BAKKERIJ MATTHIJS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : BAKKERIJ MATTHIJS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 832.129.148

Publication

03/01/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111111.1111IIII,M11,11.111111

NEERGELEGD RIFFTEC ANK VAN XOops

2 2 DEC. 2010

Griffie

Ondernemingsnr : 0332 _AIS .4 ii2

Benaming

(voluit) : BAKKERIJ MATTHIJS

Rechtsvorm : vennootschap onder firma

Zetel : Kiekenstraat 3, 8600 Diksmuide Onderwerp akte : Oprichting

Heden, 21 december 2010

Zijn

A - De partijen.

1.-De heer Lodewijckx Dries

geboren te Kortrijk op 22 februari 1990

wonende te Diksmuide, Kiekenstraat 3

2.De heer Hillewaere Matthijs

geboren te leper op 21 maart 1991

' wonende te Diksmuide, Kiekenstraat 3

overeengekomen

een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een vennootschap onder firma onder de naam " Bakkerij Matthijs", voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "vennootschap onder

firma" of de afkorting "V.O.F", met zetel te Diksmuide, Kiekenstraat 3.

De eigen middelen van de vennootschap bedragen 2.000,00 Euro.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur die heden ingaat.

_-__.._......---.....-......_.....~_ .__..., ......................__..-_........-._........_...... ... ........_.....- ..

Opde laatste blz. van Luik Bvermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

B - Eigen middelen.

De partijen verklaren en erkennen dat een vermogen van 2.000,00 Euro is ingebracht en volstort. De volstorting gebeurde door middel van inbreng van een som geld van 2.000,00 Euro in speciën, die ter beschikking van de vennootschap zijn.

C  Inbreng.

De inbreng in geld, voor een bedrag van 2.000,00 Euro wordt gedaan door :

-De heer Lodewijckx Dries, partij sub. 1, voor een bedrag van 1.000,00 Euro, waarvan hij een participatie in het vermogen ontvangt in verhouding tot zijn inbreng, hetzij 50% van het vermogen van de vennootschap of anders gezegd 50 aandelen.

-De heer Hillewaere Matthijs, voor een bedrag van 1.000,00 Euro, waarvoor zij een participatie in het vermogen ontvangt in verhouding tot haar inbreng, hetzij 50% van het vermogen van de vennootschap of anders gezegd 50 aandelen.

STATUTEN

De partijen verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt :

AFDELING I : NAAM  DUUR  ZETEL  DOEL.

Artikel 1 : Naam

De vennootschap is opgericht onder de vorm van een vennootschap onder firma onder de naam "Bakkerij Matthijs VOF" .

Artikel 2 : Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen van heden.

De artikelen 1865,5 en 1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel 3 : Zetel

De vennootschap is gevestigd te Diksmuide, Kiekenstraat 3.

De zetel van de vennootschap kan met éénparig goedvinden van de vennoten verplaatst worden naar gelijk welke plaats in België.

Artikel 4 : Doel

De vennootschap heeft tot doel :

Het uitbaten van een brood- en banketbakkerij, klein- en groothandel in producten van brood- en banketbakkerij, suikergoed, chocolade-artikelen, room- en consumptieijs, confiseriewaren, pralines, bijhorigheden en nevenproducten, alle meel- en voedingswaren, kaas, zuivel en alle natuurproducten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht,...) zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan-en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

Zij heeft in het algemeen de volle rechtsbekwaamheid om alle handelingen en verrichtingen te voltrekken die een rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij de verwezenlijking van dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken.

Zij kan belangen nemen door associatie, inbreng, fusie financiële tussenkomst of op gelijk welke andere wijze, in alle vennootschappen, verenigingen of ondernemingen met een identiek, gelijklopend of samenhangend doel met het hare, of die van aard kunnen zijn de ontwikkeling van haar onderneming te begunstigen of een bron van afzetten te vormen.

AFDELING II : VERMOGEN VAN DE VENNOOTSCHAP.

Artikel 5 : Vermogen.

Het vermogen van de vennootschap bedraagt 2.000,00 Euro.

Artikel 6 : Overdracht van een participatie

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van alle vennoten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen de partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige.

De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen de zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

Artikel 7: Overlijden van een vennoot

Bij het overlijden van een vennoot blijft de vennootschap voortbestaan onder de overlevende venno(o)t(en) die indien nodig zorg(t)(en) voor het aanstellen van een nieuwe vennoot. Indien door het overlijden het aantal vennoten kleiner is dan twee, dient een nieuwe vennoot gezocht te worden. Het niet naleven van deze clausule leidt tot de ontbinding van de vennootschap. De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans die opgemaakt werd voor het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen. Daarenboven zulten zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt enkel rekening gehouden met de tijd gedurende de welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap.

AFDELING III : BEHEER.

Artikel 8 : Benoeming

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. Tot niet statutair zaakvoerder-vennoot wordt voor de duur van de vennootschap benoemd De heer Lodewijckx Dries.

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden.

.y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Tot niet statutair zaakvoerder-vennoot wordt voor de duur van de vennootschap benoemd De heer Hillewaere Matthijs.

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden.

Artikel 9 : Salaris

Aan de zaakvoerders kunnen, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste wedde worden toegekend, waarvan het bedrag door de algemene vergadering van de vennoten elk jaar wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de vennootschap.

Artikel 10 : Bestuur en vertegenwoordiging.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennootschap bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de zaakvoerders. Artikel 11 : Volmacht

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen de bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 12 : Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

AFDELING IV : TOEZICHT.

Artikel 13 : Benoeming en bevoegdheid

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

AFDELING V : VERGADERING VAN DE VENNOTEN.

Artikel 14 : Dag, uur en plaats  oproeping

De vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de le vrijdag van augustus om 17 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden op hetzelfde uur.

Ten allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping met vermelding van de agenda geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 15 : Bevoegdheid van de gewone of bijzondere vergadering

De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten inzake :

-de vaststelling van de jaarrekening

-de bestemming van de beschikbare winst

-de wijziging van de statuten

c

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

-de vaststelling van het salaris van de zaakvoerder, het instellen van een vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting.

Artikel 16 : Besluitvorming  notulen

Elke vennoot heeft recht op één stem. Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige vennoten.

Bij wijziging van de statuten is unanimiteit van alle vennoten vereist.

Artikel 17 : Boekjaar

Een normaal boekjaar loopt van één april tot éénendertig maart.

AFDELING VI : OVERGANGSBEPALINGEN  EERSTE ALGEMENE VERGADERING.

Teneinde de eerste jaarvergadering, de datum van afsluiting van het eerste boekjaar, het tijdstip van begin der vennootschap vast te stellen.

Met éénparig goedvinden beslist de vergadering :

1. Eerste jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2012.

2. Afsluiting van het eerste boekjaar :

Het eerste boekjaar begint op 1/1/2011 en zal afgesloten worden op 31/03/2012.

3. Begin van de vennootschap.

De vennootschap begint te werken vanaf 1/1/2011.

De comparanten verklaren bij toepassing van artikel 13-bis van de vennootschapswetten dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan vanaf 1/1/2011.

Aldus opgemaakt te Diksmuide op 21 december 2010.

In drie exemplaren, waarvan elke partij erkent één ontvangen te hebben.

De heer Lodewijckx Dries De heer Hillewaere Matthijs

ap de laatst J

C

z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BAKKERIJ MATTHIJS

Adresse
KIEKENSTRAAT 3 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : DIKSMUIDE
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande