BAKKERIJMUSEUM WALTER PLAETINCK ZUIDGASTHUISHOEVE, AFGEKORT: BAKKERIJMUSEUM

Association sans but lucratif


Dénomination : BAKKERIJMUSEUM WALTER PLAETINCK ZUIDGASTHUISHOEVE, AFGEKORT: BAKKERIJMUSEUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.247.667

Publication

22/07/2013
ÿþ M4D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0418.247.667

Benaming

(voluit) : Bakkerijmuseum Walter Plaetinck, Zuidgasthuishoeve

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Albert I laan 2, 8630 Veume

Onderwerp akte : Wijziging statuten, wijziging raad van bestuur, benoeming dagelijks bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering van 0910412013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

Artikel 1 wordt gewijzigd als volgt:

De vereniging wordt genoemd Bakkerijmuseum Walter Plaetinck Zuidgasthuishoeve en heeft haar maatschappelijke zetel in Veurne, Albert I-laan 2, gerechtelijk arrondissement Veurne.

Artikel 2 wordt gewijzigd als volgt:

De vereniging heeft tot doel het onderhouden en de verdere uitbouw van haar museum, het verzamelen van alles wat betrekking heeft op de bakkerij, vroeger en nu, alsook het organiseren van tentoonstellingen en andere activiteiten die dit doel bevorderen of ermee verband houden. Zij kan in deze zin ook, zij het op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen. De opbrengst hiervan mag uitsluitend worden besteed aan het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Artikel 3 wordt gewijzigd ais volgt

De vereniging is van onbepaalde duur.

Artikel 4 wordt gewijzigd als volgt

Het museum focust bij de verdere uitbouw van de collectie in eerste instantie op objecten die verband houden met de ambachtelijke bakkers in Vlaanderen in de 20e eeuw. Als objecten worden aangeboden door schenkers, aanvaardt de vereniging ze enkel als ze passen binnen het collectiebeleid.

De verenging behoudt zich het recht voor om bepaalde objecten af te stoten door middel van ruil, schenking, verkoop of andere vervreemding. Ze kan tevens overgaan tot vernietiging, indien een voorwerp te zwaar beschadigd is om te worden gerestaureerd of indien vernietiging om een andere reden onvermijdelijk is.

Deze bevoegdheid wordt beperkt indien dat anders staat vermeld in de schenkingsakte of indien het voorwerp met ondersteuning van derden werd verworven. In het laatste geval moet de goedkeuring van deze: derden worden verkregen.

De beslissing tot afstoting wordt genomen door de raad van bestuur. Bij de beslissing wordt rekening, gehouden met het collectieplan. Eerst wordt advies ingewonnen bij de wetenschappelijke raad die' samengesteld is uit externe deskundigen, leden van de raad van bestuur en universitair geschoolde personeelsleden. Vervolgens stelt de conservator een nota op waarin wordt aangetoond dat het object overtollig is en/of niet past binnen het collectiebeleid.

Een afgestoten object wordt in eerste instantie aan andere musea aangeboden. Een eventuele vergoeding voor dat object moet gestort worden op een rekening van het Bakkerijmuseum.

Een afgestoten object mag niet direct of indirect worden verworven door een lid van de raad van bestuur, een lid van de wetenschappelijke raad, een personeelslid of een verwante (tot de derde graad) van zo'n

persoon. -

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

1

E St

iu

r

*13113 86*

ir

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

MF R

Artikel 6 wordt gewijzigd als volgt:

De vzw telt minimaal vier effectieve leden. Nieuwe effectieve leden worden door de algemene vergadering aanvaard, nadat ze schriftelijk hun kandidatuur hebben ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur en door de voorzitter zijn voorgedragen.

Een effectief lid kan op elk moment ontslag nemen bij middel van een aangetekende brief, die naar de voorzitter wordt verstuurd.

Artikel 6 wordt gewijzigd als volgt

De raad van bestuur bepaalt het lidgeld voor de effectieve leden. Het mag niet hoger zijn dan 250 euro per jaar,

Artikel 7 wordt gewijzigd als volgt

De raad van bestuur kan ook toegetreden leden (ereleden en beschermende leden) aanstellen. Ze zijn geen effectief lid van de vereniging en maken geen deel uit van de algemene vergadering. Hun rechten en plichten kunnen worden geregeld in het huishoudelijk reglement dat de raad van bestuur opstelt en kan wijzigen en de algemene vergadering goedkeurt.

De term lid in deze statuten verwijst steeds naar de effectieve leden.

Artikel C wordt gewijzigd als volgt

De algemene vergadering is bevoegd voor:

a.de wijziging van de statuten;

b.de wijziging van het huishoudelijk reglement

c.het benoemen en afzetten van bestuurders;

d.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

e.het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

f. het vastleggen van de grote beleidslijnen;

g.het ontbinden van de vereniging;

h.het uitsluiten van een lid;

t.alte daden van beheer en beschikking waarvoor de raad van bestuur volgens de statuten de machtiging

van de algemene vergadering nodig heeft;

j.de benoeming en de afzetting van de commissarissen;

lc.het bepalen van de bezoldiging van de commissarissen 'ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

I.de kwijting van de commissarissen;

m.le omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

n.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 9 wordt gewijzigd als volgt

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering kan slechts geldig vergaderen als een meerderheid van het aantal leden aanwezig is of bij volmacht vertegenwoordigd is. Als dit niet het geval is, kan de voorzitter een tweede algemene vergadering bijeenroepen. Tijdens die vergaderingen kunnen geldige beslissingen worden genomen ongeacht het aantal leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 10 wordt gewijzigd ais volgt:

De algemene vergadering komt ten minste één keer per jaar bijeen tijdens het eerste trimester. Een buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen als het belang van de vereniging dit vereist of als één vijfde van de leden of twee bestuurders dit vragen.

Artikel 11 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur bepaalt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De raad delegeert de uitvoeringsbevoegdheid om de algemene vergadering samen te roepen aan de voorzitter. De oproeping gebeurt per gewone brief of per email die minstens 10 dagen voor de vergadering wordt verstuurd.

Artikel 12 wordt gewijzigd als volgt:

De oproepingsbrief voor de algemene vergadering vermeldt de datum, het uur, de plaats en de dagorde. Elk punt dat door een lid schriftelijk is ingediend bij de voorzitter, moet op de dagorde worden geplaatst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 13 wordt gewijzigd als volgt

Alle leden moeten worden opgeroepen. Elk lid beschikt over één stem. Eik lid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordiger door een ander lid. Een aanwezig lid kan slechts over één volmacht beschikken.

Artikel 14 wordt gewijzigd als volgt:

De beslissingen worden genomen door de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden behalve in drie gevallen:

N voor de wijziging van de statuten. Dit is enkel mogelijk als tweederden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Bovendien moet tweederden van de aanwezigen of vertegenwoordigden de wijziging goedkeuren. Wanneer het doel wordt gewijzigd, moet tweederden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en moet viervijfden van de aanwezigen of vertegenwoordigden de wijziging goedkeuren.

Als tweederden van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd is, kan de voorzitter een tweede vergadering bijeenroepen ten vroegste 16 dagen na de eerste. Deze vergadering kan beslissingen nemen ongeacht het aantal leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

BI Voor de ontbinding van de vereniging gelden dezelfde voorwaarden als voor de wijziging van het doel.

CI Voor de uitsluiting van een lid: Tweederden van de leden moet hiermee akkoord gaan.

De stemming is geheim als een agendapunt betrekking heeft op één of meerdere personen of als een lid dat vraagt

Artikel 15 wordt gewijzigd als volgt

De notulen met de beslissingen van de algemene vergadering worden ondertekend door twee leden. Deze notulen worden bewaard op het maatschappelijk zeteladres waar alle leden er kennis kunnen van nemen. Leden en derden met een wettig belang kunnen van de notulen een afschrift of een uittreksel bekomen, dat ondertekend Is door twee leden.

Artikel 16 wordt gewijzigd als volgt

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die bestaat uit ten minste drie leden van de algemene vergadering, De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering verkozen voor een termijn van vijf jaar en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur kunnen op het einde van die termijn opnieuw worden verkozen.

Het stadsbestuur van Veurne heeft het recht om volgens een eigen procedure twee volwaardige leden van de raad van bestuur aan te duiden. Dat recht spruit voort uit de verbintenis van het stadsbestuur van Veurne om een werkingstoelage van minstens 20.000 euro per jaar toe te kennen. Dit recht vervalt automatisch als het stadsbestuur van Veurne deze verbintenis niet meer nakomt.

Een bestuurder kan op elk moment met een brief, gericht aan de voorzitter, ontslag nemen.

De raad van bestuur verkiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. Als de voorzitter of de secretaris ontslag neemt, verkiest de raad van bestuur ten laatste tijdens de volgende vergadering een nieuwe voorzitter of secretaris.

Alle mandaten binnen de raad van bestuur worden kosteloos uitgeoefend. Een bestuurder kan geen enkel recht laten gelden op het vermogen van de vereniging. Een bestuurder kan geen enkele vergoeding eisen.

Artikel 17 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur vergadert op initiatief van de voorzitter of op vraag van ten minste twee bestuurders. De oproepingsbrief met de agenda wordt minstens 8 dagen voor de vergadering per mail of per brief verstuurd. Een bestuurder kan zich met een volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder. Een aanwezige bestuurder kan slechts één afwezige bestuurder vertegenwoordigen per volmacht,

De raad van bestuur is een college: Alle beslissingen worden genomen door de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemming is geheim als een agendapunt betrekking heeft op één of meerdere personen.

Artikel 18 wordt gewijzigd als volgt

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden waarvoor de algemene vergadering niet wettelijk of statutair bevoegd is.

Artikel 19 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur stelt elk jaar een begroting voor het volgende jaar en een jaarrekening van het voorbije jaar op. Beide documenten worden samen met een jaarverslag en een nota met de beleidsintenties ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beschikking en beheer tot 50.000 euro.

Voor gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen tot 2.500 euro, met inbegrip van daden van beschikking en beheer, is de handtekening van één bestuurder nodig, voor dergelijke handelingen tussen 2.500 en 12.500 euro zijn twee handtekeningen nodig en voor dergelijke handelingen tussen 12.500 en 50.000 euro zijn drie handtekeningen nodig. Boven 50.000 euro is een machtiging van de algemene vergadering vereist.

Artikel 20 wordt gewijzigd ais volgt

De raad van bestuur vergadert minstens vier keer per jaar.

ge leden van de raad van bestuur zijn verplicht om per kalenderjaar minstens één vergadering bij te wonen. Als een bestuurder in een kalenderjaar geen enkele vergadering heeft bijgewoond en zich in dat jaar gedurende drie opeenvolgende vergaderingen niet heeft laten vertegenwoordigen, zet de voorzitter een voorstel tot gedwongen ontslag van die bestuurder op de agenda van de volgende algemene vergadering. Die bestuurder kan in een gemotiveerd schrijven, verstuurd naar de voorzitter, vragen om niet ontslagen te worden. Als tweederden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden in een geheime stemming beslissen om die bestuurder af te zetten, gaat dat ontslag onmiddellijk in.

Artikel 21 wordt gewijzigd als volgt

De raad van bestuur mag bevoegdheden overdragen aan een dagelijks bestuur waarvan minstens de voorzitter, een andere bestuurder en de conservator deel uitmaken.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Artikel 22 wordt gewijzigd als volgt:

Alle leden van het dagelijks bestuur, met uitzondering van de voorzitter en de conservator, worden voor onbepaalde tijd met een gewone meerderheid verkozen door de raad van bestuur. De voorzitter en de conservator worden verkozen voor vijf jaar, maar hun mandaat is hernieuwbaar. Verkozen leden van het dagelijks bestuur kunnen met een brief, verstuurd naar de voorzitter, op elk moment ontslag nemen. De raad van bestuur kan met een meerderheid van tweederden beslissen om een lid van het dagelijks bestuur af te zetten.

Artikel 23 wordt gewijzigd als volgt:

Het dagelijks bestuur neemt alle beslissingen gezamenlijk. Het voert ook gezamenlijk de beslissingen uit van de algemene vergadering en de raad van bestuur. Het dagelijks bestuur is verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur.

Artikel 24 wordt gewijzigd als volgt

Het verslag met de beslissingen van het dagelijks bestuur wordt opgenomen in een daartoe bestemd register. Nadat het verslag is goedgekeurd, wordt het ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 25 wordt gewijzigd als volgt:

Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit ter beschikking gesteld worden aan een andere vereniging of instantie waarvan het doel nauw aansluit bij het doel van de vereniging.

Artikel 26 wordt toegevoegd aan de statuten:

Voor alles wat in deze statuten niet wordt geregeld, zijn de wettelijke bepalingen van toepassing. Voor de interne werking van de vereniging geldt het huishoudelijk reglement.

De algemene vergadering van 9/4/2013 neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders:

Van Belle Eddy, Korenveldlaan 23, 1780 Wemmel

plaetinck Walter, Duinenlaan 9, 8420 Wenduine

Schepens Liane, Duinenlaan 9, 8420 Wenduine

Inghelram Robert, Zuidstraat 100, 8630 Veume

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Den Bees Johan, P. Heinderycxstraat 22, 8630 Veume

Van Praat Robert, Spiekerstraat 14, 8630 Veurne

Goens Jozef, Wulpendammestraat 29, 8630 Veurne

Van ?`asbeek Jan, Fransiaan 121 b 504, 8620 Nieuwpoort (overleden op 0211012012)

De algemene vergadering van 9/4/2013 heeft als bestuurders benoemd voor een termijn van vijf jaar

Rosseel Paul, Galloperstraat 25, 8670 Koksijde, geboren op 30/0811952, te Veurne

Mouton Celine, K. Coggelaan 21, 8630 Veurne, geboren op 19101/1976, te Veurne

Delva Nathalie, Gouden Hoofdstraat 19, 8630 Veurne, geboren op 29/0311983, te Oostende

De algemene vergadering van 9/4/2013 heeft als bestuurders herbenoemd voor een termijn van vijf jaar:

Sansen Marc, Gasthuisstraat 36, 8970 Poperinge, geboren op 24/04/1946, te Poperinge

Devos Dirk, Klinieklaan 23, 8630 Veurne, geboren op 28104/1938, te Woumen

Van Hauwermeiren Chris, Zuidstraat 26, 8630 Veurne, geboren op 20/03/1959, te Brussel

AmeeuwJef, Lalouxlaan 51, 8670 Koksijde, geboren op 24/0611939, te Veurne

Hoornaert Johan, Margarethalaan 9, 8810 Lichtervelde, geboren op 20106/1946, te Roeselare

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

Rosseel Paul, Galloperstraat 25, 8670 Koksijde, geboren op 30/08/1952, te Veurne

Mouton Celine, K. Coggelaan 21, 8630 Veurne, geboren op 19/01/1976, te Veurne

Delva Nathalie, Gouden Hoofdstraat 19, 8630 Veurne, geboren op 29/03/1983, te Oostende

Sansen Marc, Gasthuisstraat 36, 8970 Poperinge, geboren op 24/04/1946, te Poperinge

Devos Dirk, Klinieklaan 23, 8630 Veurne, geboren op 28/04/1938, te Woumen

Van Hauwermeiren Chris, Zuidstraat 26, 8630 Veurne, geboren op 20103/1959, te Brussel

AmeeuwJef, Lalouxlaan 51, 8670 Koksijde, geboren op 24/06/1939, te Veurne

Hoornaert Johan, Margarethalaan 9, 8810 Lichtervelde, geboren op 20/06/1946, te Roeselare

De raad van bestuur is een college: Alle beslissingen worden genomen door de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemming is geheim als een agendapunt betrekking heeft op één of meerdere personen.

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beschikking en beheer tot 50.000 euro.

Voor gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen tot 2,500 euro, met inbegrip van daden van beschikking en beheer, is de handtekening van één bestuurder nodig, voor dergelijke handelingen tussen 2.500 en 12.500 euro zijn twee handtekeningen nodig en voor dergelijke handelingen tussen 12.500 en 50.000 euro zijn drie handtekeningen nodig. Boven 50.000 euro is een machtiging van de algemene vergadering vereist.

De raid van bestuur mag bevoegdheden overdragen aan een dagelijks bestuur waarvan minstens de voorzitter, een andere bestuurder en de conservator deel uitmaken.

De raad van bestuur heeft volgende personen benoemd tot leden van het dagelijks bestuur: Voorzitter: Sansen Marc, Gasthuisstraat 36, 8970 Poperinge, geboren op 24/04/1946, te Poperinge Secretaris: Devos Dirk, Klinieklaan 23, 8630 Veurne, geboren op 28104/1938, te Woumen Schatbewaarder: Van Hauwermeiren Chris, Zuidstraat 26, 8630 Veurne, geboren op 20/03/1959, te Brussel

Conservator Inghelram Liesbeth, Hof ter Bloemmotens 55 bus 11, 8600 Diksmuide, geboren op 19/07/1981, Veume

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

c

S Voorzitter

Devos Dirk Secretaris

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

Aldus opgemaakt op de algemene vergadering van 9/4/2013,

Te Veume,

-Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Het dagelijks bestuur neemt alle beslissingen gezamenlijk. Het voert ook gezamenlijk de beslissingen uit van de algemene vergadering en de raad van bestuur. Het dagelijks bestuur is verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur.

26/03/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 11.03.2008, NGL 17.03.2008 08073-0221-018

Coordonnées
BAKKERIJMUSEUM WALTER PLAETINCK ZUIDGASTHUIS…

Adresse
ALBERT I-LAAN 2 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande