B.A.U. ARCHITECTENBUREAU COUSSEE B. EN C.

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : B.A.U. ARCHITECTENBUREAU COUSSEE B. EN C.
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 460.308.748

Publication

02/12/2013
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*13180154*

ll

be

a

Bc Sta

NEERGELEGD

2 G. 11. 2013

RECI-f t3ANK KOOPHANDEL ICIMRIJK

Ondernemingsnr : 0460.308.748

Benaming

(voluit) : B.A.U. ARCHITECTENBUREAU B. & C. COUSSEE

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm ; Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 8800 Roeselare, Teerlingstraat I bus 8

(volledig adres)

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD  STATUTENWIJZIGING VOLMACHT

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld door Meester Serge Van Damme, Notaris te De Panne, op 16 november 2013, te registreren, dat de Buitengewone Algemene Vergadering van de Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "B.A.U. ARCHITECTENBUREAU B. & C. COUSSEE", met maatschappelijke zetel te 8800 Roeselare, Teerlingstraat 1 bus 8, volgende besluiten met éénparigheid van stemmen heeft genomen:

EERSTE BESLUIT: KENNISNAME VAN HET VERSLAG VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

De Buitengewone Algemene Vergadering neemt kennis van het verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering van 4 november 2013, die beslist heeft tot toekenning van een dividend, door onttrekking aan de beschikbare reserves, voor een bruto bedrag van ÉÉN MILJOEN HONDERDACHTENTACHTIGDUIZEND EURO (¬ 1.188.000,00), te verminderen met een bedrag van de roerende voorheffing van tien (10) procent, zijnde HONDERDACHTTIENDUIZEND ACHTHONDERD EURO (E 118.800,00), in totaal EEN MILJOEN NEGENENZESTIGDUIZEND TWEEHONDERD EURO (¬ 1.069.200,00) netto dividend.

TWEEDE BESLUIT: KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD IN TOEPASSING VAN ARTIKEL 537, 1e lid WIB92

De Buitengewone Algemene Vergadering besluit, in toepassing van artikel 537, 1e lid van het Wetboek van de inkomstenbelastingen, het kapitaal te verhogen met ÉEN MILJOEN NEGENENZESTIGDUIZEND TWEEHONDERD EURO (¬ 1.069.200,00) om het maatschappelijk kapitaal te brengen van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00) op ÉÉN MILJOEN ZEVENENTACHTIGDUIZEND ACHTHONDERD EURO (¬ 1.087.800,00), zonder creatie en uitgifte van nieuwe aandelen, doch mits verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

De voorschreven kapitaalverhoging geschiedt door inbreng in geld overeenstemmend met het netto dividend dat werd toegekend bij besluit van voormelde Bijzondere Algemene Vergadering.

Inschrijving

Op de kapitaalverhoging wordt volledig ingeschreven in geld als volgt:

- De Heer Coussée Bart verklaart in te brengen in het maatschappelijk kapitaal de som van ÉÉN MILJOEN ZESENTWINTIGDUIZEND VIERHONDERD TWEEËNDERTIG EURO (¬ 1.026.432,00).

- De heer Coussée Karel verklaart in te brengen in het maatschappelijk kapitaal de som van TWEEËNVEERTIGDUIZEND ZEVENHONDERD ACHTENZESTIG EURO (¬ 42.768,00).

Bewijs van deponering

Het globaal bedrag van de inbreng, zijnde ÉÉN MILJOEN NEGENENZESTIGDUIZEND TWEEHONDERD EURO (¬ 1.069.200,00), werd volledig volstort op de bijzondere vennootschapsrekening 363-1270062-81 bij ING BANK, kantoor Roeselare, op naam van de Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "B.A.U. ARCHITECTENBUREAU B, & C. COUSSEE", zoals btijkt uit het bewijs van deponering de dato 14 november 2013, dat aan ondergetekende notaris is overhandigd om aan deze akte te worden gehecht.

DERDE BESLUIT: VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGING

De Buitengewone Algemene Vergadering stelt vast dat de voorgaande kapitaalverhoging verwezenlijkt werd zoals voorschreven.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vanaf heden ÉÉN MILJOEN ZEVENENTACHTIGDUIZEND ACHTHONDERD EURO (¬ 1.087.800,00), vertegenwoordigd door ZEVENHONDERD VIJFTIG (750) gelijke aandeJenzondec.aandulding scan nominale waarde dieJeder e.eagelijk deelin.ktet kapitaal uertegenw ordigen..-Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

-A Aldus bezit de Heer Coussée Bart ZEVENHONDERD TWINTIG (720) aandelen met een vertegenwoordigende kapitaalwaarde van één miljoen vierenveertigduizend tweehonderd achtentachtig euro (¬ 1.044.288,00) en de Heer Coussée Karel DERTIG (30) aandelen met een vertegenwoordigende kapitaalwaarde van DRIEËNVEERTIGDUIZEND VIJFHONDERD EN TWAALF EURO (¬ 43.512,00),

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge VIERDE BESLUIT: WIJZIGING STATUTEN

De Buitengewone Algemene Vergadering besluit, in uitvoering van de hiervoor genomen beslissingen, artikel vijf van de statuten te wijzigen, door aanneming van volgende nieuwe tekst

"ARTIKEL 5', KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ÉÉN MILJOEN ZEVENENTACHTIGDUIZEND ACHTHONDERD EURO (¬ 1.087.800,00) en is verdeeld in ZEVENHONDERD VIJFTIG (750) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen."

VIJFDE BESLUIT: VOLMACHT

De Buitengewone Algemene Vergadering verleent volmacht aan de zaakvoerders voor de uitvoering van de genomen besluiten.

ZESDE BESLUIT: C00RD1NATIE STATUTEN

De Buitengewone Algemene Vergadering besluit, in overeenstemming met de hiervoor genomen beslissingen, de statuten te coordineren, zodat zij vanaf heden luiden als volgt:

STATUTEN:

TITEL I  RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1: RECHTSVORM EN NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid en draagt de naam: "B.A.U. ARCHITECTENBUREAU B.& C. COUSSEE Enkel deze naam zal worden gebruikt.

In alle akten, facturen, advertenties, bekendmakingen en alle andere stukken van de vennootschap uitgaande, moet de benaming worden vermeld, die steeds onmiddellijk voorafgaan of gevolgd wordt door de woorden "burgerlijke vennootschap onder de handelsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid", met de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap en de plaats en het nummer van de inschrijving in het register der burgerlijke vennootschappen. Enkel de rechtsvorm (BVBA) kan worden afgekort. "Burgerlijke vennootschap onder de vorm van" dient steeds voluit geschreven te worden.

Op alle documenten uitgaande van de vennootschap dienen de namen van alle vennoten vermeld te worden.

Voor een multiprofessionele architectenvennootschap moeten de vennoten die bij de Orde van Architecten zijn ingeschreven, ais dusdanig aangeduid worden.

ARTIKEL 2: ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Teerlingstraat 1 bus 8.

Hij mag verplaatst worden in België binnen het nederlands taalgebied en het tweetalig gebied Brussel hoofdstad, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders die over alle machten beschikken om deze wijziging van zetel in de bijlagen tot het Belgische Staatsblad bekend te maken.

Ingeval de maatschappelijke zetel wordt verplaatst of wanneer nieuwe vestigingen worden gecreeërd, dient dit medegedeeld te worden aan de raad van de provincie waar de zetel gevestigd was, evenals aan de raad waar de nieuwe zetel of nieuwe vestiging gevestigd wordt, Dit besluit dient steeds te worden gepubliceerd de bijlagen tot het Belgische Staatsblad.

ARTIKEL 3: DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

* Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doe!;

* Aile activiteiten betreffende veiligheids-coordinatie, bouwcoördinatie en projectbeheer, ondermeer omvattende, zonder limitatief te willen zijn, voorbereidend studiewerk, formuleren van voorstellen terzake, begeleiding in de concrete uitvoering, assistentie in dagdagelijks beleid ter zake, opvolging van uit te voeren en uitgevoerde werken terzake;

* Het verrichten van expertiseopdrachten;

* Het verrichten van energieaudits en studies alsmede voorstellen van energiebesparende technieken.

Behoudens de wettelijke, reglementaire of deontologisch voorziene beperkingen mag de vennootschap alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel.

De vennootschap mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De vennootschap mag een bestuursmandaat opnemen in soortgelijke vennootschappen.

De vennootschap mag investeringen en beleggingen uitvoeren zoals ondermeer de aankoop, de verkoop, de verhuring en de oprichting van gebouwen, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Dit houdt ondermeer in dat deze handelingen geschieden mits naleving van volgende voorwaarden:

- Het gebeurt op een niet-commerciële wijze

- Volgens het beheer van een goed huisvader

- De verrichtingen moeten het doel van de vennootschap zoals hier omschreven dienen.

- Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel.

Elke eventuele wijziging of aanvulling van het doel dient voorafgaand ter goedkeuring aan de Provinciale

Raad te worden voorgelegd.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland en mag alle

handelingen stellen die daartoe nodig zijn.

De vennootschap mag door inbreng, fusie, onderschrijving of op alle andere wijzen belangen hebben in

andere ondernemingen, op voorwaarde dat de vennootschap hierdoor geen andere deelnemingen bezit in

andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan deelnemigen van uitsluitend professionele aard. Het

maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de

functie van architect.

De vennootschap int de honoraria voor eigen rekening en niet voor rekening van architecten.

ARTIKEL 4: DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

De vennootschap kan ontbonden worden bij een beslissing door de algemene vergadering die beraadslaagt

zoals bij een wijziging in de statuten.

TITEL li -- KAPITAAL

ARTIKEL 5: KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ÉÉN MILJOEN ZEVENENTACHTIGDUIZEND ACHTHONDERD

EURO (¬ 1.087.800,00) en is verdeeld in ZEVENHONDERD VIJFTIG (750) gelijke aandelen zonder aanduiding

van nominale waarde, die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL 7: AANDELEN

7.1 Aard

De aandelen zijn steeds op naam.

Ten minste zestig procent (60%) van de aandelen alsook van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde der Architecten,

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde der Architecten.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden, om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen. Indien de overblijvende vennoot geen architect is zal de vennootschap, tot regularisatie, van alle handelingen dle behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie,

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde. De vennootschap zal, tot regularisatie voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent.

7.3 Aandelen in onverdeeldheid, met vruchtgebruik bezwaard of in pand gegeven.

Indien één of meerdere aandelen aan verscheidene eigenaars toebehoren, dan is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon is aangewezen om ten aanzien van de vennootschap als eigenaar op te treden. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen,

Indien één of meer aandelen met vruchtgebruik bezwaard zijn, dan wordt het eraan verbonden stemrecht uitgeoefend door de vennoot-vruchtgebruiker die noodzakelijkerwijze over de hoedanigheid van architect dient te beschikken en die dient ingeschreven te zijn op de tabel van de Orde van Architecten.

Indien één of meer aandelen in pand gegeven zijn, dan blijft de pandgevende schuldenaar het stemrecht uitoefenen,

TITEL III: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING.

ARTIKEL 8: BESTUUR-VERTEGENWOORDIGING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

8.1. Algemeen

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer, zaakvoerder(s), die vennoot moeten zijn.

Alle zaakvoerders moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te

oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, Deze voorwaarden

gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de

vennootschap.

Wanneer er slechts één zaakvoerder is, moet hij architect zijn.

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de

uitoefening van het beroep van architect behoort,

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij

zelf de agenda vaststelt.

8.3 Bevoegdheden

ledere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die

nodig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor

volgens de wet en de hierna vermelde bijzondere bepalingen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of

verweerder.

8.4. Volmachten

De zaakvoerder kan volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen inzake

welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur.

De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen

zich ten overstaan van de vennootschap gedragen volgens de regels van de Orde van Architecten.

8.5. Bijzondere bepalingen

1. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent warden vermeld.

2. Multiprofessionele vennootschappen kunnen zich slechts tegenover derden verbinden mits ondertekening

door een architect-zaakvoerder.

8.6 Statutair zaakvoerder

Werd bij de oprichtingsakte de dato zesentwintig maart negentienhonderd zevenennegentig ais statutair

zaakvoerder aangesteld : de Heer Karel COUSSÉE, architect, die deze functie aanvaardde.

Werd op zestien december tweeduizend zes aangesteld als statutair zaakvoerder; de Heer Bart COUSSÉE,

architect, die deze functie aanvaardde.

De Heren Karel COUSSÉE en Bart COUSSÉE, voornoemd zijn belast niet de architectenopdracht.

TITEL V: DIVERSE BEPALINGEN

ARTIKEL 13: ALGEMENE VERGADERINGEN EN JAARVERGADERING

13.1 Algemene vergadering

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle besluiten inzake het bestuur van de vennootschap en

de uitsluiting van vennoten,

Elk aandeel heeft recht op één stem.

ledere vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een gevolmachtigde, die zelf

stemgerechtigd vennoot is. Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene

vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het

beroep van architect uit te oefenen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij

zelf de agenda vaststelt.

13.2 Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden

bijeengeroepen de derde vrijdag van april, om veertien uur, ten zetel van de vennootschap.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de daaropvolgende werkdag gehouden,

op hetzelfde uur.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene

vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

Iedere vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een gevolmachtigde, die zelf

stemgerechtigd vennoot is, Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene

vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het

beroep van architect uit te oefenen,

Schriftelijk stemmen is toegelaten.

TITEL VI: INVENTARIS  JAARREKENING  RESERVE  WINSTVERDELING.

ARTIKEL 14: BOEKJAAR-JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één december en eindigt op dertig november van het

daaropvolgend jaar,

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder (of

zaakvoerdersraad) de inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag, overeenkomstig de bepalingen

vervat in het Wetboek der Vennootschappen.

~

ARTIKEL 15: BESTEMMING VAN DE WINST-RESERVE

Het batig slot dat de balans, na aftrek van alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen maakt de netto-winst van de vennootschap uit.

Van deze winst zal jaarlijks vijf ten honderd worden afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn wanneer het wettelijk reservefonds een/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

De aanwending van het overschot der winsten door de jaarvergadering wordt, op voorstel van de zaakvoerder(s), bij gewone meerderheid van stemmen geregeld, rekening houdend met hetgeen is bepaald in het Wetboek der Vennootschappen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(Getekend) Notaris Serge Van Damme

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de akte statutenwijziging dd., 16/11/2013 (bevattende de gecoördineerde statuten)

- verslag bijzondere algemene vergadering dd. 4/11/2013

Op de laatste blz, van Lutk B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

por- ti behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

04/06/2013 : ME. - JAARREKENING 30.11.2012, GGK 29.05.2013, NGL 30.05.2013 13141-0080-016
26/04/2012 : ME. - JAARREKENING 30.11.2011, GGK 20.04.2012, NGL 23.04.2012 12092-0231-015
14/03/2012
ÿþ116""7 Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i

Voor-

behouden,

aan het

Belgisch

Staatsblad

*iaosss~4*

1

Ondernemingsnr : 0460.308.748

Benaming

(voluit) : B.A.U. ARCHITECTENBUREAU B. & C. COUSSEE (verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansrpakelijkheid

Zetel : Teerlingstraat I bus 8, 8800 Roeselare

(volledig adres)

Onderwerp akte : LEZING & BESPREKING VERSLAGEN BETREFFENDE VOORGENOMEN DOELSWIJZIGING EN DOORVOEREN DOELSWIJZIGING  AANPASSING DER STATUTEN OM DEZE IN OVEREENSTEMMING TE BRENGEN MET DE `WET LARUELLE' -COORDINATIE DER STATUTEN

Dat blijkt uit een authentieke akte verleden voor het ambt van Meester Serge Van Damme, Notaris te De Panne de dato ZESENTWINTIG FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF, "ter aanbieding aan het registratiekantoor.;" dat werd gehouden de Buitengewone Algemene Vergadering van de aandeelhouders van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Belsoten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "B.A.U. ARCHITECTENBUREAU B. & C. COUSSEE met maatschappelijke zetel te 8800 Roeselere, Teerlingstraat 1 bus 8.

Ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder het nummer 0460.308.748 en BTW-plichtig onder het nummer 453.603.474.

Opgericht blijkens akte verleden voor het ambt van Notaris Alfons Loontjens te Izegem op 2610311997, gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad op 10 april daarna, onder het nummer 1997-04-10/216.

De Buitengewone Algemene Vergadering heeft volgende besluiten genomen met eenparigheid van stemmen

EERSTE BESLUIT : DOELSWIJZIGING

De Algemene Vergadering neemt kennis van het vereiste verslag der zaakvoerders de dato zeventien februari tweeduizend en twaalf inhoudende een omstandige verantwoording van de geplande doelswijziging en van de staat van actief en passief die niet meer dan drie maand voordien werd opgemaakt.

De Algemene Vergadering aanvaardt het verslag der zaakvoerders en sluit zich aan bij de hierin vervatte verantwoording.

De Algemene Vergadering besluit vervolgens de bestaande tekst inzake doel, zoals deze werd beschreven in artikel drie van de tot op heden bestaande statuten integraal op te heffen ten einde deze te vervangen door volgende tekst zoals opegnomen in de statuten hierna

TWEEDE BESLUIT : AANPASSING DER STATUTEN OM DEZE 1N OVEREENSTEMMING TE BRENGEN MET DE `WET LARUELLE'

Ten einde de statuten in de overeenstemming te brengen met de "Wet Laruelle", dienen volgende artikelen te worden aangepast:

ARTIKEL 6.2.

De Algemene Vergadering stelt vast dat een onderdeel van de tweede paragraaf van het bestaande artikel 6.2 "Zij mogen nooit de meerderheid van de aandelen bezitten, en de meerderheid van de leden van de vennootschap moeten steeds fysieke personen zijn" in strijd is met artikel 8.1.1. van de voormelde aanbeveling.

De Algemene Vergadering besluit dan ook tot de schrapping van dit onderdeel,

Vervolgens besluit de Algemene Vergadering tot de implementering van volgende zin, ter vervanging van het voorgaande geschrapte zin:

"Rechtspersonen kunnen de meerderheid van de aandelen bezitten indien het gaat om rechtspersonen die op de tabel zijn opgenomen"

ARTIKEL 6.3.

De Algemene Vergadering stelt vast dat de goedkeuringstermijn voorzien in het tweede lid van dit artikel dient gebracht te worden op drie maand, ten einde deze in overeenstemming te brengen met artikel 9.3, van de voormelde aanbeveling.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijgevolg luidt de tweede zin van dit artikel thans ais volgt "Elke voorgenomen overdracht van aandelen of

toetreding van nieuwe vennoten moet drie maanden vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de

bevoegde provinciale raad."

ARTIKEL 7.1.

De Algemene Vergadering besluit tot de toevoeging van volgende bepaling, zoals opgenomen in de statuten

hierna

ARTIKEL 8,1,

De Algemene Vergadering stelt vast dat de tweede paragraaf van het bestaande artikel 8.1, "De architecten

ingeschreven op de tabel van de Orde van Architecten, beschikken over een meerderheid in de beheers-en

bestuursorganen" in strijd is met artikel 2§2,1° van de Wet van twintig februari negentienhonderd

negenendertig.

De Algemene Vergadering besluit dan ook tot de schrapping van deze paragraaf en besluit hem te

vervangen door volgende tekst zoals opgenomen in statuten hierna

ARTIKEL 8.5.

De Algemene Vergadering besluit tot de schrapping van het punt 2, alhier letterlijk geciteerd "Elke

architectovereenkomst vermeldt de identiteit van de architect-vennoot belast met de architectuuropdracht'

De Algemene Vergadering besluit tevens het bestaande nummer 3 te hernummeren tot nummer 2.

ARTIKEL 9 : VERZEKERING

De Algemene Vergadering besluit tot de schrapping van de volledige tekst van artikel 9, alhier letterlijk

geciteerd "Elke architect-vennoot is onderworpen aan de verplichting zijn burgerlijke en

beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren bij een erkende instelling"

Ter vervanging besluit de Algemene Vergadering tot de invoeging van de tekst zoals in statuten hierna

ARTIKEL 16.2: BIJZONDERE BEPALINGEN

De Algemene Vergadering besluit tot de toevoeging van de volgende tekst, onmiddellijk volgend op de thans

bestaande tekst, zoals opgenomen in de statuten hierna

INVOERING VAN NIEUW ARTIKEL 21

De Algemene Vergadering besluit tot de invoering van een nieuw artikel 21 zoals vermeld in statuten hierna

DERDE BESLUIT : COORDINATIE DER STATUTEN

Ten einde de statuten in overeenstemming te brengen met voormelde twee besluiten, besluit de Algemene

Vergadering tot de coördinatie der statuten.

Aldus luiden de statuten vanaf heden ais volgt

TITEL I  RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL RECHTSVORM EN NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met

Beperkte Aansprakelijkheid en draagt de naam: "B.A,U. ARCHITECTENBUREAU B.& C. COUSSÉE". Enkel

deze naam zal worden gebruikt.

Voor een multiprofessionele architectenvennootschap mceten de vennoten die bij de Orde van Architecten zijn ingeschreven, als dusdanig aangeduid worden.

ARTIKEL 2: ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Teerlingstraat 1 bus 8.

Hij mag verplaatst worden in België binnen het nederlands taalgebied en het tweetalig gebied Brussel hoofdstad, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders die over aile machten beschikken om deze wijziging van zetel in de bijlagen tot het Belgische Staatsblad bekend te maken.

Ingeval de maatschappelijke zetel wordt verplaatst of wanneer nieuwe vestigingen worden gecreeërd, dient dit medegedeeld te worden aan de raad van de provincie waar de zetel gevestigd was, evenals aan de raad waar de nieuwe zetel of nieuwe vestiging gevestigd wordt. Dit besluit dient steeds te worden gepubliceerd de bijlagen tot het Belgische Staatsblad.

ARTIKEL 3: DOEL

De vennootschap heeft tot doel;

* Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

* Het verrichten van aile handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel;

* Alle activiteiten betreffende veiligheids-coordinatie, bouwcoördinatie en projectbeheer, ondermeer omvattende, zonder limitatief te willen zijn, voorbereidend studiewerk, formuleren van voorstellen terzake, begeleiding in de concrete uitvoering, assistentie in dagdagelijks beleid ter zake, opvolging van uit te voeren en uitgevoerde werken terzake;

*Het verrichten van expertiseopdrachten;

*Het verrichten van energieaudits en studies alsmede voorstellen van energiebesparende technieken.

Behoudens de wettelijke, reglementaire of deontologisch voorziene beperkingen mag de vennootschap alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel.

De vennootschap mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De vennootschap mag een bestuursmandaat opnemen in soortgelijke vennootschappen.

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag investeringen en beleggingen uitvoeren zoals ondermeer de aankoop, de verkoop,

de verhuring en de oprichting van gebouwen, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit

aanneemt. Dit houdt ondermeer in dat deze handelingen geschieden mits naleving van volgende voorwaarden:

-Het gebeurt op een niet-commerciële wijze

-Volgens het beheer van een goed huisvader

-De verrichtingen moeten het doel van de vennootschap zoals hier omschreven dienen.

-Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de

vennootschap.

-Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel.

Elke eventuele wijziging of aanvulling van het doel dient voorafgaand ter goedkeuring aan de Provinciale

Raad te worden voorgelegd.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland en mag alle

handelingen stellen die daartoe nodig zijn.

De vennootschap mag door inbreng, fusie, onderschrijving of op alle andere wijzen belangen hebben in

andere ondernemingen, op voorwaarde dat de vennootschap hierdcor geen andere deelnemingen bezit in

andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan deelnemigen van uitsluitend professionele aard. Het

maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de

functie van architect.

De vennootschap int de honoraria voor eigen rekening en niet voor rekening van architecten,

ARTIKEL 4: DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

De vennootschap kan ontbonden worden bij een beslissing door de algemene vergadering die" beraadslaagt

zoals bij een wijziging in de statuten.

TITEL Il  KAPITAAL

ARTIKEL 5: KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) en is

verdeeld in ZEVENHONDERD VIJFTIG (750) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die

ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL 6: VENNOTEN

6.1, Aantal

Het aantal vennoten is onbeperkt,

ARTIKEL 7: AANDELEN

7,1 Aard

De aandelen zijn steeds op naam.

Ten minste zestig procent (60%) van de aandelen alsook van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde der Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde der Architecten.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden, om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen. Indien de overblijvende vennoot geen architect is zal de vennootschap, tot regularisatie, van aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde. De vennootschap zal, tot reg ularisatie voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent.

7.2 Aandelenregister

ln de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

7.4 Overdracht van aandelen  Recht van voorkeur.

7.4.1 Overdracht van aandelen

7.4.2. Recht van voorkeur

7.5 Overdracht van aandelen onder de levenden  Weigering van goedkeuring.

7.6. Overgang van aandelen bij overlijden  Weigering van goedkeuring.

7.7. Belangen van derden

In geval van terugtreding, ontslag, uitsluiting, overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid van een vennoot

moeten, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen worden getroffen ter

vrijwaring van de belangen van de cliënten/derden, onder meer inzake de voortzetting van contracten en van

architectuuropdrachten in uitvoering.

TITEL III: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING.

ARTIKEL 8: BESTUUR-VERTEGENWOORDIGING

8.1. Algemeen

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer, zaakvoerder(s), die vennoot moeten zijn.

Alle zaakvoerders moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te

oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden

gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de

vennootschap.

Wanneer er slechts één zaakvoerder is, moet hij architect zijn..

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de

uitoefening van het beroep van architect behoort.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij

zelf de agenda vaststelt,

8.2. Benoeming-ontslag-herbenoeming

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering der aandeelhouders.

8.3 Bevoegdheden

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die

nodig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor

volgens de wet en de hierna vermelde bijzondere bepalingen de algemene vergadering bevoegd is,

ledere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of

verweerder.

8.4.Volmachten

De zaakvoerder kan volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen inzake

welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur.

De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen

zich ten overstaan van de vennootschap gedragen volgens de regels van de Orde van Architecten.

8.5. Bijzondere bepalingen

1. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent worden vermeld.

2. Multiprofessionele vennootschappen kunnen zich slechts tegenover derden verbinden mits ondertekening

door een architect-zaakvoerder.

8.6 Statutair zaakvoerder

Werd bij de oprichtingsakte de dato zesentwintig maart negentienhonderd zevenennegentig als statutair

zaakvoerder aangesteld : de Heer Karel COUSSÉE, architect, die deze functie aanvaardde.

Werd op zestien december tweeduizend zes aangesteld als statutair zaakvoerder: de Heer Bart COUSSÉE,

architect, die deze functie aanvaardde,

De Heren Karel COUSSÉE en Bart COUSSÉE, voornoemd zijn belast met de architectenopdracht.

ARTIKEL 9 : VERZEKERING

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren

overeenkomstig de Wet van vijftien februari tweeduizend zes.

ARTIKEL 10: TEGENSTRIJDIGE BELANGEN

ARTIKEL 11: SALARIS

TITEL IV: CONTROLE

ARTIKEL 12: BENOEMING EN BEVOEGDHEID

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen

weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en

controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich daartoe laten bijstaan of vertegenwoordigen door een

accountant,

TITEL V: DIVERSE BEPAL1NGEN

ARTIKEL 13: ALGEMENE VERGADERINGEN EN JAARVERGADERING

13.1 Algemene vergadering

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor aile besluiten inzake het bestuur van de vennootschap en

de uitsluiting van vennoten.

Elk aandeel heeft recht op één stem.

ledere vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een gevolmachtigde, die zelf

stemgerechtigd vennoot is, Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene

vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het

beroep van architect uitte oefenen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij

zelf de agenda vaststelt.

13.2 Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden

bijeengeroepen de derde vrijdag van april, om veertien uur, ten zetel van de vennootschap.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de daaropvolgende werkdag gehouden,

op hetzelfde uur.

Schriftelijk stemmen is toegelaten.

TITEL VI: INVENTARIS  JAARREKENING  RESERVE -- WINSTVERDELING.

ARTIKEL 14: BOEKJAAR-JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één december en eindigt op dertig november van het

daaropvolgend jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder (of

zaakvoerdersraad) de inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag, overeenkomstig de bepalingen

vervat in het Wetboek der Vennootschappen.

ARTIKEL 15: BESTEMMING VAN DE WINST-RESERVE

Het batig slot dat de balans, na aftrek van alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en

afschrijvingen maakt de netto-winst van de vennootschap uit.

Van deze winst zal jaarlijks vijf ten honderd worden afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding

houdt op verplichtend te zijn wanneer het wettelijk reservefonds een/tiende van het maatschappelijk kapitaal

bedraagt.

De aanwending van het overschot der winsten door de jaarvergadering wordt, op voorstel van de

zaakvoerder(s), bij gewone meerderheid van stemmen geregeld, rekening houdend met hetgeen is bepaald in

het Wetboek der Vennootschappen.

TITEL VII: ONTBINDING -- VEREFFENING.

ARTIKEL 16: VERLIES VAN KAPITAAL

16.1 Algemeen

1. Indien, ten gevolge van geleden verliezen, het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen een termijn van twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke bepalingen had moeten vastgesteld worden.

Deze algemene vergadering zal beraadslagen en besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen, met inachtname van de vereisten nodig voor statutenwijziging,

De zaakvoerder zal zijn voorstellen verantwoorden in een bijzonder verslag dat zal worden opgemaakt en ter beschikking van de aandeelhouders worden gesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake,

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteit voort te zeilen, geeft hij in zijn verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap,

2. Indien het netto-actief gedaald is tot minder dan éénlvierde van het maatschappelijk kapitaal, moet dezelfde procedure gevolgd worden, maar kan tot ontbinding van de vennootschap beslist worden met één/vierde van de op de vergadering uitgebrachte stemmen.

3. Indien het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00), kan elke belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de Rechtbank vorderen, In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

16.2. bijzondere bepalingen

In geval van ontbinding moeten, met inaohtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen worden getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van contracten en van architectuuropdrachten in uitvoering,

Bij ontbinding van de vennootschap zal daarom voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde der Architecten ten einde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel in alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te worden betreffende de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

ARTIKEL 17: BENOEMING VAN VEREFFENAARS

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

TITEL VIII: GESCHILLEN.

ARTIKEL 18: ARBITRAGE

Alle geschillen terzake van deze vennootschap tussen de vennootschap en haar vennoten, of zaakvoerders en gewezen zaakvoerders, tussen zaakvoerder en vennoten, tussen vereffenaars en vennoten, zullen definitief beslecht worden door arbitrage.

Het geschil wordt geregeld door één enkele scheidsrechter aangewezen door de partijen,

Zijn de partijen het daaromtrent niet eens, dan wijst elke partij één scheidsrechter aan. Deze scheidsrechters kiezen een derde scheidsrechter aan die als voorzitter zal optreden. Zijn de scheidsrechters het dienaangaande niet eens, dan benoemt de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het rechtsgebied waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is, op verzoek van de twee scheidsrechters, de derde scheidsrechter.

De voormelde arbitrageclausule geldt echter niet in geval van dringende en voorlopige maatregelen waarvoor de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel of van Eerste Aanleg, in kortgeding, bevoegd blijft. TITEL IX: ALGEMENE BEPALINGEN.

ARTIKEL 21.DIVERSE BEPALINGEN

21,1. Wijziging der statuten

Wijzigiging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde

Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

21.2. Briefpapier

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

21.3 Deontologie

De architect-rechtspersoon en de vennoten dienen de Wet van twintig februari negentienhonderd

negenendertig, de wet van zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig, het Reglement van

Beroepsplichten en de Deontologie van het beroep van architect na te leven.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL VAN AKTE

(getekend) Notaris Serge Van Damme

worden tevens neergelegd

* een gelijkvormig afschrift van de akte dd.2610212012(bevattende de gecoördineerde statuten)

* Verslag zaakvoerders wijziging doel

* staat actief passief met referentiedatum 30/11/2011)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

04/05/2011 : KOT000564
05/05/2010 : KOT000564
26/05/2009 : KOT000564
30/04/2008 : KOT000564
04/01/2007 : KOT000564
03/06/2005 : KOT000564
09/08/2004 : KOT000564
15/07/2003 : KOT000564
16/09/2002 : KOT000564
06/07/2001 : KOT000564
04/08/1999 : KOT000564
27/06/2016 : ME. - JAARREKENING 30.11.2015, GGK 15.04.2016, NGL 22.06.2016 16207-0503-014
08/05/2017 : ME. - JAARREKENING 30.11.2016, GGK 21.04.2017, NGL 02.05.2017 17109-0257-015

Coordonnées
B.A.U. ARCHITECTENBUREAU COUSSEE B. EN C.

Adresse
TEERLINGSTRAAT 1 BUS 8 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande