BEDRIJVENCENTRUM HARELBEKE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BEDRIJVENCENTRUM HARELBEKE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 545.784.059

Publication

14/02/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

w'

~Lûik B

Uit een akte verleden door Henk DEKIERE, Notaris te Oostrozebeke op 28 januari 2014, ter registratie te Izegem, blijkt dat:

1) De "Stad HARELBEKE", met zetel te 8530 Harelbeke, Marktstraat 29, ondernemingsnummer 0207.492.502,

2) De vereniging zonder winstoogmerk "HARELBEEKSE INITIATIEVEN voor SOCIALE ECONOMIE", afgekort 'HISE', met maatschappelijke zetel gevestigd te 8530 Harelbeke, Marktstraat 74, Rechtspersonenregister Kortrijk, ondernemingsnummer 0881.337.149,

3) De Vereniging Zonder Winstoogmerk `MIDDENGROEPEN HARELBEKE', met zetel te 8530 Harelbeke, Broelstraat 80, rechtspersonen register Kortrijk, ondernemingsnummer BE0442.237.648,

4) De naamloze vennootschap "OAK FEVER", met maatschappelijke zetel te 8530 Harelbeke, Generaal

Deprezstraat 2,

Rechtspersonenregister Kortrijk, BTW BE 0461.244.007,

5) De naamloze vennootschap "CALLEWAERT ENGINEERING" waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 8531 Harelbeke (Bavikhove), Hoogstraat 110, Rechtspersonenregister Kortrijk, BTW BE 0432.713.337,

6) De naamloze vennootschap 'VYNCKE', met maatschappelijke zetel te 8530 Harelbeke, Gentsesteenweg 224, rechtspersonenregister Kortrijk, BTW BE 0447.690.830,

7) De naamloze vennootschap "BELCONA", met maatschappelijke zetel gevestigd te 8530 Harelbeke,

Deerlijksesteenweg 12,

Rechtspersonenregister Kortrijk, BTW BE 0461.244.007,

8) De naamloze vennootschap "AGRISTO", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 8531

Harelbeke (Hutste), Waterstraat 40,

Rechtspersonenregister Kortrijk, BTW BE 0425.038.558,

9) De Naamloze Vennootschap `STADSBADER', met zetel te 8530 Harelbeke (Stasegem), Kanaalstraat 1, BTW BE 0407.975.466,

10) De heer DEMYTTENAERE Antoon Albert Pierre, wonende te Harelbeke (Hutste), Brugsestraat 135,

een naamloze vennootschap hebben opgericht, genaamd 'BEDRIJVENCENTRUM HARELBEKE'.

Er blijkt verder uit de akte dat:

1. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8530 Harelbeke, Arenddtraat 62bis.

2. De vennootschap heeft tot doel in de stad Harelbeke:

*Het uitbouwen van een bedrijvencentrum via het ter beschikking stellen van kwalitatieve bedrijfsruimte, met basisdiensten bestaande uit een flexibele en moderne secretariaat- en managementondersteuning voor een maximale begeleiding in de start- en doorgroeifase van onder andere startende ondernemers. Het bedrijvencentrum zal zich toeleggen op een continue professionalisering van zijn diensten en het ontwikkelt een verregaande interne en externe samenwerking met de gehuisveste bedrijven en de bedrijven op het bedrijventerrein Harelbeke-Zuid en in de bredere regio van Harelbeke. Het bedrijvencentrum streeft naar een optimale rotatiegraad van de gehuisveste bedrijven.

*Het huisvesten van het sociaal economiebedrijf van het stadsbestuur VZW HISE. Binnen het sociaal economiebedrijf worden via diverse activiteiten en initiatieven werk en werkervaring aangeboden aan mensen die moeilijk toegang vinden tot de reguliere arbeidsmarkt.

*Het opstarten en uitbouwen van een maatwerkbedrijf die een brede dienstverlening kan uitbouwen ook naar de bedrijven op het bedrijventerrein Harelbeke-Zuid.

*Het participeren in initiatieven van bedrijventerreinmanagement met het oog naambekendheid en dynamische uitstraling te geven aan het bedrijventerrein Harelbeke-Zuid en het economische draagvlak van de aldaar gevestigde bedrijven te verhogen, zoals coördinatie van contacten zowel tussen bedrijven onderling als met overheden, maatschappelijke geledingen en burgers, promotie en publiciteit voor het bedrijventerrein, organisatie van shared services voor het bedrijventerrein Harelbeke-Zuid zoals gezamenlijke jobrecrutering, jobcoaching, kinderopvang, gezamenlijk afvalbeleid, veiligheidsbeleid,... enzovoort op het bedrijventerrein.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD

Ondernemingsnr Benaming Rechtsvorm

Zetel (volledig adres) Onderwerp(en) akte

©514~`J, 4ó-4r Os9

Bedrijvencentrum Harelbeke naamloze vennootschap Arendsstraat 62bis - 8530 Harelbeke Oprichting

RECHTB~~~ OKMANCEL

= 5. 02r 2014

111)41)101 jij11,111,1LII

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

J , Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen zaak.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken

3. Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt ZEVENHONDERD VIJFTIGDUIZEND

EURO (¬ 750.000,00).

Het is vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen, op naam, zonder nominale waarde, die

elk één/zevenhonderd vijftigste (1/750) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op deze aandelen werd ingeschreven ais volgt:

1) Door de 'STAD HARELBEKE' werd ingeschreven op driehonderd (300) aandelen, waarop honderd vijftigduizend euro (¬ 150.000,00) werd volstort.

2) Door de VZW 'HISE' werd Ingeschreven op honderd (100) aandelen, waarop vijftigduizend (¬ 50.000,00) werd volstort,

3) Door VZW 'MIDDENGROEPEN' werd ingeschreven op vijftig (50) aandelen, waarop vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00) werd volstort.

4) Door NV 'OAK FEVER' werd ingeschreven op honderd (100) aandelen, waarop vijftigduizend euro (¬ 50.000,00) werd volstort.

5) Door NV 'CALLEWAERT ENGINEERING' werd ingeschreven op vijfentwintig (25) aandelen, waarop twaalfduizend vijfhonderd euro (¬ 12.500,00) werd volstort.

6) Door NV `VYNCKE' werd ingeschreven op vijftig (50) aandelen, waarop vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00) werd volstort.

7) Door NV 'BELCONA' werd ingeschreven op vijfentwintig (25) aandelen, waarop twaalfduizend vijfhonderd euro (¬ 12,500,00) werd volstort.

8) Door NV 'AGRISTO' werd ingeschreven op vijfentwintig (25) aandelen, waarop twaalfduizend vijfhonderd euro (¬ 12.500,00) werd volstort.

9) Door NV `STADSBADER' werd ingeschreven op vijftig (50) aandelen, waarop vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00) werd volstort.

10) Door de heer Antoon DEMYTTENAERE werd ingeschreven op vijfentwintig (25) aandelen, waarop twaalfduizend vijfhonderd euro (¬ 12.500,00) werd volstort.

4. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

5. De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van juni om tien uur.

6. De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit zes leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. De natuurlijke personen, of de vaste vertegenwoordigers die werden aangesteld namens vennootschappen die als bestuurder werden benoemd, hebben een maximumleeftijd van 73 jaar bij hun benoeming.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Deze voorzitter is een lokale ondernemer van een onderneming met maatschappelijke zetel in Harelbeke. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders,

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid één of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten,

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van één of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij één of meer bestuurders, directeurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders. De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen.

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur is belast met het toezicht op dat comité.

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door de verantwoordelijke van het dagelijks beleid van de organisatie en 1 bestuurder.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur. Wordt een bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van "gedelegeerd-bestuurder". Wordt een niet-bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van directeur of algemeen directeur of elke andere titel waarmee hij/zij in het benoemingsbesluit wordt aangeduid.

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden.

Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

7. Op het einde van elk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een bestuurder of door een persoon belast met het dagelijks bestuur, of hiertoe uitdrukkelijk gemachtigd door de raad van bestuur.

De bestuurders stellen bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen. De bestuurders zijn evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1 van het Wetboek van vennootschappen.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve éénitlende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

SLOT OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING BESTUURDERS

Onmiddellijk hebben de oprichters beslist te benoemen tot bestuurders en dit tot aan de algemene

jaarvergadering die gehouden wordt in het jaar 2019:

*Op voordracht van de aandeelhouders die behoren tot de groep van de publiekrechteliike rechtspersonen:

-de heer Eddy GLORIEUX, wonende te 8530 Harelbeke, Notelaarslaan 12

-de heer Filip KETS, wonende te 8530 Harelbeke, Keizer Straat 10,

-de heer Tijs NAERT, wonende te 8530 Harelbeke, Stasegemdorp 55,

*Op voordracht van de aandeelhouders die behoren tot de groep van de natuurlijke personen of de andere

privaatrechtelijke rechtspersonen:

-de heer Herwig CALLEWIER, wonende te 8530 Harelbeke, Deerlijksesteenweg 12,

-de heer Dirk VYNCKE, wonende te 8000 Brugge, Langestraat 35,

-de heer Luc BILLIET, wonende te 8500 Kortrijk, Burgemeester Pyckestraat 2,

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene

vergadering.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang bij neerlegging van een uittreksel van de akte op de griffie van de

Rechtbank van Koophandel en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand juni 2016 om 10 uur op

de zetel van de vennootschap,

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan FLAMÈE & PARTNERS, te Harelbeke, Overleiestraat 100, om met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van de KBO voor het bekomen van het enig ondernemingsnummer, voor het vervullen van de formaliteiten inzake de Belasting op de Toegevoegde Waarde, voor het verwezenlijken van de inschrijving bij het Sociaal Verzekeringsfonds,....

RAAD VAN BESTUUR

Aansluitend is bijeengekomen, de raad van bestuur van de vennootschap, voltallig aanwezig, die verklaart met unanimiteit aan te stellen als gedelegeerd bestuurder, de heer Herwig CALLEWIER voornoemd, tot de jaarvergadering die gehouden wordt in het jaar 2019.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Henk DEKIERE,

Notaris te Oostrozebeke

Tegelijk neergelegd: afschrift oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/05/2015
ÿþ Moà Word 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

1 1 MEI 2015

Rechtbank vat t~PHANDEL

Gent, a13r r Riilt

1IlllII viii 11111

1

INNI

0 ndernem ingsn r : 0545.874.059

Benaming

(voium BEDRIJVENCENTRUM HARELBEKE

'verkort) : BEHA

Rechtsvorm NV

Zetel : ARENDSSTRAAT 62B1S 8530 HARELBEKE

(volledig adres)

Onderwerp akte : VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De Raad van Bestuur van 12 maart 2015 beslist om de maatschappelijke zetel te verplaatsen van : Arendsstraat 62bis - 8530 HARELBEKE

naar:

Generaal Deprestraat 2/050 - 8530 HARELBEKE

en dit met ingang vanaf 1 januari 2015.

Dhr. Callewier Herwig

Gedelegeerd-Bestuurder

laat:" te btz van Luik B ,e1n1elden Recto i... 1 en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzii van de persoto)n{en)

, < rgd Cr rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwonldigen

Verso N - " sri F,n handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BEDRIJVENCENTRUM HARELBEKE

Adresse
ARENDSSTRAAT 62BIS 8530 HARELBEKE

Code postal : 8530
Localité : HARELBEKE
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande