BEACHPRAISE

Association sans but lucratif


Dénomination : BEACHPRAISE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.473.972

Publication

07/05/2012
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voo behou'

aan h

Belgis Staatsb

i

li*MIMP\

,vedergeteeá ter grieere ven oe rechtbank ven koophaede1 Brugge  afdeling 4eetenoe

rnn 2 il APR. 201Griffie

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvoren : vzw

Zetel : Stuiverstraat 196, 8400 OOSTENDE

Onderwerp akte

VZW  Oprichtingsakte

De ondergetekenden:

1. Koen Degraeve 4. Johan Van Dingenen

2. An De Meester 5. Tamara Vandecayzeele

3. Koen Vennekens 6. Hans Swart

Komen overeen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de vzw-wet genoemd, met de hiernavolgende statuten:

Titel I: naam, zetel, doel, grondslag en duur

Art. 1,

De vereniging draagt als naam Beachpraise. Deze naam wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de

woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw'.

Art. 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Stuiverstraat 196, 8400 OOSTENDE. De. vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-: wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Art, 3.

De vereniging stelt zich tot deel: het organiseren van evenementen met het oog op de verkondiging van de boodschap van het evangelie van Jezus Christus. Het algemene doel is God groot te maken en te aanbidden in een open karakter dat de mogelijkheid biedt om een getuigenis te zijn naar de wereld. Daarnaast zijn het ontmoetingsplekken voor christenen.

De vereniging tracht haar doel te bereiken door:

* het verwerven van gelden van sponsors en goederen;

* het verspreiden van nieuws, informatie en promomateriaal over evenementen;

* de verkoop van materialen die de evenementen bekendmaken;

* het ontvangen van collecten, giften ten bate van de organisatie van evenementen.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van cie perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ogl;S2)173 7.Z

Beachpraise

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

~ s

De vereniging stelt zich op de grondslag van de Bijbel en de belijdenis van het evangelie van Jezus Christus.

Art. 4.

De vereniging wordt opgèricht voor onbepaalde duur.

Titel Il: lidmaatschap

Art.5,

De vereniging telt wettelijke leden (leden van de Algemene Vergadering) en toegetreden leden.

* Wettelijke leden van de vereniging zijn die personen die zich daadwerkelijk inzetten voor de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging

* Toegetreden leden zijn zij die zich bereid verklaren jaarlijks een geldelijke bijdrage of materiële steun te leveren.

De toegetreden leden hebben enkel die rechten en plichten hen toebedeeld door de wet, decreet of uitvoeringsbesluiten van de Vlaamse of Belgische overheid, De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

De vereniging telt ten minste vier wettelijke leden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge Art.6.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement, Ais wettelijk lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering wordt aanvaard.

Art.7.

Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur en kan maximaal

1000 euro bedragen. Wettelijke leden dienen geen apart lidmaatschap te betalen.

Art.8.

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a) De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b) De belangen van de vereniging of een van haar organen niet te schaden.

Art. 9.

Elk lid -wettelijk en/of toegetreden- kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de Raad van Bestuur. Een wettelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van de stemmen. Over de uitsluiting van een toegetreden lid wordt door de raad van bestuur soeverein beslist.

Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of indien het een rechtspersoon betreft, door haar ontbinding, fusie of splitsing. Het wettelijk lidmaatschap van een lid eindigt automatisch wanneer ook het toegetreden lidmaatschap eindigt.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III: Raad van Bestuur

Art, 10.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders die wettelijk lid zijn van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Besluiten worden genomen met meerderheid van stemmen, hoewel bij de besluitvorming naar consensus zal worden gestreefd. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

Art. 11.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 3 jaar en zijn driejaarlijks herkiesbaar. Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 12.

a)De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

M1

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De voorzitter of de secretaris roept de Raad van Bestuur bijeen, eventueel op vraag van twee derde van zijn wettelijke leden. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van haar/zijn afwezigheid wordt hij/zij vervangen door de oudste van de aanwezige bestuurders.

b)De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste een meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel als verworpen beschouwd.

c)ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen.

d)De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie, of enig ander nieuw communicatiemiddel. De regels opgenomen onder de punten a tot c hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

e)ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging het vereist, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram, per telefax, per e-mail of enig ander nieuw communicatiemiddel. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

f)Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en secretaris en bewaard op de zetel van de vereniging. De uittreksels die moeten voorgelegd worden en al de andere akten, worden geldig ondertekend door een bestuurslid.

Art. 13.

a)De Raad van Bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte en is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs gratis, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

b)Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders

c)De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegd-heid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan een of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon (lid van de vereniging). De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaats grijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat Kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan een persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door een persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit moet leveren. De leden van het dagelijks bestuur zijn herkiesbaar,

d)De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurder, die gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt exact afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

e)De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. Bij het huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet, decreet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing en uitvoering van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV. Algemene Vergadering

Art. 14.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend adviesrecht. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis van de voorzitter een door de Algemene Vergadering aange-wezen persoon.

Een wettelijk lid kan zich door een ander wettelijk lid laten vertegenwoordigen middels schriftelijke volmacht. Elk lid kan evenwel slecht één ander lid vertegenwoordigen. Elk wettelijk lid beschikt over een stem op de Algemene Vergadering. Wanneer wettelijke leden twee opeenvolgende vergaderingen niet aanwezig, verontschuldigd of vertegenwoordigd zijn vervalt hun lidmaatschap van de Algemene Vergadering automatisch.

Art 15.

De Algemene Vergadering is als enige bevoegd voor:

a)Het wijzigen van statuten: De Algemene Vergadering kan over een statutenwijziging alleen op geldige

wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer

ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van

de aan-wezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Wanneer een wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is

opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van drie vierde van de stemmen van de

aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de

wijzigingen aan-nemen met de meerderheid hiervoor bedoeld, ongeacht het aantal aanwezige of

vertegenwoordigde leden.

b)Het goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

c)Het benoemen en afzetten van de bestuurders;

d)Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

e)De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

f)Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

g)Het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

h)Het uitsluiten van een lid

i)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

j)Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 16.

a)De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één vijfde van de wettelijke leden erom vraagt.

b)Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar, en dit telken jare voor het einde van de maand juni. Alle wettelijke leden worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering uitgenodigd. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

c)De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat de aanwezige wettelijke leden unaniem hiermee akkoord gaan.

Art. 17.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of notulant en toegezonden aan alle wettelijke leden en aan de eventueel aanwezige toegetreden leden. Ze worden bewaard op de zetel van de vereniging.

Titel V: Inzagerecht

Art. 19.

Derden die belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Alle leden  wettelijke en toegetreden - kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register (lijst) van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen, en woonplaats van de leden of - ingeval het een rechtspersoon betreft - de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel, Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uitreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven, binnen acht dagen nadat het betrokken lid van de beslissing in kennis is gesteld.

Titel VI: Rekeningen - Begroting - Controle

Art. 20.

a)Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot en met 31 december.

b)De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

c)De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de Vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet of decreet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Art. 2t

a)Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand en op de jaarrekeningen worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast, De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b)De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging.

MOo 2.2

Luik B - Vervolg

Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

VII: Ontbinding, Vereffening, Slotbepaling

Art, 22.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan door de Algemene Vergadering worden besloten wanneer twee derde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, met een meerderheid van vier vijfde van de ' stemmen, in geval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgen op de eerste vergadering.

Art, 23,

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig of christelijk doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zef aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Art. 24.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, aangevuld door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

De algemene vergadering verklaart uitdrukkelijk deze verbintenissen over te nemen, zodat de vereniging wordt geacht deze vanaf hun ontstaan te zijn aangegaan.

Art. 25,

De vereniging zet de activiteiten van de Feitelijke Vereniging Beachpraise voort en is mitsdien de rechtsopvolger van deze Feitelijke Vereniging met ingang van datum 12 maart 2012. Alle materiële en financiële middelen van de Feitelijke Vereniging zijn aan de vereniging overgedragen.

Opgemaakt in zes exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de algemene vergadering, gehouden te Torhout op 12 maart 2012.

Uittreksel stichtingsvergadering van 12 maart 2012

Met algemene stemmen worden voor de eerste keer benoemd tot leden van de Raad van Bestuur: dhr Koen Degraeve, Mw An De Meester en Dhr Koenraad Vennekens die onder elkaar de functies van voorzitter, secretaris en penningmeester zullen verdelen

w.g. Koen Degraeve

k

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

28/07/2015
ÿþop de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Ondernemingsnr : O23Y U*. . 91-2

Benaming

(voluit) : vzw Beachpraise

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stuiverstraat 196, 8400 Oostende

Onderwerp akte : adreswijziging zetel en wijziging samenstelling Raad van Bestuur

Uittreksel notulen Algemene Vergadering van 23 november 2014

1. Het adres van de maatschappelijke zetel wordt verplaats van (ingaand vanaf 23 november 2014)

Stuiverstraat 196, 8400 Oostende

naar

Thomas van Loostraat 30, 8400 Oostende

2. Samenstelling Raad van Bestuur

Herbenoeming:

Geen herbenoemingen

Nieuw:

Johan Van Dingenen, Voorzitter

Tamara Van de Cayzeele, Penningmeester

Steve Evans, Secretaris

Johan Van Dingenen Voorzitter

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte te> grif¬ i

NEERGELEGD Griffie Rechtbank Koophandel

eg

s. ~a"

w ' V "

~

®

i

!Ngullit

16 JUL 2015

Gent Afdeli,. Oostende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BEACHPRAISE

Adresse
STUIVERSTRAAT 196 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande