ATLETIEKCLUB STADEN (VERKORT) A.C.S.

Divers


Dénomination : ATLETIEKCLUB STADEN (VERKORT) A.C.S.
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 478.261.963

Publication

30/12/2013
ÿþ M0D 2.2

< 3 in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

)

1 1111 101111} III

Ondernemingsnr : 0478.261.963

Benaming

(voluit) : atletiekclub Staden

(verkort) : A.C.S.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Roeselarestraat 85A 8610 Zarren-Kortemark

Onderwerp akte : wijziging statuten zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 1411-2013 en wijzigingen raad van bestuur.

Statuten VZW Atletiekclub Staden,

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1:De vereniging draagt de naam: "Atletiekclub Staden", afgekort: "A.C.S," Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd.

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "A.C.S. VZW" te gebruiken.

Artikel 2:De vereniging is gevestigd te Zarren - Kortemark p.a. Roeselarestraat 85a, 8610 Zarren -Kortemark, De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Veurne. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Hij kan slechts verplaatst worden door de Algemene Vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in de statuten.

Artikel 3:De vereniging heeft tot doel de beoefening van sportactiviteiten, voornamelijk atletiek.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder: meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven,, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten: uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, In het kader van de realisering van haar doel, kan de vereniging zelfs, daden van koophandel stellen, doch slechts op bijkomstige wijze.

Artikel 4:De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan echter te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: LIDMAATSCHAP

Artikel 5:De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

De vereniging telt ten minste 4 effectieve leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt; uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens; naam is vermeld op de lijst der effectieve leden die op de zetel der vereniging bijgehouden wordt.

De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden: leden worden gewijzigd.

Artikel 6:Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard . De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad -1j112/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De effectieve leden van de vereniging zijn niet tot een jaarlijkse bijdrage verplicht. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden,

Artikel 7:De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8:De maximum ledenbijdrage voor de toegetreden leden bedraagt ¬ 150 en wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur. Dit maximum bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand december 2012. De nieuwe index is deze van de maand december, voorafgaand aan de aanpassing.

Artikel 9:De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven, en de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 10:EIk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Een lid kan worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 9, op ernstige wijze schendt en die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid, Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een lid of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement,

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

e TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11:De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande tilt minimum 3 personen, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering, zijn ten allen tijde door deze afzetbaar, Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de

ri Algemene Vergadering anders zou bepalen. Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de

"

handtekening van twee bestuurders, behalve indien de benoemingsakte van de bestuurder het anders vermeld. Artikel 12:1-let mandaat geldt voor onbepaalde duur en aan het mandaat van bestuurder komt een einde: "Bij vrijwillig ontslag , schriftelijk in te dienen bij de gerechtigd correspondent

"Wanneer een 2/3 meerderheid van de Algemene Vergadering dit beslist.

M Artikel 13:Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk bepaalde minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun

t vervanging is voorzien,

Artikel 14:De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een gerechtigd correspondent. Voor

et bepaalde functies kunnen desgewenst ook leden aangeduid worden.

et

Artikel 15:De raad van bestuur vergadert op verzoek van de gerechtigd correspondent of twee bestuurders.

De oproepingsbrief of oproepmail behelst eveneens de agenda.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of

" afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste stemgerechtigd aanwezige van de raad van bestuur

P: Artikel 16:De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen = de helft plus één, (onthoudingen worden beschouwd als tegenstem).

Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn.

et Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degenen die hem vervangt doorslaggevend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijke akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening..

Artikel 17:Van elke vergadering worden notulen gemaakt door een aangestelde, die ondertekend worden door de voorzitter en de gerechtigd correspondent in de vergadering volgend op bedoelde vergadering en bijgehouden door de gerechtigd correspondent.

MOfl 2.2

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de gerechtigd correspondent. Bij ontstentenis van één deze bestuurders kunnen twee andere bestuurder deze documenten geldig mede ondertekenen.

Artikel 18:De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. Dit wordt vastgelegd met een schriftelijke overeenkomst van beide partijen.

Het mandaat geldt voor onbepaalde duur en aan het mandaat van bestuurder komt een einde:

.Bij vrijwillig ontslag , schriftelijk in te dienen bij de gerechtigd correspondent

.Wanneer een 2/3 meerderheid van de Algemene Vergadering dit beslist.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de Algemene Vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt,

Artikel 19:Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Artikel 20:De Raad van bestuur stelt de rekening en de begroting op en zal deze ter goedkeuring overmaken aan de jaarlijks te houden Algemene Vergadering.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

°-~ Artikel 21:De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij afwezigheid de oudste stemgerechtigd aanwezige. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. Elk lid beschikt slecht over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 22:De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

.Beslissing over de bestemming van de goederen na ontbinding

d .Benoemen en afzetten van bestuurders

.Wijzigen van statuten

.Goedkeuren van rekeningen en begrotingen

N " Beslissingskracht inzake het ontbinden van de vereniging

" " Het uitsluiten van een lid

'De kwijting aan de bestuurders

rei

.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

"De benoeming en afzetting van commissarissen  bedrijfsrevisoren ,het bepalen van hun bezoldiging en

et van hun kwijting.

" Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 23:De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het

et

et doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij vergadert minstens 1 maat per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar en over de kwijting van de bestuurders voor de uitvoering van hun opdracht gedurende het afgelopen boekjaar. De Algemene Vergadering dient binnen de 6 maanden na afsluiting van het boekjaar te worden gehouden.

Artikel 24:De raad van bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer

pq één vijfde van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit bij aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de

. Algemene Vergadering samen te roepen binnen de 21 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. Die Algemene Vergadering moet gehouden worden binnen de 40 dagen

Artikel 25:De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de gerechtigd correspondent, of door twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen bij

et gewone brief ,mail of bij aangetekende brief (artikel24) tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 26:De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die

P: wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeldt staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig zijn, Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door één twintigste van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Artikel 27:De Algemene Vergadering kan haar besluiten geldig nemen bij eenvoudige meerderheid van stemmen (= de helft pus één, onthoudingen worden beschouwd als tegenstem), van de aanwezige en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

vertegenwoordigde leden, tenzij anders vermeld in de statuten. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Artikel 28:Tot wijziging van de statuten, uitsluiting van een lid, ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten indien die wijziging, uitsluiting of ontbinding gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, dit minimaal 16 dagen na de eerste vergadering, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen beschouwd als tegenstem.

Stemmen vereisten:

-2/3 meerderheid voor uitsluiting leden ,statutenwijziging.

-4/5 meerderheid voor ontbinding.

Artikel 29:Tot wijziging van het doel van de vereniging is er een meerderheid van vier vijfden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist,

Artikel29bis: Van elke vergadering worden notulen gemaakt door een aangestelde, die ondertekend worden door de voorzitter en de gerechtigd correspondent binnen de 30 dagen na bedoelde vergadering en bijgehouden door de gerechtigd correspondent.

TITEL V: INZAGERECHT LEDEN

Artikel 30:Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: REKENINGEN, BEGROTING

Artikel 31:Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

Artikel 32:De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor sen de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VII: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel33:Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Artikel 34:Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van volgende bestuurders:

Vandewalle Martine: voorzitter

Van herpe William: boekhoudkundig verantwoordelijke.

De algemene vergadering benoemt volgende bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

10/07/2015
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD TER GRIFFIE

Rechtbank van Koophandel Gent

"

1 ill61rM5

11111.111111111111111111111

Ondernemingsnr : 0478.261.963

Benaming .

(voluit) : atletiekclub Staden

(verkort) : A.C.S.

Afdeling VEURNE

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetei : Roeselarestraat 85A 8610 Zarren-Kortemark

Onderwerp akte : wijziging statuteh zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 2105-2015 in verband met wijziging raad van bestuur.

Statuten VZW Atletiekclub Staden

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1:De vereniging draagt de naam: "Atletiekclub Staden", afgekort: "A.C.S." Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd,

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "A.C,S. VZW" te gebruiken.

Artikel 2:De vereniging is gevestigd te Zarren - Kortemark p.a. Roeselarestraat 85a, 8610 Zarren - Kortemark. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Veurne. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Hij kan slechts verplaatst worden door de Algemene Vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in de statuten,

Artikel 3:De vereniging heeft tot doel de beoefening van sportactiviteiten, voornamelijk atletiek.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van de realisering van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen, doch slechts op bijkomstige wijze.

Artikel 4:De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan echter te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: LIDMAATSCHAP

Artikel 5:De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

De vereniging telt ten minste 4 effectieve leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld op de lijst der effectieve leden die op de zetel der vereniging bijgehouden wordt.

De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement, De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6:Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig Wordt aanvaard . De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

De effectieve leden van de vereniging zijn niet tot een jaarlijkse bijdrage verplicht. Met de term lid" in deze _statutenwordt_uitdrukkelijk verwezen naarde.effectieve_leden.

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7:De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8:De maximum ledenbijdrage voor de toegetreden leden bedraagt ¬ 150 en wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur. Dit maximum bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand december 2012, De nieuwe index is deze van de maand december, voorafgaand aan de aanpassing.

Artikel 9:De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven, en de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 10:Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur,

Een lid kan worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 9, op ernstige wijze schendt en die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegendver de vereniging na te komen. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten, Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een lid of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke

persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

" vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte.bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL Ill: RAAD VAN BESTUUR

e

Artikel 11:De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit minimum 3 personen, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering, zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen. Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van twee bestuurders, behalve indien de benoemingsakte van de bestuurder het anders vermeld.

er, Artikel 12:Het mandaat geldt voor onbepaalde duur en aan het mandaat van bestuurder komt een einde:

"Bij vrijwillig ontslag , schriftelijk in te dienen bij de gerechtigd correspondent

.Wanneer een 2/3,nieerderheid van de Algemene Vergadering dit beslist.

Artikel 13:Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is

teruggevallen tot onder het wettelijk bepaalde minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun

vervanging is voorzien.

Artikel 14:De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een gerechtigd correspondent. Voor

et et bepaalde functies kunnen desgewenst ook leden aangeduid worden.

Artikel 15:De raad van bestuur vergadert op verzoek van de gerechtigd correspondent of twee bestuurders.

et De oproepingsbrief of oproepmail behelst eveneens de agenda,

et

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of

afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste stemgerechtigd aanwezige van de raad van bestuur .

Artikel 16:De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders

"

aanwezig is,

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen = de helft plus één, (onthoudingen worden beschouwd als tegenstem).

Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degenen die hem vervangt doorslaggevend,

et In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks

pq vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijke akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening..

Artikel 17;Van elke vergadering worden notulen gemaakt door een aangestelde, die ondertekend worden door de voorzitter en de gerechtigd correspondent in de vergadering volgend op bedoelde vergadering en bijgehouden door de gerechtigd correspondent.

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de gerechtigd correspondent. Bij ontstentenis van één deze bestuurders kunnen twee andere bestuurder deze documenten geldig mede ondertekenen.

MOD 2.2

Artikel 18:De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. Dit wordt vastgelegd met een schriftelijke overeenkomst van beide partijen.

Het mandaat geldt voor onbepaalde duur en aan het mandaat van bestuurder komt een einde:

" Bij vrijwillig ontslag , schriftelijk in te dienen bij de gerechtigd correspondent

-Wanneer een 2/3 meerderheid van de Algemene Vergadering dit beslist.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn

verantwoordelijkheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één van de bestuurders of zelfs mits

machtiging van de Algemene Vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Artikel 19:Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken

van enig besluit of enige machtiging.

Artikel 20:De Raad van bestuur stelt de rekening en de begroting op en zal deze ter goedkeuring overmaken

aan de jaarlijks te houden Algemene Vergadering.

ClàD TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

" e Artikel 21:De Atgernene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door

Clà

de voorzitter van de raad van bestuur, of bij afwezigheid de oudste stemgerechtigd aanwezige. Wanneer zij dit

wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

Elk lid beschikt slecht over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 22:De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

-Beslissing over de bestemming van de goederen na ontbinding

Clà " Benoemen en afzetten van bestuurders

Clà " Wijzigen van statuten

-Goedkeuren van rekeningen en begrotingen

d -Beslissingskracht inzake het ontbinden van de vereniging

" Het uitsluiten van een lid

rr

-De kwijting aan de bestuurders

N-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

e -De benoeming en afzetting van commissarissen  bedrijfsrevisoren ,het bepalen van hun bezoldiging en

co van hun kwijting.

^~ " Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 23:De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het

tª% - doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij vergadert minstens 1 maal per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar en over de kwijting van de bestuurders voor de uitvoering van hun opdracht gedurende het afgelopen boekjaar. De Algemene Vergadering

et dient binnen de 6 maanden na afsluiting van het boekjaar te worden gehouden.

Artikel 24:De raad van bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit bij aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de 21 werkdagen met vermelding op de agenda van de

pq gevraagde agendapunten. Die Algemene Vergadering moet gehouden worden binnen de 40 dagen ,

Artikel 25:De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door

Clà

de gerechtigd correspondent, of door twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen bij

gewone brief ,mail of bij aangetekende brief (artikel24) tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 26:De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die

Clà wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing

et nemen over punten die niet op de agenda vermeldt staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig zijn. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door één twintigste van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn, Artikel 27:De Algemene Vergadering kan haar besluiten geldig nemen bij eenvoudige meerderheid van stemmen (= de helft pus één, onthoudingen worden beschouwd als tegenstem), van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, tenzij anders vernield in de statuten. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Artikel 28:Tot wijziging van de statuten, uitsluiting van een lid, ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten indien die wijziging, uitsluiting of ontbinding gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien

MOD 2.2

twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede

vergadering worden bijeengeroepen, dit minimaal 16 dagen na de eerste vergadering, en waarop deze

vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij de stemming omtrent

statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen beschouwd als tegenstem.

Stemmen vereisten:

-2/3 meerderheid voor uitsluiting leden ,statutenwijziging.

-4/5 meerderheid voor ontbinding.

Artikel 29:Tot wijziging van het doel van de vereniging is er een meerderheid van vier vijfden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Artike129bis: Van elke vergadering worden notulen gemaakt door een aangestelde, die ondertekend worden door de voorzitter en de gerechtigd correspondent binnen de 30 dagen na bedoelde vergadering en bijgehouden door de gerechtigd correspondent.

TITEL V: INZAGERECHT LEDEN

Artikel 30:Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, ai dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle

CI)p boekhoudkundige stukken van de vereniging,

e

e TITEL VI: REKENINGEN, BEGROTING

e

0

X Artikel 31:1-let boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

eArtikel 32:De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor

TS

TS aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene

Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de

wl

commissaris.

e De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken

Q worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale

' Bank van Belgiëere 0

N .i.,...

TITEL VII; ONTBINDING - VEREFFENING

ó

.S Artikel 33:Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan

ce slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

.9 In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank,

ce één of meer vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert. De Algemene Vergadering

.r:1 die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen. rm

et

Artikel 34:Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals

P: gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

e De algemenee vergadering

Ce

:ce aanvaard het ontslag van volgende bestuurder

P:

Pype Benedikt bestuurderrs

benoemd volgende bestuurder

Lefevere Kristof

MOo 2,2

t i

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur is dus ais volgt samengesteld

Wallays Geert : voorzitter

Lefevere Henri : secretaris-gerechtigd correspondent

Bouckaert Nele : bestuurder

Kerremans Jef : bestuurder

Lefevere Kristof ° bestuurder

Lesire Marc: bestuurder

Supeene Veroniek bestuurder

Vanbesien Ria :bestuurder

Vanseveren Johan : bestuurder

Vergote Isabel : bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bevoegdheden: De raad van bestuur handelt als een college. Elke bestuurder oefent zijn mandaat kosteloos uit. Ten aanzien van derden is de raad van bestuur geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter en de gerechtigd correspondent, maar bij ontstentenis van één deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders ook mede geldig ondertekenen. De bestuurders zijn voor onbepaalde duur benoemd.

Opgemaakt te 8610 Zarren-Kortemark 25-06-2015

y.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voor echt verklaard,

rt Wallays V orzitter

Coordonnées
ATLETIEKCLUB STADEN (VERKORT) A.C.S.

Adresse
Zetei : Roeselarestraat 85A 8610 Zarren-Kortemark

Code postal : 8610
Localité : KORTEMARK
Commune : KORTEMARK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande