AUTO ECOLE REGIS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : AUTO ECOLE REGIS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 430.526.778

Publication

14/11/2014
ÿþtaa\PNWM Mod Ward 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD TER GRIFFIE

Rechtbank van Koophandel Gent

- 4 NOV. 2014

be

a

B

St1 *1A20737

Ondernemingsnr : 0430526778 Afdeling VEURNE

Benaming

(voluit) : AUTO_ECOLE REGIS

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Veronicaweg nummer 3, Residentie Zomerzon, gelijkvloers appartement 3, 8670 Koksijde (volledig adres)

Onderwerp akte : BENOEMING BESTUURDER-VERDWIJNING TOONDERAANDELEN-AANNEMING VOLLEDIGE NIEUWE TEKST VAN DE STATUTEN

Uit de buitengewone algemene vergadering gehouden voor notaris Sylvie DELCOUR te Dottignies op twintig oktober tweeduizend veertien, werd beslist:

EERSTE BESLUIT

De voorzitter stelt vast dat de vennootschap slechts toonderaandelen heeft uitgegeven en dat de aandelen aan toonder van rechtswege omgezet zijn in aandelen op naam sedert één januari tweeduizend veertien en de eraan verbonden rechten opgeschort zijn zolang de titularissen ervan zich niet kenbaar maken aan de vennootschap teneinde de inschrijving op hun naam in het aandelenregister te bekomen van hun aandelen aan toonder.

De voorzitter stelt vast dat verschijnen op deze algemene vergadering ais titularis van aandelen:

- De Heer Régis HELLEBUYCK, voornoemd, die tweeduizend vijfhonderd gedrukte aandelen tevoorschijn legt;

- Mevrouw Arlette HELLEBUYCK, voornoemd, die één gedrukt aandeel tevoorschijn legt. Beiden aandeelhouders verzoeken de voorzitter om de inschrijving op hun naam van de voorgelegde aandelen in het aandelenregister, zodat de rechten verbonden aan de voorgelegde aandelen opnieuw kunnen worden uitgeoefend.

TWEEDE BESLUIT

De algemene vergadering stelt vast dat het mandaat van de bestuurders, te weten de Heer Régis HELLEBUYCK en Arlette HELLEBUYCK, tot deze functie benoemd door de buitengewone algemene vergadering gehouden voor notaris Christophe Werbrouck, te Dottignies, op achtentwintig februari tweeduizend, verschenen als hiervoor, reeds sedert achtentwintig februari tweeduizend en zes verstreken zijn.

Dat voornoemde Heer Régis HELLEBUYCK en Mevrouw Arlette HELLEBUYCK, het bestuur de facto tot op heden hebben verdergezet, zonder opnieuw benoemd te zijn geweest bij een bijzondere beslissing daartoe genomen door de algemene vergadering.

De algemene vergadering besluit alle bestuursdaden gesteld door de Heer Régis HELLEBUYCK en Mevrouw HELLEBUYCK, voornoemd, in de periode tussen achtentwintig februari tweeduizenden zes en heden, met een bijzondere stemming te bekrachtigen.

Opde.laatstd blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Daaropvolgend, besluit de algemene vergadering tot bestuurders van de vennootschap te benoemen, met ingang vanaf heden en met volle bevoegdheid zoals voorzien door de statuten:

- de Heer Régis HELLEBUYCK, hier aanwezig en die aanvaardt;

- Mevrouw Arlette HELLEBUYCK, hier aanwezig en die aanvaardt.

Het mandaat zal een einde nemen na de gewone algemene vergadering van tweeduizend twintig.

DERDE BESLUIT

De aandeelhouders, samen met de bestuurders, gaan over tot de inschrijving, op voorlegging van de toonderaandelen, van de naamaandelen in het aandelenregister. Elke inschrijving wordt ondertekend door de betrokken aandeelhouder en twee bestuurders.

Na de inschrijving en ondertekening van het aandelenregister, gaan de bestuurders over tot de materiële vernietiging van de toonderaandelen door ze te verscheuren.

VIERDE BESLUIT

Gelet op het feit dat er sedert één januari tweeduizend veertien van rechtswege geen toonderaandelen meer zijn, beslist de algemene vergadering om aile verwijzing in de statuten naar de vorm aan toonder van de aandelen af te schaffen en te bepalen dat de aandelen en effecten voortaan nog alleen maar op naam zullen zijn of gedemateriaiiseerd.

VIJFDE BESLUIT

De algemene vergadering beslist, gelet op het verstrijken van de termijnen, om de machtiging verleend aan de raad van bestuur in artikel 9bis van de statuten, met name de machtiging om eigen effecten van de vennootschap te verwerven, af te schaffen.

ZESDE BESLUIT

De algemene vergadering beslist om de statuten van de vennootschap uit te breiden met de mogelijkheid om binnen de vennootschap een directiecomité op te richten.

ZEVENDE BESLUIT

De algemene vergadering beslist dat een aandeelhouder zich kan laten vertegenwoordigen op een algemene vergadering door al dan niet een aandeelhouder. De volmacht kan gegeven worden bij middel van brief, telex, telegram, telefax, elektronische briefwisseling of ieder communicatiemiddel dat in een schriftelijk document kan gematerialiseerd worden bij de bestemmeling en in een schriftelijk bewijs bij de verstuurder en voor zover er voldaan wordt aan de identificatievoorwaarden, indien zulks vereist is door het bestuursorgaan. De onbekwamen en de rechtspersonen worden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke lasthebber of vertegenwoordiger.

ACHTSTE BESLUIT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De voorzitter stelt vast dat de artikelen 69 en 453 van het Wetboek van vennootschappen slechts eisen dat de zetel van de vennootschap nauwkeurig wordt opgegeven in de oprichtingsakte van de vennootschap,

De vermelding van de zetel in de statuten zelf (het normatief gedeelte van de akte) is bijgevolg niet nodig.

Dientengevolge besluit de vergadering de zetel van de vennootschap niet meer in de statuten te vermelden.

De algemene vergadering beslist bovendien om de statuten van de vennootschap aan te passen aan het Wetboek van vennootschappen wat betreft de vaste vertegenwoordiging van een functie-uitoefenende vennootschap, de oproeping tot de algemene vergaderingen, de aanstellingsprocedure van de vereffenaar en de ontbinding en vereffening van de vennootschap in één enkele akte en de statuten uit te breiden met het gebruik van moderne communicatietechnieken binnen de vennootschap, zowel voor oproepingen, volmachten als verloop van vergaderingen.

NEGENDE BESLUIT

De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen, dit in overeenstemming met de voorgaande besluiten en de statuten te actualiseren, zoals hiervoor gezegd.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en, goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten voortaan zullen luiden als volgt

TITEL I  RECHTSVORM  NAAM --- ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL ÉÉN  RECHTSVORM EN NAAM

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap en

draagt de naam "AUTO-ECOLE REGIS".

ARTIKEL TWEE  ZETEL

Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch

Staatsblad, mag de zetel naar om het even welke plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brusselse Gewest, overgebracht worden,

Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur zal de vennootschap agentschappen, stapelhuizen en bijhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

ARTIKEL DRIE  DOEL

De vennootschap heeft als doel:

De rijscholing onder alle vormen, verhuring van automobiele voertuigen, met of zonder chauffeur, taxidienst, vervoeronderneming van personen, aankopen, verkopen en handel van voertuigen en toebehoren ; nationaal en internationaal vervoer.

De vennootschap kan alle verrichtingen doen van welke aard ook die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het doel.

Zij zal alle handelingen ogen verrichten in alle ondernemingen of vennootschappen met identiek, analoog of gelijkaardig doel of met een doel dat de ontwikkeling van haar onderneming te begunstigen, zich grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar producten te vergemakkelijken.

ARTIKEL VIER  DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL II  KAPITAAL

ARTIKEL VIJF  KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tweeënzestigduizend euro (Q 62.000,00) en is verdeeld

in tweeduizend vijfhonderd en één (2.501) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die

ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig volstort.

Bij de oprichting van de vennootschap, overeenkomstig de akte verleden voor notaris Léon-Jean Cambier, te Mouscron, op drieëntwintig februari negentienhonderd zevenentachtig, bedroeg het kapitaal één miljoen tweehonderd vijftigduizend frank en werd het vertegenwoordigd door duizend tweehonderd vijftig aandelen zonder vermelding van hun nominale waarde en volledig volstort. Op deze aandelen werd ingeschreven in natura.

Overeenkomstig het proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering gesloten door notaris Christophe Werbrouck, te Dottignies, op achtentwintig februari tweeduizend, heeft de vergadering beslist:

3/ om het kapitaal een eerste maal te verhogen met een miljoen tweehonderd eenenvijftigduizend frank om het te brengen op twee miljoen vijfhonderd eenenvijftigduizend frank, door creatie van duizend tweehonderd eenenvijftig nieuwe aandelen, zonder vermelding van hun nominale waarde en volledig volstort. Op deze aandelen werd ingeschreven in geld;

2/ om het kapitaal een tweede maal te verhogen met drieënzeventig euro tachtig cent om het te brengen op twee miljoen vijfhonderd eenenvijftigduizend drieënzeventig frank tachtig cent, zonder nieuwe inbrengen en zonder creatie van nieuwe aandelen, doch door incorporatie in het kapitaal van een som van drieënzeventig frank tachtig cent, afgehouden op de beschikbare reserves van de vennootschap;

3/ om het kapitaal om te zetten in euro, zodat het maatschappelijk kapitaal tweeënzestigduizend euro (¬ 62.000,00) bedraagt, vertegenwoordigd door tweeduizend vijfhonderd en één aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, ieder aandeel vertegenwoordigend één/tweeduizend vijfhonderd en een van het maatschappelijk kapitaal.

Voorkeurrecht

Het wettelijk voorkeurrecht voor de aandeelhouders is toepasselijk bij een kapitaalverhoging

door inbreng in geld en bij de uitgifte van converteerbare obligaties en warrants.

De termijn voor het uitoefenen van het voorkeurrecht zal, behoudens wat gezegd hierna voor de blote eigenaar, minimum twintig dagen bedragen.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen effecten behoren de blote eigenaar toe in volle eigendom. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als het oude. De blote eigenaar moet zijn voorkeurrecht tot onderschrijving uitoefenen uiterlijk op de vijftiende dag na het openstellen van de inschrijvingstermijn waarop het voorkeurrecht kan uitgeoefend worden. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker binnen de resterende vijf dagen het voorkeurrecht uitoefenen. De effecten die deze laatste aldus altéén onderschrijft, komen hem toe In voile eigendom.

Na het verstrijken van de termijn voor uitoefening van het voorkeurrecht, mag in deze vennootschap, indien zij geen publiek beroep gedaan heeft op beleggers, het recht om in te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

schrijven worden uitgeoefend door de vroegere aandeelhouders, die reeds van hun recht gebruik gemaakt hebben, naar evenredigheid van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, hetzij in eender welke andere verhouding te bepalen bij overeenkomst tussen de geïnteresseerde aandeelhouders; bij gebreke daarvan kunnen de derden deelnemen aan de onderschrijving van de uit te geven effecten.

ARTIKEL ZES  PLAATSING - VOLSTORTING

Het kapitaal is volledig geplaatst en volgestort.

Verzoek tot volstorting van het kapitaal.

Wanneer het kapitaal niet volledig is volgestort kan de raad van de bestuur de fondsen

invorderen tot verdere volstorting van de aandelen waarop in geld ingeschreven werd naar gelang de behoeften van de vennootschap en op de tijdstippen die hem passend voorkomen. Zij mag ook vervroegde stortingen op aandelen toelaten.

De aandeelhouder die, na een voorafgaandelijk aanmaning van een maand betekend bij aangetekend schrijven, in vertraging is met het voldoen aan elke opvraging van fondsen op de aandelen moet aan de vennootschap de intresten vergoeden, berekend tegen de wettelijke intrest in handelszaken, in voege op het ogenblik van de opeisbaarheid, te rekenen vanaf de dag van de eisbaarheid van de storting.

De raad van bestuur bovendien, na een tweede aanmaning die zonder resultaat is gebleven gedurende een maand, de aandeelhouder vervallen verklaren en zijn aandelen doen verkopen, onverminderd het recht van hem het nog verschuldigde overschot te eisen, evenals alle gebeurlijke schadeloosstellingen, indien daartoe aanleiding bestaat, en onverminderd de, zelfs gelijktijdige, uitoefening van alle andere rechtsmiddelen.

Kapitaalsaflossing

De algemene vergadering, beraadslagend met eenvoudige meerderheid van stemmen en

zonder bijzonder aanwezigheidsquorum, kan, buiten het geval van een eigenlijke kapitaalvermindering, beslissen dat het kapitaal zal worden afgelost door terugbetaling aan de door het lot aan te wijzen aandelen, die het kapitaal vertegenwoordigen, met dat deel van de winst, dat volgens de wet en de statuten voor uitkering vatbaar is.

De aflossing geschiedt door terugbetaling a pari aan door het lot aan te wijzen aandelen, teneinde de gelijkheid van de aandeelhouders te eerbiedigen.

De afgeloste aandelen worden vervangen door bewijzen van deelgerechtigdheid. De rechten verbonden aan de bewijzen van deelgerechtigdheid zijn dezelfde als deze toegekend aan niet-afgeloste aandelen met uitzondering van het recht op terugbetaling van de inbreng en met uitzondering van het recht op uitkering van een eerste dividend op de niet afgeloste aandelen ad één/honderdste van de kapitaalwaarde.

TITEL na  AANDELEN EN ANDERE EFFECTEN

ARTIKEL ZEVEN  UITGIFTE VAN EFFECTEN

De vennootschap kan aandelen, winstbewijzen, obligaties, warrants en andere effecten uitgeven.

ARTIKEL ACHT  VORM VAN DE AANDELEN EN ANDERE EFFECTEN

Alle aandelen zijn op naam of gedematerialiseerd.

De eigendom van de naamaandelen blijkt uitsluitend uit de inschrijving in het register van aandelen op naam. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van aandelen op naam. Elke aandelenoverdracht zal slechts effect ressorteren na de inschrijving in het register van aandelen van de verklaring van overdracht, gedateerd en getekend door de overdrager en de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

overnemer, of hun vertegenwoordigers, of na het vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voor de overdracht van schuldvorderingen.

Het gedematerialiseerde effect wordt vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de eigenaar of de houder, bij een vereffeningsinstelling of bij een erkende rekeninghouder.

Het op rekening geboekte effect wordt overgedragen door overschrijving van rekening op rekening. Het aantal van de op elk ogenblik in omloop zijnde gedematerialiseerde effecten, wordt, per categorie van effecten, in het register van de effecten op naam, ingeschreven op naam van de vereffeningsinstelling. De boeking op rekening van effecten vestigt een onlichamelijk recht van mede-eigendom op de universaliteit van effecten van dezelfde categorie die op naam van de vereffeningsinstelling zijn ingeschreven in het register van effecten op naam. Alle associatieve rechten van de eigenaars van gedematerialiseerde effecten, worden uitgeoefend na voorlegging van een attest dat door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling wordt opgesteld, dat het aantal gedematerialiseerde effecten bevestigt dat op naam van de eigenaar is ingeschreven op de datum vereist voor de uitoefening van deze rechten.

ARTIKEL NEGEN  ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN EN ANDERE EFFECTEN

De aandelen en andere effecten zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap, die alle

rechten kan schorsen verbonden aan een aandeel of ander effect waarover betwisting bestaat in verband met de eigendom, het vruchtgebruik of de blote eigendom.

De mede-eigenaars zijn er toe gehouden zich te laten vertegenwoordigen door een gemeenschappelijk volmachtdrager en de vennootschap hiervan te verwittigen.

Ingeval van vruchtgebruik en, voor zover er geen gemeenschappelijke gemachtigde aangeduid is, moet, behoudens inzake het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld, de blote eigenaar van het aandeel of andere effect ten opzichte van de vennootschap vertegenwoordigd worden door de vruchtgebruiker.

indien één of meer aandelen in pand gegeven zijn, dan blijft de pandgevende schuldenaar het stemrecht uitoefenen.

TITEL IV  BESTUUR - CONTROLE

ARTIKEL TIEN  SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een raad bestaande uit ten minste drie leden, al dan

niet aandeelhouders. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, kan de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

De bestuurders kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten/aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon, Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De duur van de opdracht mag zes jaar niet te boven gaan. De opdrachten eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen.

Zij kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen. De bestuurders zijn bij het vervallen van hun opdracht herbenoembaar.

Bij het openvallen van een bestuursopdracht ingevolge overlijden, ontslag of om het even welke andere reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen.

De algemene vergadering mag aan de bestuurders vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering.

ARTIKEL ELF  VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter kiezen om de vergadering van de raad van bestuur en de algemene vergadering voor te zitten.

Ingeval de voorzitter belet is, of bij niet-benoeming van een voorzitter, duiden de aanwezige bestuurders aan wie de vergadering voorzit.

ARTIKEL TWAALF  VERGADERING RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, een gedelegeerd bestuurder of twee bestuurders, tenminste drie dagen voor de datum voorzien voor de vergadering.

De oproeping geschiedt geldig per brief, telefax of e-mail.

Elke bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of zich erop laat vertegenwoordigen wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd, Een bestuurder kan er eveneens aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit voor of na de vergadering waarop hij niet aanwezig is.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden in België of in het buitenland, op de plaats aangeduid in de oproeping.

Iedere bestuurder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, volmacht geven aan een ander lid van de raad van bestuur om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een bestuurder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, benevens zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen ais hij volmachten heeft ontvangen.

Behalve in geval van overmacht, kan de raad van bestuur, slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Elke beslissing van de raad wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, en bij onthouding van één of meer onder hen, met de meerderheid van de andere bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

ln uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestaan kapitaal.

Behoudens in de uitzonderingsgevallen bedoeld in het Wetboek van vennootschappen, dient een bestuurder die, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dit mede te delen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt en dient de raad van bestuur en de vennootschap de voorschriften van artikel 523 van het Wetboek van vennootschappen in acht te nemen.

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die dat verlangen. Deze notulen worden ingelast in een speciaal register. De volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering waarvoor ze zijn gegeven.

De afschriften of uittreksels die bij een rechtspleging of elders moeten worden voorgelegd, worden geldig ondertekend door de voorzitter, de gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders.

ARTIKEL DERTIEN -- NOTULEN RAAD VAN BESTUUR

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in de notulen, ondertekend

door tenminste de meerderheid van de leden die aan de beraadslagingen hebben deelgenomen,

De aan het gerecht of elders over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend ofwel door de voorzitter van de raad van bestuur ofwel door een gedelegeerd bestuurder ofwel door twee bestuurders.

ARTIKEL VEERTIEN  BEVOEGDHEDEN RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van

beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, binnen de perken van het maatschappelijk doel.

Al wat door de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur.

ARTIKEL VIJFTIEN  DIRECTIECOMITE - DAGELIJKS BESTUUR 

BIJZONDERE OPDRACHTEN

Directiecomité

Het is de raad van bestuur toegestaan zijn bestuursbevoegdheden over te dragen aan een directiecomité zonder dat deze opdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité wordt ingesteld is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

bestuurder zijn. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. De overdraagbare bestuursbevoegdheid kan door een beslissing van de raad van bestuur worden beperkt. Deze beperkingen en eventuele taakverdeling die de leden van het directiecomité zijn overeengekomen, kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet indien zij worden bekendgemaakt.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen hetzij aan één of meerdere van zijn leden, die alsdan de titel van gedelegeerd bestuurder zullen dragen, hetzij aan één of meerdere personen, en tevens welbepaalde bevoegdheden met betrekking tot het stellen van daden van dagelijks bestuur aan ieder ander persoon.

Bijzondere opdrachten

De raad van bestuur is gemachtigd bijzondere gemachtigden en/of bestuurders te gelasten met bijzondere opdrachten, en hen daartoe vergoedingen toe te kennen, welke zullen aangerekend worden op de algemene kosten.

ARTIKEL ZESTIEN  EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGS-BEVOEGDHEID

De raad van bestuurvertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, handelend met de meerderheid van zijn leden, zal de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of verweerder geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de raad van bestuur moet leveren.

De voorzitter van de raad van bestuur aan wie deze algemene vertegenwoordigingsbevoegdheden worden toegekend, wordt door de raad van bestuur benoemd en dit besluit wordt overeenkomstig de wet gepubliceerd.

Binnen het dagelijks bestuur kan de vennootschap bovendien worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde(n), die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling.

De organen die overeenkomstig het voorgaande de vennootschap vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen.

Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van hun verleende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

ARTIKEL ZEVENTIEN -- VASTE VERTEGENWOORDIGER

Wanneer onderhavige vennootschap aangewezen wordt tot bestuurder, zaakvoerder of lid van

het directiecomité in een andere vennootschap, benoemt deze onder haar aandeelhouders, zaakvoerders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap. Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van onderhavige vennootschap. Deze laatste mag haar vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

ARTIKEL ACHTTIEN -- CONTROLE

De controle op de vennootschap wordt uitgeoefend door ten minste één commissaris, zo de

wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders voor de termijn van drie jaar.

Zijn opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin hij vervalt.

De bezoldiging van de commissarissen wordt vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastgesteld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen. Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

TITEL V  ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL NEGENTIEN  BIJEENKOMST  BIJEENROEPING

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, komt van rechtswege elk

jaar samen de laatste maandag van april om negen uur, in de gemeente van de zetel van de vennootschap.

Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen.

Bijeenroeping

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda en zij worden gedaan door middel van een aankondiging die wordt geplaatst

a) ten minste vijftien dagen voor de vergadering, in het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

b) behalve voor jaarvergaderingen die plaatsvinden in de gemeente, op de plaats, de dag en het uur aangeduid in de oprichtingsakte met een agenda die zich beperkt tot de behandeling van de jaarrekening, het jaarverslag en, in voorkomend geval, het verslag van de commissarissen en de stemming over de kwijting te verlenen aan de bestuurders en, in voorkomend geval, de commissarissen, ten minste vijftien dagen voor de vergadering, in een nationaal verspreid blad.

Aan de houders van aandelen, obligaties of warrants op naam, aan de houders van certificaten op naam, die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, aan de bestuurders en aan de commissarissen worden de oproepingen vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld; deze mededeling geschiedt door middel van een gewone brief tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een andere communicatiemiddel te ontvangen; van de vervulling van deze formaliteit behoeft geen bewijs te worden overgelegd.

Wanneer alle aandelen, obligaties, warrants of certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, op naam zijn, kan met mededeling van de oproepingen worden volstaan; dergelijke mededeling geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een andere communicatiemiddel te ontvangen.

De agenda moet de te behandelen onderwerpen bevatten, alsmede, voor de vennootschappen die een openbaar beroep op het spaarwezen doen of hebben gedaan, de voorstellen tot besluit.

Toezenden van stukken

Samen met de oproepingsbrief, wordt aan de houders van aandelen op naam, aan de bestuurders en aan de commissarissen een afschrift toegezonden van de stukken, die hen krachtens de wet moeten worden ter beschikking gesteld.

Er wordt ook onverwijld een afschrift gezonden aan degenen die, uiterlijk zeven dagen voor de algemene vergadering, hebben voldaan aan de formaliteiten, door de statuten voorgeschreven om tot de vergadering te worden toegelaten. De personen die deze formaliteiten na dit tijdstip hebben vervuld, krijgen een afschrift van deze stukken op de algemene vergadering.

ledere aandeelhouder, obligatiehouder, warranthouder of houder van een certificaat dat met

medewerking van de vennootschap werd uitgegeven, kan, tegen overlegging van zijn effect, vanaf vijftien dagen voor de algemene vergadering ter zetel van de vennootschap kosteloos een afschrift van deze stukken verkrijgen.

Schrifteliike besluitvorming

De aandeelhouders kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

ARTIKEL TWINTIG  VERTEGENWOORDIGING OP DE VERGADERING 

STEMRECHT

Iedere aandeelhouder kan volmacht geven aan een bijzonder gemachtigde al dan niet

aandeelhouder om hem op de algemene vergadering te vertegenwoordigen en eventueel in zijn naam en plaats te stemmen, door middel van brief, telex, telegram, telefax, elektronische briefwisseling of ieder communicatiemiddel dat in een, schriftelijk document kan gematerialiseerd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

worden bij de bestemmeling en in een schriftelijk bewijs bij de verstuurden en voor zover er voldaan wordt aan de identificatievoorwaarden, indien zulks vereist is door het bestuursorgaan. De onbekwamen en de rechtspersonen worden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke lasthebber of vertegenwoordiger.

Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen, worden het stemrecht en de stemkracht geregeld als volgt: wanneer de aandelen gelijke waarde hebben, geven zij elk recht op één stem. Zijn zij niet van gelijke waarde of is hun waarde niet uitgedrukt, dan geven zij elk van rechtswege recht op een aantal stemmen naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat ze vertegenwoordigen, met dien verstande dat het aandeel dat het laagste bedrag vertegenwoordigt, voor één stem wordt aangerekend; gedeelten van stemmen worden verwaarloosd. Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst.

ARTIKEL EENENTWINTIG  TOELATING TOT DE ALGEMENE VERGADERING Om tot een algemene vergadering toegelaten te worden, moeten de houders van

gedematerialiseerde effecten, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, het bewijs verstrekken waaruit blijkt dat zij hun attest waaruit hun eigendomsrecht op aandelen blijkt, minstens vijf voile werkdagen voor de datum van de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap of op de plaats in het bericht van bijeenroeping aangeduid, hebben neergelegd.

De houders van effecten op naam dienen, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, om het recht te hebben een algemene vergadering bij te wonen, zich minstens vijf volle werkdagen voor de datum van de vergadering te laten inschrijven op de plaats in de oproepingsbrief aangeduid.

Een aanwezigheidslijst vermeldende de identiteit van de aandeelhouders en het aantal aandelen

dat zij vertegenwoordigen, wordt door ieder aandeelhouder of gemachtigde ondertekend.

ARTIKEL TWEEËNTWINTIG  BUREAU ALGEMENE VERGADERING

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij

diens afwezigheid, door de persoon gekozen zoals aangeduid onder artikel elf hiervoor.

De voorzitter stelt een secretaris aan die hij vrij kan kiezen ook buiten de aandeelhouders.

De vergadering kiest, indien gewenst, een of meerdere stemopnemers.

Deze personen vormen het bureau.

ARTIKEL DRIEËNTWINTIG  VERLOOP ALGEMENE VERGADERING

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden; het bureau

verifieert deze aanwezigheidslijst, maar de algemene vergadering besluit over de geldige samenstelling ervan.

De beslissingen op een algemene vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen, behoudens bij de bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen waar de beslissingen genomen worden volgens de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

Verdaging jaarvergadering

De raad van bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Vraagrecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders geven antwoord op de vragen die hun door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de aandeelhouders of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hun door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag. Zij hebben het recht ter algemene vergadering het woord te voeren in verband met de vervulling van hun taak.

Vergadering op afstand

De aandeelhouders hebben de mogelijkheid om op afstand deel te nemen aan de algemene vergadering, door middel van een door de vennootschap ter beschikking gesteld elektronisch communicatiemiddel. Wat de naleving van de voorwaarden inzake aanwezigheid en meerderheid betreft, worden de aandeelhouders die op die manier aan de algemene vergadering deelnemen, geacht aanwezig te zijn op de plaats waar de algemene vergadering wordt gehouden.

Voor de toepassing van het voorgaande lid moet de vennootschap de hoedanigheid en de identiteit van de aandeelhouder kunnen controleren aan de hand van het gebruikte elektronische communicatiemiddel, hetwelk de aandeelhouders, in staat stellen om rechtstreeks, gelijktijdig en ononderbroken kennis te nemen van de besprekingen tijdens de vergadering en om het stemrecht uit te oefenen met betrekking tot alle punten waarover de vergadering zich dient uit te spreken, alsook om deel te nemen aan de beraadslagingen en om het recht uit te oefenen om vragen te stellen.

Notulen en afschriften

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de aandeelhouders die erom verzoeken.

Wanneer aandeelhouders van op afstand hebben deelgenomen aan de algemene vergadering, vermelde de notulen van de algemene vergadering de eventuele technische problemen en incidenten die de deelname langs elektronische weg aan de algemene vergadering en/of aan de stemming hebben belet of verstoord.

Er wordt een speciaal register gehouden waarin de notulen van de algemene vergaderingen worden bijgehouden.

Behalve wanneer besluiten van de algemene vergadering bij authentieke akte moeten vastgelegd worden, moeten de afschriften voor derden worden ondertekend door één bestuurder.

TITEL VI  BOEKJAAR  WINSTBESTEDING

ARTIKEL VIERENTWINTIG  BOEKJAAR

Het boekjaar begint ieder jaar op één januari en wordt op eenendertig december van het

daaropvolgende jaar afgesloten.

ARTIKEL VIJFENTWINTIG  WINSTBESTEDING

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds, de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

nadat overgegaan is tot kapitaalaflossing, de uitkering van een eerste dividend ad één/honderdste van het maatschappelijk kapitaal, dat toekomt aan de niet afgeloste aandelen, elk voor een gelijk deel.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder nettoactief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten : 1° het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2° behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Interimdividend

De raad van bestuur kan, op eigen verantwoordelijkheid, een interimdividend op het resultaat van het boekjaar uitkeren en de datum van de betaalbaarstelling bepalen.

Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves die volgens een wettelijke of statutaire bepaling gevormd zijn of moeten worden gevormd.

De raad van bestuur bepaalt het bedrag van het interimdividend in functie van vorig lid op zicht van een staat van activa en passiva van de vennootschap, opgemaakt binnen de twee maanden v66r de beslissing. Deze staat wordt nagezien door de commissaris zo er één benoemd werd die een verificatieverslag opmaakt dat aan zijn jaarverslag wordt gevoegd.

Tot uitkering mag niet eerder worden besloten dan zes maanden na de afsluiting van het

voorgaande boekjaar en nadat de jaarrekening over dat boekjaar is goedgekeurd.

Na een eerste interimdividend mag niet tot een nieuwe uitkering worden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste interimdividend.

Aandeelhouders die in strijd met deze bepalingen een interimdividend hebben ontvangen, moeten dit terugbetalen indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitbetaling strijdig was met de voorschriften of daarvan gezien de omstandigheden niet onwetend kon zijn.

TITEL VII  ONTBINDING  VEREFFENING  OMZETTING

ARTIKEL ZESENTWINTIG  ONTBINDING  VEREFFENING  VERDELING

LIQUIDATIESALDO

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook,

geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de raad van bestuur, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezámenlijk op.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen,

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van vennootschappen wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen vierentwintig uur nadat het verzoekschrift tot homologatie of bevestiging is ingediend.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

De vereffenaars zijn gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer de aandeelhouders die één vijfde van de in omloop zijnde effecten vertegenwoordigen het vragen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het nettoactief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

Onverminderd artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, zijn een ontbinding en vereffening in één akte slechts mogelijk mits naleving van de volgende voorwaarden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

1° er is geen vereffenaar aangeduid;

2° alle schulden ten aanzien van derden zijn terugbetaald of de nodige gelden om die te voldoen werden geconsigneerd;

3° alle aandeelhouders zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd en besluiten met eenparigheid van stemmen.

Indien een verslag moet worden opgemaakt door een commissaris, een bedrijfsrevisor of een externe accountant overeenkomstig artikel 181, § 1, derde lid, maakt dit verslag melding van deze terugbetaling of consignatie in zijn conclusies.

De terugname van het resterend actief gebeurt door de aandeelhouders zelf.

ARTIKEL ZEVENENTWINTIG  OMZETTING

De omzetting van de vennootschap in een vennootschap van een andere rechtsvorm mag

verwezenlijkt worden mits naleving van de wettelijke voorschriften en vormvereisten.

TITEL VIII  ALGEMENE SCHIKKINGEN.

ARTIKEL ACHTENTWINTIG -- WETTELIJKE BEPALINGEN

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen

terzake.

ARTIKEL NEGENENTWINTIG  WOONSTKEUZE

Elke aandeelhouder, bestuurder, commissaris of vereffenaar die in België geen aan de vennootschap geldig betekende woonplaats gekozen heeft, wordt geacht woonplaats te hebben gekozen op de zetel van de vennootschap, waar alle akten geldig aan hen kunnen betekend of aangezegd worden, waarbij de vennootschap geen andere verplichting heeft dan de bovenvermelde akten ter beschikking van de bestemmeling te houden.

TIENDE BESLUIT

De vergadering neemt kennis van de tekst van de gecoördineerde statuten, en keurt deze goed.

ELFDE BESLUIT

De vergadering verleent alle machten aan de raad van bestuur ter uitvoering van al het voorgaande.

RAAD VAN BESTUUR

Meteen is de raad van bestuur bijeen gekomen, te weten:

De Heer Régis HELLEBUYCK, voornoemd;

Mevrouw Arlette HELLEBUYCK, voornoemd.

De huidige raad van bestuur heeft als agenda:

1) Benoeming van de voorzitter van de raad van bestuur;

2) Benoeming van de afgevaardigde-bestuurder;

3) Aanstelling van een lasthebben ad hoc

EERSTE BESLISSING

De raad van bestuur stelt aan als voorzitter van de raad van bestuur, de voornoemde de Heer Régis

HELLEBUYCK, alhier aanwezig en die aanvaardt.

"

Voor-

behouden

aan, Liet

Belgisch

Staatsblad

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat zal een einde nemen na de gewone algemene vergadering van tweeduizend twintig.

TWEEDE BESLISSING

De raad van bestuur stelt aan als afgevaardigde bestuurder, voornoemde Heer Régis HELLEBUYCK, alhier aanwezig en die aanvaardt.

Het mandaat zal een einde nemen na de gewone algemene vergadering van tweeduizend twintig.

De afgevaardigde-bestuurder is belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap en van de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dit bestuur betreft.

DERDE BESLISSING

De Heer Régis HELLEBUYCK, bestuurder, deelt mee aan de raad van bestuur, dat hij, in het kader van de bespreking, onderhandeling en het sluiten van contracten die betrekking hebben op de ingebruikneming of de verhuring van het pand gelegen te Mouscron, rue du Christ, 90, overeenkomstig artikel 523 van het Wetboek van Vennootschappen, rechtstreeks of onrechtstreeks een met de vennootschap strijdig belang zou kunnen hebben van vermogensrechtelijke aard.

De Heer Régis HELLEBUYCK verklaart dat de gebruiksvoorwaarden van voormeld pand, toebehorende aan de vennootschap AUTO-ECOLE REGIS, dienen opnieuw besproken en overeengekomen worden naar aanleiding van de opzegging van het vorig huurcontract en een herziening van de huurprijs volgens hedendaagse huurnormen.

Nadat de Meer Régis HELLEBUYCK gemeld heeft dat hij belangen heeft van vermogensrechtelijke aard die tegengesteld kunnen zijn aan deze van de vennootschap "AUTO-ECOLE REGIS" bij voormelde besprekingen en contracten, beslist de raad van bestuur alle machten toe te kennen aan Mevrouw Arlette HELLEBUYCK, voornoemd, om in de hoedanigheid van lasthebber ad hoc, voormelde verrichtingen af te sluiten en ten dien einde alle bijkomende bedingen vast te stellen, alle akten, documenten, processen-verbaal of stukken te ondertekenen, de heer hypotheekbewaarder te ontslaan ambtshalve inschrijving te nemen, met of zonder betaling, en meer in het algemeen alles te doen wat nodig of nuttig is voor de goede uitvoering van de verrichting van verdeling-verkoop bedoeld in voorgaande beslissing.

Voor gelijkvormige analytische uittreksel

Tegelijk neergelegd: expeditie van de akte + aangehechte stukken, formulier 1+ kopij, gecoördineerde statuten, cheque,

De notaris Sylvie DELCOUR

Op de laatst

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/12/2012 : TO065309
14/11/2011 : TO065309
22/10/2010 : TO065309
07/09/2009 : TO065309
10/10/2008 : TO065309
02/01/2008 : TO065309
05/06/2015 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
02/10/2006 : TO065309
04/05/2006 : TO065309
24/12/2002 : VE037881
05/02/2002 : VE037881
17/03/2000 : VE037881
16/01/1998 : TO65309
19/01/1990 : TO65309
21/03/1987 : TO65309

Coordonnées
AUTO ECOLE REGIS

Adresse
VERONICAWEG 3 8670 KOKSIJDE

Code postal : 8670
Localité : KOKSIJDE
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande