ATLETIEK VERENIGING MOLENLAND, AFGEKORT : A.V. MOLENLAND

Association sans but lucratif


Dénomination : ATLETIEK VERENIGING MOLENLAND, AFGEKORT : A.V. MOLENLAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 430.616.256

Publication

07/05/2013
ÿþMOD 2.2

" iE.

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIltiu~~uuN~~ ~~u1

" 1307 00*

Vo beha

aan

Belo Staat

u

NEERGELEGD ter ORIFFig pag

REC1,TBANK VAS 1 KOOPHANDEL T5

33R JGGE (Afdeling Bru rie

2 3 APR.

Griffie

Ondernemingsar : 430.616256

Benaming

(voluit) : Atletiek vereniging Molenland

(verkort) : A.V. Molenland

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Grensstraat 2  8700 TIELT

Onderwerp akte : Raad van bestuur bn gewijzigde en gecoördineerde statuten

Identificatienummer: 2994186

De buitengewone algemene vergadering van de vzw Atletiek Vereniging Molenland met zetel te 8700 Treft heeft op 19 februari 2013 met eenparigheid van stemmen en op vraag van de algemene vergadering van 15 januari 2013 beslist om de statuten te wijzigen en te coördineren, waardoor aile statuten en statutenwijzigingen van voor deze datum komen te vervallen.

Art. 1 De bestaande feitelijke vereniging "Atletiek Vereniging Molenland" werd op 22 januari -1985 omgevormd tot een vereniging zonder winstoogmerk met dezelfde naam, afgekort als: "A.V. Molenland" v.z.w. en wordt verder in deze statuten "de vereniging" genoemd.

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd op volgend adres: Holdestraat 9, 8700 Tielt. De zetel is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Art.3 De vereniging heeft tot doel het beoefenen van de atletieksport mogelijk te maken en te bevorderen. Verder is het toegelaten allerhande activiteiten te ontplooien om het verwezenlijken van het hoofddoel te-realiseren. De beoefening van de atletieksport hoeft niet te gebeuren in samenwerking met en onder het gezag van internationale, nationale, gewestelijke of regionale verbonden, liga's, federaties of welke andere groepering ook. De vereniging eerbiedigt elke politieke, religieuze of welke levensbeschouwelijke opvattingen dan ook, zonder evenwel besprekingen dienaangaande te voeren die geen betrekking hebben tot het nastreven van het doel.

Art. 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 5 Het minimum aantal vaste leden is vastgesteld op acht.

Art. 6 Soorten leden

Art 6.1 De vereniging bestaat uit vaste leden en toegetreden leden.

Art 6.2 Vaste leden

De vaste leden van de vereniging zijn de leden die door de algemene vergadering dusdanig erkend zijn, die.

genieten van de maatschappelijke rechten en die actief deelnemen aan de werking en de organisatie van de

vereniging.

Om als vast lid toegelaten te worden, moet men de leeftijd van achttien jaar bereikt hebben,

voorgedragen worden door twee vaste leden en aanvaard worden door een gewone meerderheid van de,

aanwezige vaste leden op de algemene vergadering.

Art 6.3 Toegetreden leden

Om als toegetreden lid toegelaten te worden moet men de leeftijd van zes jaar bereikt hebben,

Onder toegetreden leden verstaan wij:

1. De atleten en joggers , die overeenkomstig het huishoudelijk reglement, hun lidgeld betaald hebben.

2. De juryleden: dit zijn de leden van de vereniging die de leeftijd van 15 jaar bereikt hebben en voldoen aan de voorwaarden gesteld door het VCJ en PCJ ( Vlaams en provinciaal comité jury )

3. De beschermleden en de steunende leden: dit zijn leden die de vereniging financieel ondersteunen met een minimale bijdrage die ieder jaar door de raad van bestuur in het huishoudelijk reglement wordt vastgelegd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. De ereleden: dit zijn leden die voldoen aan een aantal voorwaarden die door de raad van bestuur in het huishoudelijk reglement worden vast gelegd, De titel van erelid is persoonlijk en duurt tot het overlijden van het erelid.

5. Aile vrijwillige medewerkers van de vereniging

Art. 7 De vaste leden-stichters ingevolge de algemene vergadering van 22 januari 1985:

Erik Chevrolet, Bosviooltjesstraat 5, 8770 Ingelmunster, Zwitser

Frans Defauw, Leen molenstraat 49, 8050 Wingene, Belg

Willy Denys, Egemsesteenweg 16, 8700 Tielt, Belg

August Derho, Geuzestraat 22, 9890 Knesselare, Belg

Henri Desmet, Hogestraat 36, 8040 Oostkamp, Belg

Jozef De Witte, Driesstraat 32, 8700 Tielt, Belg

Christiaan Lisabeth, Belgiëlaan 8, 8700 Tielt, Belg

Paul Santens, Luxemburglaan 19, 8700 Tielt, Belg

Bertrand Van Daele, Grietjesgalgenstraat 5, 8080 Ruiselede, Belg

Jozef Vandecaveye, Drogenbroodstraat 4, 8871 Pittem-Egem, Belg

Frans Vanluchene, Grensstraat 2, 8700 Tielt, Belg

Norbert Vanrenterghem, Poekestraat 18, 8980 Aalter, Belg

André Willemijns, Oude Stationstraat43, 8700 Tielt, Belg

Art. 8 Ingevolge de algemene vergadering van 15 januari 2013 is de raad van bestuur is als

volgt samengesteld: ( bestuurders alfabetisch )

Karel Cannaert, voorzitter, 8700 Tielt rijksreg. Nr.59.04,11-011.53

Mario Petralia, ondervoorzitter 8700 Tielt

Rita Debusschere, secretaris 8300 Brugge

Paul De Schuyter, penningmeester, 8700 Tielt

Arne Chevrofet, bestuurder, 8700 Tielt

Kristof Haverbeke, bestuurder, 8770 Ingelmunster

Gunther Vanhoutte, bestuurder, 8760 Meulebeke

Art. 9 leder vast lid heeft het recht om op elk ogenblik ontslag te nemen. Dit dient schriftelijk per brief of email en gericht aan de raad van bestuur te gebeuren. Bestuurders die ontslag wensen te nemen uit de raad van bestuur, dienen dit schriftelijk, per brief of e-mail te doen, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 10 De algemene vergadering vormt het hoogste gezag in de vereniging. Alleen de algemene vergadering kan de statuten wijzigen, bestuurders benoemen en afzetten, de rekeningen en de begroting goedkeuren, de vereniging ontbinden en vaste [eden uitsluiten.

Art. 11 De algemene vergadering komt elk jaar bijeen voor het einde van de maand maart waarin gestemd zal warden over de begroting en de rekeningen.

Art. 12 De algemene vergadering wordt samengeroepen door de voorzitter of twee leden van de raad van bestuur, Dit dient minstens veertien kalenderdagen váór de vergadering schriftelijk, via de gewone post of email te gebetiren.

De voorzitter of 2 leden van de raad van bestuur kunnen indien nodig overgaan tot het samenroepen van een buitengewone algemene vergadering.

Voor deze buitengewone algemene vergadering wordt een agenda opgesteld met de bevoegdheden uit artikel 10 van deze statuten,

Art. 13 Alleen de vaste leden worden uitgenodigd tot en hebben stemrecht op de algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering. Vaste leden die, zonder geldige reden, afwezig zijn op twee opeenvolgende algemene vergaderingen worden als ontslagnemend beschouwd. Een vast lid kan zich, met schriftelijke volmacht, door een ander vast lid laten vertegenwoordigen. Een vast lid kan slechts 1 ander vast lid vertegenwcordigen.

Op de uitnodiging moet plaats, dag en uur, alsmede de agenda dagorde vermeld worden. De oproepingsbrief is (elektronisch) getekend door de voorzitter of door twee bestuurders, De algemene vergadering kan alleen geldig beslissen over de punten vermeld op de agenda..

Eik voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda geplaatst.

Art. 14 De algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij zijn afwezigheid, in volgorde, de ondervoorzitter of de oudste van de bestuurders. De voorzitter of bij zijn afwezigheid zijn vervanger kiest de verslaggever en de stemopnemers.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Art, 15 De algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering beslist rechtsgeldig als twee derden van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De vergadering beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Indien er te weinig vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan wordt de vergadering een half uur opgeschort. Indien na dit half uur nog steeds te weinig vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan de vergadering rechtsgeldig stemmen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Evenwel,

Om de statuten te wijzigen en om een vast lid uit te sluiten is een aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de leden vereist, met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

- Om het doel van de vereniging te wijzigen of om de vereniging te ontbinden is een aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de leden vereist, met een meerderheid van vier vijde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ingeval er op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten met de meerderheden van twee derde of vier vijfde, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 16 De verslagen worden in een,speciaal register opgetekend en door de voorzitter en de verslaggever ondertekend. Het register wordt op de zetel van de vereniging bewaard. Elk vast lid wordt binnen de dertig dagen na de vergadering in het .bezit gesteld van een afschrift van het verslag. Uit veiligheidsoverwegingen worden de verslagen eveneens elektronisch bewaard bij de voorzitter en de secretaris.

Art. 17 De vereniging wordt geleid door de raad van bestuur die bestaat uit minstens vijf en maximaal zeven bestuurders. De bestuurders worden voor een termijn van vier jaar door de algemene vergadering benoemd. De raad kiest onder zijn leden de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester. Alleen de algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering beslist over de uitsluiting van een bestuurder en stelt dan een nieuwe bestuurder aan. Indien een bestuurder, om persoonlijke redenen, zijn mandaat beëindigt, dan wordt door de eerstkomende algemene vergadering een nieuw bestuurder verkozen voor de duur van het vrijgekomen mandaat.

Art. 18 De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad heeft de meest uitgebreide bevoegdheid. Alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten of de wet voorbehouden is aan de algemene vergadering,valt binnen de bevoegdheid van de raad. Voor rechtshandelingen waarvan de waarde boven de 2500 euro gaat, wordt de vereniging slechts gebonden door de handtekeningen van drie bestuurders. Voor handelingeningen lager dan dit bedrag, volstaat de handtekening van één bestuurder,

Art, 19 De raad van bestuur vergadert maandelijks, behalve in juli, op bijeenroeping van de voorzitter of van

twee bestuurders.

De raad van bestuur kan niet-stemgerechtigde personen uitnodigen deel te nemen aan de besprekingen.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, Bij de stemming moeten evenwel de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig zijn. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter. Stemmen bij volmacht is niet toegestaan. De verslagen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Uit veiligheidsoverwegingen worden deze verslagen eveneens elektronisch bewaard bij de voorzitter en de secretaris.

Art. 20.1 De bijdrage voor de toegetreden leden wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur. De bijdrage dient in verhouding te zijn tot de kosten van het levensonderhoud.

Art. 20.2 De maximum bijdrage voor de vaste leden bedraagt 150 euro. De geldelijke verplichtingen van de vaste leden zijn beperkt tot het bedrag van de jaarlijkse bijdrage. De vaste leden die hun bijdrage niet betalen worden als ontslagnemend beschouwd. De vaste leden kunnen de gestorte bijdragen niet terugvorderen, noch aanspraak maken op het vermogen van de vereniging. Deze bepalingen gelden ook voor de erfgenamen van de vaste leden.

Art. 20.3 De leden van de raad van bestuur voeren hun mandaat kosteloos uit.

Art, 21 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Op het einde van elk boekjaar worden de rekeningen afgesloten en wordt de begroting voor het volgend boekjaar opgemaakt. De rekeningen en de begroting worden bij de eerstvolgende algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

De raad van bestuur vervult de functie van rekeningcommissarissen om de boekhouding van de penningmeester te controleren, goed te keuren en kwijting te geven.

Art. 22 Bij de ontbinding van de vereniging worden door de algemene vergadering twee vereffenaars aangeduid, hun bevoegdheden bepaald en de wijze van vereffening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ATLETIEK VERENIGING MOLENLAND, AFGEKORT : A.…

Adresse
GRENSSTRAAT 2 8700 TIELT

Code postal : 8700
Localité : TIELT
Commune : TIELT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande