BEACHBIKERS RACING TEAM, AFGEKORT BBRT

Association sans but lucratif


Dénomination : BEACHBIKERS RACING TEAM, AFGEKORT BBRT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.617.215

Publication

24/02/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*12045283"

Ondernemingsnr : ~$t ~3 - C4 . 2.4( Benaming

(voluit) : BEACHBIKERS RACING TEAM

(verkort) : BBRT

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : ZANDVOORDESCHORREDIJKSTRAAT 99, 8400 OOSTENDE

Onderwerp akte : OPRICHTING

Art 1.Door de ondergetekende, allen van Belgische nationaliteit, werd op heden 31 januari 2012 een' vereniging zonder winstbejag opgericht, onder de benaming BeachBikers Racing Team (afgekort BBRT), te Oostende.

*tingier Niek, Prins Roselaan 124 8400 Oostende 221-10199613-02 NN 710528-085-19

" Bjdm Rondelez, Lange Wegel 5 8680 Koekelare 218-0026759-65 NN 760723 307 66

" Baeteman Erik, Vredestraat 36 8400 Oostende 591-3396029-64 NN 620212 203 74

" Landschoot Danny, Schoolstraat 25 8620 Nieuwpoort 590-7235305-04 NN 651202 183 42

Art 2.De zetel van de vereniging is gevestigd te Zandvoordeschorredijkstraat 99 8400 Oostende Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur kan deze zetel worden overgebracht naar een ander lokaal of in een andere gemeente. Het gerechtelijk arrondissement waaronder de vereniging ressorteert is Oostende

Art 3.0e vereniging heeft tot doel organiseren van een competitieve wielerploeg, organiseren van wedstrijden en toertochten en alle andere evenementen die bovenstaand doel kunnen ondersteunen.

Art 4.De vereniging is opgericht voor onbeperkte tijd.

Art 5.Het aantal vaste leden is onbeperkt, zonder nochtans minder te kunnen zijn dan drie.

Art 6.Over de aanneming van nieuwe vaste leden wordt onherroepelijk beslist door de gewone algemene vergadering, bij gewone meerderheid der stemmen, op voorstel van de raad van bestuur. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid

Art 7.0e hoedanigheid van vast lid vervalt door uittreding, overlijden of uitsluiting. De uitsluiting van een vast lid kan slechts uitgesproken worden door een daartoe speciaal bijeengeroepen algemene vergadering, die kan beslissen bij een twee-derde meerderheid van de stemmen der aanwezige vaste leden. Het vast lid, met uitsluiting bedreigd, wordt gehoord door de algemene vergadering, die een proces-verbaal opmaakt. Elk vast lid kan ontslag nemen mits een opzeggingstermijn van drie maanden.

Art 8.De uittredende of uitgesloten vaste leden, alsook de erfgenamen van overleden vaste leden, hebben niet het minste recht op het maatschappelijk bezit. Zij kunnen de opgave en de overlegging van de rekeningen niet vragen, noch het rechterlijk verzegelen, noch de inventaris eisen.

Art 9.leder jaar, binnen de acht dagen na de jaarlijkse vergadering, zal de lijst der vaste leden, opgemaakt; volgens alfabetische volgorde, ter griffie van de rechtbank van koophandel gedeponeerd worden.

Art 10.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie docr de algemene vergadering gekozen bestuurders, namelijk een voorzitter, een secretaris en penningmeester.

De algemene vergadering beslist over het beëindigen van het mandaat als bestuurder. Het verlies dezer hoedanigheid wordt dcor de algemene vergadering vastgesteld en aan betrokkene per aangetekend schrijven betekend, De bestuurder benoemd ter vervanging van één bestuurder, wordt door de algemene vergadering. aangeduid bij eenvoudige meerderheid der stemmen om het vacante mandaat te beëindigen.

Op de Laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

n?rrgv¬ sgd ter grii7;," van da

rechtbank vee 4mopkane4al Brugge - afdeling te ÜOZ T i`.iZ:D;

op 1 3 FEB. 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moe 2.2

Art 11.De raad van bestuur vergadert zo veel als nodig op uitnodiging van de voorzitter. Deze moet de raad van bestuur samenroepen, telkens als één van de bestuurders dit vraagt. In beide gevallen moeten de berichten minstens drie dagen op voorhand verstuurd worden. De raad van bestuur kan maar geldige beslissingen nemen indien de meerderheid der leden aanwezig is. Deze beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de secretaris, die hem vervangt, doorslaggevend. Voor beslissing die de vereniging verbinden voor een bedrag groter dan 25,000 ¬ moet de raad van bestuur voltallig zijn.

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgetekend in een boek der processen-verbaal, daartoe speciaal gehouden. Zij worden ondertekend door de voorzitter en door de bestuurders die zulks verlangen. De uittreksels voor te leggen aan het gerecht of elders, wordt door een van de bestuurders afgeleverd en ondertekend.

Art 12.0e raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het maatschappelijk beheer van de vereniging, overeenkomstig de statuten en de beslissingen van de algemene vergadering. Alles wat niet door de wet of door de statuten wordt voorzien, valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Art 13.1-let ambt van bestuurder wordt niet bezoldigd. Nochtans mag de raad van bestuur aan zijn leden reiskosten toestaan. De bestuurders hebben geen enkele persoonlijke verantwoordelijkheid. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitvoering van het hun toevertrouwde mandaat.

Art 14.De akten van dagelijks bestuur, met inbegrip van de bevoegdheid om in naam van de vereniging een postchequerekening of één of meerdere bankrekeningen te openen, de lopende briefwisseling, de kwijtingen en ontlastingen te verlenen aan alle openbare diensten, namelijk aan de spoorwegen, de post, de telegraaf en telefoon, alsook aan de besteldienst of aan derden, voor elke met aangegeven waarde, verzekerde en aangetekende zending of brief, zal enkele de handtekening van de voorzitter of secretaris of penningmeester of door een van voorgenoemde bestuurders daartoe gevolmachtigde persoon moeten dragen. Het afhalen van fondsen en waardepapieren op welke wijze ook, bij bankondernemingen, bij de dienst voor postcheques of gelijk welke depothouder en, in het algemeen elke akte of bewerking die de beschikkingen van het maatschappelijke bezit inzake roerende goederen inhoudt, wordt getekend door voorzitter of secretaris of penningmeester of door een van voorgenoemde bestuurders daartoe gevolmachtigde persoon. De akten die de vereniging verbinden, ander dan hoger vermelde en onder meer akten van lening en de opheffing van leningen worden door twee leden van de raad van bestuur ondertekend, waaronder een van hen voorzitter, secretaris of penningmeester moet zijn.

Art 15.De rechtsvorderingen als eiser of als verweerder worden door de raad van bestuur ingesteld in naam van de vereniging. De voorzitter of secretaris of penningmeester ondertekent de rechtsvorderingen of alle documenten als eiser of als verweerder.

Art 16.0e bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur,

Art 17.De algemene vergadering vormt de opperste macht der vereniging. Zijn voorbehouden tot haar

bevoegdheid

1° het wijzigen der statuten;

2° het benoemen en afzetten der bestuurders

3° het goedkeuren der begrotingen en rekeningen;

4° het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

5° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

6° de uitsluiting van een lid;

7° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

8° het aannemen en uitsluiten van vaste leden

Art 18.0m het jaar dient minstens één algemene vergadering te worden gehouden, in de loop van de maand april. Zij wordt eveneens bijeengeroepen zo dikwijls als de raad van bestuur het nodig acht. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één vijfde van de vaste leden dit aanvragen.

Art 19.0e uitnodigingen worden door de raad van bestuur bij gewone brief aan ieder vast lid gericht, minstens acht dagen voor de vergadering en in naam van de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter of de secretaris of penningmeester. Zij vermelden plaats, datum en uur van de vergadering en de dagorde. De vergadering mag alleen beraadslagen over de punten in deze dagorde vervat.

Art 20.De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij zijn afwezigheid, door de secretaris of de penningmeester

Art 21.leder vast [id heeft het recht de vergadering bij te wonen en eraan deel te nemen. Ieder vast lid heeft recht op één stem en alle stemmen hebben gelijke waarde.

MOB 2.2

Luik B Vervolg

Art 22.Met uitsluiting van de gevallen voorzien door de statuten of de wetgeving, is de algemene vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden zij, en haar beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger beslissend.

Art 23.De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een register ad hoc in de vorm van een proces-verbaal en ondertekend door de voorzitter en door de secretaris of penningmeester. Het register der processen-verbaal mag op ieder ogenblik, zonder verplaatsing, door de vaste leden der vereniging geraadpleegd worden.

Belanghebbende derden kunnen kennis krijgen van de besluiten van de algemene vergadering mits de aanvraag hiervoor aangetekend schriftelijk geschiedt. De algemene vergadering kan beslissen een gedeelte van besluiten aan belanghebbende derden over te maken.

Art 24.0p 31 december van elk jaar wordt de rekening van het afgelopen jaar afgesloten en wordt de " begroting voor het volgend jaar opgemaakt, Beide worden ter goedkeuring, door de raad van bestuur, aan de gewone algemene vergadering voorgelegd laatste binnen de zesmaanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Art 25.1n aile gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding zal de algemene vergadering zich met de vereffening belasten; na liquidatie van het passief zullen de overblijvende fondsen gestort worden aan een werk met dezelfde oogmerken als de vereniging, door de algemene vergadering te bepalen.

Art 26.De statutenwijzigingen dienen gedetailleerd op de agenda vermeld te worden en met 2/3 meerderheid van de aanwezige leden goedgekeurd te worden. Minimum 2/3 van de vaste leden dient aanwezig', te zijn. Indien de 2/3 meerderheid niet bereikt wordt, dient er een tweede algemene vergadering bij elkaar geroepen te worden. Deze vergadering zal een geldig besluit kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden beslist.

Samenstelling van de raad van bestuur :

" Niek Lingier, Voorzitter

" Bjorn Rondelez, secretaris

" Baeteman Erik, Penningmeester

Vaste leden

" Lingier Niek, Prins Roselaan 124 8400 Oostende 221-10199613-02 NN 710528-085-19

" Bjorn Rondelez, Lange Wegel 5 8680 Koekelare 218-0026759-65 NN 760723 307 66

" Baeteman Erik, Vredestraat 36 8400 Oostende 591-3396029-64 NN 620212 203 74

" Landschoot, Danny Schoolstraat 25 8620 Nieuwpoort 590-7235305-04 NN 651202 183 42

Opgemaakt in 5 aantal exemplaren te Oostende, dinsdag 31 januari 2012

Vaor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BEACHBIKERS RACING TEAM, AFGEKORT BBRT

Adresse
ZANDVOORDESCHORREDIJKSTRAAT 99 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : Zandvoorde
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande