BASTO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BASTO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 597.692.521

Publication

09/02/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zij heeft in het algemeen de volle rechtsbekwaamheid om alle handelingen en verrichtingen te voltrekken die een recht-streeks of onrechtstreeks verband houden met haar maat-schappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij de verwezenlijking van dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken.

Zij kan belangen nemen door associatie, inbreng, fusie, financiële tussenkomst of op gelijk welke andere wijze, in alle vennootschappen, verenigingen of ondernemingen met een identiek, gelijklopend of samenhangend doel met het hare, of die van aard kunnen zijn de ontwikkeling van haar onder-neming te begunstigen of een bron van afzetten te vormen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbin-tenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, vol-machtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennoot-schappen of ondernemingen.

In het geval de verrichting van bepaalde handelingen zou onderworpen zijn aan voorafgaande voorwaarden inzake toegang tot het beroep, zal de vennootschap haar optreden, wat betreft de verrichting van deze handelingen, aan de vervulling van deze voorwaarden ondergeschikt maken. Artikel 4 - Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Artikel 5 - Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt zevenendertigduizend tweehonderd euro (37.200,00 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 9 - Overdracht of overgang van de aandelen

§ 1. Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels:

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan met de goedkeuring van ten minste de helft van de vennoten, in het bezit van minstens drie vierden van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de afstand is voorgesteld.

Deze toestemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen worden overgedragen of overgaan:

1) aan een vennoot;

2) aan de echtgenoot van de overdrager of erflater;

3) aan de bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte neerdalende lijn van de overdrager of erflater.

§ 2. Indien de overdracht onder levenden of de overgang ingevolge overlijden van aandelen onderworpen is aan de goedkeuring van de vennoten overeenkomstig § 1 van dit artikel, dan zal de zaakvoerder, op verzoek van de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of, in geval van overgang ingevolge overlijden, op verzoek van de erfgena(a)m(en) of rechtverkrijgende(n), de vennoten in algemene vergadering samenroepen om zich over de voor-gedragen overdracht te beraden. Het voorstel tot overdracht onder levenden zal de voorwaarden en de prijs waartegen deze zal gebeuren dienen te omvatten.

In geval van weigering van de goedkeuring dienen de vennoten die zich verzet hebben binnen de drie maanden de aandelen waarvan de overdracht of overgang is geweigerd zelf in te kopen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten behoudens onderling akkoord over een andere verdeling. De afkoopprijs wordt vastgesteld op basis van het eigen vermogen van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste balans door de vennoten goedgekeurd, behoudens andere overeenkomst tussen de partijen (o.m. zoals hierna vermeld). Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen over de afkoopprijs, dan zal deze vastgesteld worden door de bevoegde rechtbank op verzoek van de meest gerede partij.

Indien een oprichter, of diens rechtsopvolger(s), in de eerste drie jaar na de oprichting zijn aandelen wenst over te dragen, dan geniet de andere oprichter een recht van voorkoop. De oprichter, of diens rechtsopvolgers(s), die zijn aandelen wenst over te dragen dient aldus eerst zijn aandelen aan te bieden aan de andere oprichter. Het recht van voorkoop dient per aangetekend schrijven te worden aangeboden aan de andere oprichter.

De maximum afkoopprijs van de overgedragen aandelen is dan beperkt tot huidige inbreng van de oprichter die zijn aandelen wenst over te dragen, verhoogd met tien procent (10%).

Indien de andere oprichter binnen de maand na ontvangst van het aangetekend schrijven niet reageert of meedeelt dat hij de aandelen niet wenst over te kopen, dan kan de oprichter, of diens rechtsopvolgers, de aandelen verkopen aan een door hem vrij te bepalen prijs.

De aandelen die binnen de drie maanden van de weigering tot goedkeuring niet door de bedoelde vennoten zouden zijn afgekocht worden geldig overgedragen aan de door de over-dragende vennoot voorgestelde overnemer tegen de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot overdracht waren opgenomen of gaan geldig over op de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden vennoot.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11 Jaarvergadering - buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand juni om zeventien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. Artikel 14 - Stemrecht  vertegenwoordiging

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten ver­tegen-woordigen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden «aanvaard» of «verworpen», gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Artikel 15 - Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Artikel 20 - Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoer-ders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, be-stuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuur-lijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen. Worden tot statutair zaakvoerder benoemd:

1. De heer BARBE Jean-Pierre, wonende te 8870 Izegem, Baron de Pélichystraat 8; Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

2. De heer STOVE Dominique, wonende te 8870 Izegem, Kokelarestraat 24 bus 0005;

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 21 - Bestuursbevoegdheid

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van

het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennoot-schappen alleen

de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en

verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere

volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere

zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 22 - Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap

jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere

volmacht aangestelde vertegen-woordiger.

Artikel 24 - Boekjaar - jaarrekening - jaarverslag

Het boekjaar begint op één februari en eindigt op eenendertig januari van het daaropvolgend jaar.

Artikel 25 - Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor

de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke

reserve één tiende van het maat-schappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het

saldo van de nettowinst.

Artikel 27. Ontbinding en vereffening

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de

in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere

vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegd-heden en bezoldigingen vaststelt.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de voorzitter van de

bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Indien de vereenvoudigde vereffeningsprocedure wordt gevolgd waarbij de vennootschap wordt

ontbonden en de vereffening wordt gesloten in dezelfde akte, dient/dienen geen vereffenaar(s)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

benoemd te worden.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuld-eisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op 31 januari 2017.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2017.

Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de heer COFFEZ Gino te 8870 Izegem, Winkelhoekstraat 52, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren. Voor analytisch uittreksel

Tegelijk met hier meegestuurd:

" gelijkvormig afschrift notariële akte oprichting

Coordonnées
BASTO

Adresse
RODEBERGSTRAAT 27 8954 WESTOUTER

Code postal : 8954
Localité : Westouter
Commune : HEUVELLAND
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande