels, bijhuizen, agentschappen of kantoren zullen in België en in het buitenland mogen gevestigd worden door de vennootschap, mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de exploitatiezetels.

ARTIKEL DRIE. - De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben:

1) op elke activiteit van advies of elke dienstverlening inzake management, informatica, publiciteit, recrutering, fiscaliteit, boekhouding en organisatie van ondernemingen;

2) op de aankoop, de verkoop, de distributie, de levering, de commercialisatie, het onderhoud, de herstelling of elke andere verrichting die betrekking heeft op elke informatica-, burotica- of communicatiemateriaal van het type hardware of software, van alle aanverwante of bijhorende installaties of benodigdheden;

3) op de realisatie van alle vastgoed- en grondverrichtingen, en met name, de aankoop, de verkoop, de ruil, de bouw, de heropbouw, de huur en het beheer van alle bebouwde onroerende goederen, evenals de aankoop, de verkoop, de ruil, de ontsluiting, de verkaveling, de exploitatie, de verhuring en de verpachting van alle onroerende goederen, en bovendien, de aankoop, het beheer en de verkoop van alle roerende waarden en openbare fondsen.

Haar doel bestaat eveneens in het verrichten van alle werken van auditing, studie, controle, toezicht, expertises, opdrachten of assistentie in financiële, administratieve, fiscale, boekhoudkundige, sociale, juridische of technische zaken, evenals op het vlak van de oprichting, de organisatie, de exploitatie en de werking van de ondernemingen vanuit financieel, administratief, commercieel, technisch of ander standpunt.

De vennootschap zal bovendien alle verrichtingen mogen stellen van rechtstreekse huur of financieringshuur (leasing), promotie van alle materiaal, zowel roerend als onroerend.

De vennootschap mag alle welkdanige commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, of die van aard zijn dit te bevorderen. Zo kan de vennootschap met name belangen nemen in alle ondernemingen met een identiek, analoog of aanverwant doel.

Zij zal zich borg kunnen stellen voor deze vennootschappen of hen haar aval kunnen geven, kunnen optreden als agent of vertegenwoordiger, gelden voorschieten, kredieten verlenen, en hypothecaire of andere waarborgen verlenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal, op algemene wijze, alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen kunnen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel, of dia van aard zouden zijn de realisatie ervan rechtstreeks of onrechtstreeks, volledig of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

De vennootschap kan via alle wegen belangen nemen in alle zaken, ondernemingen of vennootschappen die een identiek, analoog, gelijkaardig of aanverwant doel hebben, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen, haar grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar product te vergemakkelijken.

Zij kan eveneens mandaten vervullen in andere vennootschappen, zoals de mandaten van bestuurder of vereffenaar.

De vennootschap kan zich borg stellen of zakelijke waarborgen verstrekken ten gunste van ondernemingen of vennootschappen waarin zij belangen heeft als medeëigenaar, vennoot, schuldeiseres of op

eender welke andere wijze.

ARTIKEL VIER. - De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur.

KAPITAAL - AANDELEN.

ARTIKEL VIJF. - Het kapitaal is vastgesteld op driehonderdduizend euro (300.000 EUR) vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen met een gelijke fractiewaarde.

Bij kapitaalverhoging door geldelijke inbreng, zal rekening dienen gehouden te worden met het wettelijk recht van voorkeur ten gunste van aandeelhouders en bevoorrechte personen, behalve bij éénhoofdigheid van de vennootschap.

ARTIKEL ZES. - De aandelen worden op naam ingeschreven in het register van aandelen, zoals voorgeschreven door de wet.

ARTIKEL ZEVEN. - Indien één of meerdere aandelen aan verschillende eigenaars in onverdeeldheid toebehoren, of met vruchtgebruik bezwaard zijn, kunnen alle rechten daaraan verbonden slechts uitgeoefend worden door één persoon, daartoe schriftelijk gemachtigd door de betrokkenen. Zolang niemand gemachtigd werd, kunnen alle rechten aan de aandelen verbonden, opgeschort worden door de zaakvoerder.

Kan geen overeenstemming bereikt worden tussen de betrokkenen, dan kan de meest gerede partij de rechter om de aanstelling van een voorlopig bewindvoerder verzoeken.

ARTIKEL ACHT. - De erfgenamen of legatarissen van een afgestorven vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de goederen, waarden of andere voorwerpen en bezittingen van de vennootschap noch het opmaken van een inventaris vorderen. Voor de uitoefening van hun rechten, zijn zij gehouden zich te steunen op de rekeningen en inventarissen van de vennootschap alsook op de besluiten van de algemene vergadering.

De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden, de interdictie, het faillissement of de staat van bekend onvermogen van een vennoot, zelfs als dit de enige vennoot is.

ARTIKEL NEGEN -

I. Ingeval de vennootschap slechts twee leden telt, en zo hieromtrent geen andere schikking genomen werd door de vennoten, moet de vennoot die een of meerdere aandelen wil afstaan, voorkeurrecht tot aankoop aanbieden aan zijn medevennoot. Hiertoe zal hij zijn voornemen laten kennen bij aangetekende brief aan zijn medevennoot, met aanduiding van naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemers, van het aantal aandelen dat hij zinnens is af te staan. De medevennoot zal, bij uitoefening van zijn voorkeurrecht, alle of een deel van de aangeboden aandelen persoonlijk mogen aankopen of laten kopen door een door hem gekozen derde persoon, voor wie hij solidair borg staat, en die evenwel moet aanvaard worden door de overdrager, indien deze laatste, wanneer hij niet al zijn aandelen afstaat, deel blijft uitmaken van de vennootschap.

Binnen de veertien dagen na toezending van de brief van de eventuele overdrager, moet de andere vennoot hem een aangetekende brief sturen, waarin hij zijn beslissing laat kennen, te weten : ofwel dat hij zijn voorkeurrecht uitoefent of laat uitoefenen door een derde, ofwel dat hij genoemd recht niet uitoefent en met de overdracht instemt. De reden waarop de beslissing steunt dient niet te worden vermeld. Bij gebreke zijn antwoord binnen de hierboven vastgestelde termijn en op de hierboven voorgeschreven wijze te sturen, wordt de medevennoot geacht in te stemmen met de overdracht. Tenzij overeenkomst tussen beide vennoten, zal de prijs en de betaling ervan bepaald worden zoals hierna uiteengezet in punt II.

Zo door de voorgestelde overdracht, de overnemer eigenaar kan worden van 25 procent van de aandelen of meer, zal het voormeld bod de onvoorwaardelijke verbintenis van de kandidaat overnemer inhouden alle of een deel van de overige aandelen tegen dezelfde voorwaarden over te nemen. De aandeelhouder die op het bod van voorkeur niet wenst in te gaan, zal dit binnen de hiervoor gestelde termijn kunnen laten weten en in zijn antwoord meedelen dat hij alle of een deel van zijn aandelen aan de gestelde voorwaarden ook zal overdragen aan de kandidaat overnemer.

II. Indien de vennootschap meer dan twee leden telt, en zo hieromtrent geen andere schikkingen genomen worden door alle vennoten, zullen de hiernavolgende regelen worden toegepast.

De vennoot die een of meerdere aandelen wil afstaan, moet zijn voornemen aan de vennootschap laten kennen bij aangetekende brief waarin alle inlichtingen worden verstrekt waarvan spraak in het eerste lid van paragraaf één. Zo door de voorgestelde overdracht, de overnemer eigenaar kan worden van 25 procent van de aandelen of meer, zal het voormeld bod de onvoorwaardelijke verbintenis van de kandidaat overnemer inhouden alle of een deel van de overige aandelen tegen dezelfde voorwaarden over te nemen.

Op initiatief van het college van zaakvoerders zal een algemene vergadering gehouden worden binnen de maand na ontvangst van de aanvragen ten einde te besluiten over de voorgestelde afstand of aanbedeling, volgens de meerderheden voorzien in artikel 249 van het Wetboek van vennootschappen .

De vergadering zal er niet toe gehouden zijn de reden van haar besluit bekend te maken. Het college van zaakvoerders zal dit besluit binnen de week na voormelde algemene vergadering per aangetekend schrijven aan de ondertekenaars van de aanvraag om toestemming, mededelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien de gevraagde toestemming wordt toegestaan, wordt de voorgestelde verkoop als definitief beschouwd en wordt hij ingeschreven in het register van aandelen zoals hierna voorgeschreven, eventueel mits overname van de aandelen van de aandeelhouders die hiertoe de wens hebben uitgedrukt. Indien de toestemming niet bekomen wordt, zullen de overige aandeelhouders van de overleden of afstanddoende aandeelhouder een voorkeurrecht en een volgrecht hebben op en voor bedoelde aandelen.

De overnameprijs van de aandelen zal behoudens eensluidend akkoord van alle partijen, bepaald worden door een bedrijfsrevisor of externe accountant aan te duiden door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel op verzoek van het college van zaakvoerders ingediend binnen de maand na de weigering van overdracht. De aandelen zullen gewaardeerd worden rekening houdend met de bestaande balans "going concern", met de intrinsieke, de huidige en toekomstige rendementswaarde.

De schattingskosten vallen ten laste van de overlater.

Binnen de week na de aangetekende betekening door de expert, aan de vennootschap van de waarde der aandelen, zal het college van zaakvoerders deze waarde per aangetekende brief ter kennis brengen van alle aandeelhouders, met het verzoek binnen de 3 weken aan het college van zaakvoerders te laten weten of zij al dan niet verkopen respectievelijk hun voorkeurrecht geheel of gedeeltelijk wensen uit te voeren aan de voorgestelde voorwaarden.

De aandelen waarop geen proportioneel voorkeurrecht uitgeoefend wordt, zullen proportioneel verdeeld worden onder de aandeelhouders die hiertoe de wens uitgedrukt hebben bij de uitoefening van hun voorkeurrecht. Wat niet per eenheden verdeelbaar is, zal per lottrekking toegewezen worden tussen de aanvragers.

Ingeval binnen de hiervoor bepaalde termijn het voorkeurrecht niet of slechts voor een gedeelte van de over te nemen aandelen zou uitgeoefend worden, zal het college van zaakvoerders binnen de vijftien dagen volgend op het eindigen van gemelde termijn, deze overblijvende aandelen kunnen laten afkopen tegen de prijs vastgesteld door de expert, door ieder fysische of rechtspersoon door hem aangenomen.

Na het verstrijken van deze 15 dagen zal het college van zaakvoerders onmiddellijk alle aandeelhouders, de erfgenamen of legatarissen van de overleden aandeelhouder en eventueel de andere aangenomen kopers, inlichten over het resultaat van de afkoop van de aandelen. Indien al de te koop gestelde aandelen werden ingekocht zal het college van zaakvoerders, in gemelde brief, partijen uitnodigen om binnen de maand het aandelenboek te ondertekenen. Het college van zaakvoerders kan deze taken delegeren aan één lid van het college, dat tegenover het college verantwoordelijk blijft. Deze delegatie kan op ieder ogenblik herroepen worden.

De prijs is aan de afstanddoeners of rechthebbenden betaalbaar de dag van de inschrijving van de overdracht.

De in de aanvraag tot aanvaarding bedoelde aandelen zullen gedurende 3 maanden vrij mogen afgestaan of overgedragen worden aan de voorgestelde afstandhouders of aanbedeelden, indien de hiervoor bepaalde termijnen niet nageleefd worden of indien het recht van voorkeur niet slaat op alle aandelen.

Bovenstaande bepalingen zijn toepasselijk op alle overdrachten van aandelen, ook dan wanneer zij geschieden bij openbare toewijzing bij opbod, vrijwillig of krachtens een gerechtelijke beslissing. In dit geval, wordt het bericht van overdracht uitgangspunt van de hierboven bepaalde termijnen. Bij openbare toewijzing zal vanzelfsprekend de tussenkomst van een expert overbodig zijn.

Bovenstaande bepalingen zijn niet van toepassing op de overdrachten aan voor- of nazaten in rechte lijn, en aan de mede-echtgenoot van een vennoot. Deze bepalingen zijn echter wel van toepassing bij overdrachten tussen vennoten andere dan echtgenoten of voor-of nazaten. Indien een vennootschap aandeelhouder is, zullen deze regels eveneens dienen toegepast te worden omtrent diens participatie indien door de overdracht van aandelen uit de vennootschap aandeelhoudster, het meerderheidsbeslissingsrecht binnen de vennootschap-aandeelhoudster wijzigt.

Bovenstaande bepalingen zijn zelfs mutatis mutandis van toepassing bij overlijden van een vennoot. De erfgenamen of legatarissen zullen hiertoe de medevennoot of het college van zaakvoerders moeten aanschrijven. BESTUUR EN TOEZICHT.

ARTIKEL TIEN. - De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, aandeelhouders of niet, aangesteld door de algemene vergadering die hun opdracht kan herroepen of vernieuwen. Statutaire zaakvoerders kunnen, zelfs met algemeenheid van stemmen, slechts om wettige redenen herroepen worden.

Het mandaat van de zaakvoerder zal bezoldigd of onbezoldigd worden uitgeoefend, volgens beslissing van de algemene vergadering.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

ARTIKEL ELF. - COLLEGE VAN ZAAKVOERDERS

De zaakvoerders, in de mate dat er meer dan één zijn, vormen samen een college van zaakvoerders, die de meest uitgebreide bevoegdheid bezit om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten de algemene vergadering bevoegd is.

1. Het college van zaakvoerders komt bijeen telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens twee zaakvoerders het aanvragen, en dit na bijeengeroepen te zijn door en onder het voorzitterschap van zijn voorzitter. In haar midden duidt het een secretaris en een penningmeester aan.

2. Het college van zaakvoerders kan slechts geldig beraadslagen en besluiten treffen omtrent aangelegenheden die op de agenda vermeld zijn en slechts op voorwaarde dat de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Over de aangelegenheden die niet op de agenda vermeld staan kan de raad geldig beraadslagen en besluiten indien alle leden van de raad aanwezig of vertegenwoordigd zijn en allen akkoord gaan.

Iedere zaakvoerder mag door gelijk welke eigenhandige, mechanische of elektronische post aan één zijner collega's opdracht geven hem te vertegenwoordigen op een bepaalde vergadering van de raad van bestuur om voor hem en in zijn plaats te stemmen.

De opdrachtgever wordt in deze omstandigheden als aanwezige aangerekend.

Een zaakvoerder mag tevens door gelijk welke eigenhandige, mechanische of elektronische post zijn oordeel kenbaar maken en zijn stemmingen duidelijk uitdrukken.

De besluiten van het college van zaakvoerders worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn, behalve indien slechts twee zaakvoerders benoemd zijn.

Bovendien zullen de besluiten mogen genomen worden bij middel van schriftelijk opgestelde besluiten en opeenvolgend door ieder der zaakvoerders aangenomen, op voorwaarde dat dusdanige besluiten de totaliteit van de handtekeningen van de zaakvoerders verzamelen.

EXTERNE VERTEGWOORDIGING

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door één zaakvoerder die afzonderlijk kan optreden.

ARTIKEL TWAALF. - Het college van zaakvoerders mag zich onder zijn verantwoordelijkheid laten helpen of vertegenwoordigen, in zijn betrekkingen met derden, door gevolmachtigden op voorwaarde nochtans dat het mandaat speciaal en/of van tijdelijke aard is.

Iedere algemene opdracht van bevoegdheid is echter verboden.

ARTIKEL DERTIEN. - Een commissaris zal aangesteld worden door de algemene vergadering zo de wet het oplegt of indien de algemene vergadering vrijwillig besluit één of meer commissarissen aan te stellen.

ALGEMENE VERGADERING.

ARTIKEL VEERTIEN. - De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt al de vennoten.

Haar besluiten worden getroffen bij meerderheid van stemmen telkens wanneer de wet of deze statuten er niet anders over beschikken.

ARTIKEL VIJFTIEN. - Elk aandeel geeft recht op één stem.

De vennoten kunnen zich laten vertegenwoordigen door een mandataris, of zelfs schriftelijk stemmen. De volmacht kan hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager aan het bureau overgemaakt worden. Bij éénhoofdigheid van de vennootschap kan de enige vennoot de bevoegdheden die aan de algemene vergadering toekomen, niet overdragen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten indien de uitnodiging het vermeldt. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden  aanvaard of  verworpen , gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door het college van zaakvoerders een oproeping, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn ondertekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in de oproeping vermeld. Deze oproeping bevat eveneens een afschrift van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

ARTIKEL ZESTIEN. - De jaarvergadering wordt van rechtswege gehouden de eerste zaterdag van juni om elf uur dertig, op de zetel of in iedere andere plaats in België bepaald in de oproeping. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt ze gehouden op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

Het college van zaakvoerders of haar voorzitter of 2 zaakvoerders, samen optredend of de commissarissen zo die er zijn, zijn gerechtigd de algemene vergadering bijeen te roepen. Zij zijn daartoe verplicht, wanneer aandeelhouders die een vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen zulks vorderen bij middel van een schriftelijke aanvraag waarin de agenda vermeld is. In dit laatste geval dient de vergadering gehouden te worden binnen de termijn van een maand te rekenen vanaf de datum van voornoemde schriftelijke aanvraag.

ARTIKEL ZEVENTIEN. - Het bureau wordt gevormd door de voorzitter van het college van zaakvoerders of, bij afwezigheid door de oudste zaakvoerder. Deze duidt een secretaris aan. De vergadering kiest twee stemopnemers. Met eenparigheid van stemmen kan de vergadering afzien een secretaris of stemopnemers te kiezen.

Elke jaarlijks alegemene vergadering of buitengewone algemene vergadering mag, staande de zitting, op 3

weken worden uitgesteld door het bureau, ook indien het niet gaat om de goedkeuring van de jaarrekening. JAARREKENING - WINSTVERDELING.

ARTIKEL ACHTTIEN. - Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

ARTIKEL NEGENTIEN. - Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en zal het bestuur inventaris en jaarrekening moeten opmaken overeenkomstig de wet.

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

In de jaarvergadering zullen deze bescheiden besproken worden en na aanneming, decharge gegeven worden aan de zaakvoerders.

ARTIKEL TWINTIG. - Het batig saldo, dat de jaarrekening aanwijst nadat alle lasten, algemene kosten en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Na de voorgeschreven voorafneming ten bate van de wettelijke reserve, wordt over de aanwending van het overschot van de winst besloten door de jaarvergadering. Het wordt eenvoudig naar het volgende boekjaar overgedragen, wanneer geen besluit kan getroffen worden.

ONTBINDING - VEREFFENING.

ARTIKEL EEN EN TWINTIG. - De vennootschap zal op ieder ogenblik kunnen ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering statuerend als voor statutenwijziging.

ARTIKEL TWEE EN TWINTIG. - Bij ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, wordt de vennootschap vereffend door de zaakvoerders, tenzij de algemene vergadering andere vereffenaars aanduidt.

De vereffenaars zullen, behoudens andere bepaling van de algemene vergadering de meeste machten hebben voorzien door de wet en onder meer deze voorzien door artikel 187 van het Wetboek van vennootschappen

.

ARTIKEL DRIE EN TWINTIG. - Het batig saldo van de vereffening zal uiteindelijk onder de vennoten verdeeld worden naar verhouding van hun wederzijds aantal aandelen, na gelijkstelling ervan inzake volstorting. DIVERSE BEPALINGEN

ARTIKEL VIER EN TWINTIG. - Alles wat in deze statuten niet voorzien is, zal beheerst worden door het wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL VIJF EN TWINTIG. - Indien enig geschil oprijst tussen aandeelhouders en de vennootschap of

tussen de aandeelhouders onderling omtrent de toepassing van deze statuten of omtrent de toepassing van de vennootschapswet op deze statuten of op de werking van deze vennootschap, zal dit geschil door arbitrage beslecht worden. Partijen zullen in gemeen overleg één enkele arbiter aanduiden. Indien zij omtrent die keuze geen eensgezindheid bereiken dan zal de meest gerede partij zich wenden tot de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement van de zetel van de vennootschap, die de arbiter zal aanduiden.

De regeling van de arbitrale procedure wordt aan de arbiter zelf overgelaten. Wel wordt bepaald dat deze zal oordelen op basis van geschreven nota's van partijen en door hen voorgebrachte stukken. Behoudens uitdrukkelijk verzoek van de arbiter zelf dienen geen mondelinge uiteenzettingen te worden gehouden.

Bij de aanvaarding van zijn opdracht zal de arbiter er zich toe verbinden zijn arbitrale uitspraak te vellen binnen de drie maanden. Tegen de arbitrale uitspraak staat geen beroep open.

B. OVERGANGSBEPALINGEN.

2. Inschrijving. - Op de zevenhonderd vijftig (750) aandelen wordt als volgt ingeschreven:

1. door de heer Eric Degove, voornoemd, op tweehonderd vijftig aandelen 250

2. door de heer Jan De Four, voornoemd, op tweehonderd vijftig aandelen 250

3. door de heer Philippe Vlerick, voornoemd, op tweehonderd vijftig aandelen 250

Samen als aandelen : zevenhonderd vijftig 750

De tegenwaarde hiervan zij driehonderd duizend euro (¬ 300.000,00), vertegenwoordigt geheel het

kapitaal, dat aldus geheel onderschreven is.

3. Afbetaling. - De intekenaars hebben elk aandeel volgestort, zodat de vennootschap heden beschikt

over een bedrag van driehonderd duizend euro (¬ 300.000,00).

Deze som werd geplaatst op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij de

KBC Bank, te Kortrijk, Schouwburgplein 5/B1.

Het attest van deze storting wordt aan de notaris ter bewaring overhandigd.

4. Vennootschapszetel. - De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 8500 Kortrijk, Doorniksewijk(Kor) 49.

5. Sluiting van het eerste boekjaar - De sluiting van het eerste boekjaar wordt vastgesteld op 31

december 2014.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2015.

8. Niet-statutaire zaakvoerders. - Onmiddellijk beslissen de verschijners voor de duur van de

vennootschap als niet-statutaire zaakvoerders te benoemen:

- de heer Eric Degove, voornoemd;

- de heer Jan De Four, voornoemd;

- de heer Philippe Vlerick, voornoemd.

Hun opdracht zal niet vergoed worden, tenzij andere beslissing van de algemene vergadering die enkel

voor de toekomst zal gelden.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

"getekend door Bernard Boes, geassocieerd notaris te Kortrijk"

Tegelijk hiermee neergelegd:

- afschrift van de akte oprichting de dato elf mei tweeduizend dertien

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

04/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 06.06.2015, NGL 28.07.2015 15364-0033-012

Coordonnées
ARTEVELD

Adresse
DOORNIKSEWIJK(KOR) 49 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande