AUDIOVIOLENCE

Association sans but lucratif


Dénomination : AUDIOVIOLENCE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.775.277

Publication

18/12/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IVE111,,U

q 1

Ondernemingsar :x^^,4 C... L»~~ Benaming

(voluit) : Audioviolence V20

NEERGELEGD

-E 12, 2013

RE jff KOOPHANDEL

4NK

OFITRIJK

i

1

Voc

behoi. aan Belgi

Staats

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Luingnestraat 81, 8511 Aalbeke

Onderwerp akte : oprichting I benoeming bestuurders

OPRICHTING 21 november 2013

Audioviolence vzw

de hierna vernoemde personen

1.Jens Grieten, Bijlokevest 24, 9000 Gent

2.Hamdi Latifi, Regentiestraat 20, 8760 Meulebeke

3. Martijn Lemouldt, Luingnestraat 81, 8511 Aalbeke

4. Lindsay Goethals, Sint-Katriensteenweg 100, 8520 Kuurre

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

STATUTEN

TITEL I.  NAAM  ZETEL -- DOEL --- DUUR

Art 1 -- De vereniging draagt als naam Audioviolence vzw.

Art 2 -- De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in de Luingnestraat 81, 8511 Aalbeke, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. Hij kan bij beslissing van de raad van bestuur elders binnen dit gerechtelijk arrondisement worden gevestigd.

Art 3 - § 1. De vereniging heeft tot doel samen met de jeugd vormende, culturele, sociale en sportieve activiteiten te organiseren. De vereniging mag ook, met uitsluiting van elk winstoogmerk, kansen tot ontmoeting te creeren door het organiseren, mede-organiseren en/of promoten van (publieke) socio-culturele evenementen. De vereniging zal zich bewegen op het vlak van muziek, animatie, ontspanning en cultuur in de meest ruime zin, en dit voor alle lagen en groepen van de bevolking. Daarnaast zal de vereniging met haar verworven kennis , oa (jeugd-)verenigingen en klassen van scholen ondersteunen bij de organisatie van een evenement alsook medewerkers en diverse materialen ter beschikking stellen. De vereniging mag tevens fungeren ais tussenpersoon bij het boeken van artistieke aangelegenheden.

De vereniging mag eveneens alle aotiviteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Hij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor hij werd opgericht. Hij kan ook samenwerken met andere verenigingen of organisaties om dit doei te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

verwezenlijken. Tegenover politieke instellingen stelt de vereniging zich strikt neutraal toe.

§ 2. De vereniging heeft de mogelijkheid om meerdere afdelingen op te richten die elk een specifiek punt van het doel van de vereniging behartigt.

§ 3. De vereniging wenst bij haar activiteiten uitdrukkelijk aandacht te besteden aan het bevorderen en ondersteunen van evenementen voor de jeugd. Daarom zal de vereniging actief meewerken in de lokale jeugdraad en andere organen die aansluiten bij het doel van de vereniging.

§ 4. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 5. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het doel.

Art 4  De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II.  KERNLEDEN --TOETREDING  UITTREDING/UITSLUITING

Art 5  De vereniging telt kernleden en (gewone)leden.

§ 1. Het aantal kernleden is onbepaald, maar mag niet minder bedragen dan drie. De stichters zijn de eerste kernleden.

Alleen de kernleden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

§ 2, (gewone) Leden hebben enkel die rechten en verplichtingen welke bepaald worden in een huishoudelijk reglement. Deze leden sympathiseren met de vereniging door hun steun of deelname aan de activiteiten.

Art 6 -- §1 Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men statuten aanvaardt, Kandidaten kunnen hun kandidatuur schriftelijk of per e-mail richten naar de raad van bestuur.

§2 De raad van bestuur legt de kandidatuur voor aan de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist met drie vierde meerderheid van de aanwezige stemmen over deze kandidatuur.

Art 7  Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een ontslagbrief of -email te richten aan de raad van bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met drie vierde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde kernleden. De uitgetreden en uitgesloten kernleden moeten alle bezittingen, eigendom van de vereniging, teruggeven en alle rekeningen met de vereniging vereffenen.

Art 8  De vereniging houdt een register van de kemieden bij op de zetel van de vereniging. Dit register vermeldt volgende zaken, naam en voornamen van de leden; woonplaats van de leden; in geval het lid een rechtspersoon is naam, rechtsvorm en adres van de zetel van de rechtspersoon, beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden.

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING  BEVOEGDHEDEN  WIJZE VAN BERAADSLAGEN

Art 9  De algemene vergadering bestaat uit alle kernleden van de vereniging. Ieder kernlid beschikt over één stem. Een kemlid mag zich door een ander laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken en moet hiervan een schriftelijk bewijs bijhebben.

Art 10  Een besluit van de algemen vergadering is vereist voor:

1° de wijziging van de statuten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

2° de toetreding/uitsluiting van een kernlid,

3° de benoeming/afzetting van een bestuurder,

4° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen,

5° de ontbinding van de vereniging,

6° alle overige gevallen waarin de wet dit vereist

Art 11 - §1 ln de Toop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt een algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar.

§2 Extra algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de kernleden van de vereniging.

§3 Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk of per e-mail ten minste acht dagen op voorhand te gebeuren~ Alle kernleden moeten opgeroepen worden. De oproeping moet de agenda bevatten. Elk lid kan punten hierin laten opnemen door deze aan de raad van bestuur kenbaar te maken per brief of e-mail.

§4 Een algemene vergadering wordt voorgezeten door één van de bestuurders.

§5 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§6 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldige besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der kernleden aanwezig of vertegenwoordigd is, Besluiten in verband met statutenwijziging kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij de wet in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de algemene vergadering beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige kernleden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§7 Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering. Dit wordt ter inzage van leden en belanghebbende derden bewaard op de zetel van de vereniging.

TITEL IV  RAAD VAN BESTUUR  BEVOEGDHEDEN  WIJZE VAN BERAADSLAGEN

Art 12  §1 De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering en is op elk moment door deze afzetbaar. De raad van bestuur is steeds kleiner dan de algemene vergadering.

§2 De bestuurder oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men kernlid zijn van de vereniging, of een gemandateerde

vertegenwoordiger van het kernlid, indien deze een rechtspersoon is.

§4 De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 6 jaar Dit mandaat is hernieuwbaar. Vrijwillig ontslag geschiedt door een ontslagbrief of -email te richten aan de raad van bestuur. Afzetting als bestuurder kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met drie vierde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde kernleden. indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Art 13  §1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen, Hij Is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en het

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken,

§2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§3 De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art 14  §1 De raad van bestuur vergadert telkens dit nodig is in het belang van de vereniging.

§2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door één van de bestuurders. De oproeping gebeurt per e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

§3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedereen beschikt over één stem. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige bestuurders.

§4 Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering. Dit wordt ter inzage van leden en belanghebbende derder bewaard op de zetel van de vereniging.

TITEL V  DIVERSE BEPALINGEN  BOEKJAAR --. ONTBINDING

Art 15  De algemene vergadering zal een commissaris benoemen indien de vzw hiertoe wettelijk verplicht is. Zolang deze echter vrijgesteld is, wordt er geen commissaris benoemde De aanstelling en het ontslag van de commissaris behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

Art 16  Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. ln afwijking hiervan begint het eerste boekjaar op datum van de neerlegging van de oprichtingsakte om te eindigen op 31 december 2014. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekeningen vast van het vorig jaar en maakt de begroting op vcor het volgend jaar.

Art 17 -- Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.Het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, wordt overgedragen aan een vereniging met het gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art 18  Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, zijn de wettelijke bepalingen ter zake van toepassing. opgemaakt op 21 november 2013

BENOEMING VAN BESTUURDERS

Audioviolence VZW 8511 Aalbeke

De stichters zijn onmiddelijk na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen als bestuurders aan te stellen en dewelke hun mandaat hebben aanvaard.

(get.) Jens Grieten, bestuurder

(get.) Hamdi Latifi, bestuurder

(get.) Martijn Lernouldt, bestuurder

(get.) Lindsay Goethals, bestuurder

(get.) Wouter Janssen, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden' aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AUDIOVIOLENCE

Adresse
LUINGNESTRAAT 81 8511 AALBEKE

Code postal : 8511
Localité : Aalbeke
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande