AUTOCLUB WEST COAST, AFGEKORT : A.W.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : AUTOCLUB WEST COAST, AFGEKORT : A.W.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 540.740.554

Publication

14/11/2014
ÿþ~

(~~~~~

.La.

MOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

0 4 NOV 2014

Gent Afddiiime0Oste

[)P oriffiar

111111111w~~n~~n~wn~~

iazo ~ ~"

Ondernemingsnr: 0540.740.554

Benaming

(voluit) : Autoclub West Coast

(verkort) : AWC

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Eigen Haardstraat 55 8470 Gistel

Onderwerp akte : Wijziging Naam -Zetel - Doel - Duur

Art 3 § t De benamming West Coast Security division of :Wordt gewijzigd door West Coast Event Support

Art 3 § 2 toevoeging De VZW heeft tot doel hulp te verlenen aan allerhande organisaties door toedoen van haar leden en zo haar leden kennis laten maken met verschillende aspecten van humanitaire, sociale culturele en educatieve evenementen

De VZW mag aile mogelijke activiteiten ondernemen die de doelstelling kunnen bevorderen, zoals ondermeer : publicaties uitgeven of laten uitgeven en allerhande contracten afsluiten die verband houden met haar doel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

15/10/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

TITEL 1.  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Art. 1.  De vereniging draagt als naam :  Autoclub West Coast afgekort  A.W.C.. .

Art. 2.  De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel en administratieve zetel gevestigd te 8470 Gistel, Eigen Haardstraat 55, gelegen in het gerechtelijk arrondissement BRUGGE. De administratieve zetel kan overgebracht worden naar elk ander adres en dit bij beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. §1.  De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk :

De gemotoriseerde sportbeoefening te promoten, stimuleren en te organiseren in de regio analoog met deze waarin de Federale Overheid is bevoegd dit tot bevordering van de gemotoriseerde sport in de vermelde regio. Het betreft organiseren van wedstrijden die op de officiële wedstrijdkalender van de erkende federaties voorkomen.

Het verenigen van personen die zich bezighouden met autosportbeoefening, diens belangen verdedigen en in te staan als tussenpersoon (renstal) tussen deze personen en de erkende federaties.

Om dit doel te bereiken kan de vereniging alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks het doel van de vereniging kunnen bevorderen.

Het inrichten en organiseren van sportevenement dewelke gerelateerd zijn aan de autosportbeoefening. Het organiseren van evenementen ten gunste van het organiseren van wedstrijden.

Het helpen dragen van de lasten op organisatorisch en financieel vlak en dit zowel voor, tijdens als na de evenementen waaraan de leden zullen deelnemen. Om dit doel te bereiken mag zij alle maatregelen treffen die hiervoor noodzakelijk zijn, waaronder het bevorderen en onderhouden van permanente communicatie met mogelijke sponsors; het samenwerken met andere soortgelijke verenigingen in België; voorts door alle wettige middelen die aan het doel bevorderlijk zijn.

Vzw Autoclub West Coast afgekort A.W.C.

Oprichting der statuten  maatschappelijke zetel  benoemingen.

Publicatie

Nummer van de vereniging :

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Autoclub West Coast

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13305990*

(afgekort) : AWC

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Eigen-Haardstraat 55

0540740554

8470

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gistel

Griffie

Neergelegd

11-10-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

West Coast Security, Division of : Het ter beschikking stellen van Veiligheidschefs, Baancommissarissen en Stewards, voor alle evenementen.Deze functies mogen geen deel uitmaken van een erkende bewakingsmaatschappij.

§ 3. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren en ten dienste stellen.

§ 4. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II.  LEDEN

Art. 5.  Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 3 ( drie ) bedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6.  De vereniging telt werkende leden, aangesloten leden, ereleden en steunende leden.

§ 1. Alleen de werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. De bestuurders zijn de eerste vier werkende leden.

§ 2. Aangesloten leden, ereleden en steunende leden hebben enkel die rechten en verplichtingen welke bepaald worden in een huishoudelijk reglement. De aangesloten leden hebben geen stemrecht. Het aantal aangesloten leden, ereleden en steunende leden is niet beperkt.

§ 3. De raad van beheer beslist over elk verzoek tot aanneming van werkende leden, die gelijk stemrecht hebben op de algemene vergadering.

§ 4. Iedereen kan gewoon lid worden van de v.z.w. mits betaling van de door de raad van beheer vastgestelde jaarlijkse bijdrage.

§ 5. Alle leden, zowel de werkende, aangesloten, ere- en steunende leden aanvaarden door hun aansluiting de statuten en de reglementen van de vereniging en verklaren zich akkoord met het doel van de vereniging.

Art. 7. - Art. 7. - §1. Als voorwaarde voor het lidmaatschap van de aangesloten leden geldt : het lidmaatschap eindigt op het einde van het lopende boekjaar en wordt enkel verlengd bij storting van de ledenbijdrage voor het volgende boekjaar. Het lid dat zijn bijdrage niet betaald binnen de door de raad van bestuur vastgestelde termijn wordt als ontslagnemend beschouwd. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien de raad van bestuur beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen. De voorzitter van de raad van bestuur zet het voorstel tot uitsluiting van het betrokken lid op de agenda.

Art. 8.  het lidmaatschap is jaarlijks per kalenderjaar en kan voortijdig eindigen door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 2. De jaarlijkse ledenbijdrage van de aangesloten leden wordt jaarlijks vastgesteld op de algemene vergadering door de raad van bestuur. Leden die toetreden tot de vereniging gedurende het lopende boekjaar dienen hun bijdrage te betalen. Die bijdrage omvat het lidmaatschap tot het einde van het boekjaar.

De aangesloten leden zijn lidgeld verschuldigd ten belope van minstens 20 euro per kalenderjaar. Het lidgeld mag de 500 euro niet overschrijden.

§ 3. De leden kunnen vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

TITEL III.  ALGEMENE VERGADERING

Art. 9. - De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden van de vereniging. Ieder werkend lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10.  De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

1° het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met in acht name van

de wettelijke schikkingen.

2° de benoeming en de afzetting van de beheerders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging

wordt toegekend;

3° de kwijting aan de bestuurders;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

4° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

5° de ontbinding van de vereniging;

6° de uitsluiting van een lid;

7° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Art. 11. - § 1. In de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één derde van de werkende leden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

§ 3. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee beheerders.

Alle werkende leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda. Onder schriftelijke uitnodiging dient te worden verstaan : brief, faxbericht of é-mail bericht.

Art. 12. - § 1. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.Een erevoorzitter wordt benoemd voor onbeperkte duur.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

TITEL IV.  RAAD VAN BESTUUR

§ 3. Om tot bestuurders verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van één jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Om voorstellen op de dagorde te plaatsen, moeten deze, ondertekend, tenminste 5 dagen voor de vergadering schriftelijk binnengebracht worden op de maatschappelijke zetel.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Art. 13. - §1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

handtekening aan dit bestuur verbonden.

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde - bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§ 6. De raad van bestuur zal instaan voor de promotie van de vereniging en haar activiteiten en blijft ten allen tijde verantwoordelijk voor deze opdracht.

§ 7. De raad van bestuur kan alle initiatieven nemen om het doel en de activiteiten van de vereniging te promoten, voor zover deze initiatieven kunnen verwezenlijkt worden binnen de lijnen van het voorgestelde budget.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 14. - § 1. De raad van bestuur vergadert minstens één maal per jaar.

De vergaderingen zullen doorgaan op de locatie die aangewezen lijkt door de aard van de vergadering.

Art. 15.  Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar en ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 16.  Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1920 gewijzigd door de wet van 01 april 2003. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 02 april 2003.

Art. 17.  In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met het gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

TITEL V.  DIVERSE BEPALINGEN

§ 8. Het is de raad van bestuur toegestaan om budgetten van buiten de vereniging aan te wenden indien haar initiatieven niet kunnen gerealiseerd worden binnen het budget van de vereniging.

§ 9. De raad van bestuur is belast met het dagelijkse beheer en verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling. Ieder werkend lid tekent geldig namens de vereniging.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

Onder schriftelijke uitnodiging dient te worden verstaan : brief, faxbericht of é-mail bericht.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

§ 5. De raad van bestuur oordeelt over de oprichting en ontbinding van werkgroepen wanneer zij het nodig acht en om de goede werking van de vereniging volgens de bepalingen die deel uitmaken van het reglement van inwendige orde.

Art.18.  Het register van de leden, alle notulen en beslissingen van de algemene vergaderingen en van de raad van bestuur, evenals de boekhoudkundige stukken zullen ter inzage liggen op de zetel van de vereniging.

Art. 19. - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1920 gewijzigd door de wet van 02 april 2003 van toepassing.

De algemene vergadering, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, heeft tot bestuurders

benoemd :

Voorzitter : Hindryckx Eddy, Eigen Haardstraat 55 te 8470 Gistel, Geboren te Oostende op 23/03/1956

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Secretaris :Sohier Frederik, Clijttesteenweg 12 te 8970 Reningelst Geboren te Poperinge op 17/09/1982 Penningmeester ::Vanhoof Marc, Duinenstraat 49 te 8450 Bredene , Geboren te Oostende op 05/07/1957

Gistel,10/10/2013.

Volgend de handtekeningen van de stichtende leden.

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

TITEL 1.  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Art. 1.  De vereniging draagt als naam :  Autoclub West Coast afgekort  A.W.C.. .

Art. 2.  De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel en administratieve zetel gevestigd te 8470 Gistel, Eigen Haardstraat 55, gelegen in het gerechtelijk arrondissement BRUGGE. De administratieve zetel kan overgebracht worden naar elk ander adres en dit bij beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. §1.  De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk :

De gemotoriseerde sportbeoefening te promoten, stimuleren en te organiseren in de regio analoog met deze waarin de Federale Overheid is bevoegd dit tot bevordering van de gemotoriseerde sport in de vermelde regio. Het betreft organiseren van wedstrijden die op de officiële wedstrijdkalender van de erkende federaties voorkomen.

Het verenigen van personen die zich bezighouden met autosportbeoefening, diens belangen verdedigen en in te staan als tussenpersoon (renstal) tussen deze personen en de erkende federaties.

Om dit doel te bereiken kan de vereniging alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks het doel van de vereniging kunnen bevorderen.

Het inrichten en organiseren van sportevenement dewelke gerelateerd zijn aan de autosportbeoefening. Het organiseren van evenementen ten gunste van het organiseren van wedstrijden.

Het helpen dragen van de lasten op organisatorisch en financieel vlak en dit zowel voor, tijdens als na de evenementen waaraan de leden zullen deelnemen. Om dit doel te bereiken mag zij alle maatregelen treffen die hiervoor noodzakelijk zijn, waaronder het bevorderen en onderhouden van permanente communicatie met mogelijke sponsors; het samenwerken met andere soortgelijke verenigingen in België; voorts door alle wettige middelen die aan het doel bevorderlijk zijn.

Vzw Autoclub West Coast afgekort A.W.C.

Oprichting der statuten  maatschappelijke zetel  benoemingen.

Publicatie

Nummer van de vereniging :

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Autoclub West Coast

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13305990*

(afgekort) : AWC

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Eigen-Haardstraat 55

0540740554

8470

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gistel

Griffie

Neergelegd

11-10-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

West Coast Security, Division of : Het ter beschikking stellen van Veiligheidschefs, Baancommissarissen en Stewards, voor alle evenementen.Deze functies mogen geen deel uitmaken van een erkende bewakingsmaatschappij.

§ 3. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren en ten dienste stellen.

§ 4. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II.  LEDEN

Art. 5.  Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 3 ( drie ) bedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6.  De vereniging telt werkende leden, aangesloten leden, ereleden en steunende leden.

§ 1. Alleen de werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. De bestuurders zijn de eerste vier werkende leden.

§ 2. Aangesloten leden, ereleden en steunende leden hebben enkel die rechten en verplichtingen welke bepaald worden in een huishoudelijk reglement. De aangesloten leden hebben geen stemrecht. Het aantal aangesloten leden, ereleden en steunende leden is niet beperkt.

§ 3. De raad van beheer beslist over elk verzoek tot aanneming van werkende leden, die gelijk stemrecht hebben op de algemene vergadering.

§ 4. Iedereen kan gewoon lid worden van de v.z.w. mits betaling van de door de raad van beheer vastgestelde jaarlijkse bijdrage.

§ 5. Alle leden, zowel de werkende, aangesloten, ere- en steunende leden aanvaarden door hun aansluiting de statuten en de reglementen van de vereniging en verklaren zich akkoord met het doel van de vereniging.

Art. 7. - Art. 7. - §1. Als voorwaarde voor het lidmaatschap van de aangesloten leden geldt : het lidmaatschap eindigt op het einde van het lopende boekjaar en wordt enkel verlengd bij storting van de ledenbijdrage voor het volgende boekjaar. Het lid dat zijn bijdrage niet betaald binnen de door de raad van bestuur vastgestelde termijn wordt als ontslagnemend beschouwd. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien de raad van bestuur beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen. De voorzitter van de raad van bestuur zet het voorstel tot uitsluiting van het betrokken lid op de agenda.

Art. 8.  het lidmaatschap is jaarlijks per kalenderjaar en kan voortijdig eindigen door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 2. De jaarlijkse ledenbijdrage van de aangesloten leden wordt jaarlijks vastgesteld op de algemene vergadering door de raad van bestuur. Leden die toetreden tot de vereniging gedurende het lopende boekjaar dienen hun bijdrage te betalen. Die bijdrage omvat het lidmaatschap tot het einde van het boekjaar.

De aangesloten leden zijn lidgeld verschuldigd ten belope van minstens 20 euro per kalenderjaar. Het lidgeld mag de 500 euro niet overschrijden.

§ 3. De leden kunnen vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

TITEL III.  ALGEMENE VERGADERING

Art. 9. - De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden van de vereniging. Ieder werkend lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10.  De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

1° het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met in acht name van

de wettelijke schikkingen.

2° de benoeming en de afzetting van de beheerders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging

wordt toegekend;

3° de kwijting aan de bestuurders;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

4° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

5° de ontbinding van de vereniging;

6° de uitsluiting van een lid;

7° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Art. 11. - § 1. In de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één derde van de werkende leden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

§ 3. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee beheerders.

Alle werkende leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda. Onder schriftelijke uitnodiging dient te worden verstaan : brief, faxbericht of é-mail bericht.

Art. 12. - § 1. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.Een erevoorzitter wordt benoemd voor onbeperkte duur.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

TITEL IV.  RAAD VAN BESTUUR

§ 3. Om tot bestuurders verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van één jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Om voorstellen op de dagorde te plaatsen, moeten deze, ondertekend, tenminste 5 dagen voor de vergadering schriftelijk binnengebracht worden op de maatschappelijke zetel.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Art. 13. - §1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

handtekening aan dit bestuur verbonden.

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde - bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§ 6. De raad van bestuur zal instaan voor de promotie van de vereniging en haar activiteiten en blijft ten allen tijde verantwoordelijk voor deze opdracht.

§ 7. De raad van bestuur kan alle initiatieven nemen om het doel en de activiteiten van de vereniging te promoten, voor zover deze initiatieven kunnen verwezenlijkt worden binnen de lijnen van het voorgestelde budget.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 14. - § 1. De raad van bestuur vergadert minstens één maal per jaar.

De vergaderingen zullen doorgaan op de locatie die aangewezen lijkt door de aard van de vergadering.

Art. 15.  Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar en ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 16.  Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1920 gewijzigd door de wet van 01 april 2003. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 02 april 2003.

Art. 17.  In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met het gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

TITEL V.  DIVERSE BEPALINGEN

§ 8. Het is de raad van bestuur toegestaan om budgetten van buiten de vereniging aan te wenden indien haar initiatieven niet kunnen gerealiseerd worden binnen het budget van de vereniging.

§ 9. De raad van bestuur is belast met het dagelijkse beheer en verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling. Ieder werkend lid tekent geldig namens de vereniging.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

Onder schriftelijke uitnodiging dient te worden verstaan : brief, faxbericht of é-mail bericht.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

§ 5. De raad van bestuur oordeelt over de oprichting en ontbinding van werkgroepen wanneer zij het nodig acht en om de goede werking van de vereniging volgens de bepalingen die deel uitmaken van het reglement van inwendige orde.

Art.18.  Het register van de leden, alle notulen en beslissingen van de algemene vergaderingen en van de raad van bestuur, evenals de boekhoudkundige stukken zullen ter inzage liggen op de zetel van de vereniging.

Art. 19. - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1920 gewijzigd door de wet van 02 april 2003 van toepassing.

De algemene vergadering, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, heeft tot bestuurders

benoemd :

Voorzitter : Hindryckx Eddy, Eigen Haardstraat 55 te 8470 Gistel, Geboren te Oostende op 23/03/1956

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Secretaris :Sohier Frederik, Clijttesteenweg 12 te 8970 Reningelst Geboren te Poperinge op 17/09/1982 Penningmeester ::Vanhoof Marc, Duinenstraat 49 te 8450 Bredene , Geboren te Oostende op 05/07/1957

Gistel,10/10/2013.

Volgend de handtekeningen van de stichtende leden.

Coordonnées
AUTOCLUB WEST COAST, AFGEKORT : A.W.C.

Adresse
EIGEN HAARDSTRAAT 55 8470 GISTEL

Code postal : 8470
Localité : GISTEL
Commune : GISTEL
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande